Finland

Ny kartleser for Mads Østberg

Mads Østberg er offensiv foran Rally Finland neste helg. Det melder teamet hans under oppkjøringen til løpet. Finland blir første runde med kartleser Torstein Eriksen i bilen. – Han er en meget dyktig kartleser og han kjenner mitt notesystem og hvordan jeg jobber, sier Mads Østberg. Han ligger på 7. plass sammenlagt foran de fem siste rundene av årets Rally-VM.

«Vi er ikke verdens navle, snarere dens hale

Tre kameler i taktfast marsj foran et fjell av sagflis i papirindustribyen Kotka. Men bortsett fra det er Finland fortsatt til å begripe, hundre år etter at landet fikk sin selvstendighet. Vi dro dit for å se om finnenes selvbilde i jubileumsåret kan speiles i noen av deres 187.000 innsjøer.
Les mer om Finland og Kotka.
Stafettgull til juniorgutta
Det norske herrelaget løp inn til gull på stafetten som avsluttet orienterings-VM for juniorer i Tammerfors lørdag. Audun Heimdal var ankermann og sikret gullet etter at Norge ledet fra start til mål. Finland tok sølv, 1.25 minutter bak.
Les mer om Norge.

Korpset skulle på jubileumstur til Wien - Norwegian sendte bagasjen til Finland

Da Asker Musikkorps reiste fra Oslo til Wien ble over halvparten av bagasjen igjen.
Les mer om Finland, Norwegian, Oslo og Wien.
TIL i sluttforhandlinger med finsk stjernetrener
Simo Valakari (44) har hatt suksess i Finland som trener etter en lang karrière som spiller i England og Skottland. Nå taler det meste for at det er han som skal berge TILs eliteseriekontrakt.
Les mer om England, Finland og Skottland.
Begynte å satse for 5 måneder siden – nå er hun klar for EM
Emily Rose Norum (21) fra Steinkjer, kom på tredjeplass på 400 m hekk under et nordisk mesterskap i Finland i fjor. Da hadde hun aldri løpt distansen før. Nå skal hun representere Norge i U23-EM.
Les mer om Finland, Norge og Steinkjer.
Forsvarte VM-gull i «jungel og sumpmyrer
Olav Lundanes (29) mener det er tre årsaker til at han for første gang klarte å forsvare sitt VM-gull på langdistanse: Han er blitt eldre og smartere - og han flyttet til Finland.
Les mer om Finland og VM-gull.
Tre personer pågrepet i Troms etter ran og innbrudd
Troms politidistrikt har pågrepet tre personer i Sand i Troms. Personene er siktet for innbrudd i Ersfjord natt til tirsdag og var etterlyst for ran i Finland.
Les mer om Ersfjord, Finland og Sand.
Norsk J16-seier mot Tyskland
Norges J16-landslag vant 3–1 over Tyskland i en kamp i det åpne nordiske mesterskapet i Finland. Bossekop-spiller Runa Lillegård scoret Norges tre mål. Neste kamp er mot Nederland tirsdag.
Les mer om Finland, Nederland og Tyskland.
Østberg nr. 7 i Polen
Mads Østberg fra Våler og kartleser Ola Fløene kom på 7. plass i Rally Polen som ble avsluttet i dag. -Målet var å gjennomføre Rally Polen uten tekniske problemer som vi har hatt i de fire foregående løpene. Det oppnådde vi. Vi har lært mye underveis og det vil komme godt med i neste runde i Finland, som også er et superraskt grusrally, sier Mads Østberg.
690 kilo bly i elgskrotter
Etter hver elgjaktsesong blir det liggende igjen store mengder bly i naturen i Norge, Sverige og Finland. En del havner også på vår tallerken. Blyholdig ammunisjon medfører helserisiko for mennesker og andre arter. Det slo en gjennomgang av publisert forskning på miljø- og helseeffekter av bruk av blyammunisjon, melder NINA.
Les mer om Finland, Norge og Sverige.
– Menn får hjelp. Er du kvinne og det er noe galt, får du ingenting
Marit Gjellestad (33) er fortvilet over at norske politikere ikke tar stilling til spørsmålet om eggdonasjon. Selv valgte hun å reise til Finland for å bli mor til Sverre (2,5 år).
Les mer om Finland, Menn og Sverre.
Dårlig dag for Meinseth
Det ble en niendeplass til Ingvild Meinseth fra Grimstad og de andre jentene på det norske stafettlaget i dagens øvelse i lag-EM i friidrett i Finland, melder Agderposten. Da stafettpinnen deiset i bakken under siste veksling, ble det ikke mulig å kjempe om en plass på pallen.
Rakk ikke frem til lag-EM
Filip og Jakob Ingebrigtsen skulle fly til Finland for å delta for Norge i lag-EM lørdag morgen, men flyet fra Zurich til Berlin ble kansellert og duoen rekker dermed ikke frem. – Det er en fortvilet situasjon, sier far Gjert Ingebrigtsen til VG. Norges Friidrettsforbund er i dialog det det europeiske forbundet for å se om de kan sette inn erstattere på laget.
Flykrøll stopper Ingebrigtsen-brødrene: – Fortvilet situasjon
Et innstilt fly gjør at verken Filip (24) eller Jakob (16) Ingebrigtsen kommer seg til Finland for å løpe for Norge i lag-EM.
Flykrøll stopper Ingebrigtsen-brødrene
Et innstilt fly gjør at verken Filip (24) eller Jakob (16) Ingebrigtsen kommer seg til Finland for å løpe for Norge i lag-EM.
Iuel best i kvaliken
Amalie Iuel løp inn til bestetid med 56,51 i kvalifiseringen på 400 meter hekk i lag-EM i Finland. Hun var over fire tideler foran Petra Fontanive fra Sveits. Finalen går lørdag og vises på NRK1.
Les mer om Finland og Petra Fontanive.
Warholm nummer tre i EM-løp
Karsten Warholm løp fredag sin tredje 400 meter hekk på ni dager. Det ga tredjeplass i lag-EM i Finland der han kom inn på 50,25.
Les mer om EM-løp og Finland.
Warholm nummer tre i EM-løp
Karsten Warholm løp fredag sin tredje 400 meter hekk på ni dager. Det ga tredjeplass i lag-EM i Finland der han kom inn på 50,25. Mer på TV2.no.
Les mer om EM-løp og Finland.
Quarcoo best i kvaliken
Jonathan Quarcoo hadde best tid i kvalifiseringsheatene på 100 meter i lag-EM i Finland. Tiden 10.43 sender nordmannen rett til lørdagens finale. På kvinnenes 100 meter gikk Helene Rønningen videre til finale med tiden 11.90. Norge deltar i B-divisjonen.
Scandic storhandler i Finland
Scandic kjøper hotellporteføljen til Restel og øker dermed antall hoteller i Finland fra 28 til 71.
Les mer om Finland og Restel.
I dag trekkes Rosenborgs første hinder på veien til Champions League
Rosenborg kan få tur til Makedonia, Bosnia eller Finland.
Les mer om Bosnia, Finland og Makedonia.
Ikke pallplass for Halden
Halden Skiklubbs herrelag ble nummer fem i Jukola-stafetten i Finland. Haldenserne var drøyt tolv minutter bak vinnerne, svenske IFK Göteborg.
Hedmarkinger til europacup
Tre friidrettsutøvere fra Hedmark er tatt ut til europacupen i Finland 23.–25. juni. De tre er Jonathan Quarcoo på 200 meter og Mauritz Kåshagen på 400 meter. Mauritz Kåshagen er også, sammen med Carl Emil Kåshagen, tatt ut til 4x400 meter stafett.