Fiskeribladet

Avventer vekst

Nova Sea på Helgeland øker ikke produksjonen før de har fått bukt med lakselusa, skriver Fiskeribladet Fiskaren. Lakseselskapet er på Mattilsynets liste over lokaliteter med varsel om å halvere produksjonen på grunn av langvarige lakselusproblemer. – Vi tar varslet svært alvorlig, sier administrerende direktør, Odd Strøm.

Et betydelig hopp i klippfiskprisen

Klippfiskprisen i november har hatt en økning på 33,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Mer norsk fisk til Storbritannia
De første åtte månedene i år ble det eksportert sjømat for 2,4 milliarder kroner til Storbritannia, mot 1,7 milliarder i samme periode i 2013, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Mer norsk fisk til Storbritannia
De første åtte månedene i år ble det eksportert sjømat for 2,4 milliarder kroner til Storbritannia, mot 1,7 milliarder i samme periode i 2013, skriver Fiskeribladet Fiskaren. Laks er fortsatt den norske fisken britene spiser mest av, men torsk står for den største veksten.

Beste resultat noensinne

Marine Harvest har levert et overskudd på 1,2 milliarder kroner i årets andre kvartal. Det er selskapets beste kvartalresultat nonesinne, skriver Fiskeribladet fiskaren.
Les mer om Fiskeribladet.
Fiskeribladet Fiskaren får pressestøtte for å lage nettavis
Fagavisen er den første i landet som får digital pressestøtte.
Vil redde hummeren
Tysfjord kommune i Ofoten skjermer tre av fem fjorder for oppdrettsvirksomhet. Både miljøvern- og fiskerimyndigheter skal ifølge Fiskeribladet Fiskaren, bedt kommunen ta hensyn til den særegne hummerbestanden i fjordene.
Fiskefilet til Europa øker
Mens markedet for fiskefilet i Europa øker, blir norsk produksjon bygget ned. Island økte i fjor salget til EU med 24 prosent, mens salget fra Russland økte med 44 prosent, melder Fiskeribladet Fiskaren.
Øker hysekvotene
Fiskeridirektøren har besluttet å øke hysekvotene for fartøy i åpen kystgruppe og lukket kystgruppe, melder Fiskeribladet Fiskaren.
Krever tilbakeføring
Fiskekjøpernes Forening krever tilbakeføring av kvoter fra trålerne dersom det blir mangel innenfor gruppekvoten til de minste båtene, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Krever tilbakeføring
Fiskekjøpernes Forening krever tilbakeføring av kvoter fra trålerne dersom det blir mangel innenfor gruppekvoten til de minste båtene, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Bekymret
Sjøfartsdirektoratet sendte i vinter ut varsku om faren ved overlast. Gjennom torskesesongen har de fulgt opp med uanmeldte tilsyn og avdekket flere bekymringsfulle tilfeller, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Øker kystfiskekvoten
Fartøy i åpen gruppe som fisker innenfor kystfiskekvoten får mer torsk å fiske på, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Styrer unna Lofoten
– En åpning av Lofoten er ikke tvingende nødvendig, sier letesjefen i Lundin Petroleum, Hans Christian Rønnevik til Fiskeribladet fiskaren. Selskap konsentrerer seg heller om Barentshavet og oljeområdene som allerede er åpnet.
God pris
I første kvartal i år ble norsk laks eksport for 47 kroner kiloet, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Omstrukturering svekker fiskerne
Omstruktureringen av departementene har svekket fiskerisektorens gjennomslagskraft. Det sier professor Per Lægreid ved Universitetet i Bergen til Fiskeribladet Fiskaren.
Vil ha fiskeforbud i arktis
Forhandlingene om en internasjonal avtale som forbyr fiske i deler av Arktis nærmer seg løsning skriver Fiskeribladet Fiskaren. Fem land er med i forhandlingene som har pågått på Grønland
Skal granske seg selv
Havforskere skal granske seg selv for å finne ut hvordan man skal styre makrellkvotene, skriver Fiskeribladet Fiskaren. Til nå har tallene omkring hvor stor makrellbestanden er vært for dårlig.
Ber om ro
Fiskeriminister Elisabeth Aspaker ber om ro rundt makrellforhandlingene som for tiden pågår i London. – Vi vet alle at dette er krevende forhandlinger, sier ministeren til Fiskeribladet Fiskaren.
Gir etter i makrellstriden
Ifølge Fiskeribladet Fiskaren går Norge med på å senke sin andel av makrellkvoten med nærmere fem prosent, til 23,5 prosent. Avtalen innebærer at Island og Færøyene til sammen får 20 prosent av kvoten.
Les mer om Færøyene, Island og Norge.
Økt sildeeksport til Russland
Sildeeksporten til Russland økte med mer enn 50 prosent i løpet av årets to første uker, sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Økt sildeeksport til Russland
Sildeeksporten til Russland økte med mer enn 50 prosent i løpet av årets to første uker, sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Fiskeribladet Fiskaren.
Frykter kappfiske
– Fritt torskefiske for mindre båter kan sende torskeprisen mot et nytt bunnivå, redaktør i Fiskeribladet Fiskaren Nils Torsvik.
Kåret til Årets navn i sjømatnæringen
De 140 ansatte i Lofoprodukt er kåret til Årets navn i sjømatnæringen 2013. Fiskeribladet Fiskaren og Intrafish står bak prisen, som deles ut for 11. år på rad, skriver Handelsbladet.
Fiskeridirektoratet etablerer seg i Vesterålen
I fjor gikk det rykter om juks ved flere mottak, og derfor vil direktoratet følge nærmere med og være mer til stede. De har nå etablert seg i egne lokaler på Myre, skriver Fiskeribladet Fiskaren.