Fjerne

Vil fjerne elevenes talsmann

Neste år er kanskje elevinspektørene historie. Det rimer dårlig med økt satsing på skolemiljøet, mener Stian Hofslett Thowsen på Langhaugen.

French og Moland planla flukt

Joshua French og Tjostolv Moland planla å flykte frå fengselet i Kongo, skriv Kari Hilde French i si nye bok. Ifølgje VG skriv French at nordmennene smugla inn verktøy og vurderte å fjerne veggplater for å rømme ut gjennom taket.
Før «lurte de bilkøene - nå vil de fjerne dem
Google-eide Waze ble verdt over en milliard dollar ved å la brukerne tegne hele verdenskartet for dem. Nå vil selskapet sette haiking i system og fjerne bilkøene.
Frykter ulykker når Statoil fjerner røykerom på oljeplattformene
Statoil har begynt å fjerne røykerom på oljeplattformene, og vil gjøre røyking mindre sosialt. Fagforening frykter endringene kan få dramatiske konsekvenser for sikkerheten ombord. – Folk er så «fed up og føler seg overkjørt, sier tillitsvalgt.
Les mer om Statoil.

Må fjerne gjerde i 100-metersonen

En hytteeier har fått frist ut året til å fjerne et strømførende gjerde ved Femsjøen i Halden, hvis dagbøter skal unngås. Halden kommune mener gjerdet hindrer retten til fri ferdsel, og bryter byggeforbudet i strandsonen.
Les mer om Femsjøen og Halden.
Norsk oljenyhet vekker global oppsikt
Norges planer om å fjerne oljeaksjer fra Oljefondet er som «et skudd som høres over hele verden.
Les mer om Oljefondet.
Foreslår å fjerne oljeaksjer fra oljefondet
Hovedstyret i Norges Bank mener finansminister Siv Jensen bør ta olje- og gassaksjer ut av fondets referanseindeks.
Les mer om Siv Jensen.
Norges Bank foreslår å fjerne oljeaksjer fra Oljefondet
Hovedstyret i Norges Bank mener finansminister Siv Jensen bør å ta ned den samlede oljerisikoen i statens formue ved å ta olje- og gassaksjer ut av fondets referanseindeks.
Les mer om Oljefondet og Siv Jensen.
Nå kan det bli det dyrere å pendle til og fra Fosen
Snart kommer nye takster for kollektivtrafikken i Trøndelag. AtB foreslår å fjerne gratis overgang fra hurtigbåt til buss.
Les mer om Fosen og Trøndelag.
Raser mot forslag om å finansiere skattelette med kutt i Obamacare
WASHINGTON, D.C. (VG) Republikanere i Senatet ønsker å fjerne en del av Obamas helselov for å frigjøre penger til skattereduksjoner. Det får demokrater til å se rødt.
Les mer om D.C, Obamacare og Senatet.
Få et skikkelig kollektivtilbud på plass
DEBATT: Før en kan snakke om å fjerne fordelen med gratisparkering for studentene ved UiS, bør en heller prioritere et godt busstilbud for både studenter og andre reisende.
Norsk operasanger: – Han ba oss om å fjerne plagg etter plagg
– Mannen benyttet en ekkel metode. Han sa han skulle ta bilder og så ba han oss om å ta av klærne, forteller operasanger Mari Eriksmoen.
Les mer om Mari Eriksmoen.
Google sletter ekstremist-videoer fra YouTube
Google har begynt å fjerne videoer med tilknytning til ekstremistiske personer på YouTube, uavhengig om de inneholder voldelige bilder eller hatefulle ytringer.
Les mer om YouTube.
Lokalsykehus kan miste kirurgi
Ekspertgrupper som Kreftregisteret bruker, vil fjerne kirurgi fra flere lokalsykehus. Det stilles i dag krav til hvor mange pasienter sykehusene må operere for å sikre god kvalitet i kreftbehandlingen. Flere sykehus tilfredsstiller altså ikke disse kravene. I faresonen ligger blant annet Nordlandssykehuset, som kan miste lungekreftkirurgi og prostatektomi. Helgelandssykehuset ligger i faresonen for å miste kirurgi mot tykktarmskreft.
Vil fjerne kirurgi fra flere lokalsykehus
Ekspertgrupper som Kreftregisteret bruker, vil fjerne kirurgi fra flere lokalsykehus. Årsaken er at de ikke opererer mange nok pasienter. De siste årene er kreftbehandlingen i Norge blitt kraftig sentralisert.
Les mer om Kreftregisteret og Norge.
Arbeiderpartiet: nei til Tesla-avgift
Arbeiderpartiet sier nei til den såkalte Tesla-avgiften. - Det er for tidlig å fjerne avgiftsfritaket, sier Aps energi- og klimatalsmann Espen Barth Eide, til Aftenposten.
Ap sier nei til regjeringens Tesla-avgift
Arbeiderpartiet mener det er for tidlig å fjerne avgiftsfritaket på elbiler og varsler at det vil gå mot regjeringens forslag om den såkalte Tesla-avgiften.
Ap sier nei til Tesla-avgift
– Det er for tidlig å fjerne avgiftsfritaket, sier Aps energi- og klimatalsmann Espen Barth Eide. Partiet går mot Regjeringens forslag om en ny «Tesla-avgift på tunge elbiler.
Fjernet Hitler-statue etter støtende selfier
Et indonesisk museum har sett seg nødt til å fjerne en statue av Adolf Hitler etter at flere besøkende har lagt ut støtende selfier med figuren.
Les mer om Adolf Hitler.
Slåsskamper i Gjøvik
Politiet måtte rydde opp i flere slåsskamper i Gjøvik i natt. Ingen ble skadet, men to unge menn ble bortvist fra sentrum og en beruset mann ble satt i arresten fordi han nektet å fjerne seg.
Les mer om Gjøvik.
DumDum overrasker med ny låt
Trondheimsbandet la fredag ut «Torden i det fjerne på alle tilgjengelige strømmetjenester.
Les mer om Torden.
Denne romjula lanseres en ny turnering i Tromsø - håper på minst 80 lag
Skarp arrangerer barnefotballturnering i desember og har bestemt seg for å fjerne boller og brus.
Les mer om Tromsø.
Viking sparket treneren
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener avskjeden burde skjedd i sommer om Viking absolutt skulle fjerne Ian Burchnall.