Fjordane

Stengt over Vikafjellet

Riksvei 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane er nå stengt, etter at det har gått flere snøskred. Det er ventet at veien vil bli åpnet igjen klokken åtte i morgen tidlig, opplyser Vegtrafikksentralen.

Riksvei 13 over Vikafjellet sperret av snøras

Riksvei 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane er stengt etter at det har gått flere snøras. Veien blir trolig ikke åpnet igjen før lørdag morgen.
Les mer om Fjordane, Sogn og Vikafjellet.
Valdssaka mot politimann er lagt vekk av riksadvokaten
Riksadvokaten fann ikkje tilstrekkeleg prov for at valden mannen er skulda for har funne stad. Det melder NRK Sogn og Fjordane.
Les mer om Fjordane.
Godt resultat sikrar godt utbytte
Sogn og Fjordane Energi fekk eit resultat etter skatt i 2017 på 193 millionar kroner. Styret rår til at eigarane skal få nær 63 millionar kroner i utbytte.
Les mer om Fjordane Energi.

Vil ha omkamp om sukkeravgiften

Sogn og Fjordane Høyre varsler omkamp om ekstraavgiften på søtsaker på landsmøtet. Avgiften har rammet fylkets saftprodusent Lerum hardt.
Les mer om Fjordane Høyre og Lerum.
Så mykje får eigarane av historisk overskot
Pengane renn inn i Sogn og Fjordane Energi.
Les mer om Fjordane Energi og Sogn.
193 millionar i resultat for SFE
Sogn og Fjordane Energi (SFE) sin årsrekneskap for 2017 syner eit resultat etter skatt på 193 millionar kroner. Dette er fire millionar kroner betre enn året før. Dette melder selskapet i ei pressemelding.
Les mer om Fjordane Energi og SFE.
Smittealarm på sjukehuset i Førde
Kring 20 influensapasientar på Sentralsjukehuset i Førde i Sogn og Fjordane har blitt råka av svært smittsam magesjuke. Pårørande blir bedne halde seg vekke frå sjukehuset. Det blir no sett i verk tiltak for å hindre vidare smitte.
Forsinket pollensesong i gang
Ifølge Pollevarslinga er det ventet beskjeden spredning av or og hassel i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal det neste døgnet.
Les mer om Fjordane, Møre, Romsdal og Sogn.
Greenpeace aksjonerer mot oljerigg
Miljøorganisasjonen Greenpeace har aksjonert mot en oljerigg som skulle seile mot arktis i dag. Riggen som tilhører Sea Drill skulle ut på oppdrag for Statoil da to aktivister tok seg ombord ved Skipavika i Sogn og Fjordane.
Folk må hugsa på skredfaren i påskefjellet
Mildvret denne veka tilseier auka skredfare i Sogn og Fjordane med påskeveka like rundt hjørnet.
Les mer om Fjordane og Sogn.
LG-2018-26864
Saken gjelder anke over avgjørelse om sakskostnader ved heving av sak om skifteovertakst. Sogn og Fjordane tingrett avsa kjennelse med slik slutning: 1. Sak nr. 16-046870SKJ-SOFT heves.
Les mer om Fjordane.
Skaut mest hjort i Sogn og Fjordane
FYLKET: Jegerane i fylket skaut mest hjort av alle og 2000 meir enn i 2016. Sjølv om utbytet frå elgjakta auka, var det hjortejakta som slo alle rekordar i jaktåret 2017/2018, opplyser Statistisk sentralbyrå.
Les mer om Fjordane, Sogn og Statistisk.
Fortsatt flere menn enn kvinner
Andelen kvinner i befolkningen Norge har ikke vært så lav som i år siden Statistisk sentralbyrå (SSB) begynte å telle befolkningen i 1769. Størst relativt mannsoverskudd har Finnmark, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Troms. Forklaringen på mannsdominansen er innvandring og høyere levealder for menn, skriver NTB.
Lastebil i fjellveggen på Riksveg 5
Like over midnatt køyrde ein lastebil i fjellveggen ved Erdal på Riksveg 5 mellom Florø og Førde. Det skriv NRK Sogn og Fjordane. Dei første meldingane gjekk ut på at føraren vart fastklemd, men det viste seg ikkje å stemme.
Les mer om Erdal, Fjordane, Florø, Førde og Riksveg.
Lastebil i fjellveggen i Førde
Føreren av en lastebil sitter fastklemt etter å ha kjørt i fjellveggen på riksvei 5 utenfor Førde i Sogn og Fjordane. Nødetatene er på vei til stedet, opplyser politiet. Kunne ikke laste innhold, men du kan gå til twittermeldingen.
Les mer om Fjordane, Førde og Sogn.
Nå kommer hoggormen krypende. For noen er det veldig dårlig nytt
Når vårsola snart tar ordentlig tak i Telemark våkner hoggormen til liv. Det er dårlig nytt for våryre hunder. Hoggorm kan ta livet av hunden din. (telen.no): I Sogn og Fjordane er det allerede meldt om hoggormaktivitet.
Les mer om Fjordane og Telemark.
Nok et avslag for Bjørnåa kraftverk.
Departementet opprettholder NVEs avslag om konsesjon. Olje- og energidepartementet har i dag fattet vedtak i ti småkraftsaker i Nordland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Buskerud.
Britt Dalsbotten følger Sandberg over til Justisdepartementet
Britt Dalsbotten (Frp) frå Bremanger blir rådgjevar for den nye justisministeren, Per Sandberg. Det melder NRK Sogn og Fjordane. Dalsbotten blei tilsett som politisk rådgivar for den gong fiskeriminister Sandberg i slutten av oktober i fjor.
Auto 8-8 fortsetter å utvide
I en pressemelding skriver Ford Motor Norge AS at de i samarbeid med lokale Auto 8-8 om at sistnevnte kjøper samtlige aksjer i Autoforum AS, en bilforretning som holder til i Førde og Florø i Sogn og Fjordane.
Les mer om Auto, Fjordane, Florø, Førde og Sogn.
Helse Førde-toppane tener nesten ein halv million meir enn fylkesordføraren
Sju av toppleiarane i Helse Førde tener over ein million kroner. Sjå lønningane til alle dei offentleg tilsette toppleiarane i Sogn og Fjordane.
Les mer om Fjordane, Helse Førde og Sogn.
Blindpassasjer på Hurtigruten
Politiet melder at de rykker ut til Florø kai i Sogn og Fjordane for å hente en beruset mann på hurtigruteskipet MS Trollfjord. Mannen skal ha sneket seg om bord i Bergen og skal ha nektet å betale for seg, ifølge politiet.
Avdelingsdirektør-kabalen er lagt
Tre av dei seks nye avdelingsdirektørane i det nye fylkesmannsembetet kjem frå Sogn og Fjordane.
Les mer om Fjordane og Sogn.
Stor fare for snøskred
NVE varslar om betydeleg snøskredfare i Indre Fjordane og Indre Sogn. I Indre Fjordane kan ein få middels store eller store naturleg utløyste skred. Det har komne mykje snø det siste døgnet, og då bør ein vere ekstra varsam, melder NVE.
Les mer om Indre Fjordane, Indre Sogn og NVE.
Anbod 2018 Matvarer
Anskaffelsesforskriften Kunngjøring av kontraktsinngåelse EØS-kunngjøring Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Sogn og Fjordane fylkeskommune 941 388 841 Askedalen 2 Leikanger 6863 NO Kontaktperson: Katrine Røkke