Flakstadmåsan

Møtes på Jødahls-/Flakstadmåsan i dag

Akershus Venstre inviterer interessenter med ut på Jødahls-/Flakstadmåsan fredag ettermiddag. Miljøbomba skal befares.

Mange protester mot torvuttaket på Flakstadmåsan

En rekke berørte naboer og natur- og verneorganisasjoner har alle fått avslag på sine klager til Fylkesmannen. Flakstadmåsan Øystein Smidt, Nes Venstre, belyser alle avslagene i saken om Felleskjøpets torvuttak på Jødahlsmåsan/Flakstadmåsan.
Retter søkelyset mot miljøbombe
Denne ukas klimafestival i Oslo blir brukt i flere sammenhenger til å belyse miljøbomba som ligger under Jødahlsmåsan/Flakstadmåsan. KLIMAFOKUS Dette torvmyrområdet ligger både i Ullensaker og Nes.
Les mer om Oslo og Ullensaker.
Setter søkelys på klimabombe
Denne ukas klimafestival i Oslo blir brukt i flere sammenhenger til å belyse miljøbomba som ligger under Jødahlsmåsan/Flakstadmåsan. KLIMAFOKUS Dette torvmyrområdet ligger i grenseområdet Ullensaker/Nes.
Les mer om Oslo.

Vil stanse torvuttaket

Nes Venstres Øy- stein Smidt ønsker en ny vurdering av det industrielle uttaket av torv og mose på Flakstadmåsan. Smidt mener det er gjort feil siden politikerne ikke har hatt saken
Les mer om Flakstadmåsan.
- Torvdrift truer dyre- og plantelivet.
Torvdriften som skal settes i gang i Nes og Ullensaker truer dyre- og plantelivet. Det mener Norsk Ornitologisk Forening. Sammen med Naturvernforbundet vil Norsk Ornitologisk Forening stoppe torvdriften og verne det sjeldne området. Men kommuene vil ha næringsvirksomhet fremfor vern.Faganvarlig for jordbruk i Nes kommune sier de ikke trekker tilbake tillatelsen om å ta ut torv. Ifølge Norsk Ornitologisk Forening er Flakstadmåsan den viktigste gjenværende torvmyren i lavlandet i Akershus. Her finner man et rikt fuglelivSaken er nå hos Fylkesmannen, men de har ikke rukket å se på den ennå.