Flekkefjord

Fikk søppelbilen i husveggen - trodde det var jordskjelv

En søppelbil havnet nesten inne på kjøkkenet til en familie i Flekkefjord torsdag morgen.
Les mer om Flekkefjord.

Blir lensmann i vest

Asbjørn Skåland blir ny lensmann for Kvinesdal og Flekkefjord, skriver Lister24. Skåland er i dag lensmann i Flekkefjord, og får nå ansvar for Kvinesdal i tillegg. Nærpolitireformen gjør at kontorene i Kvinesdal og Lyngdal legges ned.
E39 åpen for trafikk
E39 ved Nuland på strekningen Mandal til Flekkefjord er nå åpen for trafikk etter bilberging.
Les mer om Flekkefjord, Mandal og Nuland.
Vogntog med motorstans på E39
Et vogntog som har fått motorstans på E39 ved Nuland i Flekkefjord kan skape trafikale problemer, ifølge politiet.
Les mer om E39, Flekkefjord og Nuland.

Forskjeller i hjerneslag-behandling - her kommer du raskest på sykehus

Får du hjerneslag, havner du raskere i en sykehusseng i Volda, Stavanger og Flekkefjord enn i Oslo. Tre rapporter har anbefalt endringer i hovedstaden, men lite har skjedd.
Les mer om Flekkefjord, Oslo, Stavanger og Volda.
Seks til sykehus etter ulykke
5 voksne og 1 barn er kjørt til Flekkefjord sykehus etter en trafikkulykke ved Ravneheitunnellen, på fylkesvei 465 i Farsund. Ulykka skjedde ved 1730-tida og en bil skal har fått skrens. Den skal ha kommet over i motgående kjørefelt og kollidert med en møtende bil, opplyser politiet. Skadeomfanget er ukjent.
Anbefaler egen pensjonskasse
– Arendal bør fortsette med egen kommunal pensjonskasse. Avkastning er god og det er mye penger å spare. Det sa Bjarne Refsnes i rådgivingsselskapet Gabler i bystyret i dag. I Agder har bare Arendal, Kristiansand og Flekkefjord egne pensjonskasser.
Besøksrekord for museet
Vest-Agder-museet opplevde i 2017 rekord med 120.631 besøkende. Museet har 11 besøksmål: Kristiansand museum, Gimle Gård, Odderøya museumshavn, Kristiansand kanonmuseum, Setesdalsbanen, Mandal museum, Sjølingstad Uldvarefabrik, Lista museum, Flekkefjord museum, D/S Hestmanden og Tingvatn forminnepark og besøkssenter.
Vil ha rapport
Innbyggerne på øya Hidra i Flekkefjord ber kommunen om en uavhengig rapport om kostnadene ved en fastlandsforbindelse. De stoler ikke på vegvesenets eller fylkeskommunens utregninger, ifølge velforeningen.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.
Anker Oasen-nei
Oasen skole Flekkefjord anker avgjørelsen fra Utdanningsdirektoratet om at de ikke får etablere seg i Flekkefjord. Direktoratet mener det vil kunne føre til nedleggelse av kommunale skoler. Saken er nå anket til Kunnskapsdepartementet, skriver Agder.
Fiskelaget solgt
Fiskelaget i Mandal er solgt til Fjord Service Flekkefjord. Tidligere eier Espen Pedersen sier til Lindesnes at han ikke tror salget kommer til å berøre de ansatte eller driften nevneverdig. Han tror det blir enda mer fokus på lokal mat og råvarer.
Anmeldt for vold mot tjenestemann
En person ble i natt anmeldt for vold mot politiet i Flekkefjord. Vedkommende er også anmeldt for besittelse av mindre mengder narkotika, opplyser politiet.
Les mer om Flekkefjord.
Drapsdømte Nicola bygget eget fengsel hjemme
Den drapsdømte mannen skal flyttes hjem til Flekkefjord. Derfor har han fått laget sitt eget fengsel for å sperre verden ute og ham selv inne.
Les mer om Flekkefjord.
Skadet i ATV-ulykke
En person ble i natt kjørt til legevakt med mindre skader etter en velt med en ATV i Svegeskogen i Flekkefjord, melder politiet.
Les mer om ATV, Flekkefjord og Svegeskogen.
Bonus for å skaffe vikarer
Ansatte ved Flekkefjord sykehus får 3000 kroner i bonus hvis de klarer å skaffe en sommervikar neste år. Sykehuset trenger 25 - 30 sykepleievikarer neste sommer, i tillegg til andre yrkesgrupper, sier spesialrådgiver Anette Solinski.
Ny brannbil i Flekkefjord
Flekkefjord brannvesen har fått ny tankbil til 3,1 millioner kroner. Med tre ganger så mye vann på tanken som det er i en vanlig brannbil vil redningsarbeidet gå raskere og bli mer effektivt, sier brannsjef Terje Glendrange til avisen Agder.
Leier inn dansker
Danske jordmødre skal leies inn til fødeavdelinga ved sykehuset i Flekkefjord. Avdelinga har i lang tid slitt med bemanningsproblemer, noe som har vært krevende for de ansatte, ifølge konstituert avdelingssjef, Ingeborg Rønning Eikeland.
På sjøen
En fabrikktråler til drøyt 400 millioner kroner ble sjøsatt ved Simek i Flekkefjord denne helga. Tråleren er bestilt av et firma i New Zealand.
Les mer om Flekkefjord, New Zealand og Simek.
Misfornøyd med sykehusplan
Utvalg for helse, kultur og oppvekst i Flekkefjord slakter Utviklingsplan 2035 for Sørlandet sykehus, skriver avisen Agder. «Vi tror det blir økonomisk utfordrende å sikre akuttjenestene i Flekkefjord, heter det i planen som nå er ute på høring.
E39: Vegvesenet og Nye veier dropper Jærlinja
Det blir ingen europavei over Jæren forbi Egersund og gjennom Sokndal til Flekkefjord. Rune Gjedrems kongstanke er lagt død. Nå er det kun varianter av indre tras som skal utredes videre.
Ryggsmerter etter trafikkuhell
En kvinne i 20-årene ble kjørt til legevakt med nakkesmerter etter et trafikkuhell i Flekkefjord sent torsdag kveld. Det var svært glatt på stedet, opplyser politiet, og bilen kjørte rett i autovernet.
Les mer om Flekkefjord.
Vogntog skaper trøbbel på E39
Lastebiler og trekkvogner har i løpet av ettermiddagen kjørt seg fast på E39 helt vest i Vest-Agder. I perioder har trafikken stått helt stille. Kontrollører fra vegvesenet stanser dårlig skodde kjøretøy både i Kristiansand, Lyngdal og Flekkefjord.
Vogntog med problemer på E39
Et vogntog skal ha problemer i Skjeggestadbakken ved Sira. Vogntoget er på veg mot Flekkefjord, men sperrer også deler av nordgående felt. Det er svært glatt og vogntoget kan komme brått på, ifølge tips til NRK Trafikk.
Mistet dekk på E39
En bil har mistet et dekk inne i Austadtunnelen på E39 i Flekkefjord, ifølge politiet. Ett kjørefelt er inntil videre stengt på stedet.
Bekymret for stillingskutt
Flere håndverksfirma i Flekkefjord er bekymret over at kommunen legger opp til å kutte n av tre saksbehandlingsstillinger. Ifølge Lister24 går lang saksbehandlingstid allerede ut over hverdagslivet og produksjonen i bedriftene i kommunen.
Les mer om Flekkefjord.