Fm nettet

Slik hører du nettradio

Du trenger verken FM eller DAB. Neste år vil FM-nettet bli gradvis nedtrappet, og det er derfor ikke så rart at både medier og elektronikkbutikker nærmest skriker om kapp om at du nå må skifte over til DAB+. Heldigvis finnes det en måte å omgå hele problemstillingen på: Du kan rett og slett høre radio via nettet. Du trenger ikke egen «nettradio For noen år siden ble mange radioer levert med mulighet ta i mot nettradiostasjoner. Slike ser vi ikke så mange av i butikkene i dag. Årsaken er at nettradio nå omgir oss nær sagt overalt, og at det finnes så mange andre måter å høre på. Det a
Les mer om DAB, FM-nettet og For.

Ni myter om DAB

Hva er fakta - og hva er vrangforestillinger? Debatten om DAB har gått en kule varmt i norske medier, og lite tyder på at den vil bli mindre varm etterhvert som det nærmer seg tida da NRK, P4 og de fleste andre forlater FM-nettet i løpet av neste år. Frontene står steilt mot hverandre, og påstandene hagler fra begge sider. Det handler om valg av teknologi, om kringkastingspolitikk og mistanke om kameraderi og urent trav på begge sider. Og folket synes å slutte seg til DAB-motstanderne. I en undersøkelse foretatt av Ipsos for Dagbladet i juni i år, viste det seg at 65 prosent av de spurte ikke ønsker at FM forsvinner og erstattes av
Les mer om DAB, DAB, Dagbladet, FM-nettet og NRK.
Alt du må vite om DAB og slukking av FM-nettet
I lpet av 2017 forsvinner de store radiokanalene fra FM-frekvensene. Betyr det at du m kjpe ny radio? Ikke ndvendigvis. Her er alt du trenger vite. Våren 2015 bestemte Stortinget seg endelig for at Norge skulle bli det første landet i verden med heldigital radio, og det skulle skje i løpet av 2017. I praksis betyr vedtaket at de gamle FM-radioene, som det finnes millioner av her til lands, ikke lenger uten videre vil kunne ta inn NRK, P4 og alle de andre store radiokanalene. Helt stille blir det riktig nok ikke med det første, mange nærradioer i distriktene får lov å sende videre på FM helt fram til 2021. Hva som skjer etter dette, er foreløpig u
«Gjør som svenskene; avblås hele galskapen. Behold FM-nettet!
Alle bilradioer, FM-radioer i hus og hjem, stereoanlegg, hørselvern med radio, radioer i anleggsmaskiner, arbeidsplasser osv. vil slutte å fungere, skriver Stig Otto Ryg i dette debattinnlegget.
Les mer om FM-radioer og Stig Otto Ryg.

Gleder seg til fm-slukking

Salget av radio og hi-fi-utstyr er mer enn halvert de siste fem årene for radioimportør Erling Neby. Nå venter han på «årets julegave, slukkingen av fm-nettet.
Les mer om Erling Neby.
Snart er det DAB-radio som gjelder – er du klar?
FM-nettet slukkes om et halvt år.
Tre av fem er imot at FM-nettet slukkes
Det viser en undersøkelse Dagbladet har fått gjennomført.
Les mer om Dagbladet og FM-nettet.
PopYourPhone - Slik får du DAB+ på mobilen
Kan vre akkurat det du trenger til bilen. Slukkingen av FM-nettet nærmer seg med raske skritt, og om bare få måneder må du enten bruke DAB+ eller nettradio for å lytte til NRK P1, P4 og de andre norske radiokanalene. Dette medfører at millioner av radiomottakere i norske hjem, biler og mobiltelefoner blir verdiløse. LES OGSÅ: Test av verdens første mobil med innebygd DAB+-mottaker Mange løsninger Det dukker imidlertid stadig opp nytt utstyr som lar deg lytte til DAB+-sendingene på eksisterende FM-utstyr, først og fremst DAB+-adaptere og denne svarte boksen som monteres i dashbordet og som automatisk ruter deg til nettverket der radi
Les mer om Det, FM-nettet, FM-utstyr og Slik.
Tre av fem imot FM-slukking
Over 60 prosent seier dei er imot slukkinga av FM-nettet og overgangen til DAB-radio, viser ei undersøking Dagbladet har gjennomført. Kun 16 prosent seier dei er for at radiosignala flyttast over til DAB. FM-sendarane i Agder slukkast i juni 2017.
Tre av fem imot slukking av FM-nettet
Over 60 prosent sier de er imot slukkingen av FM-nettet og overgangen til DAB-radio, viser en undersøkelse Dagbladet har fått gjennomført.
Les mer om Dagbladet og FM-nettet.
Slik får du DAB i bilen
Syv av ti biler mangler DAB-apparat. Dette må du vite før FM-nettet slukkes.
Les mer om DAB og FM-nettet.
Slik får du DAB i bilen
Syv av ti biler mangler DAB-apparat. Dette må du vite før FM-nettet slukkes.
Les mer om DAB og FM-nettet.
Syv av ti biler mangler DAB-apparat: Dette må du vite før FM-nettet slukker
FM-signalene slukkes i fylke etter fylke i 2017. Slik får du inn DAB-radio i bilen.
Les mer om FM-nettet.
Snart er dei i mål med DAB-utbygginga
FM-nettet går no inn i sitt siste leveår
Test av DAB-antenner
Nkom slr fast at valg av antenne og riktig installasjon er det viktigste for dekningen. I 2017 skal FM-nettet stenges, og vi skal over på DAB+. Det kan by på en del utfordringer, ikke minst i bilen hvor svært mye av radiolyttingen her til lands foregår. Det fikk Dinside bekreftet da vi gjennomførte en test av DAB+ mot nettradio tur-retur Oslo Bergen tidligere i år. Med tanke på deg som eier bil som ikke har installert digital radio i bilen, har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) testet antenner, bilradioer og adaptere for DAB+. Resultatene i testen viser at antennetype og riktig installasjon, har størst betydning for hvordan dekningen oppleves. LE
Sjekker DAB-dekningen
I 60 år har sivilingeniør Tore Einar Øvensen (86) jobbet med utbygging av FM-nettet i NRK. Nå sikrer han DAB-dekningen. Han reiser rundt for NRK for å kvalitetssikre at det det nye digitale radionettet fungerer som det skal.
Folk klaget på skarp lyd fra FM-radioen
LIER (NRK): I 60 år har sivilingeniør Tore Einar Øvensen (86) jobbet med utbygging av FM-nettet i NRK. Nå sikrer han DAB-dekningen. – Det er alltid reaksjoner når man går fra en teknologi til en annen, sier han.
Vegvesenet lover DAB i 320 tunneler før FM-nettet slukkes
Fra neste år slukkes FM-nettet i Norge, som første land i verden. Før båndet slukkes, blir det DAB i 320 tunneler.
Les mer om DAB, FM-nettet og Norge.
LG Stylus 2- telefon med DAB
LG Stylus 2 er den frste telefonen som lar deg lytte til DAB+-sendinger. FM-radio har vært ganske vanlig på mange telefoner de siste tiårene, men i Norge er FM-nettet på vei ut, til fordel for DAB. Når FM-nettet slukkes må radioelskere derfor enten belage seg på å strømme radio via internett, eller bruke en DAB-radio for å få inn sendingene. TEST: Vi kjørte Oslo-Bergen med DAB+ og nettradio Dagens testprodukt, LG Stylus 2, er den første telefonen med innebygd DAB+-mottaker. En åpenbar fordel i forhold til å strømme radio via internett er at man ikke bruker mobildata, siden DAB-sendingene kringkastes. Å str&#
Les mer om DAB, FM-nettet, Norge og Oslo-Bergen.
To millioner biler mister radiosignalet
Når FM-nettet stenges i 2017, mister store deler av den norske bilparken radiosignalet. Men det fins en rekke alternativer for å få digitalradio i bilen.
NRK har ikke testet DAB-dekningen til sjøs
Fra neste år slukkes FM-nettet i Norge, som første land i verden. Men fortsatt har ikke NRK fått testet DAB-dekningen til sjøs på samme måte som på land.
Les mer om FM-nettet, NRK og Norge.
NRK har ikke testet DAB-dekningen til sjøs
Fra neste år slukkes FM-nettet i Norge, som første land i verden. Men fortsatt har ikke NRK fått testet DAB-dekningen til sjøs på samme måte som på land.
Les mer om FM-nettet, NRK og Norge.
NRK har ikke testet DAB-dekningen til sjøs
Fra neste år slukkes FM-nettet i Norge, som første land i verden. Men fortsatt har ikke NRK fått testet DAB-dekningen til sjøs på samme måte som på land.
Les mer om FM-nettet, NRK og Norge.
Problemer med DAB i bil? Det kan være din feil
Ekspertene lover at den nye radioteknologien gir minst like god dekning som det gamle FM-nettet.
Les mer om DAB og FM-nettet.
Dette skjer når FM-nettet blir borte fra bilene
I løpet av neste år forsvinner FM-nettet over hele landet. Per i dag er det bare en tredel som har DAB i bilen.
Les mer om DAB og FM-nettet.