Fm slukkingen

– Gambler med liv og helse

Mens radiosjefer fra inn- og utland feiret fm-slukkingen i Bodø i går, ble DN med styrelederen i Nordland Fylkesfiskarlag ut i havgapet utenfor Bø i Vesterålen.

10 ting du må vite om DAB

Nå starter FM-slukkingen. Her er 10 ting du bør vite om FM-slukkingen og DAB.
Les mer om DAB og FM-slukkingen.
Slik blir Sivilforsvarets varslingssignal etter FM-slukkingen
Onsdag klokken 12 ulte tyfonene over hele landet.
Les mer om FM-slukkingen.
Egen DAB-kanal for trafikk
Med slukkingen av FM-nettet endrer NRK systemet for trafikkmeldinger.
Les mer om FM-nettet og NRK.

Kringkastingssjefen om fm-slukking: – Vi kunne alltids gjort en enda bedre jobb med informasjonen

To millioner norske biler er fortsatt uten dab-radio, anslår Naf. Onsdag starter slukkingen av fm-senderne i Nordland.
Les mer om Naf og Nordland.
I dag starter slukkingen av FM-nettet
Les hele saken
Les mer om FM-nettet.
To av tre er mot DAB-tvang
Til neste år skal rikskanalen på radio gradvis flyttes fra FM til DAB. Motstanden mot tvangsomleggingen er stor kort tid før FM-slukkingen starter. To av tre er imot slukkingen. I en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet, svarer 66 prosent at de er imot FM-slukkingen. 17 prosent er for, mens like mange sier de ikke har noen mening. (NTB)
Les mer om DAB, Dagbladet og FM-slukkingen.
To av tre er mot DAB-tvang
Til neste år skal rikskanalen på radio gradvis flyttes fra fm til dab. Motstanden mot tvangsomleggingen er stor kort tid før FM-slukkingen starter. To av tre er imot slukkingen.
Les mer om FM-slukkingen.
Er du DAB-forvirret? Les denne!
Overgangen til DAB-radio har skapt debatt, kun uker før slukkingen av FM-nettet starter.
Les mer om FM-nettet.
Sp vil ha retur for FM-radioer
Senterpartiet tapte slaget om å få utsatt slukkingen av FM-nettet og ber nå i stedet regjeringen ta initiativ til en returordning for FM-radioer. Startskuddet går i Nordland 11. januar.
Les mer om FM-nettet, FM-radioer og Nordland.
FM-nettet slukkes som planlagt
Forslagene om å stanse eller utsette slukking av FM-nettet fikk ikke flertall på Stortinget. Dermed starter slukkingen som planlagt 11. januar neste år – med oppstart i Nordland.
Les mer om FM-nettet, Nordland og Stortinget.
Slukking av FM-nettet utsettes ikke
Stortinget har nå besluttet at innføringen av DAB ikke skal utsettes. Dermed begynner starter slukkingen som planlagt om en måneds tid. Kringkastingssjefen er fornøyd med utfallet. Det er ikke Senterpartiet.
Les mer om DAB, FM-nettet og Senterpartiet.
Slukking av FM-nettet utsettes ikke
Forslagene om å stanse eller utsette slukking av FM-nettet fikk ikke flertall på Stortinget onsdag. Dermed starter slukkingen som planlagt 11. januar.
Les mer om FM-nettet og Stortinget.
Slukking av FM-nettet blir ikke utsatt
Forslagene om å stanse eller utsette slukking av FM-nettet fikk ikke flertall på Stortinget onsdag. Dermed starter slukkingen som planlagt 11. januar.
Les mer om FM-nettet og Stortinget.
– Utsetter ikke FM-slukking
Slukkingen av FM-nettet går som planlagt etter flere runder med diskusjon om saken i Stortinget, sier saksordfører, Svein Harberg (H). Nordland er først ute med å slukke den 11 januar. Fremskrittspartiet har stilt spørsmål rundt sikkerheten og beredskapen ved overgangen til DAB, men det ligger an til at det ikke blir flertall for å utsette overgangen, forteller Harberg til NRK. Og avstemmingen i Stortinget skjer klokken 16 i dag.
Ap bekrefter: Vil støtte overgangen til dab-radio
Frp stemmer mot gjennomføringen av fm-slukkingen, som er regjeringens politikk, men Ap sikrer nå at det blir dab-omlegging fra og med januar.
Frp-splid under debatt om fm-slukkingen
Frp bekrefter at de stemmer mot gjennomføringen av fm-slukkingen, som er regjeringens politikk, men Ap lener mot å sikre fm-slukking fra januar.
Debatten om slukking av FM-nett utsatt
Statsråder må redegjøre om hvilke konsekvenser slukkingen har for beredskapen og sikkerheten.
Les mer om FM-nett.
FM-utsettelse kan bli kostbar
En utsettelse av slukkingen av FM-nettet kan medføre ekstrakostnader på flere hundre millioner kroner hvert år, ifølge Digitalradio Norge.
Mange har DAB
En måned før slukkingen av FM-nettet er planlagt å starte, viser en kartlegging at nordmenn flest har gardert seg og skaffet seg DAB-radio.
Les mer om DAB og FM-nettet.
7 av 10 nordmenn har nå skaffet seg denne
En måned før slukkingen av FM-nettet er planlagt å starte, viser en kartlegging at nordmenn flest har gardert seg og skaffet seg DAB-radio.
Les mer om FM-nettet.
Tar FM-nettet opp i fylkestinget
Rødt vil forsøke å få Nordland fylkesting som åpnet i dag til å anbefale at slukkingen av FM-nettet i Nordland blir utsatt.
Les mer om FM-nettet og Nordland.
Fiskarlaget vil utsette FM-slukking
Norges Fiskarlag ber lederne i de politiske partiene om å utsette stengingen av FM-nettet. Årsaken er blant annet at de mener det ikke har blitt gjort nok dekningsmålinger over hav. – Vi er ikke fornøyd med at slukkingen av FM-nettet skjer under det store Lofotfisket, sier leder i Fiskarlaget, Kjell Ingebrigtsen.
Arbeiderpartiet kan stoppe DAB
Usikkerhet i Arbeiderpartiet kan føre til at FM-båndet ikke blir stengt likevel. Klassekampen har intervjuet Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Arild Grande, som sier at partiet vurderer å stemme for Fremskrittspartiets forslag om å stanse slukkingen, når forslaget skal behandles i Stortinget på tirsdag. Arbeiderpartiet er usikre på om beredskapen blir god nok med DAB alene.
Regjeringen: – Blir det trøbbel med DAB-dekning, må vi sette foten ned
Senterpartiet vil utsette slukkingen av FM-nettet, mens Frp vil stanse hele stengningen. – Det kommer ikke til å skje. Men dersom det blir problemer med DAB-dekningen må vi sette foten ned, sier leder Svein Harberg (H) i Kulturkomiteen på Stortinget.