Follo

Pågrep to etter skyting

To personer ble i går kveld pågrepet etter en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet pågrep de to i Eidsberg. Mennene ble fraktet til Follo Politistasjon i Ski, hvor de skal bli avhørt i dag. Politiet sier til smaalenene.no at de pågrepne mennene er kjenninger av politiet, men vil ikke gå i detalj om hvorfor de er det.

Oppegård og Ski blir Nordre Follo

Oppegård kommune og Ski kommune blir slått saman til in kommune frå 1. januar 2020 og namnet blir Nordre Follo kommune. Kommunen kjem til å ha kring 53.000 innbyggarar.
Les mer om Nordre Follo og Ski.
Opium godtatt som naturmedisin
En Askim-mann i begynnelsen av 40-årene er frifunnet for anklager om oppbevaring av nær 50 gram opium. Follo tingrett trodde mannen da han forklarte at han hadde fått klumpen fra en naturmedisiner under et besøk i Tyskland, og ikke hadde noen grunn til å tro at det var snakk om narkotika.
Les mer om Tyskland.
Restaurant-innbrudd på Høytorp
Kontanter og alkohol ble stjålet fra Restaurant Fortet på Høytorp fort på Mysen i natt. Tyvene har kommet seg inn gjennom en sidedør, opplyser politiet i Follo som har sikret spor på stedet.

Stjal kontanter og alkohol

Det ble stjålet kontanter og alkohol fra Restaurant Fortet på Høytorp fort på Mysen i natt. Tyvene har kommet seg inn gjennom en sidedør, opplyser politiet i Follo som har sikret spor på stedet.
Hærverk på biler
Fire biler ble utsatt for hærverk i Askim i natt. Bilene sto parkert i Grøtvedt-området og fikk dekk punktert og lakken ripet opp, melder politiet i Follo.
Frifunnet for opium-besittelse
En mann i begynnelsen av 40-årene fra Askim, er frifunnet for anklager om oppbevaring av nær 50 gram opium. Follo tingrett trodde mannen da han forklarte at han hadde fått klumpen fra en naturmedisiner under et besøk i Tyskland, og at han ikke hadde noen grunn til å tro at det var snakk om narkotika.
Les mer om Askim og Tyskland.
Vinden herjet i regjeringskvartalet
Den kraftige vinden i går kveld og i natt tok tak i presenningen på Høyblokka i regjeringskvartalet slik at deler av den løsnet. Brannvesenet måtte rykke ut og fjerne presenningen. I Follo har trær blåst over ende. Det er ikke meldt om personskader.
Les mer om Høyblokka.
Brann i bygning i Askim
Nødetatene er på vei til en bygningbrann i Askim, skriver Follo-politiet på Twitter. Ifølge Alarmsentral Øst er det en av leilighetene i en tomannsbolig i Skaugenveien som brenner.
Gikk igjennom isen på Lyseren
Det er flere som går på skøyter på tynn is, skriver Politiet i Follo på Twitter. Det er en som har vært uheldig å gå igjennom isen på Lyseren allerede, men kom seg opp. Vær forsiktig, oppfordrer Politiet.
Les mer om Follo, Lyseren, Politiet og Twitter.
Rykker ut til brann i Spydeberg
Indre Østfold Brann og Redning er på vei til Tunveien i Spydeberg, hvor det brenner i et garasjeanlegg som tilhører en rørleggerbedrift. Politiet i Follo har også rykket ut.
Les mer om Follo, Redning, Spydeberg og Tunveien.
Telefontrøbbel for politiet
Follo politidistrikt, som blant annet dekker indre Østfold, melder at telefonsystemet nå fungerer som normalt etter plunder tidligere i ettermiddag.
Les mer om Østfold.
Stopper forslag om å dele opp Ås
Ski kommune har ønsket å innlemme deler av Ås kommune i den nye kommunen Nordre Follo, men i dag ble det klart at flertallet på Stortinget bestående av de rødgrønne, venstre og KrF er mot delingen. Dermed blir Ås kommune ikke delt opp likevel.
Les mer om KrF, Nordre Follo og Stortinget.
Kjedekollisjon sinker trafikken
Follo-politiet melder om kø på E18 inn mot Østfold, etter en kjedekollisjon ved Kråkstad. Det er ikke meldt om personskader.
Les mer om E18, Kråkstad og Østfold.
Tiltalt for overgrep mot barnebarn
En 75 år gammel mann og hans 26-årige barnebarn står tiltalt for seksuelle overgrep mot to mindreårige jenter i Follo tingrett i dag. De to ofrene er også 75-åringens barnebarn. 26-åringen er tiltalt for overgrep mot ett av ofrene. Overgrepene skal ha foregått fra 2007 inntil i fjor.
Les mer om Follo.
Over 500 ulovlige bilverksteder
Statens Vegvesen mener det er over 500 ulovlige bilverksteder i landet og har skjerpet kontrollen. I fjor ble 45 verksteder anmeldt etter en landsdekkende aksjon: fem i Oslo og tre i Follo. Vegvesenet mener problemet er en fare for trafikksikkerheten.
Les mer om Follo og Oslo.
Glatte veier i Follo-distriktet
Politiet ber folk kjøre forsiktig, fordi det er meldt om glatte veier i Follo. Veien blir saltet.
Les mer om Follo-distriktet og Follo.
Glatte veier i indre
Politiet i Follo melder om glatte veier på grunn av underkjølt regn. Alle saltbilene er ut for å salte, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Follo og Twitter.
Mange snur på E6
Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.
Les mer om Follo, Politiet, Twitter og Ås.Det.
Bevæpnet politi til Enebakk
Politiet i Follo har rykket ut med bevæpnet mannskap til Flateby i Enebakk, hvor en bevæpnet mann har tatt seg inn i en leilighet.
Les mer om Enebakk, Flateby og Follo.
Follo: Brøytemannskap ute
Vegvesenet er ute og salter og brøyter i Follo-området nå, for å forebygge glatte veger og slaps.
Les mer om Follo-området.
Leteaksjon etter 7-åring
Det er satt i gang en leteaksjon etter en syv år gammel gutt som ikke har kommet hjem fra skolen i Askim. – Han gikk fra skolen i 16-tiden, og 19.30 fikk vi melding om at han var savnet. Det er ikke mistanke om noe straffbart, men leter etter ham med blant annet hunder nå, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Follo-politiet.
Les mer om Askim og Follo-politiet.
Klemte hånda under vask
En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.
Les mer om Follo-politiet.
Ingen personskade
Det er bare meldt om materielle skader i en bilulykke på E18 ved Rødnessjøen, opplyser politiet i Follo.
Les mer om E18, Follo og Rødnessjøen.
n person fastklemt etter møteulykke i Follo
Føreren av en personbil sitter fastklemt etter en frontkollisjon med en lastebil i Hobøl.
Les mer om Follo og Hobøl.
1.  Bitcoin fiasko?

2.  Brudd etter 27 år: Selger seg ut av Norges største oppkjøpsfond

3.  Så mye vil det koste

4.  Europeiske land advarer mot Trumps skattereform

5.  Nesten frivillig

6.  Neppe smart med usmarte årsrapporter

7.  DN mener: IA-avtalen er en dyr sovepute

8.  Kreativitet mot skatteplanlegging

9.  60 Venstre-medlemmer har meldt seg ut siden lørdag

10. Økokrim er bra for næringslivet