Forkaste

Ber fylket forkaste anbudet på Tau-ferja

Senterpartiet i Strand ber fylkeskommunen om å forkaste Norleds anbud for Tau-sambandet og lyse det ut på ny.

Breivik: Jeg har tatt skade av isolasjonen

SKIEN FENGSEL/BORGARTING (NRK): Anders Behring Breivik hevder regjeringsadvokaten fikk ham til å forkaste sin opprinnelige forklaring. – Han har helt rett. Jeg har blitt mer og mer radikal i fengsel, sa Breivik og mener radikaliteten skyldes det strenge soningsregime.
Les mer om Breivik.
Regjeringen tilbyr å forkaste 22. juli-minnesmerke
– Vi ønsker å unngå en opprivende rettssak som vil være svært belastende for mange, sier Jan Tore Sanner (H).
Les mer om Jan Tore Sanner.
Vurderer å forkaste omstridt 22. juli-minnesmerke på Sørbråten
Kommunalminister Jan Tore Sanner har tilbudt å forkaste svenske Jonas Dahlbergs omstridte vinnerutkast for å komme naboene i møte.
Les mer om Sørbråten.

Kan forkaste omstridt Sørbråten-minnesmerke

Regjeringen prøver å komme Sørbråten-naboene i møte ved å skrinlegge Jonas Dahlbergs omstridte forslag til 22. juli-minnested. Men kommunalminister Jan Tore Sanner nekter omkamp om plasseringen.
Vurderer å forkaste omstridt 22. juli-minnesmerke på Sørbråten
Kommunalminister Jan Tore Sanner har tilbudt å forkaste svenske Jonas Dahlbergs omstridte vinnerutkast for å komme naboene i møte.
Les mer om Sørbråten.
Helse Nord vil likevel utrede
Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, ga i dag styret ved Helgelandssykehuset beskjed om at sykehusmodellen som ble forkastet sist uke, likevel bør utredes. Styret ved Helgelandssykehuset mente det var unødvendig å utrede en modell med ett stort akuttsykehus med inntill to distriktsmedisinske sentre. – Jeg mener det var galt å forkaste alternativet uten å utrede det, sier Vorland.
Emilie-forsvinningen overført til drapsavsnittet
SLAGELSE, DANMARK (TV 2): Dansk politi er i ferd med å forkaste teorien om at 17 år gamle Emilie Meng frivillig har valgt å forsvinne.
Les mer om Emilie Meng.
Kjemper for å sensurere omstridt dokumentar - tingretten bruker grunnloven til å forkaste saken
- Er ikke anledning til å forhåndssensurere «The Magnitsky Act, konkluderer Stavanger tingrett.
Kommisjon vil forkaste valgresultat i Haiti
En spesialkommisjon som skulle verifisere førsterunden i fjorårets omstridte presidentvalg i Haiti, anbefaler at resultatet forkastes og at avstemningen gjennomføres på nytt.
Les mer om Haiti.
– Rogaland Ap er blitt republikansk
Sveinung Stensland (H) krever avklaringer etter at også Hadia Tajik (Ap) vil forkaste Kongehuset.
Ap-Tajik vil fjerne Kongen
Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (32) og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste Kongehuset og innføre republikk i Norge.
Nymark får VM-gull fra 2009
Torsdag vedtok Idrettens voldgiftsrett (CAS) å forkaste anken fra seks doptatte russiske kappgjengere. Det betyr at Trond Nymark endelig får sitt VM-gull fra 50-kilometeren i 2009. – Det er kjekt å vite at ting blir rettet opp i til slutt, sier Nymark til NTB
Les mer om NTB, Nymark, Trond Nymark og VM-gull.
Derfor vil Utøya-overlevende følge rettssaken til Breivik
Erik Kursetgjerde sier det er åpenbart at rettssaken blir tøff for mange, men mener man kan ikke forkaste hele rettsystemet av den grunn.
Barnetrygden skal ikke avvikles
Et overveldende flertall på Oslo Høyres årsmøte stemte for å forkaste forslaget om at barnetrygd skal kunne brukes til gratis barnehage og SFO.
Les mer om SFO.
- Hermetikk-budet for lavt, mente Bjelland
Cecilie Bjelland (Ap) fikk med seg et stort mindretall da hun i formannskapet torsdag foreslo å forkaste budet fra Base Property om kjøp av Hermetikk-kvartalet.
Advarer mot Power point-fella
Kreativitetsprofessoren anbefaler å forkaste den tradisjonelle skarpe todelingen mellom fag og opplevelser.
Les mer om Power.
Når valgdeltagelsen helliger middelet
Oslo Ap og Frp bør snarest mulig forkaste det forfeilede forslaget om
Les mer om Frp.
– Må åpne for at drapet skjedde i affekt
Forsvarer Arild Holden mener at Fredrikstad tingrett må forkaste tiltates egen forklaring for å kunne dømme ham for overlagt drap.
Les mer om Fredrikstad.
Fylket sier nei til E39 i skjærgården
Terje Søviknes fikk med seg fylkestinget på å forkaste et av Statens vegvesens alternativer.
Les mer om E39.
Alle er uenige om fylkesvei 109
– Næringslivet godtar ikke to- eller trefeltsvei mellom Råbekken og Rolvsøysund i Fredrikstad, sier NHO Østfold. Og de er ikke alene om å forkaste Vegvesenets planer om at kollektivtrafikken skal få bruke dagens tras alene, mens resten kjører på en ny vei.
Kongressen i USA vedtok lovforslag om Iran-avtale
Representantenes hus i USA har vedtatt et lovforslag om å kunne gjennomgå og forkaste en internasjonal atomavtale med Iran. Forslaget er tidligere godkjent av Senatet.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Senatet og USA.
Senatet stemte for lovforslag om Iran-avtale
Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som vil gi Kongressen mulighet til å gjennomgå og eventuelt forkaste en internasjonal atomavtale med Iran.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Kongressen og USA.
Senatet stemte for lovforslag om Iran-avtale
Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som vil gi Kongressen mulighet til å gjennomgå og eventuelt forkaste en internasjonal atomavtale med Iran.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Kongressen og USA.
Apple MacBook
Nye MacBook har bare n tilkoblingsport. Kan man bruke en bærbar med bare n port? Går det an å skrive på et så tynt tastatur? Og kan det være noe futt i en så slank maskin? De kritiske spørsmålene haglet etter at Apple lanserte sin nye, minimalistiske 12-tommer MacBook tidligere i vår. Apple har aldri vært redde for å gå nye veier og forkaste det de mener er utdatert teknologi. Det ble ramaskrik da de i 2008 lanserte MacBook Air; en syltynn bærbar Mac uten optisk stasjon. Hvordan skulle man få installert programvare da? I dag laster vi det meste ned fra internett i stedet. Med den nye MacBook-en bryter de igjen tradisj
Les mer om Apple, Mac, MacBook og MacBook-en.