Forkaste

Barnetrygden skal ikke avvikles

Et overveldende flertall på Oslo Høyres årsmøte stemte for å forkaste forslaget om at barnetrygd skal kunne brukes til gratis barnehage og SFO.
Les mer om SFO.

- Hermetikk-budet for lavt, mente Bjelland

Cecilie Bjelland (Ap) fikk med seg et stort mindretall da hun i formannskapet torsdag foreslo å forkaste budet fra Base Property om kjøp av Hermetikk-kvartalet.
Advarer mot Power point-fella
Kreativitetsprofessoren anbefaler å forkaste den tradisjonelle skarpe todelingen mellom fag og opplevelser.
Les mer om Power.
Når valgdeltagelsen helliger middelet
Oslo Ap og Frp bør snarest mulig forkaste det forfeilede forslaget om
Les mer om Frp.

– Må åpne for at drapet skjedde i affekt

Forsvarer Arild Holden mener at Fredrikstad tingrett må forkaste tiltates egen forklaring for å kunne dømme ham for overlagt drap.
Les mer om Fredrikstad.
Fylket sier nei til E39 i skjærgården
Terje Søviknes fikk med seg fylkestinget på å forkaste et av Statens vegvesens alternativer.
Les mer om E39.
Alle er uenige om fylkesvei 109
– Næringslivet godtar ikke to- eller trefeltsvei mellom Råbekken og Rolvsøysund i Fredrikstad, sier NHO Østfold. Og de er ikke alene om å forkaste Vegvesenets planer om at kollektivtrafikken skal få bruke dagens tras alene, mens resten kjører på en ny vei.
Kongressen i USA vedtok lovforslag om Iran-avtale
Representantenes hus i USA har vedtatt et lovforslag om å kunne gjennomgå og forkaste en internasjonal atomavtale med Iran. Forslaget er tidligere godkjent av Senatet.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Senatet og USA.
Senatet stemte for lovforslag om Iran-avtale
Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som vil gi Kongressen mulighet til å gjennomgå og eventuelt forkaste en internasjonal atomavtale med Iran.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Kongressen og USA.
Senatet stemte for lovforslag om Iran-avtale
Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som vil gi Kongressen mulighet til å gjennomgå og eventuelt forkaste en internasjonal atomavtale med Iran.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Kongressen og USA.
Apple MacBook
Nye MacBook har bare n tilkoblingsport. Kan man bruke en bærbar med bare n port? Går det an å skrive på et så tynt tastatur? Og kan det være noe futt i en så slank maskin? De kritiske spørsmålene haglet etter at Apple lanserte sin nye, minimalistiske 12-tommer MacBook tidligere i vår. Apple har aldri vært redde for å gå nye veier og forkaste det de mener er utdatert teknologi. Det ble ramaskrik da de i 2008 lanserte MacBook Air; en syltynn bærbar Mac uten optisk stasjon. Hvordan skulle man få installert programvare da? I dag laster vi det meste ned fra internett i stedet. Med den nye MacBook-en bryter de igjen tradisj
Les mer om Apple, Mac, MacBook og MacBook-en.
- Noen kjører nesten ut av veien når de ser det
Det første arkitektene gjorde, var å forkaste familiens skisser. Slik fikk familien 30 kvadratmeter større plass.
- Folk kjører nesten av veien når de ser det
Det første arkitektene gjorde, var å forkaste familiens skisser.
- Noen kjører nesten ut av veien når de ser det
Det første arkitektene gjorde, var å forkaste familiens skisser. Slik fikk familien 30 kvadratmeter større plass.
Kan bli nektet å stille liste i kommunevalget
Stokke kommune anbefaler valgstyret å forkaste Piratpartiets liste til kommunevalget til høsten.
Fylkesmannen vil ha utredet tunnel-alternativ
Fylkesmannen vil ikke forkaste tunnel-alternativet (H2) gjennom Hamar. Det er stikk i strid med anbefalingen til Hedmark fylkeskommune, som sier nei til å gå videre med H2.
Les mer om Hamar og Hedmark.
Hellas med ultimatum til EU
Hellas sier at EU har to valg i forhandlingene om landets låneprogram: godta deres forslag eller bare forkaste hele planen om å forlenge låneprogrammet. Det melder AFP, som siterer en anonym kilde hos de greske myndighetene.
Les mer om AFP.
Åtte vil bli sykehusdirektør
Motstanden mot at Gjøvik og Lillehammer sykehus får en felles ledelse er stor fra begge leire. Derfor velger administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree, å forkaste forslaget. I alle fall foreløpig.
Vil gjøre byreklamen til valgkampsak
Byreklamen i Bergen kommer ikke på plass før høsten 2016 – over to år etter at politikerne sa ja. Nå ser Miljøpartiet De Grønne sitt snitt til å få omkamp, og går til valg på å forkaste planene.
Promilledom mot russisk kaptein blir stående
Gulating lagmannsrett har besluttet å forkaste anken til den russiske lasteskipkapteinen som i august ble dømt til 35 dagers fengsel på grunn av promille.
Idrettssosiolog mener Tippeliga-rapport er verdiløs
Arve Hjelseth fyrer løs mot Hypercubes forslag til endringer i det norske seriesystemet, og ber NFF forkaste hele prosjektet.
Les mer om NFF og Tippeliga-rapport.
Frp-Eriksson vil la folket jobbe lengre
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil forkaste bedriftsinterne aldersgrenser og heve dagens 70-årsgrense til 72 år eller 75 år. NHO reagerer kraftig.
Rivingssaken til Fylkesmannen
Med n stemme mot, gikk planutvalget inn for å forkaste klagen fra naboene om rivingen av Fjellgata 19 og 21. Dermed går saken til Fylkesmannen for videre behandling.
Les mer om Fjellgata og Fylkesmannen.