Forkaste

– Rogaland Ap er blitt republikansk

Sveinung Stensland (H) krever avklaringer etter at også Hadia Tajik (Ap) vil forkaste Kongehuset.

Ap-Tajik vil fjerne Kongen

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik (32) og over 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil forkaste Kongehuset og innføre republikk i Norge.
Nymark får VM-gull fra 2009
Torsdag vedtok Idrettens voldgiftsrett (CAS) å forkaste anken fra seks doptatte russiske kappgjengere. Det betyr at Trond Nymark endelig får sitt VM-gull fra 50-kilometeren i 2009. – Det er kjekt å vite at ting blir rettet opp i til slutt, sier Nymark til NTB
Les mer om NTB, Nymark, Trond Nymark og VM-gull.
Derfor vil Utøya-overlevende følge rettssaken til Breivik
Erik Kursetgjerde sier det er åpenbart at rettssaken blir tøff for mange, men mener man kan ikke forkaste hele rettsystemet av den grunn.

Barnetrygden skal ikke avvikles

Et overveldende flertall på Oslo Høyres årsmøte stemte for å forkaste forslaget om at barnetrygd skal kunne brukes til gratis barnehage og SFO.
Les mer om SFO.
- Hermetikk-budet for lavt, mente Bjelland
Cecilie Bjelland (Ap) fikk med seg et stort mindretall da hun i formannskapet torsdag foreslo å forkaste budet fra Base Property om kjøp av Hermetikk-kvartalet.
Advarer mot Power point-fella
Kreativitetsprofessoren anbefaler å forkaste den tradisjonelle skarpe todelingen mellom fag og opplevelser.
Les mer om Power.
Når valgdeltagelsen helliger middelet
Oslo Ap og Frp bør snarest mulig forkaste det forfeilede forslaget om
Les mer om Frp.
– Må åpne for at drapet skjedde i affekt
Forsvarer Arild Holden mener at Fredrikstad tingrett må forkaste tiltates egen forklaring for å kunne dømme ham for overlagt drap.
Les mer om Fredrikstad.
Fylket sier nei til E39 i skjærgården
Terje Søviknes fikk med seg fylkestinget på å forkaste et av Statens vegvesens alternativer.
Les mer om E39.
Alle er uenige om fylkesvei 109
– Næringslivet godtar ikke to- eller trefeltsvei mellom Råbekken og Rolvsøysund i Fredrikstad, sier NHO Østfold. Og de er ikke alene om å forkaste Vegvesenets planer om at kollektivtrafikken skal få bruke dagens tras alene, mens resten kjører på en ny vei.
Kongressen i USA vedtok lovforslag om Iran-avtale
Representantenes hus i USA har vedtatt et lovforslag om å kunne gjennomgå og forkaste en internasjonal atomavtale med Iran. Forslaget er tidligere godkjent av Senatet.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Senatet og USA.
Senatet stemte for lovforslag om Iran-avtale
Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som vil gi Kongressen mulighet til å gjennomgå og eventuelt forkaste en internasjonal atomavtale med Iran.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Kongressen og USA.
Senatet stemte for lovforslag om Iran-avtale
Senatet i USA har vedtatt et lovforslag som vil gi Kongressen mulighet til å gjennomgå og eventuelt forkaste en internasjonal atomavtale med Iran.
Les mer om Iran-avtale, Iran, Kongressen og USA.
Apple MacBook
Nye MacBook har bare n tilkoblingsport. Kan man bruke en bærbar med bare n port? Går det an å skrive på et så tynt tastatur? Og kan det være noe futt i en så slank maskin? De kritiske spørsmålene haglet etter at Apple lanserte sin nye, minimalistiske 12-tommer MacBook tidligere i vår. Apple har aldri vært redde for å gå nye veier og forkaste det de mener er utdatert teknologi. Det ble ramaskrik da de i 2008 lanserte MacBook Air; en syltynn bærbar Mac uten optisk stasjon. Hvordan skulle man få installert programvare da? I dag laster vi det meste ned fra internett i stedet. Med den nye MacBook-en bryter de igjen tradisj
Les mer om Apple, Mac, MacBook og MacBook-en.
- Noen kjører nesten ut av veien når de ser det
Det første arkitektene gjorde, var å forkaste familiens skisser. Slik fikk familien 30 kvadratmeter større plass.
- Folk kjører nesten av veien når de ser det
Det første arkitektene gjorde, var å forkaste familiens skisser.
- Noen kjører nesten ut av veien når de ser det
Det første arkitektene gjorde, var å forkaste familiens skisser. Slik fikk familien 30 kvadratmeter større plass.
Kan bli nektet å stille liste i kommunevalget
Stokke kommune anbefaler valgstyret å forkaste Piratpartiets liste til kommunevalget til høsten.
Fylkesmannen vil ha utredet tunnel-alternativ
Fylkesmannen vil ikke forkaste tunnel-alternativet (H2) gjennom Hamar. Det er stikk i strid med anbefalingen til Hedmark fylkeskommune, som sier nei til å gå videre med H2.
Les mer om Hamar og Hedmark.
Hellas med ultimatum til EU
Hellas sier at EU har to valg i forhandlingene om landets låneprogram: godta deres forslag eller bare forkaste hele planen om å forlenge låneprogrammet. Det melder AFP, som siterer en anonym kilde hos de greske myndighetene.
Les mer om AFP.
Åtte vil bli sykehusdirektør
Motstanden mot at Gjøvik og Lillehammer sykehus får en felles ledelse er stor fra begge leire. Derfor velger administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree, å forkaste forslaget. I alle fall foreløpig.
Vil gjøre byreklamen til valgkampsak
Byreklamen i Bergen kommer ikke på plass før høsten 2016 – over to år etter at politikerne sa ja. Nå ser Miljøpartiet De Grønne sitt snitt til å få omkamp, og går til valg på å forkaste planene.