Formidle

Rekdal og Fredheim i visumtrøbbel – kom seg ikke på Russland-fly

Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal skulle egentlig fløyet til St. Petersburg onsdag morgen for å formidle Rosenborgs Europa League-oppgjør mot Zenit. Men snakkeparet er foreløpig igjen i Norge.

- Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne

NTNU-student August Dahl og Thomas Løseth fra Fannrem har valgt rolige låter til direktesendingen.
Les mer om Fannrem.
- Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne
NTNU-student August Dahl og Thomas Løseth fra Fannrem har valgt rolige låter til direktesendingen.
Les mer om Fannrem.
Vegvesenet med urovekkende budskap
DEBATT: Det virker som om Statens vegvesen prøver å formidle vikepliktsreglene på en overforenklet måte, og ender opp med å spre feil og misvisende informasjon.

– Det viktigste er å formidle til jenter at det er hjelp å få

Krisesentrene tar imot unge kvinner som er utsatt for æresrelatert vold og hjelper de til å leve på skjult adresse.
Les mer om Det.
«Søsken-regissør tildelt pris
31-åringen hedres for jobben med å formidle funksjonshemmedes virkelighet.
Vant forskerkrigen
Matilde Risopatron Berg, doktorgradsstipendiat ved Sykehuset Innlandet, vant konkurransen i regi av forskningsdagene. 9 kandidater fikk 4 minutter på seg til å formidle forskningen sin lettfattelig og underholdende. Berg forsker på vaginalskader etter fødsel.
Jektefartsmuseet skal bygges i høst
Fauskebygg AS vant kokurransen om å bygge det nye nasjonale Jektefartsmuseet i Bodøsjøen, med byggestart i midten av november 2017. Planen er å stå ferdig våren 2019, skriver Nordlandsmuseet i en pressemelding. Museet skal huse jekta Anna Karoline og formidle jektefartens mange hundre års historie.
Følg valgdekningen på vår nettside
Når valglokalene stenger klokka 21 i kveld får NRK og andre mediehus lov til å formidle resultater. Valgprognosen som presenteres kan du se på TV eller på nett her i NRK Buskerud. En prognose er egentlig en kvalifisert spådom om sluttresultatet og viser hvor mange representanter partiene får på Stortinget.
Les mer om NRK og Stortinget.
Spetalen sponser ny nettavis
Milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen er blant investorene bak den nye nettavisen Resett som lanseres førstkommende mandag. Resett skal formidle nyheter både gjennom tekst og levende bilder. Den skal være politisk uavhengig, få fram et mangfold av meninger og lover lengre og dypere debatter og studiosamtaler på nett-TV, det melder Aftenposten.
BTs kunstkritiker fikk høythengende pris
Silje Sigurdsen ble i kveld tildelt Arne Hestenes journalistpris. Hun får prisen for sin nyskapende måte å formidle kunstkritikk på.
- Domen knuser enhver Hollywood-dekorasjon
«Game of Thrones-aktuelle Kristofer Hivju er klar for å formidle forvandlingen til Olav den hellige, fra hat til håp, under Olavsfestdagene. Han sier at Domen er bedre enn Hollywood-settets plast og papp.
Kikkis klima-kick
– Jeg får et kick av å formidle, sier Kikki Kleiven. Den prisbelønte formidleren mener flere kvinnelige forskere bør stikke hodet frem.
Les mer om Kikki Kleiven.
Nesten 40 000 personer følger ham daglig: – Jeg ønsker å formidle at vi lever normale liv
Halvt menneske, halvt maskin. Hardbarket og sterk. Slik ble gjerne en triatlet fremstilt. Helt til Norges Triatlonforbund tok grep.
Tildelt pris
Inga Elisabeth Næss er tildelt Kystenprisen for sitt arbeid med å synliggjøre kvinners bidrag i en særegen kystkultur på Vega, skriver Forbundet Kysten i en pressemelding. Prisen deles ut til enkeltpersoner som har utmerket seg med sin innsats for å ta vare på- og formidle kystens materielle- og immaterielle kulturarv.
Naturserie på TV
I kveld er det premiere på naturserien Min Natur på NRK1. Bak produksjonen står Arne Nævra og Torgeir Beck Lande, begge fra Buskerud. I serien skal åtte naturentusiaster formidle opplevelser i sin natur, men også fortelle om hva som truer denne naturen.
Hjerteskjærende om flyktningers møte med Tyskland
To romaner som vil formidle hvordan virkeligheten arter seg for dem som kom til Europa.
Les mer om Europa og Tyskland.
Lite lys, enda mindre varme
Så flott at noen tør formidle ambisiøs apokalypse som juleunderholdning fra amatører. Det fungerer flott i enkeltscener og tross noe skurr: det er grunn til å bli imponert over helheten.
Hvordan skal jeg fortelle mine elever at ikke alle nordmenn vil dem vel?
DEBATT: I dag tok jeg eksamen i praktisk pedagogisk pedagogikk ved UiS, og jeg gleder meg til å bli lærer. Men jeg er også bekymret. For jeg lurer på hvordan jeg skal formidle gode verdier til mine framtidige elever.
Ekte kjærlighet gir smerte
Bryan Ferry kunne formidle ironisk smerte i samliv med oppblåsbar kjærlighet. Da han ble forlatt av en virkelig kvinne, ble det også virkelig alvor.
Kates sensuelle verden
Hun har søkt de største forfatterne etter inspirasjon til å formidle det å leve som kvinne, skrevet sangsykluser om å drive alene på åpent hav og har gjort en deal med Gud.
Les mer om Gud.
Bli med i EM-sofaen til Harald og Bent
Etter 14 år på rad med håndballmesterskap i desember skal ikke TV 2s kommentatorpar Harald Bredeli og Bent Svele formidle årets EM. Men du kan få dem hjem i stuen likevel!
Sannheten om falske nyheter
Sannheten er overvurdert. I hvert fall når det skal tjenes raske penger på å formidle nyheter.
Reed svarer Haraldseth: - Nuart har økt kunstinteressen i Stavanger
– Geir Haraldseth hadde en mulighet til å formidle tanker om en spennende kunstby. Istedet bruker han anledningen til å snakke ned Nuart. Det er veldig synd, sier Martyn Reed.
Mann (20) overlevde knivangrepet i Narvik: - Vil formidle til venner og medstudenter at det etter forholdene går bra
20-åringen er preget etter det som har skjedd og vil trenge tid til å bearbeide det, ifølge sin advokat.
Les mer om Narvik.