Formidle

Penger til ny fjellutstilling

Oppland fylkeskommune bidrar med 1,4 millioner kroner til ny hovedutstilling ved Norsk Fjellsenter i Lom, skriver gd.no. Utstillingen skal formidle natur- og kulturhistorien i fjellet. Totalt vil den koste 11,5 millioner kroner.
Les mer om Lom og Norsk Fjellsenter.

Sandberg får Hamar-prisen

Statsarkivar Per-Øyvind Sandberg har fått Hamar-prisen 2017. I begrunnelsen heter det b..a. at han har gjort et uvurderlig arbeid for å dokumentere og formidle Hamars og regionens historie, identitet og mangfold med formidlingsglede og kjærlighet til byen.
Les mer om Hamar-prisen.
Kaja (15) taler på klimakonferansen
15 år gamle Kaja fra Kabelvåg skal tale norske barns sak under klimakonferansen. I år avholdes den 13. - 17. november i Bonn i Tyskland, og Barnas Klimapanel skal igjen delta. - Vi ønsker å formidle at barns stemmer må bli bedre hørt i klimaforhandlinger, sier Kaja. Det skriver Lofotposten.
Disse skal kommentere langrenn i OL: - Fare for litt «hue-mist
Eurosport skal formidle norsk OL-jubel.
Les mer om OL-jubel.

Lillebror Northug blir TV-ekspert: Disse skal guide deg gjennom OL-feberen

OSLO (VG) 100 dager før OL-starten i Pyeongchang, har Discovery offentliggjort hvilke eksperter som skal formidle mesterskapet for norske TV-seere.
Tomas Northug blir TV-ekspert: Disse skal guide deg gjennom OL-feberen
OSLO (VG) 100 dager før OL-starten i Pyeongchang, har Discovery offentliggjort hvilke eksperter som skal formidle mesterskapet for norske TV-seere.
Rekdal og Fredheim i visumtrøbbel – kom seg ikke på Russland-fly
Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal skulle egentlig fløyet til St. Petersburg onsdag morgen for å formidle Rosenborgs Europa League-oppgjør mot Zenit. Men snakkeparet er foreløpig igjen i Norge.
- Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne
NTNU-student August Dahl og Thomas Løseth fra Fannrem har valgt rolige låter til direktesendingen.
Les mer om Fannrem.
- Jeg må kunne formidle uten å pælme mikrofonen mot dommerne
NTNU-student August Dahl og Thomas Løseth fra Fannrem har valgt rolige låter til direktesendingen.
Les mer om Fannrem.
Vegvesenet med urovekkende budskap
DEBATT: Det virker som om Statens vegvesen prøver å formidle vikepliktsreglene på en overforenklet måte, og ender opp med å spre feil og misvisende informasjon.
– Det viktigste er å formidle til jenter at det er hjelp å få
Krisesentrene tar imot unge kvinner som er utsatt for æresrelatert vold og hjelper de til å leve på skjult adresse.
Les mer om Det.
«Søsken-regissør tildelt pris
31-åringen hedres for jobben med å formidle funksjonshemmedes virkelighet.
Vant forskerkrigen
Matilde Risopatron Berg, doktorgradsstipendiat ved Sykehuset Innlandet, vant konkurransen i regi av forskningsdagene. 9 kandidater fikk 4 minutter på seg til å formidle forskningen sin lettfattelig og underholdende. Berg forsker på vaginalskader etter fødsel.
Jektefartsmuseet skal bygges i høst
Fauskebygg AS vant kokurransen om å bygge det nye nasjonale Jektefartsmuseet i Bodøsjøen, med byggestart i midten av november 2017. Planen er å stå ferdig våren 2019, skriver Nordlandsmuseet i en pressemelding. Museet skal huse jekta Anna Karoline og formidle jektefartens mange hundre års historie.
Følg valgdekningen på vår nettside
Når valglokalene stenger klokka 21 i kveld får NRK og andre mediehus lov til å formidle resultater. Valgprognosen som presenteres kan du se på TV eller på nett her i NRK Buskerud. En prognose er egentlig en kvalifisert spådom om sluttresultatet og viser hvor mange representanter partiene får på Stortinget.
Les mer om NRK og Stortinget.
Spetalen sponser ny nettavis
Milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen er blant investorene bak den nye nettavisen Resett som lanseres førstkommende mandag. Resett skal formidle nyheter både gjennom tekst og levende bilder. Den skal være politisk uavhengig, få fram et mangfold av meninger og lover lengre og dypere debatter og studiosamtaler på nett-TV, det melder Aftenposten.
BTs kunstkritiker fikk høythengende pris
Silje Sigurdsen ble i kveld tildelt Arne Hestenes journalistpris. Hun får prisen for sin nyskapende måte å formidle kunstkritikk på.
- Domen knuser enhver Hollywood-dekorasjon
«Game of Thrones-aktuelle Kristofer Hivju er klar for å formidle forvandlingen til Olav den hellige, fra hat til håp, under Olavsfestdagene. Han sier at Domen er bedre enn Hollywood-settets plast og papp.
Kikkis klima-kick
– Jeg får et kick av å formidle, sier Kikki Kleiven. Den prisbelønte formidleren mener flere kvinnelige forskere bør stikke hodet frem.
Les mer om Kikki Kleiven.
Nesten 40 000 personer følger ham daglig: – Jeg ønsker å formidle at vi lever normale liv
Halvt menneske, halvt maskin. Hardbarket og sterk. Slik ble gjerne en triatlet fremstilt. Helt til Norges Triatlonforbund tok grep.
Tildelt pris
Inga Elisabeth Næss er tildelt Kystenprisen for sitt arbeid med å synliggjøre kvinners bidrag i en særegen kystkultur på Vega, skriver Forbundet Kysten i en pressemelding. Prisen deles ut til enkeltpersoner som har utmerket seg med sin innsats for å ta vare på- og formidle kystens materielle- og immaterielle kulturarv.
Naturserie på TV
I kveld er det premiere på naturserien Min Natur på NRK1. Bak produksjonen står Arne Nævra og Torgeir Beck Lande, begge fra Buskerud. I serien skal åtte naturentusiaster formidle opplevelser i sin natur, men også fortelle om hva som truer denne naturen.
Hjerteskjærende om flyktningers møte med Tyskland
To romaner som vil formidle hvordan virkeligheten arter seg for dem som kom til Europa.
Les mer om Europa og Tyskland.
Lite lys, enda mindre varme
Så flott at noen tør formidle ambisiøs apokalypse som juleunderholdning fra amatører. Det fungerer flott i enkeltscener og tross noe skurr: det er grunn til å bli imponert over helheten.
Hvordan skal jeg fortelle mine elever at ikke alle nordmenn vil dem vel?
DEBATT: I dag tok jeg eksamen i praktisk pedagogisk pedagogikk ved UiS, og jeg gleder meg til å bli lærer. Men jeg er også bekymret. For jeg lurer på hvordan jeg skal formidle gode verdier til mine framtidige elever.