Forsand

Ny lensmann i Søre Ryfylke

Arild Kleven (49) er ansatt som ny lensmann i Søre Ryfylke lensmannsdistrikt, som dekker Strand, Forsand og Hjelmeland.

Lokal prestisje-kamp om verdenspremiere på Tom Cruise-film på Preikestolen

Allerede under innspillingen av sluttscenene til «Mission Imposssible 6 på Preikestolen i november i fjor, lanserte ordføreren i Preikestol-kommunen Forsand ideen om utekino og verdenspremiere på filmen nettopp på Preikestolen. Men nå frykter han at nabokommunen prøver å ta æren for ideen.
Petrojarl Varg på vei til Forsand
Må bort fra Rosenberg for å gi plass til Martin Linge.
Beboere i Forsand frykter utsikten vil forsvinne
Forsand: Safe Yards ønsker å plassere et stort skip over en lengre periode ved Mæle industrikai. Det får naboer til å se rødt.
Les mer om Forsand og Mæle.

Sandnes og Forsand er ikkje ei frivillig samanslåing

DEBATT: 7. desember handsama Stortinget ei sak om omgjering av tvangssamanslåtte kommunar, der og spørsmålet om å vurdera vedtaket frå 8. juni i år om samanslåing av Forsand og Sandnes var tema. Vi kjenner resultatet.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Jan Tore Sanner (H) kritiserer Magnhild Meltveit Kleppa i Nye Sandnes-strid
Kommunalministeren mener fylkesmannen burde tatt Stortingets vedtak til etterretning og bidratt til å gjennomføre sammenslåingen av Forsand og Sandnes. Statsråden mener Kleppas Facebook-kommentar var unødvendig.
Venstre gir Stanley Wirak (Ap) «skylden for Stortingets ja til Nye Sandnes
Stortingsdebatten inneholdt kritikk mot Forsand-ordfører, beskyldning mot Sandnes-ordfører, verstingstempel til Nye Sandnes og regjeringens konklusjon om at omkampenes tid forbi.
Forsand-politikere dro til Oslo uten lov
Striden rundt kommunesammenslåing har nærmest delt Preikestol-bygda Forsand i to. Bedre blir det ikke av at kommunepolitikere dro til Oslo for å påvirke Stortinget uten mandat.
Nå er Stortinget enige om å etablere Nye Sandnes
KrF, SV og Senterpartiet går på et solid nederlag i spillet om Sandnes, Forsand og Strand.
Fylkesmannen advarer Jonas Gahr Støre (Ap) mot nådestøt i Ryfylke
– De risikerer å bli oppfattet som rimelig arrogante, er beskjeden til stortingsflertallet fra Magnhild Meltveit Kleppa før D-dagen om Forsand, Strand og Sandnes.
Skurvedalen blir bevart
Olje- og energiminister Terje Søviknes har fredag ettermiddag avslått søknaden fra Småkraft AS om tillatelse til bygging av Songesand kraftverk i Forsand.
Les mer om Forsand og Songesand.
Ferjesambandet Lauvvik-Oanes er innstilt
Været fører til innstilte ferjer mellom Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand.
Nye Sandnes rykker nærmere
FORSAND: Nye Sandnes rykker stadig nærmere, og prosessen med sammenslåing går videre, men et knapt politisk flertall i Forsand arbeider fortsatt for å stoppe den nye kommunen.
Les mer om Forsand.
Kommer Ap til å snu om «Nye Sandnes?
Kan «Nye Sandnes bli skrinlagt, slik at Forsand og Strand likevel får slå seg sammen? Arbeiderpartiet og KrF har nøkkelen til å avgjøre saken.
Les mer om Forsand, KrF og Strand.
Strand + Forsand = sant likevel?
Onsdag vedtar kommunestyret i Strand at de ønsker å slå seg sammen med Forsand. Hjelmeland er også velkommen inn. Men først må Stortinget oppheve vedtaket om å slå sammen Forsand og Sandnes.
Les mer om Forsand, Stortinget og Strand.
Her skal Tom Cruise henge utenfor Preikestolen
FORSAND: Heftig helikoptertrafikk og mye rigging har gjort alt klart for filminnspilling på Preikestolen. Nå kan Tom Cruise bare komme.
Les mer om Preikestolen og Tom Cruise.
Tom Cruise: Rykter, fleip og fakta
En av verdens største filmstjerner skal altså innta lille Forsand kommune og utføre noen stunt. Men hvem er Tom Cruise egentlig? Hva er sant og hva er myter? Og hva står han for?
Les mer om Forsand og Tom Cruise.
Forsand kan ikke stanse arbeidet med nye Sandnes
Fylkesmannen mener at flertallet i Forsand ikke kan stanse det videre arbeidet med Nye Sandnes.
Les mer om Forsand.
Kan kommunestyret i Forsand stanse noe Stortinget har bestemt?
FORSAND: Flertallet i kommunestyret i Forsand ber Stortinget oppheve vedtaket om å slå sammen Forsand og har gått inn for å stanse alt arbeidet med sammenslåingen. Spørsmålet er om de har lov til det så lenge flertallet på Stortinget har bestemt at de skal slå seg sammen.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Flertall for å be Stortinget omgjøre vedtaket om Nye Sandnes
Vedtaket om sammenslåingen av Forsand og Sandnes i 2020 må gjøres om, mener flertallet i Forsand kommunestyre.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Uten eiendomsskatt sier Nye Sandnes nei til 150 millioner
SANDNES: Rådmannen vil innføre eiendomsskatt på verk, bruk og næring fra 2020. Det kan gi kommunen 105 millioner i nye inntekter, pluss 44 millioner fra Forsand.
Les mer om Forsand.
Foreslår eiendomsskatt fra 2020
Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen vil innføre eiendomsskatt på verk, bruk og næring fra 2020 når Sandnes slår seg sammen med Forsand.
Les mer om Forsand.
Ordfører brøt loven da han hindret viktig avstemming
Flertallet i Forsand kommune ville be om utsettelse av kommunesammenslåingen, men ordføreren hindret ny avstemning. Nå har fylkesmannen konkludert med at han brøt loven.
Les mer om Forsand.
Motstanderne mot Nye Sandnes får støtte fra Fylkesmannen
Mindretallet i Forsand kommunestyre har fått medhold hos Fylkesmannen i at kommunesammenslåingen Nye Sandnes burde vært behandlet på nytt.
Les mer om Forsand og Fylkesmannen.
Fekk avgiftssjokk på ny redningsbil
Norsk Folkehjelp Strand og Forsand må ut med nesten 460.000 kroner berre i avgifter til staten ved kjøp av ein ny redningsbil til 850.000 kroner. Nå krev dei reduserte avgifter for livreddande utstyr.
Les mer om Forsand.