Forsand

Forsand-politiker anmeldt av politikere

En Forsand-politiker som skal ha spredt private samtaler mellom kommunestyrets flertallspolitikere, er anmeldt til politiet, skriver Sandnesposten.
Les mer om Sandnesposten.

Varaordføreren i Forsand: - Høgsfjord-ferja er urealistisk

Varaordføreren i Forsand ber Rogaland fylkeskommune og Nye Sandnes satse 100 prosent på tunnel mellom Espedal og Frafjord, fordi han ikke tror det er mulig å drifte Høgsfjord-ferja.
De mener Høgsfjord-ferge må avgjøres av staten
NYE SANDNES: Ordførerne Stanley Wirak i Sandnes og Bjarte Sveinsvoll Dagestad i Forsand er lei av å vente . Nå krever de at Samferdselsdepartementet avgjør saken om privat fergedrift over Høgsfjorden.
Magnhild får behandle grense-striden for Nye Sandnes
Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at det ikke blir noen settesfylkesmann i saken om grensejustering i Forsand.
Les mer om Forsand.

Magnhild får avgjøre grense-striden for Nye Sandnes

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har bestemt at det ikke blir noen settesfylkesmann i saken om grensejustering i Forsand.
Les mer om Forsand.
Sandnes overtar tre år gamle lovbrudd ved Forsand skule
FORSAND: For tre år siden avdekket Fylkesmannen flere lovbrudd ved Forsand skule. Kommunen har ennå ikke klart å rydde opp. Nå har Sandnes kommune fått ansvar for å rette opp i lovbruddene.
Les mer om Forsand og Fylkesmannen.
Fylkesmannen erklærer seg habil
Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa ser ikke at hun er inhabil i forbindelse med saken om grensejustering i Forsand.
Les mer om Forsand.
Slik kan det bli ved ferjekaien i Lauvvik
Sandnes og Forsand kommune ønsker å ruste opp området rundt Lauvvik til å bli et stort reiselivssenter. Blant annet foreslår de overnattingssteder, spa og restaurant.
Les mer om Forsand og Lauvvik.
Over 500 kan få nye adresser i Nye Sandnes
480 husstander kan få nye adresser i Sandnes, mens 54 kan måtte skifte adresse i Forsand. Det kan nemlig ikke være to like adresser i samme kommune.
Les mer om Forsand.
Møreforsking: Høgsfjord-ferja kan konkurrere med Ryfast
FORSAND: Det er bedriftsøkonomisk grunnlag for fortsatt ferjedrift på Lauvvik-Oanes, med halvtimes avganger. Men en ferjeforbindelse vil gi Ryfast et inntektstap på cirka 120 millioner kroner per år, konkluderer Møreforsking.
Les mer om Møreforsking og Ryfast.
Forsand-topper nekter å følge etter Dagestad til Sandnes
Ap, KrF og Sp risikerer å stå uten kandidater fra Forsand ved neste kommunevalg. Ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad i Høyre er den eneste av politikerne i formannskapet som sier klart ja til gjenvalg i Nye Sandnes.
Les mer om Dagestad, Forsand, Høyre og KrF.
Engangsavgiften for denne redningsbilen kostet 360.000 kroner - Nye Sandnes Høyre vil gi fritak
Forsand og Sandnes Høyre har slått seg sammen. Som det første utspillet fra Nye Sandnes Høyre vil lokallaget gi en håndsrekning til de frivillige redningsmannskapene i Norge.
Les mer om Norge.
Trolig flertall mot «Petrojarl Varg
FORSAND: Det ligger an til at flertallet i Driftsutvalget i Forsand går mot å tillate skipsopplag ved Mælsosen industriområde i Høgsfjorden, slik Bjørn Rygg-selskapet Safe Yards AS har søkt om.
Vil seie nei til Petrojarl Varg
Rådmannen i Forsand tilrår at politikerne seier nei til skipsopplag.
Les mer om Forsand og Petrojarl Varg.
Nei til oppankring av «Petrojarl Varg i Forsand
DEBATT: Aftenbladet har 26. januar en artikkel om diskusjonen rundt oppankring av oljeproduksjonsfartøyet «Petrojarl Varg ved munningen av Espedalselva. Det skrives om en protestaksjon og at Fylkesmannen frarår dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan.
«Norges eldste landsby kan bli lagt ned
Fortidslandsbyen Landa Park i Forsand har akutt behov for oppgradering. Dersom «Vikingane 2-landsbyen ikkje får støtte til arbeidet, trugar eigarane med å legga ned drifta etter årets sesong.
Les mer om Forsand.
182 underskrifter mot «Petrojarl Varg
21. februar avgjør Forsand kommune om Petrojarl Varg skal ankres opp ved munningen av Espedalselva, foran et boligfelt på Mæle. Fylkesmannen frarår at det blir gitt dispensasjon.
Ny lensmann i Søre Ryfylke
Arild Kleven (49) er ansatt som ny lensmann i Søre Ryfylke lensmannsdistrikt, som dekker Strand, Forsand og Hjelmeland.
Lokal prestisje-kamp om verdenspremiere på Tom Cruise-film på Preikestolen
Allerede under innspillingen av sluttscenene til «Mission Imposssible 6 på Preikestolen i november i fjor, lanserte ordføreren i Preikestol-kommunen Forsand ideen om utekino og verdenspremiere på filmen nettopp på Preikestolen. Men nå frykter han at nabokommunen prøver å ta æren for ideen.
Petrojarl Varg på vei til Forsand
Må bort fra Rosenberg for å gi plass til Martin Linge.
Beboere i Forsand frykter utsikten vil forsvinne
Forsand: Safe Yards ønsker å plassere et stort skip over en lengre periode ved Mæle industrikai. Det får naboer til å se rødt.
Les mer om Forsand og Mæle.
Sandnes og Forsand er ikkje ei frivillig samanslåing
DEBATT: 7. desember handsama Stortinget ei sak om omgjering av tvangssamanslåtte kommunar, der og spørsmålet om å vurdera vedtaket frå 8. juni i år om samanslåing av Forsand og Sandnes var tema. Vi kjenner resultatet.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Jan Tore Sanner (H) kritiserer Magnhild Meltveit Kleppa i Nye Sandnes-strid
Kommunalministeren mener fylkesmannen burde tatt Stortingets vedtak til etterretning og bidratt til å gjennomføre sammenslåingen av Forsand og Sandnes. Statsråden mener Kleppas Facebook-kommentar var unødvendig.
Venstre gir Stanley Wirak (Ap) «skylden for Stortingets ja til Nye Sandnes
Stortingsdebatten inneholdt kritikk mot Forsand-ordfører, beskyldning mot Sandnes-ordfører, verstingstempel til Nye Sandnes og regjeringens konklusjon om at omkampenes tid forbi.
Forsand-politikere dro til Oslo uten lov
Striden rundt kommunesammenslåing har nærmest delt Preikestol-bygda Forsand i to. Bedre blir det ikke av at kommunepolitikere dro til Oslo for å påvirke Stortinget uten mandat.