Forsand

Nye Sandnes rykker nærmere

FORSAND: Nye Sandnes rykker stadig nærmere, og prosessen med sammenslåing går videre, men et knapt politisk flertall i Forsand arbeider fortsatt for å stoppe den nye kommunen.
Les mer om Forsand.

Kommer Ap til å snu om «Nye Sandnes?

Kan «Nye Sandnes bli skrinlagt, slik at Forsand og Strand likevel får slå seg sammen? Arbeiderpartiet og KrF har nøkkelen til å avgjøre saken.
Les mer om Forsand, KrF og Strand.
Strand + Forsand = sant likevel?
Onsdag vedtar kommunestyret i Strand at de ønsker å slå seg sammen med Forsand. Hjelmeland er også velkommen inn. Men først må Stortinget oppheve vedtaket om å slå sammen Forsand og Sandnes.
Les mer om Forsand, Stortinget og Strand.
Her skal Tom Cruise henge utenfor Preikestolen
FORSAND: Heftig helikoptertrafikk og mye rigging har gjort alt klart for filminnspilling på Preikestolen. Nå kan Tom Cruise bare komme.
Les mer om Preikestolen og Tom Cruise.

Tom Cruise: Rykter, fleip og fakta

En av verdens største filmstjerner skal altså innta lille Forsand kommune og utføre noen stunt. Men hvem er Tom Cruise egentlig? Hva er sant og hva er myter? Og hva står han for?
Les mer om Forsand og Tom Cruise.
Forsand kan ikke stanse arbeidet med nye Sandnes
Fylkesmannen mener at flertallet i Forsand ikke kan stanse det videre arbeidet med Nye Sandnes.
Les mer om Forsand.
Kan kommunestyret i Forsand stanse noe Stortinget har bestemt?
FORSAND: Flertallet i kommunestyret i Forsand ber Stortinget oppheve vedtaket om å slå sammen Forsand og har gått inn for å stanse alt arbeidet med sammenslåingen. Spørsmålet er om de har lov til det så lenge flertallet på Stortinget har bestemt at de skal slå seg sammen.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Flertall for å be Stortinget omgjøre vedtaket om Nye Sandnes
Vedtaket om sammenslåingen av Forsand og Sandnes i 2020 må gjøres om, mener flertallet i Forsand kommunestyre.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Uten eiendomsskatt sier Nye Sandnes nei til 150 millioner
SANDNES: Rådmannen vil innføre eiendomsskatt på verk, bruk og næring fra 2020. Det kan gi kommunen 105 millioner i nye inntekter, pluss 44 millioner fra Forsand.
Les mer om Forsand.
Foreslår eiendomsskatt fra 2020
Sandnes-rådmann Bodil Sivertsen vil innføre eiendomsskatt på verk, bruk og næring fra 2020 når Sandnes slår seg sammen med Forsand.
Les mer om Forsand.
Ordfører brøt loven da han hindret viktig avstemming
Flertallet i Forsand kommune ville be om utsettelse av kommunesammenslåingen, men ordføreren hindret ny avstemning. Nå har fylkesmannen konkludert med at han brøt loven.
Les mer om Forsand.
Motstanderne mot Nye Sandnes får støtte fra Fylkesmannen
Mindretallet i Forsand kommunestyre har fått medhold hos Fylkesmannen i at kommunesammenslåingen Nye Sandnes burde vært behandlet på nytt.
Les mer om Forsand og Fylkesmannen.
Fekk avgiftssjokk på ny redningsbil
Norsk Folkehjelp Strand og Forsand må ut med nesten 460.000 kroner berre i avgifter til staten ved kjøp av ein ny redningsbil til 850.000 kroner. Nå krev dei reduserte avgifter for livreddande utstyr.
Les mer om Forsand.
Ap: - Vi ser ikkje Nye Sandnes som ei tvangssamanslåing
NYE SANDNES: Arbeiderpartiet held seg til dei positive, men gamle vedtaka som er gjort i Nye Sandnes. I dag meiner fleirtalet i Forsand at ein bør utsette samanslåinga.
Les mer om Forsand.
Nye Sandnes kan hamne på Stortinget igjen
Medan politikarane i Forsand og Sandnes teiknar skissene til den nye kommunen, jobbar enkelte for omkamp. Stortingspolitikar Olaug Bollestad (KrF) er villig til å sjå på Nye Sandnes igjen.
Les mer om Forsand og Stortinget.
Fire kommunar har svart om Høgsfjordsambandet. Men berre i svarte på spørsmålet
Fylkeskommunen takkar for svara kommunane har gitt om Høgsfjordsambandet, men berre Forsand har svart på det dei meinte å spørre om.
Gir mye til trossamfunn
Bykle kommune er kun slått av Forsand kommune i Rogaland når det gjelder tilskudd til trossamfunn utenfor Den norske kirke. De betaler 2.640 kroner per medlem. Kommunen som gir minst er Halden med 178 kroner per medlem, skriver Vårt Land.
Skal undersøke om Forsand-ordføraren braut lova
FORSAND: Fylkesmannen skal avgjere om ordføraren braut lova då han finta ut fleirtalet i juni. Det blei vedtatt under kommunestyremøtet onsdag.
Heilhjarta støtte til Høgsfjordsambandet
FORSAND: Kommunestyret står samla i synet om at privat ferjedrift over Høgsfjorden er eit gode.
Historisk møte i «Nye Sandnes
Brede smil, faste håndtrykk og god stemning. Kommunestyrerepresentantene i Forsand og bystyrepolitikerne i Sandnes møttes tirsdag ettermiddag til sitt aller første formelle kommunestyremøte.
Les mer om Forsand.
I dag legges planen for nye Sandnes. Se møtet direkte her
Klokka 15 starter det første felles kommunestyremøtet for Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand.
Direkte: Hva blir navnet på den nye storkommunen?
Hva skal Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt Sandnes og Forsand kalle seg etter sammenslåingen? Det er noe av det som drøftes under det direktesendte kommunestyremøtet kl. 15.00.
Vil ha Sandnes og Stavanger med i Ryfylkerådet
Når Forsand slås sammen med Sandnes og Stavanger blir fusjonert med Finnøy og Rennesøy, er det naturlig å invitere de nye storkommunene med i Ryfylkerådet, mener daglig leder Torkel Myklebust.
Politiet ønsker hjelp til å finne bil
Strand og Forsand lensmannskontor ønsker tips fra publikum dersom de har sett en svart VW Tuareg.
Les mer om Forsand.
Skal diskutere Forsand-ordførens Sandnes-finte
For å unngå et vedtak mot Nye Sandnes, foretok Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad en manøver som Fylkesmannen i Rogaland mener kan være ulovlig. Derfor har statens forlengede arm bedt Forsand ta saken om lovlighetskontroll opp i kommunestyret.
Les mer om Forsand, Fylkesmannen og Rogaland.