Forsand

– Dei er kalde og trøytte

13 nederlendarar har gått seg fast i fjellet i Forsand. – Dei har vore ute sidan klokka elleve i føremiddag og er kalde og trøytte, seier Kurt Løklingholm, operasjonsleiar i Sør-Vest politidistrikt.

13 nederlendere har gått seg vill i fjellet

Turfølge har gått seg vill på Viddasfjellet i Forsand.
Les mer om Forsand og Viddasfjellet.
13 nederlendere sitter fast i fjellet
Turfølge har gått seg vill på Viddasfjellet i Forsand.
Les mer om Forsand og Viddasfjellet.
Kjerag og Månafossen kan bli nasjonalpark
Et nytt forslag kan gjøre området rundt turistattraksjonen Kjerag til Rogalands første nasjonalpark. Men ordføreren i Forsand vender tommelen ned.
Les mer om Forsand, Kjerag og Månafossen.

Rogaland kan få sin første nasjonalpark

Eitt av forslaga er ein «turisme-nasjonalpark ved Kjerag i Forsand. Men det har ikkje Forsand-ordføraren tru på at blir noko av.
Måtte reddes ned Flørlitrappene
– Jeg er glad for at de ba om hjelp, sier beredskapsleder Arne Alsvik i Norsk Folkehjelp Strand og Forsand.
Etterlyser fortgang for tunnel til Gjesdal
Tunnelforeningen Ryfylkeporten ber Nye Sandnes og Rogaland fylkeskommune gi full gass for ny tunnel mellom Forsand og Gjesdal.
Les mer om Forsand, Gjesdal og Rogaland.
Jubel for Nye Sandnes
- Endelig, dette har vi jobbet for lenge. Det har vært beinhardt, sier Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad og varaordfører i Sandnes Pål Morten Borgli etter klarsignalet for Nye Sandnes.
Stortinget: Ja til Nye Sandnes
Sandnes og Forsand får slå seg sammen.
Les mer om Forsand.
Nå avgjøres snart Ryfylkes skjebne
Blir Forsand tvangssammenslått med Strand, og hva skjer med Hjelmeland? Det endelige kommunereformsvaret kommer trolig i løpet av de neste fem dagene.
Les mer om Hjelmeland og Strand.
Jobber videre med Nye Sandnes
Mens Høyre, Frp, KrF og Venstre forhandler intenst om kommunereformen i Oslo, møtes Sandnes og Forsand på rådhuset i Sandnes for å snakke om kulturen i en ny felles kommune.
Les mer om Forsand, Frp, KrF, Oslo og Venstre.
Time vil trolig gi grønt lys for denne gigantstasjonen for strøm
Det er helt greit at den omstridte kraftlinja fra Lysebotn - over Forsand, Sandnes og Gjesdal - lander i Time, og at det der kan bygges en gigantisk transformatorstasjon.
Les mer om Forsand, Gjesdal, Lysebotn og Time.
Ordførerne er sikre på sammenslåing
Verken Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) eller Forsand-ordfører Bjarte Dagestad (H) frykter at sammenslåingen av de to kommunene skal strande.
Høgre-topp mot Nye Sandnes
Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) nektar å skrinlegge planane om å slå saman Strand, Forsand og Hjelmeland, og vil derfor setje kommunereforma i Ryfylke på vent til etter Ryfast-opninga, melder NRK.
Høyre-topp mot Nye Sandnes
Stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) nektar å skrinlegge planane om å slå saman Strand, Forsand og Hjelmeland, og vil derfor setje kommunereforma i Ryfylke på vent til etter Ryfast-opninga, melder NRK.
Strand vil ha Preikestolen av Nye Sandnes
Strand kommune oppfordrer Stortinget om laga ein ny Ryfylke-kommune med Hjelmeland og Forsand. Om ikkje dette blir noko av, ber Strand om å få Preikestolen og resten av området på nordsida av Lysefjorden.
Ho redda Hjelmeland som eigen kommune
Anita Husøy Riskedal braut med KrF-gruppa og sørga for at Hjelmeland fortset som eigen kommune. I same slengjen auka sjansen for at Forsand og Sandnes kan slå seg saman.
Les mer om Forsand, Hjelmeland og KrF-gruppa.
Reagerer på måten tiltakspakke-millionene ble utdelt på
Ordføreren i Forsand mener kommuner kan ha gått glipp av statlige tiltakspakkepenger på grunn av måten pengene blei tildelt på.
Les mer om Forsand.
Hjelmeland-nei til ny kommune
Hjelmeland har hatt folkeavstemning og det er flertall mot sammenslåing med Strand og Forsand.
Les mer om Forsand og Strand.
Forhåndsstemmene: Hjelmeland-nei til ny kommune
Forhåndsstemmene er talt opp. Det er foreløpig flertall i Hjelmeland kommune mot sammenslåing med Strand og Forsand.
Les mer om Forsand, Hjelmeland og Strand.
Frp-leder støtter Sandnes og Forsand
Frp-leder Siv Jensen og leder Helge Andr Njåstad (Frp) i kommunalkomiteen går langt i å love at Sandnes og Forsand får lov til å slå seg sammen.
Frykter oppdrett i Lysefjorden vil føre til utslipp
Naturvernforbundet i Rogaland krever at Ryfishs søknader om å etablere lukkede anlegg i Lysefjorden avslås på grunn av forurensningsfare. - Positivt at noen vil satse på Forsand, sier derimot ordføreren.
Les mer om Forsand, Lysefjorden og Rogaland.
Ap-Hansen stopper ikke Sandnes og Forsand
Selv om han er skeptisk, er Øystein Langholm Hansen (Ap) helt tydelig på at Arbeiderpartiet ikke vil stikke kjepper i hjulene for en sammenslåing mellom Sandnes og Forsand. Han vikarierer for tiden som stortingrepresentant for Eirin Sund.
- Ferja kan ødelegge for Ryfast
Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (Krf) frykter at fortsatt ferjedrift mellom Forsand og Sandnes kan svekke trafikkgrunnlaget i Ryfast.
Les mer om Forsand og Ryfast.
Wirak overbevist om eiendomsskatt
Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) er overbevist om at en felles kommune med Sandnes og Forsand vil ha eiendomsskatt på verk og bruk.
Les mer om Forsand.