Forsand

Gir mye til trossamfunn

Bykle kommune er kun slått av Forsand kommune i Rogaland når det gjelder tilskudd til trossamfunn utenfor Den norske kirke. De betaler 2.640 kroner per medlem. Kommunen som gir minst er Halden med 178 kroner per medlem, skriver Vårt Land.

Skal undersøke om Forsand-ordføraren braut lova

FORSAND: Fylkesmannen skal avgjere om ordføraren braut lova då han finta ut fleirtalet i juni. Det blei vedtatt under kommunestyremøtet onsdag.
Heilhjarta støtte til Høgsfjordsambandet
FORSAND: Kommunestyret står samla i synet om at privat ferjedrift over Høgsfjorden er eit gode.
Historisk møte i «Nye Sandnes
Brede smil, faste håndtrykk og god stemning. Kommunestyrerepresentantene i Forsand og bystyrepolitikerne i Sandnes møttes tirsdag ettermiddag til sitt aller første formelle kommunestyremøte.
Les mer om Forsand.

I dag legges planen for nye Sandnes. Se møtet direkte her

Klokka 15 starter det første felles kommunestyremøtet for Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand.
Direkte: Hva blir navnet på den nye storkommunen?
Hva skal Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt Sandnes og Forsand kalle seg etter sammenslåingen? Det er noe av det som drøftes under det direktesendte kommunestyremøtet kl. 15.00.
Vil ha Sandnes og Stavanger med i Ryfylkerådet
Når Forsand slås sammen med Sandnes og Stavanger blir fusjonert med Finnøy og Rennesøy, er det naturlig å invitere de nye storkommunene med i Ryfylkerådet, mener daglig leder Torkel Myklebust.
Politiet ønsker hjelp til å finne bil
Strand og Forsand lensmannskontor ønsker tips fra publikum dersom de har sett en svart VW Tuareg.
Les mer om Forsand.
Skal diskutere Forsand-ordførens Sandnes-finte
For å unngå et vedtak mot Nye Sandnes, foretok Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad en manøver som Fylkesmannen i Rogaland mener kan være ulovlig. Derfor har statens forlengede arm bedt Forsand ta saken om lovlighetskontroll opp i kommunestyret.
Les mer om Forsand, Fylkesmannen og Rogaland.
Før denne Tom Cruise kjem til Preikestolen
DEBATT: Forsand kommune har gitt tillating til filminnspeling på/ved Preikestolen.
Les mer om Preikestolen og Tom Cruise.
Maler bygda rosa for å lokke turistene
Lille Forsand har allerede Preikestolen og Kjerag. Nå får de en ny attraksjon som man håper skal lokke turister.
Les mer om Kjerag og Preikestolen.
Politiet ønsker tips om saue-tragedien ved Kjerag
Lensmannen i Strand og Forsand oppfordrer eventuelle vitner som har sett hunder gå løs i Kjerag-området om å ta kontakt. 15 sauer gikk utfor et stup i sist uke.
Preikestolen stenges i ni dager
Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge av Preikestolen i ni døgn i september, på grunn av innspilling av den sjette «Mission Impossible-filmen.
Stenger Preikestolen i ni dager for Tom Cruise
Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge Preikestolen helt for publikum i ni døgn i forbindelse med filminnspilling. Statsrådene Bent Høie og Linda Hofstad Helleland mener Tom Cruise vil lage god norgesreklame.
Preikestolen stenges for Tom Cruise
Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge turistmagneten Preikestolen helt for publikum i ni døgn under innspillingen av en ny Mission Impossible-film.
Stenger Preikestolen i ni dager for Tom Cruise
Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge Preikestolen helt for publikum i ni døgn i forbindelse med filminnspilling.
Les mer om Preikestolen og Tom Cruise.
Stenger Preikestolen i ni dager for Tom Cruise
Forsand kommune har gitt tillatelse til å stenge Preikestolen helt for publikum i ni døgn i forbindelse med filminnspilling. Statsrådene Bent Høie og Linda Hofstad Helleland mener Tom Cruise vil lage god norgesreklame.
Advarer motorsyklister mot Kjerag-veien
En 16-åring fra Forsand holdes ennå i kunstig koma etter en MC-ulykke på Lyseveien. Den svingete veien mellom Lysebotn og Sirdal er svært ulykkesbelastet.
Inviterer til felles møte for de nye kommunene
Fylkesmannen i Rogaland inviterer til felles kommunestyremøte for de sammenslåtte Stavanger, Rennesøy og Finnøy, samt for Sandnes og Forsand.
Turist gikk seg vill ved Preikestolen
Mannskaper fra Norsk Folkehjelp og politi rykket søndag ettermiddag ut til området Skogavatnet i Forsand for å assistere en polakk som hadde gått seg vill.
Turist har gått seg vill ved Preikestolen
Mannskaper fra Norsk Folkehjelp og politi er søndag ettermiddag på vei til området ved Skogavatnet i Forsand for å assistere en polakk som har gått seg vill.
Nye Sandnes vil overta ferjekaiene
Nye Sandnes vil overta ansvaret for drift og vedlikehold av ferjekaiene på Oanes og Lauvvik for å sikre den eneste direkte forbindelsen mellom Sandnes og Forsand.
Les mer om Forsand og Lauvvik.
Sandnes overtar skolen i Forsand
Ikke før blekket på Nye Sandnes-vedtaket i Stortinget er tørket, overtar Sandnes kommune driften av Forsand skule.
Forlatt ryggsekk utløste leteaksjon ved Kjerag
Et Sea King-helikopter er sent fredag kveld på vei til Forsand etter at det ble funnet en forlatt ryggsekk mellom Langavatn og Kjerag.
Les mer om Forsand, Kjerag og Langavatn.
Forsand vil ha omkamp om Nye Sandnes til høsten
Det nye flertallet i Forsand kommunestyre vil ha omkamp om Nye Sandnes til høsten, dersom det kommende valget gir en ny regjering som åpner for dette og skjebnen til Høgsfjord-ferja ennå ikke er avklart.
Les mer om Forsand og Høgsfjord-ferja.