Forsvaret

Det offensive spillet blir Lagerbäcks store utfordring

Verken forsvaret eller midtbanen får godkjent av Drillo etter skuffende forestilling.
Les mer om Drillo.

Kongsberg Gruppen med ny kontrakt

Det norske forsvaret kjøper HUGIN autonome undervannsfarkoster for NOK 155 millioner av Kongsberg Gruppen. Det er Kongsberg Maritime som har inngått kontrakt med Forsvarsmateriell (FMA) for leveranse av undervannssystemer for deteksjon, klassifisering og identifisering av miner.
Utan Patronen lekker Sogndal-forsvaret som ein sil
Siste test før seriestart mot Brann laurdag.
Les mer om Brann og Sogndal-forsvaret.
Folkevalgte nektes direkte kontakt med militærleirer
Forsvaret har gitt beskjed om at alle politikerbesøk skal klareres med Stortingets presidentskap og forsvarsdepartementet. Trygve Slagsvold Vedum ber forsvarsministeren umiddelbart innstille ordren.

Befalets Fellesorganisasjon: – Synd at det blir lagt lokk på

Befalets Fellesorganisasjon er glad for at Riksrevisjonens kritikk av situasjonen i Forsvaret blir kjent.
Les mer om Forsvaret.
Grønås slutter i Buskerudbyen
Rolf-Helge Grønås slutter i jobben som leder for Buskerudby-sekretariatet og blir ny avdelingsdirektør for vegavdelingen i Statens vegvesen i Buskerud. Han har ledererfaring fra Forsvaret, Telemark fylkeskommune og Vegdirektoratet.
Leder for Politijuristene: – Litt ubehagelig å tenke på
Leder i Politijuristene, Sverre Joachim Bromander, synes Riksrevisjonens avdekking av Forsvaret og politiets manglende evne til å sikre vitale mål i Norge mot terror er urovekkende.
DN offentliggjør deler av hemmelig rapport
Verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror, viser en rapport som Forsvarsdepartementet ikke vil offentliggjøre.
Hemmelig rapport lekket: Sikkerheten i Norge er for dårlig
Dagens Næringsliv har fått tilgang til en rapport som regjeringen har holdt hemmelig. Den viser at verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror.
Les mer om Forsvaret og Norge.
Hemmelig terror-rapport lekket: - Viser store svakheter ved Norges sikkerhet
Skal vise at verken Forsvaret eller politiet er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror.
Les mer om Forsvaret og Norge.
Dagens Næringsliv offentliggjør deler av hemmelig terror-rapport
Skal vise at verken Forsvaret eller politiet er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror.
Les mer om Forsvaret og Norge.
DN offentliggjør deler av hemmelig terror-rapport
Verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror, viser en rapport som Forsvarsdepartementet ikke vil offentliggjøre.
DN: Hemmelig rapport viser terrorsvakheter
Viser ifølge avisen at verken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror.
Les mer om Forsvaret og Norge.
«Svakheter i sikkerheten og beredskapen mot terror, spionasje, sabotasje og væpnet angrep
Rapporten som regjeringen har kjempet for å hemmeligholde, viser at hverken politiet eller Forsvaret er i stand til å beskytte vitale mål i Norge mot terror.
Les mer om Forsvaret og Norge.
Nye krigsfunn i Mandal
Det er funne 32 glasampullar med tåregass i Furulunden i Mandal. Gassen skal ha blitt brukt til å finne ut om verneutstyr var tett under 2. verdskrig. Forsvaret skal no ta hand om ampullane.
Les mer om Furulunden og Mandal.
Brøt egne frister for objektsikring
Verken Forsvaret eller politiet klarte å holde regjeringens selvpålagte frist om å få på plass sikring av nøkkelobjekter. Det erkjente to statsråder i Stortinget tirsdag morgen.
Les mer om Stortinget.
Anundsen om objektsikring: Rapporteringen glapp
Eks-justisminister Anders Anundsen (Frp) sier at det glapp i rapporteringen fra politiet og opp til ham, da det viste seg at det ikke var øremerket styrker fra Forsvaret til å sikre en rekke nøkkelobjekter.
Les mer om Forsvaret.
Politiet og Forsvaret ute av stand til tilstrekkelig objektsikring
Politiet og Forsvaret er ikke i stand til – verken sammen eller hver for seg – å sørge for god nok sikring av bygg og andre objekter i en trusselsituasjon.
Les mer om Forsvaret.
Bekrefter funn av giftige stridsmidler
Forsvaret bekrefter nå at glassflaskene og ampullene som ble funnet på Furulunden i Mandal i januar, innholder giftige eksplosiver fra 2.verdenskrig. Eksperter ankommer Mandal mandag.
Les mer om Furulunden og Mandal.
Skal søke etter krigsmateriell
Forsvaret kommer til Mandal i dag for å rekognosere i området i Furulunden hvor det er gjort funn av gjenstander fra 2. verdenskrig. Formålet med arbeidet er å sikre at det ikke ligger igjen mer materiell i området. Gravearbeidene starter tirsdag.
Les mer om Furulunden og Mandal.
Sprengte bomben ved Rauer
Forsvaret har sprengt bomben som ble funnet på Vallø utenfor Tønsberg under havflaten vest for Rauer lørdag kveld. Bomben ble sprengt på grunt vann. Sprengningen vil trolig ikke medføre støy av betydning. Sør-Øst politidistrikt leder operasjonen.
Les mer om Rauer, Tønsberg og Vallø.
Sprenger bomben ved Rauer
I forbindelse med funn av en bombe på Vallø utenfor Tønsberg, vil forsvaret sprenge bomben under havflaten vest for Rauer i løpet av lørdag kveld. Sprengningen vil trolig ikke medføre støy av betydning. Sør-Øst politidistrikt leder operasjonen.
Les mer om Rauer, Tønsberg og Vallø.
Forsvaret uskadeliggjør bombe
Bomben fra andre verdenskrig som ble funnet på Vallø utenfor Tønsberg fredag, er nå om bord i en båt som tilhører Skjærgårdstjenesten, opplyser politiet i en pressemelding. Forsvaret vil uskadeliggjøre bomben under vann.
Får flytte hjem til Vallø
Det er nå klart at de 223 personene som er evakuert fra hjemmene sine på Vallø får flytte hjem lørdag kveld. Forsvaret vil frakte vekk bomben og sprenge den i sjøen utenfor Bolærne.
Les mer om Bolærne og Vallø.
TIL-treneren om egne spilleres juniorfeil: - Mål vi ikke skal slippe inn
To uker før seriestart virker TIL-forsvaret langt fra trygt.