Fra

2018 - et nytt 1968?

Da jeg gikk på lærerskolen hadde jeg Trygve Bull (den gamle AP-raddisen) som historielærer. Det var utrolig interessant å få del i hans erfaringer fra politikken i form av analyser, men også anekdoter.
Les mer om AP-raddisen og Trygve Bull.
- Sånt blir det mye moro av
20 utøvere fra DFI Friidrett konkurrerte under helgens Bamselekene på Stange i Hedmark - Bamselekene er Norges største innendørs friidrettsstevne med cirka 2600 starter og over 800 utøvere med støtteapparat.
Les mer om Bamselekene, Hedmark og Stange.
Solberg trenger «Listhaugianerne»
Uten støtte fra et sterkt Frp, er veien til makt stengt for høyresiden i Norge.
Les mer om Frp, Listhaugianerne og Norge.

Nå kan det være smart å selge dieselbilen og kjøpe elbil

Eller er det lurere å vente noen år? Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte: Hei.
Gründer på hjemmebesøk
Hans-Petter Mellerud fikk ikke etablert virksomhet i hjembyen. Tirsdag kom han tilbake for å fortelle om selskapet sitt, som på 17 år har gått fra èn til 810 ansatte.
OSSE gir valget Russland godkjent-stempel
Valgavviklingen i Russland gikk greit for seg, konkluderer observatørene fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).
OUS: - Vi jobber mot én dør inn for slagpasienter fra høsten
- Vi har fått til et tettere samarbeid mellom fagfolkene og et mye tettere samarbeid mellom indremedisinere og nevrologer. Men andre, mer direkte forbedringer tror jeg dessverre ikke vi ser helt ennå, sier klinikkleder ved OUS.
Snart blir disse ugyldige
Fra 30. mai vil de gamle 100- og 200-kronerssedlene være ugyldige.
Brann i rosenes leir
Norge er en fredelig plett, men den blåblå reformpsykosen har virkelig fått det til å ulme i folkedypet. I Finnmark er motstanden mot direktivene fra sentralt hold i ferd med å slå ut i full fyr, og ilden vil bre seg.
Hjem fra Oslo med medaljer
Seks spillere fra Tingvoll Bordtennisklubb var med i NM Yngre og Stig 11'ern. Alle leverte topp innsats. Anja Marie Myklebust og Martin Frøseth fikk totalt med seg åtte medaljer hjem.
Virke: Flere må i jobb
Norge er ikke lenger best i Europa på å få folk i jobb. Der vi tidligere lå blant topp tre, har vi nå falt til 11. plass ifølge tall fra Virke, som i dag la frem sin konjukturrapport.
Les mer om Europa og Virke.
37 bilister betalte for falsk EU-kontroll
En bilmekaniker fra Hamar-området har EU-godkjent bilene til 37 venner og kjente mot betaling under bordet. Nå havner han i fengsel. Bilmekanikeren jobbet ved et autorisert bilverksted i Hamar-området.
ACER-møte på Haugen 7. mars
Dette er ikke et møtereferat, men mine noteringer fra møtet med et forsøk på refleksjoner (ut) over temaet. En fullsatt sal der en måtte sette inn ekstra stoler, vitnet om at energispørsmål opptar innbyggerne også i GLT området sterkt.
Les mer om GLT og Haugen.
WSJ: EU og Storbritannia er enige om overgangsavtalen
EU og Storbritannia bekrefter at de er enige om en overgangsavtale for britenes exit fra unionen.
Les mer om Storbritannia.
Varslene fra Yr oppdateres nå mye oftere, og de blir mer treffsikre
Yr får fra mandag av tilgang til data fra et stort antall private værstasjoner over hele landet.
Sjokkvideo fra filmsett: Levende hund blir kastet i iskaldt vann
Dyrevernorganisasjonen PETA krever at filmregissøren aldri skal få arbeide med dyr igjen. Den kinesiske komedien «Crazy alien» ventes å ha premiere i 2019, men allerede nå får filmen massiv oppmerksomhet - og ikke av den positive sorten.
Les mer om Crazy.
Faktisk vil nå ut til flere unge - får 800.000 kroner fra Fritt Ord
- Glimrende mulighet til å formidle faktaskjekk til enda flere, sier redaktør Egeberg. Faktisk.no får 800.000 kroner fra Fritt Ord til prosjektet Faktalab. De får dermed den aller største potten når Fritt Ord deler ut midler i denne omgang.
Les mer om Egeberg, Faktalab og Fritt Ord.
Åge og Sambandet til Idyllfestivalen
Fra før har de «signet» Big Bang, Veronica Maggio, Astrid S, Cezinando og Bjørn Eidsvåg. Nå er også Åge Aleksandersen og Sambandet klar for Idyllfestivalen i Fredrikstad 22 - 23.juni. - Åge Aleksandersen er en pillar i norsk rock.
Snart blir disse ugyldige
Fra 30. mai vil de gamle 100- og 200-kronerssedlene være ugyldige. Det betyr at de ikke lenger kan benyttes som betalingsmiddel i butikkene etter denne datoen.
Fem kjappe om kliniske studier
I forrige uke arrangerte LMI sin årlige heldagskonferanse om kliniske studier. Under konferansen ble det stilt mange spørsmål, både fra salen og fra moderator Karita Bekkemellem. Her får du lese svaret på noen av dem.
Les mer om Karita Bekkemellem og LMI.
Var best i kretscupen sammenlagt
Etter totalt ni konkurranser i vinter står Linus Engdahl fra Torvikbukt igjen som sammenlagtvinner i klassen gutter 14 år. Unggutten fra Gjemnes ble nummer to i det avsluttende rennet på Skaret søndag.
Les mer om Skaret og Torvikbukt.
- I England kan du bli presset til å ta en avgjørelse om at landslaget ikke er viktig
Steffen Iversen har selv vært proff i Premier League, og mener engelske klubber kan presse spillere til å ta avgjørelser rundt deltakelse i landskamper. Se Steffen Iversens uttalelser fra søndagens FotballXtra i videovinduet øverst!
Trio melder forfall til U21-landskamp
Rafik Zekhnini får muligheten etter forfall fra tre spillere. Se Norges U 21-kamp mot Israel tirsdag 27. mars på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo! TV 2 Sumo: Her får du tilgang!
Les mer om Israel, Sportskanalen og Sumo.