Fraværet

Elevfraværet øker i Bærum

Fraværet i Bærum-skolen øker, til tross for de nye reglene for elevpermisjoner i grunnskolen for tre år siden. Målet var å få ned fraværet, og ifølge kommunen har færre foreldre søkt om fri for barna sine, skriver Budstikka. Likevel har fraværet økt.
Stor nedgang i fraværet for de svakeste elevene
Fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen har gått ned med 30 prosent. Samtidig får færre strykkarakter.
Nedgang i skolefraværet, men rektorer bekymret for de svakeste elevene
Fraværet har falt med 30 prosent siden den nye fraværsgrensen på videregående ble innført. Men i flere fylker øker andelen elever som faller ut av fag.

Fraværet på videregående stuper: – Ikke rart når elever piskes til å komme på skolen

Fraværet på videregående skole faller kraftig, og aller mest på yrkesfag. Men lederen i Elevorganisasjonen er verken overrasket eller positiv.
Les mer om Elevorganisasjonen.
Mindre fravær etter fraværsgrensen
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter. Før hadde en elev i videregående skole typisk fem dager og 12 timer fravær. Nå er fraværet tre dager og ni timer.
30 prosent nedgang i fraværet for de svakeste elevene
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Stor nedgang i fraværet for de svakeste elevene
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Nye skulkeregler gir stor nedgang i fraværet
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Vil ha skjønnskrift, sang og tegning tilbake i skolen
Tidligere professor Jan Brockmann mener fraværet av estetiske fag i skolen er fordummende. Han snakker varmt om skjønnskrift og allsang.
Les mer om Jan Brockmann.
- Vi blir dummere uten kunst
Tidligere professor ved NTH, Jan Brockmann, mener fraværet av estetiske fag i skolen er fordummende.
Les mer om Jan Brockmann og NTH.
- Vi får et enda større klasseskille
Fraværet av kunst i skolen påvirker allmennkunnskapen vår. I Norge henger vi langt etter, mener Tone Hansen, leder for Norsk Kulturråd.
Eva Joly frykter korrupsjon i oljesektoren: – Utrolig at det ikke er strengere regler
Korrupsjonsjeger Eva Joly mener fraværet av et strengere etisk regelverk kan føre til korrupsjon i den norske oljebransjen.
Coor innrømmer: - Sykefraværet på plattformen er for høyt
Coor er enige i at fraværet blant ansatte i forpleining på Statfjord B er for høyt, forteller Nicoline Skrent-Ellingsen, som er kommunikasjonsansvarlig.
Coor: - Sykefraværet er for høyt offshore
Coor er enige i at fraværet blant ansatte i forpleining på Statfjord B er for høyt, forteller Nicoline Skrent-Ellingsen, som er kommunikasjonsansvarlig.
«Stemmene er ugyldige
Fraværet av internett i valglokalene gjør at katalanske myndigheter ikke lenger kan hindre dobbeltstemming.
Skyhøyt sykefravær i kommunale barnehager
Fraværet for ansatte i kommunale barnehager er langt høyere enn i andre yrkesgrupper. I 2016 var fraværet på 12,5 prosent, viser tall fra KS.
Forsker: – Kommunene kan gjøre mye for å få ned sykefraværet
Ansatte i kommunale barnehagene er langt sykere enn andre yrkesgrupper, og sykefraværet øker, viser tall fra KS. – Kommunene kan gjøre mer for å få ned fraværet, mener forsker.
Åpner for hjelpe arbeidsgiverne med å redusere fraværet
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) åpner for å endre incentivene arbeidsgivere har for å få ned sykefraværet.
Les mer om Anniken Hauglie.
Konsertanmeldelse: The xx, Øyafestivalen
The xx drar fraværet av musikk for langt.
Les mer om Øyafestivalen.
Kina svakt og hardhendt
Et tegn på en grunnleggende svakhet, nemlig fraværet av folkelig legitimitet.
Spiseforstyrrelsenes manglende språk
Mens virkemidlene som brukes for å beskrive anoreksi virker mot sin hensikt, er fraværet av overspisingslidelse i offentligheten påfallende.
Mener fraværsgrensen har svakheter
– Det er ikke rakettforskning å skjønne at oppmøtet går opp når konsekvensen av å være syk hjemme er å sette fremtiden sin på spill. Det sier leder for elevorganisasjonen i Vestfold, Julie Barikmo. I går ble det kjent at fraværet på videregående skoler har gått ned som følge av fraværsregelen. Politisk nestleder i elevorganisasjonen, Haakon Lindemann Andressen synes det er fint at fraværet har gått ned, men sier at de også ser at motivasjonen hos eleven har gått ned.
Jubler ikke over mindre fravær
Elevorganisasjonen i Aust-Agder jubler ikke over at fraværet i den videregående skolen har gått ned med 40 prosent. Leder Maiken Linnea Solvang vil ha omkamp om fraværsreglene og foreslår i stedet egenmelding. – Vi kommer til å fortsette å kjempe.
Les mer om Aust-Agder.
Fraværet i Nordland nesten halvert: – Svimlende bra!
Fylkesråd for utdanning Hild Marit mener dette beviser at fraværsgrensen fungerer. Elevorganisasjonen er helt uenig.
Les mer om Hild Marit og Nordland.