Fredag

Afghansk familiefar på sykehus - flyktningfamilie ikke sendt ut

Den afghanske trebarnsfamilien som ble hentet ut fra et menighetshus på Fitjar fredag, er fortsatt i Norge. Faren er innlagt på sykehus.
Les mer om Fitjar og Norge.

Noomi (23) vil hjelpe foreldrene etter brannen: - Dette var det siste de trengte

Noomi (23) har startet innsamlingsaksjon etter bryggebrannen i Henningsvær. Patrik Wennberg og Lena Lahti opplevde sitt verste mareritt fredag. Store deler av brygga de eier og bor i ble totalskadd etter brannen i Henningsvær fredag.
Les mer om Henningsvær og Lena Lahti.
Afghansk flyktningfamilie er ikke sendt ut
Den afghanske trebarnsfamilien som fredag ble hentet ut fra et kristent forsamlingshus i Fitjar på Stord, er foreløpig ikke tvangsreturnert.
Les mer om Fitjar og Stord.
Sjokkert over at ingen ville hjelpe(pluss)
- Det koster så lite å bry seg, sier Elisabeth Dahl. Fredag kveld ble hun vitne til at flere personer ikke ville hjelpe en mann som sjanglet rundt og falt i snøen.
Les mer om Elisabeth Dahl.

Nordmenns spisemønster: – Pizza er Norges største middagsrett hver eneste dag

Nordmenn er vanedyr, viser en nøye loggføring av middagsvanene våre. Kjøttfri mandag klarer ikke å danke ut kjøttrestenes hegemoni, tacoen holder stand fredag, men pizza er aller størst.
Nordmenns spisemønster: Restemandag, fisketirsdag, tacofredag og søndagsmiddag
Nordmenn er vanedyr, viser en nøye loggføring av middagsvanene våre. Kjøttfri mandag klarer ikke å danke ut kjøttrestenes hegemoni, tacoen holder stand fredag.
Restemandag, fisketirsdag, tacofredag og søndagsmiddag
Nordmenn er vanedyr, viser en nøye loggføring av middagsvanene våre. Kjøttfri mandag klarer ikke å danke ut kjøttrestenes hegemoni, tacoen holder stand fredag.
Oppsiktsvekkende tall om Norges befolkning
Oppsiktsvekkende tall lagt frem. NETTAVISEN: 5.295.600 personer. Det er det nye offisielle tallet for antall innbyggere i Norge, kan SSB melde fredag.
Les mer om Norge og SSB.
Containere over Lødingen havn kan skape nye arbeidsplasser
LØDINGEN: Fredag morgen lastet containerskipet "Coneste" 15 containere med sild fra Pelagia. På sikt kan dette være med på å skape ny aktivitet og nye arbeidsplasser i Lødingen.
Les mer om Coneste, Lødingen og Pelagia.
Lover mer sang og mindre banning i neste runde
Oscar Almquist (18) fra Tjøme begeistret Bjarne Brøndbo og fikk ja til videre deltakelse i «Norske Talenter» på TV 2. Fredag fikk han sjarmert kjendisdommerpanelet som sendte ham videre i konkurransen.
Gislefoss melder pest eller kolera til Bergen
- Det er bare å handle inn ved, hente frem noen ekstra lag med ull og den tjukkeste boblejakken man finner - dobbel dun, sier statsmeteorologen. Som BA skrev om fredag, kan vi vente oss ned mot 15 minusgrader i Bergen den kommende uken.
Les mer om Bergen.
Johan Lien Nordeng hevdet seg i hovedlandsrennet
Johan Lien Nordeng fra Alsvåg IL hevdet seg godt både fredag og lørdag i hovedlandsrennet på ski. Deltakere fra tre klubber i Vesterålen er med i rennet. Hovedlandsrennet er å regne som norgesmesterskap for 15. og 16.
Les mer om Alsvåg IL og Vesterålen.
Opp- og nedtur for Andrine
Etter en glimrende sjuendeplass fredag, ble Andrine Fuglerud Flugstad slått ut av sprintprologen med minst mulig margin.
Mia Gundersen: - Mia Gundersen i flydrama: - Aldri opplevd noe liknende
Måtte evakueres etter røykutvikling i kabinen. 56-åringen forteller om den skremmende opplevelsen. (Dagbladet): Fredag kveld ble et Swissair-fly på Oslo Lufthavn evakuert etter røykutvikling i kabinen.
Borettslag våknet opp til dette synet: Tagget over de med mørk hudfarge
Antirasistisk senter: - Den siste tida har Holmlia i Oslo sett flere tilfeller av rasistiske holdninger. (Dagbladet): Fredag våknet beboerne i Nordre Åsgården borettslag på Holmlia i Oslo til dette synet.
Alvorlig skadd etter kollisjon mellom bil og lastebil
VINJE: En 31 år gammel mann er alvorlig skadd etter en kollisjon mellom en bil og en lastebil på E134 ved Bøgrend fredag kveld. Det opplyser Haukeland universitetssjukehus.
Les mer om Bøgrend og Haukeland.
Nytt gull i Hovedlandsrennet
Johan Fredriksen Orset best i kombicross. Fredag vant 14-åringen fra Torvikbukt gull i kombinert på Lygna i klassen gutter 15 år. Lørdag fulgte han opp med seier i kombicross.
Bjørnestad Skar vant i Skandinavisk Cup
Bærums Verk og Hauger-løper Sindre Bjørnestad Skar vant sprinten i Budstikka-sendte Skandinavia Cup i Trondheim fredag kveld.
- Vil du drive butikk her?
Grendelag håper noen ser sjansen og vil drive butikk på Kvanne. Fredag 13. oktober i fjor ble nærbutikken Joker Kvanne nedlagt. Til tross for ganske bra omsetning, gikk ikke hjulene i rundt. - Det synes vi er veldig trist.
Les mer om Joker Kvanne og Kvanne.
SOHR: Minst 140 raketter fyrt av mot Øst-Ghouta natt til lørdag
Syriske styrker har siden fredag kveld fyrt av minst 140 raketter mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta nær Damaskus natt til lørdag, ifølge eksilgruppen SOHR.
Les mer om Øst-Ghouta.
Chinook fikk Idol-kjæresten med seg på scenen
En talentfull, kvinnelig trio imponerte under Tromsa Live fredag. Og Chinook fikk årets ærespris - og kjæresten med seg på scenen. Tromsa Live utvider i år sitt program.
SOHR: Minst 140 raketter fyrt av mot Øst-Ghouta natt til lørdag
Syriske styrker har siden fredag kveld fyrt av minst 140 raketter mot opprørskontrollerte Øst-Ghouta nær Damaskus natt til lørdag, ifølge eksilgruppen SOHR.
Les mer om Øst-Ghouta.
Tok med barna ned i «skrekkjelleren» på Ungdomssamfundet
Det var ikke bare barna som skvatt under spøkelsesturen i kjelleren på Ungdomssamfundet fredag kveld.
Les mer om Ungdomssamfundet.
- Stakk av fra patruljen
En scooterfører stakk av fra Reinpolitiet i Bollo fredag. - 20 snøscootere ble kontrollert i Bollo hytteområde, sier operasjonsleder Torfinn Halvari ved Finnmark politidistrikt.
Videoen av entertaineren Erik (2) i Martnashallen tar fullstendig av.
Fredag kveld ble deler av opptaket med Erik og bestefar Einar også vist på NRK.
Les mer om Einar, Erik, Martnashallen og NRK.