Fredrikstad blad

FFK går mot millionunderskudd

Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.
Les mer om Fredriksstad Blad.

Kåret til årets bysentrum

Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.
Kommune vil godta millionkrav
Formannskapet i Fredrikstad gikk torsdag enstemmig inn for å godta det endelige kravet fra Skatt Øst på drøye 19 millioner kroner, skriver Fredriksstad Blad. Skatt Øst mener kommunen har opptrådt grovt uaktsomt i flere utbyggingsprosjekter i forbindelse med momsregler. Bystyret behandler saken neste uke.
Kvinne funnet hardt skadd
En kvinne er funnet hardt skadd på riksvei 110 under ei bru på Glemmengata i Fredrikstad, melder Fredriksstad Blad. Politiet ber om tips i saken. De vet ikke om kvinnen har ramlet fra brua, eller om hun har blitt påkjørt.

Felles renseanlegg i Nedre Glomma

Fredrikstad og Sarpsborg kan få et felles renseanlegg, det skriver Fredriksstad Blad. Frevar må investere 300 millioner kroner i avløpsrensning, og også nabobyen Sarpsborg må ut med et stort beløp. Nå skal COWI utrede muligheten for samarbeid. Frevar-sjef Fredrik Hellstrøm sier til avisa at de får svar tidlig neste år, og at utredninga må være ferdig om få måneder.
Hærverk på kirkegård
Uvedkommende har veltet gravstøtter på Borge Gravlund i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Pyntegjenstander som har stått ved gravene, skal også ha blitt kastet rundt.
Pågrepet etter knivstikking
En mann er knivstukket på Lisleby i Fredrikstad. Politiet og ambulansepersonell er på stedet, og har kontroll på gjerningspersonen, skriver politiet på Twitter. Den knivstukne er skadet i armen, men ikke alvorlig, skriver Fredriksstad Blad.
Ja til moderne tilbygg
Et enstemmig planutvalg i Fredrikstad sa i går ja til den omstridte utbyggingen av Pay-villaen på Cicignon. Det skriver Fredriksstad Blad. Byantikvaren har vært kritisk til planene om å bygge om og bygge på den gamle murvillaen mens fylkeskonservatoren har vært positiv.
Har kjøpt 11 hus for å rive dem
Et Sarpsborg-firma har kjøpt 11 hus i Fagerliveien på Lisleby i Fredrikstad. Planen er å rive alle husene og i stedet bygge 90 boenheter på plassen, skriver Fredriksstad Blad.
Kubberød ny personalsjef
Liv Kristin Kubberød er ansatt som ny personalsjef i Fredrikstad kommune. Fredriksstad Blad skriver at hun kommer fra jobben som seksjonssjef for personalforvaltning/HR-avdelingen i Oslo politidistrikt, og trolig starter i jobben før jul.
Les mer om Fredrikstad og Oslo.
Vil markere motstand
En gruppe i Fredrikstad planlegger en markering mot aktiviteten til den Nordiske motstandsbevegelsen, skriver Fredriksstad Blad. «Stopp nazistene – Motdemonstrasjon og Dan Andr Syversen ønsker en markering med et tog gjennom sentrum i byen lørdag formiddag, sier Syversen.
Vikarstopp i Fredrikstad
Det blir full stans i vikarbruk på skolene og i barnehagene i Fredrikstad frem til nyttår. Det skriver Fredriksstad Blad. Drøyt 50 virksomheter i oppvekstseksjonen må spare 7,7 millioner kroner i løpet av de neste tre månedene. Derfor skal det ikke brukes vikarer med mindre man står i fare for å begå lovbrudd. I tillegg skal ikke ledige stillinger besettes i år og innkjøp skal utsettes til neste år.
Må betale for ulovlige leiligheter
En huseier må betale 95.000 kroner i tvangsmulkt til Fredrikstad kommune for å ha bygget to leiligheter i underetasjen som ikke var godkjent. Det skriver Fredriksstad Blad.
Ny sjef for The Tall Ships Races
Ingar Guttormsen er ansastt som prosjektleder for The Tall Ships Races i Fredrikstad i 2019. Det melder Fredriksstad Blad. – En stor oppgave som jeg går til med ydmykhet, sier Guttormsen til avisen. 20 personer søkte på jobben.
800 kunder uten strøm i Fredrikstad
Det har vært et strømbrudd på Østsiden, Begby og Torp i Fredrikstad og rundt 800 kunder er uten strøm. Det forteller Terje Gabrielsen, informasjonsansvarlig i Norgesnett, til Fredriksstad Blad. Norgesnett har sendt ut mannskaper for å lokalisere feilen.
Væpnet politiaksjon i Fredrikstad
Store væpnede styrker har rykket ut til Wilbergjordet i Fredrikstad, melder Fredriksstad Blad. Ifølge avisen skal det ha oppstått en situasjon i forbindelse med at namsmannen har besøkt en adresse i området. Fylkesvei 109 er stengt i begge retninger.
Åpner for hytteutbygging
Bystyret i Fredrikstad sa i kveld ja til utbygging av 59 nye hyttetomter ved Slevik. Det melder Fredriksstad Blad. Vedtaket var enstemmig.
Voldtektssiktede løslatt
Alle de fire mennene som er siktet for grov voldtekt av en ung jente på Holmen i Fredrikstad i begynnelsen av august, er løslatt mot meldeplikt. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiadvokat Arild Eikaas sier til avisen at etterforskningen av saken nærmer seg slutten.
Henrik Melsom har gått bort
Teatermannen Henrik Melsom fra Fredrikstad, er død, 73 år gammel. Det skriver Fredriksstad Blad. Melsom startet Teater 4 i Fredrikstad i 1971, der han var en av drivkreftene og der hoveddelen av hans teaterkarriere foregikk. Melsom var i mange år en kjent og kjær figur i Fredrikstads revyliv.
Fire siktet for voldtekt
To personer er varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, siktet for voldtekt av en ung jente i Fredrikstad. Ytterligere to personer er siktet i saken. Det melder Fredriksstad Blad. Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet for to uker siden.
Utsatte omstridt bygge-sak
Planutvalget i Fredrikstad utsatte i går avgjørelsen om den omstridte utbyggen av den verneverdige Pay-villaen på Cicignon i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. Saken ble utsatt fordi Høyres representant ønsket befaring. Byantikvaren og fylkeskonservaotren er uenige om det strider mot nasjonale kulturminneinteresser å tillate å bygge om herskapshuset til leiligheter og oppføre et tilbygg.
Nye utsettelser for Simo-Ørebekk
Åpningen av den nye firefeltsveien mellom Simo og Ørebekk har blitt forskjøvet flere ganger. Nå sier Statens vegvesen at hele strekningen tidligst kan åpnes neste sommer, skriver Fredrikstad Blad. Grunnen er støpingen av fundamentene på den nye Seutbrua
Rubinstein er tatt ut til VM
Madelene Rubinstein fra Fredrikstad er tatt ut til Judo-VM, skriver Fredrikstad Blad. – Jeg føler at formen er bra, så dette skal bli spennende, sier Rubinstein til avisa. Hun er den eneste som er tatt ut til å representere Norge.
20-åring spiller inn eget TV-show
20 år gamle Joakim Furulund skal i november spille inn sitt eget TV-show. Det skal sendes på en riksdekkende TV-kanal, skriver Fredriksstad Blad. Furulund er fra Lillehammer, men har de siste årene bodd i Fredrikstad.
20 politibiler i Fredrikstad lørdag
– Vi forventet det verste, men slik ble det jo ikke, sier Runar Eriksen i politiet til Fredriksstad Blad. På lørdag var det på det meste 20 politibiler i Fredrikstad sentrum i forbindelse med forventede demonstrasjoner fra høyreekstremister.