Fredrikstad

Flere elever trenger ekstra hjelp

I 2016 fikk 7,4 prosent av elevene i grunnskolen i Fredrikstad spesialundervisning. Dette gjelder 703 elever og er det høyeste tallet siden 2008. Dette opplyser SSB og årsrapporten for 2016 fra Seksjon for oppvekst og utdanning, meldt av Fredrikstad Blad.

Kjørt uten gyldig førerkort

I natt er fire personer fra Moss og Fredrikstad tatt for å kjøre ruspåvirket uten gyldig førerkort, melder politiet på Twitter.
Les mer om Fredrikstad og Twitter.
Vil bygge 5.etasjers blokker
Byggefirmaet Acra Nova planlegger å romme 1000 nye boliger i 4-5.etasjers blokker ved Sorgenfridammen i Fredrikstad. Dette melder Fredrikstad Blad. Henning Aal fra MDG er bekymret for blokkenes høyde. Rådmannen anbefaler å legge planen ut offentlig ettersyn og høring.
Mulig bensinfabrikk i Fredrikstad
Det kinesiske selskapet Sunshine Kaidi New Energy Group vurder å starte en testfabrikk i Fredrikstad, der de skal forsøke å produserer flybensin av avfall, melder Fredriksstad Blad. Selskapet har satt av både penger og ansatte til jobben skriver avisa.

Bodø kan bli Årets sentrum

Bodø er en av fire byer her i landet som er kanidat til å bli Årets sentrum i Norge. I tillegg til Bodø er Fredrikstad, Holmestrand og Kristiansand nominert. Kåringa skjer i oktober.
Mannen kom hjem: – Jeg har kjøpt to lokomotiver!
Nå skal det ene stå på Modelljernbanesenteret i Fredrikstad.
Oppdrettsanlegg ikke klart til tiden
En feil ved konstruksjoner sørger for at oppdrettsanlegget til Fredrikstad Seafoods trolig blir klart fire måneder forsinket. Det skriver Fredriksstad Blad. Daglig leder Erik Heim sier til avisen at selskapet er enig med entreprenøren om at arbeidene skal fortsette.
Moberg på 6. plass
Emilie Moberg fra Halden ble nummer seks under 30 km landevei i sykkel-NM i dag. NM-rittet ble arrangert i Trondheim. Moberg kom i mål to minutter og 58 sekunder bak vinneren. For menn junior havnet Jonas Iversby Hvideberg fra Fredrikstad på en fjerdeplass.
Les mer om Fredrikstad, Halden og Trondheim.
Forhandler om stadion-leie
Fredrikstad fotballklubb er i forhandlinger med kommunen om å få kutt i leieutgiftene, det skriver Fredriksstad Blad. Fredrikstad kommune kjøpte stadioen i 2013, og FFK har siden den gang betalt i overkant av tre millioner i leie per år. Daglig leder i FFK, Joachim Heier sier til Fredriksstad Blad at hovedmålet med en reforhandling av Stadion-avtalen er å få en avtale som er mer tilpasset dagens situasjon.
Kommune-leder politietterforskes
Fredrikstad kommune har politianmeldt en tidligere virksomhetsleder, etter at han ikke kunne dokumentere hvor det har blitt av flere hundre tusen kroner. Det skriver Fredriksstad Blad. Vedkommende har innrømmet å ha tatt penger og brukt dem på blant annet personaltur og juleavslutning for de ansatte. Han har sagt opp sin stilling.
Les mer om Fredriksstad Blad.
Vold i Fredrikstad
En mann på 35 år ble arrestert på Stortorvet i Fredrikstad i natt, etter at han skal ha utøvd vold mot to andre menn. Ingen av de to mennene ble fysisk skada under hendelsen. 35-åringen er anmeldt for kroppskrenkelse, og ifølge politiet skal han avhøres når han er edru.
Les mer om Fredrikstad og Stortorvet.
Herlovsen ble kinesisk cupmester
Isabell Herlovsen fra Fredrikstad ble onsdag kinesisk cupmester. Det melder Fredriksstad Blad. Herlovsen scoret på det avgjørende straffesparket i en dramatisk straffesparkkonkurranse. Tittelen er 28-åringens femte cuptittel. Fra før har hun vunnet den norske cupen tre ganger med Lillestrøm og en gang med Kolbotn.
Her angriper svanen
Svanene i Gamlebyen i Fredrikstad er ikke nådige mot mennesker eller biler som nærmer seg ungene deres. Det har flere fått merke.
Les mer om Fredrikstad og Gamlebyen.
Spilte 1-1 i Fredrikstad
Kongsvinger berget ett poeng etter en sluttspurt mot Fredrikstad. Østfold-laget ledet 1-0 før Niklas Castro satte inn 1-1 målet på overtid. Kongsvinger ligger på 11. plass i 1. divisjon.
Les mer om Fredrikstad.
Castro reddet KIL-poeng
Sanel Kapidzic så ut til å bruke hånden da han ga Fredrikstad ledelsen 1-0 hjemme mot KIL, og det ble uansett bare ett poeng på FFK da Niklas Castro utliknet på et flott frispark like før slutt. Hans Erik Eriksen (bildet) jublet for ett poeng.
Les mer om FFK, Fredrikstad og KIL.
Uavgjort til pause for FFK
Verken Fredrikstad Fotballklubb eller Kongsvinger fikk godkjent scoringer i første omgang og dermed står det 0–0 til pause. FFK fikk et mål annullert for offside etter ni minutter.
Les mer om FFK og Kongsvinger.
Tarik om missen mot Tsjekkia: – Folk mente at jeg skyldte dem penger
FREDRIKSTAD (NRK): Landslagsspiss Tarik Elyounoussi har fått seg sommerjobb som pizzabud for å koble av etter en hektisk avslutning på sesongen.
Les mer om Tsjekkia.
Økonomiske misligheter ved kantine
Kommunerevisjonen i Østfold mener at det kan ha vært økonomiske misligheter på opptil 400.000 kroner ved en kommunal kantine i Fredrikstad. Revisjonen har funnet kritikkverdige forhold, men mener at internkontrollen har så store svakheter at det er vanskelig å tallfeste eventuelle misligheter. Rapporten skal behandles av kontrollutvalget i kommunen onsdag.
Les mer om Fredrikstad og Østfold.
Foreslår ny vei i Fredrikstad
Truls Velgaard (H) foreslår å bygge en ny vei fra Fredrikstad til E6, i tunnel fra Gullskåret mot Solli. Det skriver Fredriksstad Blad. I bypakken for Nedre Glomma er det lagt opp til at Fredrikstads hovedforbindelse til E6 skal gå via fylkesvei 109 til Sarpsborg. Velgaard mener byen må ha en direkte tilknytning til E6.
Åtte rumenere pågrepet for dekktyveri
Et dekkfirma i Fredrikstad har blitt frastjålet 700–800 lastebildekk i løpet av det siste halve året. På fredag stoppet politiet en rumensk lastebil fullastet med stjålne dekk i nærheten av romleiren.
Les mer om Fredrikstad.
Avviser at den Nordiske motstandsbevegelsen står bak ny demo-søknad
Mannen som søker om å demonstrere for ytringsfrihet i Fredrikstad, har flere ganger deltatt på Den nordiske motstandsbevegelsens demonstrasjoner.
Les mer om Den, Fredrikstad og Nordiske.
Tre mistet lappen på Vardeveien
UP har gjennomført en fartskontroll i Vardeveien i Fredrikstad i ettermiddag. Totalt tre bilførere fikk beslaglagt førerkortene sine på grunn av høy hastighet i 50-sonen. Den høyeste målte hastigheten var på 84 kilometer i timen.
Les mer om Fredrikstad og Vardeveien.
Ny søknad om å få demonstrere
Politiet må nå ta stilling til nok en søknad om å få demonstrere i Fredrikstad den 29. juli. Nå er det Aksjonsgruppe Ytringsfrihet som har søkt. Bak søknaden står Morten Lorentzen, som ved flere anledninger har demonstrert sammen med Den nordiske motstandsbevegelsen.
Veumveien stengt etter ulykke
Veumveien i Fredrikstad er stengt etter at en bil har kjørt inn i en lyktestolpe. Politiet melder på Twitter at de er på stedet. Veien stenges ved nr. 123.
Les mer om Fredrikstad og Twitter.
FFK henter Kvisvik som hjelpetrener
Raymond Kvisvik er tilbake i Fredrikstad Fotballklubb og blir en del av trenerteamet. Han skal hjelpe 1.-divisjonslaget til å score mer.