Frida Ånnevik

Frida Ånnevik er videre i «Århundrets stemme»

Guri Schanke røk ut av kveldens program. Lørdag kveld ble det klart at Frida Ånnevik fra Hamar fikk mange nok stemmer til å gå videre i det TV 2-sendte programmet «Århundrets stemme».
Les mer om Frida Ånnevik og Hamar.

Kvinner sterkt representert

Frida Ånnevik, Herborg Kråkevik, Kari Veiteberg, Sigrid Moldestad og festspilldikter Marit Eikemo er noen av dem som kommer til Dei nynorske festspela på Ivar Aasen-tunet i år. Temaet for festivalen er identitet. I år fyller også nynorskforlaget Samlaget 150 år. – Vi ønsker å nytte jubileet til å se på historien, men også til å se fremover. Det er særlig stas at det er en av årets forfatterdebutanter, Tharaniga L. Rajah, som skal holde åpningstalen på Festspela, sier daglig leder i Ivar Aasen-tunet, Gaute Øvereng i en pressemelding.
Frida ble ikke stemt ut
Frida Ånnevik fra Hamar gikk lørdag kveld videre i Århundrets stemme. Århundrets stemme er et program på TV2. Den ene artisten etter den andre stemmes ut etter hvert som programmet går framover.
Les mer om Hamar og TV2.
Eirik Søfteland fikk flest stemmer i tidenes første episode av «Århundrets stemme»
Eirik Søfteland vant seernes hjerter med sin versjon av James Browns «I Got You (I Feel Good)». Men det var Frida Ånnevik som imponerte mentorene mest. Se alle opptredene her!
Les mer om Frida Ånnevik.

Eirik Søfteland fikk flest stemmer i tidenes første episode av «Århundrets stemme

Eirik Søfteland vant seernes hjerter med sin versjon av James Browns «I Got You (I Feel Good). Men det var Frida Ånnevik som imponerte mentorene mest. Se alle opptredene her!
Les mer om Frida Ånnevik.
Fremførte "Woodstock" i Joni Mitchells ånd
Hun var sist ut av de ti artistene, men Frida Ånnevik sang flott og skapte stemning i studioet under første utgave av "Århundrets Stemme". Første utgave av Århundrets Stemme kunne by på mye nostalgi, og gode gamle låter.
Les mer om Frida Ånnevik.
Gjevere hver gang
- Det blir gjevere for hver gang, sier Frida Ånnevik. Søndag kveld fikk hun sin tredje Spellemannspris. Nå venter helt andre oppgaver. Frida Ånnevik har en Spellemann-historikk som få kan måle seg med.
Skaugs favoritt vant Spellemannsprisen
Frida Ånnevik slo Trygve Skaug i kampen om året Spellemannspris.
Frida Ånnevik fikk sin tredje Spellemannpris
Så sent som i fjor fikk Frida Ånnevik fra Hamar en Spellemannpris i kategorien Viser. I kveld gjorde hun det igjen. I år var Ånnevik nominert sammen med Kari Bremnes, Marte Wang og Trygve Skaug.
Spellemann til Frida
Frida Ånnevik fikk Spellemannsprisen i kategorien vise under utdelingen søndag kveld. Hun vant prisen for albumet "Flyge Fra". -Tusen takk, jeg hadde trodd at Kari Bremnes skulle ta den i år, men sånn gikk det ikke.
Spellemann til Frida Ånnevik
Frida Ånnevik fra Hamar fikk i kveld Spellemannsprisen i kategorien viser. Ånnevik får prisen for albumet Flyge fra.
Frida klar for TV2's nye lørdagsunderholdning: «Jeg kan ha fått et lite drypp da jeg sa ja til dette, hehe.»
Søndag sitter Frida Ånnevik (33) i Konserthuset og lurer litt på om hun får sin tredje Spellemannspris. Samtidig gnager ei sekstitallslåt inne i hodet. Neste lørdag er hun med når TV2 starter ny artistkonkurranse, «Århundrets stemme».
CC Cowboys til Atlungstad
CC Cowboys, Frida Ånnevik og Bernt Ola Volungholen - det er artistene som fredag 22. juni skal komme til St-Hanskonsert utendørs på Atlungstad brenneri. 22. juni er første gang St. Hans Konsertene arrangeres på Atlungstad.
Flere Spellemannsnominasjoner
Frida Ånnevik fra Hamar ble nominert i klassen Viser, med albumet «Flyge fra. Ellen Andrea Wang fra Søndre Land, ble nominert i klassen Jazz, med albumet «Blank out. Det samme ble Helge Lien Trio fra Moelv med albumet «Guzugutu.
Frida Ånnevik er en velsignet tekstforfatter, men melodiene svikter
Går på tomgang på sitt fjerde album.
Plateanmeldelse: Frida Ånnevik – «Flyge fra
Frida Ånnevik har tydeligvis ingen planer om å gi ut et dårlig album.
Nominert til pris
Frida Ånnevik fra Hamar er nominert til EDVARD-prisen 2017 i kategorien tekst. Det er TONO som står bak prisen. I tillegg til Ånnevik er Ole Paus og Karpe Diem blant de nominerte til denne prisen.
Les mer om Hamar, Karpe Diem og Ånnevik.
Rockebandet kan vinne Bendiksenprisen
Fem sterke musikknavn skal kappes om årets Bendiksenpris: Daniel Kvammen, Frida Ånnevik, Honningbarna, Torgeir Waldemar og Årabrot.
Kan få Bendiksenpris
Honningbarna fra Kristiansand er en av fem kandidater som kan få Bendiksenpris. De konkurrer mot Daniel Kvammen, Frida Ånnevik, Torgeir Waldemar, Årabrot.
Sprelsk album fra Frida Ånnevik
«Her bor innfrir de store forventningene.
Les mer om Frida Ånnevik.
Sofistikerte, storslåtte Ånnevik
Frida Ånnevik rapporterer fra virkeligheten, med poetisk vakker visepop.
Les mer om Ånnevik.
Prøysenprisen til Frida Ånnevik
Prisutdeling denne helgen, for første gang i Prøysenhuset. Anja Eline Basma Alf Prøysens hederspriser ble opprettet til ære for dikteren Alf Prøysen i 1974 og er fra 1996 delt utdelt av bokhandlerkjeden Libris og foreningen NOPA.
- Overveldende å få Prøysenprisen
Frida Ånnevik fra Hamar fikk i dag årets Prøysenpris. Prisen ble i kveld delt ut i det nye Prøysenhuset i Ringsaker.
Prøysenprisen til Frida Ånnevik
Prøysenprisen 2014 gikk til Frida Ånnevik som ble delt ut i Prøysenhuset på Ringsaker.
Prøysenprisen til Frida Ånnevik
Rudshøgda (NTB): Låtskriver og artist Frida Ånnevik ble søndag tildelt Prøysenprisen 2014 i Prøysenhuset på Rudshøgda i Ringerike. Det er første gang utdelingen finner sted i kulturhuset for Alf Prøysen.