Frivillighet norge

Nedgang for kristen frivillighet

Norge er best i verden på frivillighet, og innsatsen øker jevnt. Men kristne foreninger taper terreng. - Veldig mange tilbud vi i dag tar for gitt, ville fungert dårlig uten frivillig innsats, sier Bernard Enjolras.

Vaksiner: mener: Vaksiner redder liv. Ta dem. - Dagbladet

Vaksinasjonsarbeidet er endeløst, men uendelig viktig. I Norge er det opp til foreldrene å bestemme hvorvidt barna skal vaksineres. Deltakelse i vaksinasjonsprogrammer baserer seg på opplyst frivillighet.
Kulturministeren om Norsk Tipping: – ... det var snakk om gartnere og utbetalinger av en annen verden
Det handler om å få flere aktører enn Norsk Tipping. Det handler om lisenser til andre selskap, som sørger for at pengene fra de spillene går til frivillighet i Norge, sier kulturminister Trine Skei Grande.
Kulturministeren om Norsk Tipping: – ... det var snakk om gartnere og utbetalinger av en annen verden
Det handler om å få flere aktører enn Norsk Tipping. Det handler om lisenser til andre selskap, som sørger for at pengene fra de spillene går til frivillighet i Norge, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Heikki Eidsvoll Holmås ny sjef for frivillige

Tidligere utviklingsminister og stortingsrepresentant for SV, Heikki Eidsvoll Holmås, er valgt til ny styreleder for Frivillighet Norge.
Les mer om Frivillighet Norge.
Opptil 140 må slutte i Total i Norge
Det franske oljeselskapet Totals norske avdeling skal redusere tallet på ansatte og innleide med mellom 115 og 400. Håpet er å løse dette ved frivillighet.
Les mer om Norge og Total.
Drammen frivillighetskommune
Drammen kommune er kåret til årets frivillighetskommune. Det er Frivillighet Norge og KS som står bak prisen. Juryen mener kommunen de siste årene har gjort et systematisk arbeid for å styrke forholdet til organisasjoner og lag.
Les mer om Frivillighet Norge.
Ønsker kandidater til pris
Organisasjonen Frivillighet Norge ønsker seg kandidater til den nasjonale Frivillighetsprisen. Frivillighetsprisen deles ut den 5. desember til noen som har utmerket seg.
Slik skal alle barn få delta på fritidsaktiviteter
Den skalte fritidserklringen skal gi alle barn mulighet til delta, uansett foreldrenes konomi. Fritidsaktiviteter for barn kan være en stor utgiftspost, ikke minst for familier med begrenset økonomi. Nå skal bedre samarbeid sørge for at alle barn skal få delta på minst n fritidsaktivitet, etter at kommunene, frivilligheten og staten signerte den såkalte Fritidserklæringen tidligere i juni. LES OGSÅ: Dårlig råd? Betal mindre for barnehageplassen - Gi en hånd til dem med dårlig råd Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge, sier til Dinside at de lenge har vært opptatt av barnefattigdom og
Den digitale dugnaden
Vi har lange tradisjoner for frivillighet her i Norge. Men organisert, digital frivillighet er knapt nok kjent og enda mindre utbredt. Vi har mye å lære av resten av verden.
Les mer om Norge.
Moderne frivillighet og livkvalitet
Norge ligger fortsatt på verdenstoppen når det gjelder frivillig arbeid, selv om det har skjedd store endringer i organisasjonslivet.
Vi er mer frivillige enn vi tror
Nordmenn er på verdenstoppen i frivillighet. Problemet er at vi ikke vet det selv. Av Anette W. Stulen - Over halvparten av de frivillige i Norge bidrar innenfor kultur og idrett eller i velforeninger og grendelag.
Les mer om Norge og Over.
Brannfakkel fra fengselansatte: Åpner for å jobbe 15 timers vakter
Samtidig som Norge onsdag står stille i protest mot arbeidsmiljøloven, åpner fengselsansatte for å kunne jobbe vakter på opptil 15 timer. Men det må være basert på frivillighet.
Les mer om Norge.
Fornuft, følelser og frivillighet
Nestleder i Arbeiderpartiet, mener at alle kommuner i landet bør invitere innbyggerne og ansatte til å diskutere hvordan man skal løse fremtidens oppgaver i den nye kommunestrukturen. Norge har endret seg de siste årene.
Les mer om Arbeiderpartiet.
Det varme huset åpner igjen dørene
Norge har en århundrelang tradisjon med dugnad og frivillighet. De ideelle organisasjonene som vi representerer, har i hovedsak vært båret av mennesker som har jobbet frivillig, fordi
- Frykter nasjonalt tiggeforbud
Frivillighet Norge frykter at et landsomfattende forbud mot tigging kan lamme frivillige organisasjoner. Det skriver Dagsavisen. Generalsekretær Birgitte Brekke mener det vil svekke
Les mer om Dagsavisen.
Frykter tiggeforbud
Organisasjonen Frivillighet Norge frykter at et landsomfattende forbud mot tigging kan ramme frivillige organisasjoner. – Vi mener det vil svekke sivilsamfunnet og svake gruppers mulighet til å organisere seg og samle inn penger til sin sak, sier generalsekretær Birgitte Brekke til Dagsavisen.
Er også du en tigger?
TIGGEFORBUD: Er dette tigging? Frivillighet Norge frykter at svaret skal bli ja. Det kan få store konsekvenser for alle som samler inn til et godt formål.
- Tidenes satsing på frivillighet
Kulturminister Thorhild Widvey mener et OL i Oslo kan gi den største satsingen på frivillighet i Norge noensinne. Kulturdepartementet skal nå se på Oslos søknad om en statsgaranti, som Fremskrittspartiet sa nei til på søndag.
Les mer om Fremskrittspartiet, Norge og Oslo.
- Meningsløst å tallfeste superkommuner
- Kommunesammenslåing må være basert på frivillighet, mener Bernhard Riksfjord. Hvorfor bli stor når man er lykkelig som liten? Aukra-ordfører Bernhard Rikdsfjord synes ikke kartet over Kommune-Norge skal dikteres fra sentralt hold.
Frivillige organisasjoner: Vi drukner i byråkrati
- Flere og flere regler gjør at en organisasjon kan være samfunnsnyttig i en ordning, men ikke i en annen, sier leder for Frivillighet Norge, Birgitte Brekke. - De kan 100 medlemmer
- Sosial kontroll hindrer underslag
Underslag i idrettslag og foreninger ryster av og til lokalmiljøer, men i det store bildet er det heldigvis lite av det, mener Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge.
- Sosial kontroll hindrer underslag
Underslag i idrettslag og foreninger ryster av og til lokalmiljøer, men i det store bildet er det heldigvis lite av det, mener Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge.
Trenger tips til frivillige telemarkinger
Kjenner du en som fortjener frivillighetsprisen? Da vil Frivillighet Norge ha din nominasjon. Av: Vendy Berg Hegle Tweet Foreløpig har bare to personer fra Telemark blitt nominert til
Støre ber de eldre om å hjelpe de gamle
Ifølge Jonas Gahr Støre ligger Norge på verdenstoppen i frivillighet. Det vil han utnytte i eldreomsorgen. Helse- og omsorgsministeren legger i dag frem stortingsmeldingen: Morgendagens
Les mer om Norge.