Frykter

Fallet i nyboligsalget fortsetter – frykter tap av arbeidsplasser

Det kraftige fallet i salget av nye boliger fortsetter. Boligprodusentene frykter utviklingen kan få følger for sysselsettingen og andre sider av norsk økonomi.

Rødgrønn uro for norsk karbonfangst

Statsminister Erna Solberg (H) sier det blir dyrt å følge opp satsingen på karbonfangst og lagring. Arbeiderpartiet og SV frykter gode prosjekter vil havarere.
Frykter for arbeidsplasser
I tredje kvartal ble det solgt 35 prosent færre boliger enn i samme periode i fjor, viser tall fra Boligprodusentenes Forening. Næringen frykter at tusenvis av arbeidsplasser er i fare dersom utviklingen fortsetter.
5 av 10 unge «frykter robotenes inntog i Norge: - Et nødvendig onde
Opp mot 900 000 norske jobber kan «forsvinne som følge av robotenes inntog i arbeidslivet. Nå blir stadig flere klar over at jobbene deres kan være utsatte, viser ny undersøkelse.
Les mer om Norge.

Lysekloster-sjef frykter Os vil tape med vilje for å ødelegge

– Da kjenner han ikke meg som person, svarer Os-trener Hassan El Fakiri.
Nyboligsalget fortsetter å falle kraftig
Det kraftige fallet i salget av nye boliger fortsetter. Boligprodusentene frykter utviklingen kan få følger for sysselsettingen og andre sider av norsk økonomi.
79 Telenor-ansatte mister jobben
I et styremøte i Telenor i går ble det bestemt å nedbemanne med 56 ansatte på Fornebu og legge ned en avdeling på Gjøvik. Hovedtillitsvalgt for EL og IT i konsernet sier at de gjenværende vil få flere oppgaver, og frykter at sykefraværet vil øke.
Fall i salget av nye boliger
I tredje kvartal ble det solgt 35 prosent færre boliger her til lands enn i samme periode i fjor, viser tall fra Boligprodusentenes forening. Næringen frykter at tusenvis av arbeidsplasser er i fare dersom utviklingen fortsetter.
Politiet advarer asylbarn mot å stikke av
I løpet av høsten fyller 130 asylbarn 18 år – og da har UDI vedtatt at de skal ut. Politiets utlendingsenhet (PU) frykter imidlertid at mange av dem vil stikke av før 18-årsdagen.
Les mer om UDI.
GPS-signaler ble slått ut i fly: – Det var dette vi advarte mot
Eksperter mener samfunnet er i ferd med å bli for avhengig av GPS, uten å ha gode backup-løsninger å falle tilbake på, og frykter det kan få fatale konsekvenser.
Oljefondet kritisk til «Aramco-regler
Storbritannia vurderer en ny type børsnotering med svakere krav om åpenhet, trolig for å lokke til seg Saudi Aramco. Oljefondet frykter for aksjeminoritetens rettigheter.
Frykter ny skolebrann: – Meld deg, sier elev
Det har vært flere store og små branner i Vikeså den siste tida. Nå undersøker politiet om det er en sammenheng mellom alle brannene i bygda.
Les mer om Vikeså.
Bredbåndskutt kan bety flytting
IKT Norge frykter bredbåndskutt vil føre til at stadig fler flytter til sentrale strøk, det skriver avisen Nationen i dag. Interesseorganisasjonen mener mangel på høykapasitetsbredbånd er vår tids svar på det å bo uten vann og strøm.
Les mer om Nationen.
Styremedlem i DNOs hovedeier frykter borgerkrig i Irak
USAs tidligere Irak-ambassadør og nåværende styremedlem i DNO-hovedeier Rak Petroleum, Zalmay Khalilzad, mener USA må insistere på forhandlinger slik at det ikke bryter ut langvarig borgerkrig i Nord-Irak.
Foreslår millionkutt for Kriminalomsorgen. Frykter det vil føre til mer kriminalitet
Oslo fengselsfunksjonærers forening mener det er kuttet så mye at det kan bli direkte farlig.
Les mer om Kriminalomsorgen.
Soknepresten frykter at kirken og gravplassen skal rase ut i vannet
– Vi føler oss ikke trygge på grunnen under kirken og gravplassen, sier sokneprest Magnar Haaland i Granvin kyrkje.
Les mer om Granvin og Magnar Haaland.
Kutt til folkehøyskolene
Det kan bli færre lærere eller dyrere å gå på folkehøgskole om regjerningens forslag til statsbudsjett vedtatt, frykter rektor ved Rønningen folkehøgkole. Det er foreslått kutt på 45 millioner kroner. I dag er det stor demontrasjon utenfor Stortinget.
Les mer om Rønningen og Stortinget.
Ed Sheeran påkjørt av bil i London
Popstjernen frykter at skaden vil påvirke hans kommende turn.
Les mer om London.
Jushjelpa frykter nedleggelse etter kutt i støtte
Jushjelpa i Midt-Norge reagerer på forslaget om å kutte midlene til spesielle rettshjelpstiltak i statsbudsjettet. Det kan bety at vanskeligstilte ikke har mulighet til å få rettshjelp.
Les mer om Midt-Norge.
IS mot nederlag i Raqqa, men krigen kan ta en ny vending: - Kan bli stygt
Ekspert frykter kurdernes kamp for selvstendighet kan ende i et blodbad.
Les mer om Raqqa.
For få år siden ble de ledd av. Nå frykter verden Kims 6000 mann store cyberhær
– Krigføring i dette århundret handler om informasjon, sa Nord-Koreas daværende diktator Kim Jong-il i 2003. Siden da har Nord-Korea satser på cyberkrigføring.
Les mer om Kim Jong-il og Nord-Korea.
Mange frykter for jobben sin
Bare seks av ti arbeidstakere sier at de overhodet ikke er bekymret for å miste jobben. Usikkerheten er tilbake på samme nivå som rett etter finanskrisen.
Frykter at turistene dropper Norge
Reiselivet ble tatt på senga av regjeringens forslag om å øke momsen. Usikkerhet og bitterhet preger bransjen.
Les mer om Norge.
Frykter for sangens framtid
– Hvis politikerne fjerner sangen i skolen, er jeg redd for hvordan et NM i korsang vil være om 20 år, sier lederen i korforbundet.
Fastlegene blir eldre, og færre ønsker å bli fastlege. Legeforeningen frykter for ordningen
Fastlegene blir eldre. Færre ønsker å bli fastleger. Legeforeningen frykter at pasienter i flere kommuner ikke får sin egen fastlege i løpet av de neste fem årene.