Frykter

– Proppen i systemet er at vi ikke har studieplasser nok

Flere frykter for pasientenes sikkerhet på grunn av for få sykepleiere. Men sykepleiermangelen kan løses med flere studieplasser, mener studieleder ved HiØ.
Les mer om HiØ og Proppen.

London frykter nye branner: 800 leiligheter evakueres

Over 800 boliger i en boligblokk i London evakueres på grunn av mistanke om brannfarlige fasader, melder BBC.
Les mer om BBC og London.
Frykter at Oljefondet tappes til gode formål
Eks-finansråd Svein Gjedrem advarer om at pengene kan renne ut av Oljefondet hvis det flyttes ut av Norges Bank og inn i et eget selskap.
Les mer om Oljefondet.
I kveld trekkes Norges motstandere: Frykter Sverige, men ikke verdens beste lag
Norges overmenn fra VM-finalen er landslagssjefens drømmemotstander.
Les mer om VM-finalen.

Skeptisk til ny havnegate

Næringsforeningen i Kristiansand frykter at den planlagte nye veien langs havna i sentrum vil svekke handelen i Kvadraturen. Det sier administrerende direktør Anita S. Dietrichson. Vestre Strandgate skal kun være for kollektivtrafikk og all annen biltrafikk må bruke den nye havnegata.
Les mer om Kristiansand og Kvadraturen.
– Skolebarn støyer mer enn beredskapssenteret
Mange foreldre frykter at skytelyder og helikopterklapring blir en del av barnas skolehverdagen når politiets nye beredskapssenter står ferdig på Taraldrud i Akershus. Støyen fra senteret blir ikke høyere enn kjøleskapsduring, mener prosjektlederen.
Les mer om Skolebarn og Taraldrud.
– Frykter dårligere boliger
Her er endringene som vekker harme.
Les mer om Frykter.
Buskerud gir opp Viken
Et flertall Buskerud fylkesting vedtok i dag å anke stortingsvedtaket om å slå sammen Buskerud, Akershus og Østfold til region Viken. Årsaken er at det ikke er enighet i de tre fylkene om å slå seg sammen. Buskerud Høyre frykter dette er startskuddet for region med Vestfold og Telemark, skriver DT.
Buskerud gir opp Viken
Et flertall Buskerud fylkesting vedtok i dag å anke stortingsvedtaket om å slå sammen Buskerud, Akershus og Østfold til region Viken. Årsaken er at det ikke er enighet i de tre fylkene om å slå seg sammen. Buskerud Høyre frykter dette er startskuddet for region med Vestfold og Telemark, skriver DT.
Peker på problemene med utbyggernes rapporter
Rådmannen frykter blant annet trøbbel for metrobussen som følge av utbygginger i øst. Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) er ikke bekymret.
Pårørende er opprørt over aktor og frykter flere rettsrunder
- Det har vært fælt å se på ham når han ikke viser følelser. Så vi har prøvd å late som han ikke er der, sier Saida Aswad Mohammad, moren til Jakob Hassan.
Ekskluksivt intervju: Russisk IT-milliardær nekter for Putin-samarbeid og frykter dataterror
IT-sikkerhet har gjort ham til milliardær. Likevel blir Jevgenij Kasperskij regelmessig beskyldt for å stå i ledtog med Vladimir Putins cyberarm.
Frykter syke hunder kan være solgt til nordmenn
En mann fra Østfold mistenkes for å ha solgt smuglerhunder til intetanende nordmenn. Mattilsynet frykter at hundene er syke.
Les mer om Østfold.
Flere sauer tatt av ulv
Seks nye sauer, som skal være tatt av ulv, er funnet i Gran i dag. Det skriver avisa Hadeland. Ifølge sauebeitelaget frykter de at flere dyr vil bli funnet. Fellingstillatelsen på ulven, som så langt har tatt langt over 120 sauer, gjelder fram til mandag 26. juni klokka 12.00.
Les mer om Gran og Hadeland.
Statoil-tillitsvalgt frykter angrep på tariffavtalene i oljå
Bjørn Asle Teige, konserntillitsvalgt for fagforeningen Safe/YS i Statoil, tror det vil komme forsøk «på å knuse tariffavtalene i oljenæringen. – Når folk er sultne nok, må de jobbe, sier han.
Les mer om Statoil.
Frykter for pasienters sikkerhet i sommer
HOLE (NRK): Sykehus og kommunale sykehjem sliter med å ha nok sykepleiere på jobb i sommer. – Vi kan ikke garantere for pasientsikkerheten, sier Norsk Sykepleierforbund.
Frykter for pasienters sikkerhet
HOLE (NRK): Sykehus og kommunale sykehjem sliter med å ha nok sykepleiere på jobb i sommer. – Vi kan ikke garantere for pasientsikkerheten, sier Norsk Sykepleierforbund.
Frykter store tap
Høyres gruppeleder Eirik Lae Solberg frykter at Oslo kommune vil tape flere hundre millioner kroner som følge av Hafslund-saken.
Frykter NAV-fella for unge: - Vi trenger ikke bare blåruss
- Vi trenger også folk som kan gjøre praktisk arbeid, sier Scandic-topp, Svein Arild Steen-Mevold.
Slik blir sikkerheten rundt VG-lista på Rådhusplassen
Politiet understreker at de ikke frykter noen ting, men at de alltid tar høyde for uønskede hendelser på VG-listeshowet på Rådhusplassen i Oslo 24. juni.
På en avdeling med 13 senger vil 15 minutters rapporttid gi cirka ett minutt per pasient
Rapporten er stedet hvor vi legger grunnlaget for god behandling på neste vakt. Jeg frykter at redusert rapporttid vil få konsekvenser for pasientsikkerheten.
Frykter støy fra togparkering
Folk som bor på Tolpinrud i Ringerike frykter det blir mye støy når det skal bygges togparkering der. Beboerne frykter at støy og vibrasjoner fra togene vil merkes godt, skriver Ringerikes Blad. Bane Nor mener støy ikke blir en stor belastning.
Les mer om Ringerike og Tolpinrud.
Stoler ikke på norske leger
Mange frykter at økt innvandring skal overbelaste det norske helsevesenet. Arbeidsinnvandrere har andre bekymringer.
NHO frykter at Norge blir hardt rammet av Brexit
NHO frykter at Norge kan bli et av landene som rammes hardest av brexit, spesielt hvis man ikke får på plass overgangsordninger i tide.
Les mer om Brexit og Norge.
Frykter hevnaksjoner i Storbritannia
Det siste terrorangrepet i London kan være starten på en større hevnaksjon, mener en ekstremistforsker i Nederland.