Gardermoen ansatte

– Gardermoen-ansatte lar familie og venner snike på Flytoget

Alle ansatte på Oslo Lufthavn advares nå mot å la venner og familie låne ansatte-kortet på Flytoget, som gir svært gunstig rabatt.

Gardermoen-ansatte truet med oppsigelse etter kantinenasking

Beskyldes for å stjele mat fra kantina.
Kopper mot alkohol
For å få de ansatte til å snakke om alkoholproblemer har SAS kjøpt inn 150 000 AKAN-kopper. Koppene har tekster med budskap som skal bidra til at ansatte tør snakke om avhengighet, sier HR-manager Anne Westland i SAS til Romerikes Blad. Denne uka møter en flyger i retten etter at han møtte på jobb på Gardermoen med promille.
Truet de ansatte med sparken hvis de var misunnelige
De ansatte på Narvesen-kioskene på Gardermoen ble truet med sparken dersom de var misunnelige, snakket om lønn eller besøkte kollegaer.

Fem år siden Hercules-ulykken

I dag er det fem år siden Kebnekaise-ulykken.15. mars 2012 fløy et av Forsvarets Hercules-fly inn i fjellveggen på Sveriges høyeste fjell Kebnekaise. Fem norske offiserer mistet livet i ulykken. Det blir holdt en seremomi og kransenedleggelse ved minnesmerket på Gardermoen onsdag kveld, etterfulgt av et lukket arrangement for ansatte ved luftvingen og spesielt inviterte.
Norwegian legger ned vedlikeholdsbase på Sola
Nå står snart Norwegians, og tidligere Braathens, hangar på Sola tom. De ansatte har fått tilbud om jobb på Gardermoen.
Les mer om Gardermoen og Sola.
Nå kommer Gardermoen Go!
Når nye Oslo lufthavn åpner 27. april 2017 skal ikke bare alle nye lokaler skinne, også de ansatte skal ha fin-polert kompetansen. De ansatte er hekta på nytt opplærings-spill.
Les mer om Gardermoen Go og Oslo.
Lukkede forhandlinger om storregion
Forhandlingene mellom Østfold, Akershus og Buskerud om å danne en felles region går for delvis lukkede dører i dag - uten presse eller tilhørere tilstede. Blant temaene er lokalisering, ansatte og økonomi. Forhandlingene på Gardermoen fortsetter ut dagen.
Les mer om Buskerud, Gardermoen og Østfold.
Lukkede forhandlinger om storregion
Forhandlingene mellom Akershus, Østfold og Buskerud om å danne en felles region vil gå for delvis lukkede dører på Gardermoen i dag. Da forhandlingene startet i går ble det bestemt at temaer som økonomi og ansatte skal diskuteres uten presse eller tilhørere tilstede.
Les mer om Buskerud, Gardermoen og Østfold.
Humlegård om passkontroll-bråket: Politimesteren kom selv frem til løsningen
Det var ikke justisminister Anders Anundsen som kom på løsningen om å styrke Gardermoen politistasjon med 14 nye ansatte. Det var politimesteren – som statsråden beskyldte for å drive med ansvarsfraskrivelse i beste sendetid – som ordnet opp selv.
Les mer om Gardermoen.
– 14 nye politistillinger er ikke nok
Ansatte på Gardermoen tviler på at 14 nye stillinger er nok for å løse politiets bemanningsproblemer på flyplassen.
Les mer om Gardermoen.
For lav bemanning på Gardermoen
Verneombudene i politiet på Gardermoen slår alarm om altfor lav bemanning. Ifølge politiets egne beregninger er det behov for 230 ansatte på politistasjonen, men denne sommeren er kun 150 stillinger besatt. Konsekvensene blir blant annet at det mange dager bare vil være n patrulje med to betjenter på vakt i terminalen, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Gardermoen.
Hva gjør du om det blir streik på Gardermoen?
Fare for streik i sikkerhetskontrollen kan pvirke over 40.000 reisende fredag. Dette er dine rettigheter. Det er fare for streik både hos SAS og på Gardermoen. Oslo Lufthavn har informert om at flyplassen vil stenge fra fredag 10. juni klokken 06 dersom ikke partene kommer til enighet. For Gardermoens del dreier det seg om forhandlinger mellom arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og arbeidstakerorganisasjonen Parat. Flyplassen kan rammes fordi det er snakk om potensielt 531 vektere og ansatte som tas ut i streik fra fredag, og det er disse som betjener sikkerhetskontrollen på Gardermoen. LES OGSÅ: Dine rettigheter ved forsinkelser, innstillinger, overbooking og bagasjet
Les mer om Gardermoen og Parat.
Jobbmuligheter for Rygge-ansatte
Flere ansatte på Moss Lufthavn Rygge kan få tilbud om jobb på Torp og Gardermoen. Det skriver Aftenposten. Ryanair flytter flere avganger til Torp og øker aktiviteten der. Femti Rygge-ansatte i Select Service Partner kan få jobbmuligheter på Torp og på Gardermoen, sier administrerende direktør Morten Solberg Nilsen til avisa.
Slik blir passasjerene berørt av flymatstreik
Streik hos Gate Gourmet pvirker tilbudet for Norwegian- og SAS-passasjerer. Fredag morgen ble 192 ansatte ved Gate Gourmets avdelinger på Gardermoen og Flesland tatt ut i streik av Parat. Forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen, sier til Dinside at de organiserer så mange at det blir nærmest full stopp i leveransene av flymat og taxfreevarer til de flyselskapene Gate Gourmet normalt leverer til. Dette er SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines. LES OGSÅ: På disse flyreisene kan de nekte deg å spise medbrakt mat Slik blir SAS-passasjerene berørt Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, sier til Dinside at streiken b
Erna: Offentlig ansatte skal oppsøke familier som ikke bruker barnehage
GARDERMOEN (VG) Statsminister Erna Solberg (H) vil sende kommuneansatte hjem til familier som ikke har barnehageplass – for å snakke om de negative konsekvensene.
Erna: Offentlig ansatte skal oppsøke familier som ikke vil gå i barnehage
GARDERMOEN (VG) Statsminister Erna Solberg (H) vil sende kommuneansatte hjem til familier som ikke har barnehageplass – for å snakke om de negative konsekvensene.
Barnehage stengt etter tåkeforsinkelser
Barnehagens ansatte ble tåkefaste på Gardermoen.
Les mer om Gardermoen.
Air Baltic-kaptein dømt til 10 måneders fengsel
En lørdagsmorgen i august blåste fire ansatte fra Air Baltic rødt da de ble stoppet i en politikontroll på Gardermoen. Mandag ble kapteinen dømt til 10 måneders fengsel.
Les mer om Air Baltic og Gardermoen.
- Det holder ikke å tilby noe på Gardermoen
Sparebank 1 Factoring tilbyr ansatte spektakulære opplevelser i håp om å øke salget.
Les mer om Factoring og Gardermoen.
Sikkerhetsblemme på Gardermoen: Utenlandspassasjerer ble sendt forbi passkontrollen
Gardermoen-ansatte trodde flyet fra Antalya var innenriksflyvning. Dermed sto hverken tollere eller passkontrollører og ventet på passasjerene fra Tyrkia.
Les mer om Antalya, Gardermoen og Tyrkia.
Sikkerhetsblemme på Gardermoen: Utenlandspassasjerer fikk gå rett gjennom passkontrollen
Gardermoen-ansatte trodde flyet fra Antalya var innenriksflyvning. Dermed sto hverken tollere eller passkontrollører og ventet på passasjerene fra Tyrkia.
Les mer om Antalya, Gardermoen og Tyrkia.
Flere permitteres på Gardermoen
Flere store selskaper på Gardermoen har allerede permittert ansatte, som en konsekvens av streiken hos Norwegian. Foreløpig har NAV fått varsel fra to store selskaper som har totalt 1.000 ansatte, men er forberedt på flere, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Gardermoen, NAV og Norwegian.
Permitteringer på Gardermoen
Select Service Partner, som driver spisestedene innenfor sikkerhetskontrollen på Gardermoen, har sendt ut permitteringsvarsel til 800 ansatte. Grunnen er at selskapet merker streiken hos Norwegian, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Gardermoen og Norwegian.
Få streikeventer på Gardermoen
Det er mange stoler ledige i det ekstra venteområdet som er satt opp på Oslo Lufthavn mens Norwegian-ansatte streiker. 35.000 passasjerer er rammet av streiken i dag. Les mer om streiken.