Gassturbiner

Baker Hughes får Statoil-kontrakt

Skal levere gassturbiner til Johan Castberg-feltet.

Krever elektrifisering av Johan Castberg

Statoil vraket i fjor høst strøm til fordel for gassturbiner på Johan Castberg. – Uten elektrifisering vil dette feltet slippe ut like mye årlig som over 120.000 biler, sier nestleder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord.
Nye EU-sanksjoner mot Russland etter flytting av gassturbiner til Krim-halvøya
EU har iverksatt nye sanksjoner mot tre russere og tre russiske selskaper etter at gassturbiner kjøpt fra tyske Siemens ble flyttet til Krim-halvøya.
Les mer om Krim-halvøya og Russland.
Eks-energiministers hus raidet etter VG-avsløring
Med hjelp fra en bedragerietterlyst mann fra Oslo kjøpte Ghana gassturbiner i en avtale som har skapt politisk bråk i landet. Mandag utførte politiet en razzia i den tidligere energiministerens bolig.
Les mer om Ghana, Oslo og VG-avsløring.

Oppbemanner i Kongsberg og Drammen

Siemens Dresser-Rand oppbemanner i Kongsberg og Drammen. Selskapet trenger mellom 40 og 50 personer fordi det er økt etterspørsel etter gassturbiner. Administrerende direktør Dag Medbøen sier til Laagendalsposten at prosessen starter etter sommeren.
Statoil vraker strøm til fordel for gassturbiner på Johan Castberg
Det blir for dyrt å bygge ut Johan Castberg med kraft fra land, melder Statoil.
Les mer om Johan Castberg og Statoil.
10-års kontrakt til Mjørud
Statoil har tildelt Mjørud AS i Rakkestad er en rammeavtale som varer i 10 år. Hvor store leveransene knyttet til eksossystemer og varmegjenvinningsanlegg for gassturbiner blir, er ikke klart. Daglig leder Ole E. Torp mener avtalen er et viktig bidrag til å sikre de 75 arbeidsplassene i Rakkestad.
Les mer om Mjørud, Ole E og Rakkestad.
Dresser-Rand sier opp 31 ansatte
Dresser-Rand sier opp 31 ansatte, skriver Laagendalsposten. Selskapet produserer gasskompressorer og gassturbiner til oljeproduksjonen, og det er nedgangen i oljeindustrien som er årsaken til nedbemanningen. Flesteparten av Dresser-Rands ansatte jobber i Kongsberg.
Må dekke rekordforbruket med oljekraftverk og gassturbiner
De sjeldent høye prisene kun kortvarige.
Statoil vil bruke Hywind til plattformstrøm
Statoil vurderer å flytte vindturbinen Hywind fra Karmøy til et oljefelt. Hvis planen lykkes, kan vindturbiner erstatte gassturbiner på sokkelen.
Les mer om Hywind og Karmøy.
Elektrifisering kan likevel være mer klimavennlig enn gassturbiner på sokkelen
... det viser nye beregninger Pöyry har gjort for Teknisk Ukeblad.
Les mer om Pöyry og Teknisk Ukeblad.
Elektrifisering kan likevel være mer klimavennlig enn gassturbiner på sokkelen
... viser nye beregninger Pöyry har gjort for TU.
Les mer om Pöyry.
KrF reagerer på turbinplaner
Statoil planlegger inntil to gassturbiner på Johan Sverdrup-feltet. Dette får KrF til å reagere.
Les mer om Johan Sverdrup-feltet og KrF.
KrF reagerer på gassturbiner på Utsirahøyden
Statoil bekrefter at selskapet planlegger inntil to gassturbiner på Johan Sverdrup-feltet. Dette er i strid med avtalen om elektrifisering av Utsirahøyden, mener KrF.
KrF reagerer på gassturbiner på Utsirahøyden
Statoil bekrefter at selskapet planlegger inntil to gassturbiner på Johan Sverdrup-feltet. Dette er i strid med avtalen om elektrifisering av Utsirahøyden, mener KrF.
- Effektive gassturbiner er bedre enn elektrifisering
Mener gassturbiner har fått et ufortjent dårlig rykte. Pål Kloster, administrerende direktør i Halvorsen TEC, mener det er et bomskudd uten like å elektrifisere offshoreinstallasjoner
Les mer om Halvorsen TEC.
Gassmotorer inntar offshoreinstallasjonene
Kraken-utbyggingen på britisk sektor vil skje med en gassmotordrevet FPSO. Det er ikke den første, og blir neppe den siste. Skal vi tro Wärtsilä, er offshoreindustrien på vei mot å se gassmotorens fordeler sammenliknet med gassturbiner.
Les mer om Wärtsilä.
NOx-kutt på Troll C
3. juli skrev Aftenbladet om Halvorsengruppens månelanding: Teknologi som reduserer NOx-utslipp fra gassturbiner. I 2014 skal slikt utstyr tas i bruk på Troll C. AV: hans e.h.
Elektrifisering mulig fra 2016
Nye vurderinger gjør det lite sannsynlig at Det Norske og Lundin får godkjent planene om å bruke gassturbiner på Draupne og Luno.
Les mer om Det Norske, Draupne, Lundin og Luno.
- Planlegger gassturbiner til gigantfunnet
Zero frykter at olje- og energiministeren skremmer Statoil til å velge en dyr og lite klimavennlig utbyggingsløsning på Johan Sverdrup-feltet.
Tester gassturbiner med nytt prinsipp
ToCircle Industries har testet ut en ekspander som omdanner lavtemperaturdamp til elektrisitet.
Havvindmøller kan ikke erstatte gassturbiner
Oljebransjen har liten tro på at kraft fra havvindmøller kan erstatte dagens forurensende gassturbiner.
Kan komme fra atom- eller kullkraft
Goliat-plattformen skal elektrifiseres før eller senere. Men strømmen, som skal være et grønnere alternativ til gassturbiner ombord, kan komme til å komme fra atomkraftverk eller kullkraftverk.
Vik ikke ha atomkraft på Shtokman
Total avviser atomkraft for utvinning på Shtokman-feltet. – Vi baserer oss på gassturbiner. Gassen er jo til stede, sier direktør Hervé Madéo i Total. Foreløpig er ingen norske selskaper med på å utvikle konseptet for utbyggingen.
Kjører gassturbin på biodiesel
LM-gassturbiner kan kjøres på biodiesel med like bra eller bedre resultat enn med diesel, melder GE Energy. Miljøorganisasjon jubler.