Gjøvik

Ny spiller til Storhamar håndball

Storhamar håndball har signert juniorlandslagsspiller Guro Nestaker fra Oppsal. Det skriver klubben i en pressemelding. 19 år gamle Nestaker er opprinnelig fra Gjøvik. Venstrebacken har skåret 178 mål på 52 kamper for juniorlandslaget.

Rekordvern av skog

Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.
Palestinere mot Trump i Gjøvik
Omlag 50 personer deltok i en markering i Gjøvik torsdag kveld mot Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinakomiteen i Oppland sto bak demonstrasjonen. De mener den norske regjeringa må gripe inn i fredsprosessen i området.
Les mer om Gjøvik, Jerusalem, Oppland og Trump.
En til sjukehus i Gjøvik
En person er kjørt til sjukehuset etter en trafikkulykke i Trevassvegen i Gjøvik. Det er foreløpig ikke kjent hvor alvorlig skadd personen er
Les mer om Gjøvik og Trevassvegen.

Ni måneder for alvorlige trusler

Gjøvik tingrett har dømt en mann fra Hadeland til ni måneders fengsel for en rekke alvorlige trusler hovedsaklig rettet mot politifolk. Tingretten betegner mannen som farlig og ustabil, melder OA. Han er også tidligere straffet for lignende forhold.
Les mer om Hadeland.
Nysatsing rullator-produksjon
Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.
Les mer om Gjøvik.
Uro og bråk
Politiet har bortvist folk fra sentrum både i Gjøvik, Kongsvinger, Elverum og Lillehammer på grunn av bråk i løpet av natta. I Kongsvinger og Lillehammer kom de bortviste tilbake og ble kjørt til arresten for resten av natta.
Styrker politiet
Innlandet politidistrikt styrker beredskapen i Trysil med to stillinger. Bakgrunnen er turismen i Trysilfjellet. Også RIngsaker, Hamar, Elverum, Kongsvinger, Gjøvik og Hadeland får styrket vakt og beredskap.
Dømt for nettovergrep
En 38 år gammel mann er i Gjøvik tingrett dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot filippinske barn over internett. Overgrepene skjedde over flere år. Mannen ble avslørt av amerikanske FBI.
Les mer om FBI og Gjøvik.
Nye politisjefer
Politidistriktet har ansatt tre nye sjefer som skal holde til i Gjøvik, Lillehammer og Elverum. Linn Hilde Fosso skal lede driften av Vest-Oppland fra Gjøvik. Tidligere lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, skal lede området Gudbrandsdalen og Hedemarken fra Lillehammer. Mens Tom Johnsen skal lede Østerdalen, Glåmdalen og Kongsvingerregionen fra Elverum.
Branntilløp Gjøvik
Politiet melder om branntilløp i en enebolig i Gjøvik. De tre som oppholdt seg i huset er ute. Nødetater til stedet. Brannen skal være slukket.
Les mer om Gjøvik.
Trafikkulykke i Gjøvik
To biler med tre personer var innblandet i en trafikkulkke på riksveg 4 ca. 5 km nord for Gjøvik i ettermiddag. Ingen personer kom alvorlig til skade.
Les mer om Gjøvik.
Trafikkylukke i Gjøvik
To biler med tre personer var innblandet i en trafikkulkke på riksveg 4 ca. 5 km nord for Gjøvik i ettermiddag. Ingen personer kom alvorlig til skade.
Les mer om Gjøvik.
Comet henger med i toppen
Med 3-1-seier over tabelljumbo Gjøvik henger fortsatt Comet med i toppen av 1. divisjon i ishockey. Haldenserne ligger som nummer tre på tabellen, to poeng bak serieleder Ringerike.
Les mer om Comet, Gjøvik og Ringerike.
Trusler mot dommere
Dommere i Gjøvik tingrett har de siste årene opplevd flere farlige situasjoner. En tiltalt trakk en gang fram en kniv under en rettssak. To personer er de siste årene blitt dømt for trusler mot sorenskriveren, melder Oppland Arbeiderblad.
Nei til skjenkebevilling på CC
Gjøvik kommunestyre har i kveld sagt nei til muligheten for å søke om skjenkebevilling på kjøpesentre. Forslaget om å åpne for skjenkesøknader ble nedstemt med 25 mot 20 stemmer.
Arbeidsulykke på Biri
En person har fått klemskader i en arm under arbeid ved en tøypresse på bedriften Tekstilvask Innlandet på Biri i Gjøvik. Politiet og ambulanse er på stedet.
Arbeidsulykke på Biri
En person har fått klemskader i en arm og hånd under en arbeidsulykke på Biri i Gjøvik kommune i formiddag. Ulykken skjedde under arbeid ved en tøypresse. Politi og ambulanse er på stedet.
Les mer om Biri og Gjøvik.
Avslørte butikktyverier
Butikken Claes Ohlson på Gjøvik er svært fornøyd med innsatsen til en av lærlingene. I løpet av to uker har han avslørt åtte butikktyver, melder Oppland Arbeiderblad. Blant annet fattet han mistanke da noen gikk rundt med barnevogn uten barn.
Utfor veien på Dokka
En person er kjørt til sjukehuset i Gjøvik med lettere skader etter en utforkjøring på Dokka. Utforkjøringen skjedde ved 22 -tiden i går kveld.
Les mer om Dokka og Gjøvik.
Branntilløp i boligblokk
Det var branntilløp i en koblingsboks i en boligblokk på Gjøvik. Det har ikke medført personskader, eller større materielle skader, skriver politiet Innlandet på Twitter.
Les mer om Gjøvik, Innlandet og Twitter.
Fastlegemangel i Gjøvik
Fra 1. januar vil 3800 pasienter i Gjøvik mangle fastlege. Årsaken er at tre stillinger ikke er besatt og at to fastleger slutter. – En vanskelig situasjon, sier Bodil Hagen Sægerov, tillitsvalgt for allmennlegene i Gjøvik.
Gjøvik mangler fastleger
Gjøvik søkte tidligere i høst etter tre nye fastleger, men de aktuelle kandidatene sa til slutt nei. Det skriver OA.Tonje Lyshaugen, tjenesteleder helse i Gjøvik kommune, sier de nok en gang må jakte nye fastleger.
Les mer om Gjøvik.
Pågrepet for ordensforstyrrelse
En mann i midten av 20-åra ble pågrepet for ordensforstyrrelse Gjøvik i formiddag. Mannen etterkom ikke pålegg fra politiet på politihuset i Gjøvik. Han kjøres til sentralarresten i Hamar.
Les mer om Gjøvik og Hamar.
Vil utrede ny kremasjonsovn Hamar
Hamar har vært uten kremasjonsovn siden 2007. Ordfører Einar Busterud vil utrede om det kan bygges en ny kremasjonsovn frakoblet fra dagens krematorium, som har strenge vernerestriksjoner. Det skriver HA. Alle kremasjoner skjer i Gjøvik.
Les mer om Gjøvik og Hamar.