Gjennombrudd

KOMMENTAR: Nytt lovforslag om gjenbruk av data

Et gjennombrudd for digitaliseringen i offentlig sektor

Regissøren bak «Gjøkeredet», Milos Forman, er død

Forman fikk sitt gjennombrudd i 1975 med filmen «Gjøkeredet», der Jack Nicholson hadde hovedrollen. Anbefalte saker Filmregissøren Milos Forman er død, 86 år gammel, melder tsjekkiske medier.
Tror dette blir Vindbjarts neste profil: – Han er en skikkelig krydderspiller
«Nye Vindbjart er klar for sin første sesong i 3. divisjon siden 2007, et nivå der Kawsu Jabai kan få sitt ordentlige gjennombrudd, tror Steinar Skeie.
Les mer om Kawsu Jabai og Steinar Skeie.
Gjennombrudd i 37 år gammel drapssak: Har endelig identifisert offeret
21 år gamle Marcia King ble identifisert ved hjelp av «revolusjonerende og banebrytende arbeid.
Les mer om Marcia King.

Helene Marie Fossesholm (16) forbløffer og begeistrer Therese Johaug: Minner om meg

Langrennsstjerna Therese Johaug (29) kjenner seg igjen i supertalentet og spår et sensasjonelt tidlig gjennombrudd, skriver Dagbladet.
Les mer om Dagbladet og Therese Johaug.
Helene Marie Fossesholm (16) forbløffer og begeistrer Therese Johaug: Minner om meg
Langrennsstjerna Therese Johaug (29) kjenner seg igjen i supertalentet og spår et sensasjonelt tidlig gjennombrudd, skriver Dagbladet.
Les mer om Dagbladet og Therese Johaug.
Therese Johaug forbløffet over sin 16 år gamle arvtaker: - Minner om meg
Overfor Dagbladet hyller Therese Johaug 16 år gamle Helene Marie Fossesholm, omtalt som «den nye Johaug. Langrennsstjerna kjenner seg igjen i supertalentet og spår et sensasjonelt tidlig gjennombrudd.
Smarte valg for en bedre verden
Det er teknologi som vil gi gjennombrudd innen læring og utjevning av sosiale forskjeller." 15. april er søknadsfrist for de fleste høyere utdanninger i Norge, og svært mange ungdommer grubler nå på veien videre.
Les mer om Norge.
Fersk landslagskeeper slo til: - Var i gledesrus
En ung keeper fikk sitt gjennombrudd på håndballandslaget torsdag kveld. Syke lagkamerater gjorde at Kristian Sæverås ble målvakt som unggutt. Torsdag fikk han gjennombruddet på landslaget i 31-29-seieren mot Island.
Les mer om Island.
Fersk landslagskeeper slo til: – Var i gledesrus
En ung keeper fikk sitt gjennombrudd på håndballandslaget torsdag kveld.
Det var ingen selvfølge at Heinrich skulle lykkes. Nå kan utegrisene hans få sitt gjennombrudd
Griser ute på friland året rundt utvikler sin naturlige adferd. Når den i tillegg er født og oppvokst på ett og samme sted og ales opp økologisk, har produsenten kontroll over hele verdikjeden. Og konsumentene får griskjøtt med bedre smak.
Les mer om Heinrich.
Zekhnini Rosenborg-klar
Rafik Zekhnini lånes ut til Rosenborg etter å ha spilt for Serie A-klubben Fiorentina siden sommeren 2017. Det skriver Fiorentina på sine hjemmesider. 20-åringen fikk sitt gjennombrudd i Odd.
Fiorentina-spiller lånes ut til Rosenborg
Rafik Zekhnini skal spille for Rosenborg fram til 30. juni 2018. Det melder Fiorentina på sin hjemmeside. Den norske 98-modellen fikk sitt store gjennombrudd for Odd i 2015.
Les mer om Fiorentina, Odd og Rosenborg.
- Rammeavtalen er et gjennombrudd for oss frilansere
Frilansere ønsker den nye avtalen mellom NJ og MBL velkommen. - For første gang har vi en avtale som gjør at avisene forplikter seg til en hel del ting som aldri har vært stadfestet noe sted.
Les mer om MBL.
Ruby Rose og Jess Origliasso: - Nå er filmstjernen singel igjen - Se og Hør
Avslørte brudd etter to år. (Se og Hør): Hollywood-stjernen Ruby Rose (32) hadde sitt internasjonale gjennombrudd som lesbiske Stella Carlin i den populære TV-serien «Orange is the New Black» i 2015.
Norske forskere med nytt gjennombrudd: Spesialbehandling gir håp for kreftpasienter
RADIUMHOSPITALET (VG) Ny metode kan hjelpe kreftpasienter som ikke lenger har effekt av standardbehandling. Grethe Halvorsen (68) reddet livet med målrettet medisin.
Nenass ofret alt for å bli fotballspiller
Erikson Spinola «Nenass Lima har jobbet hardt for å få et gjennombrudd i norsk fotball. Det håper han skal komme i AaFK.
Les mer om AaFK.
Forsker: Enormt internasjonalt gjennombrudd for Kim Jong-un
Nord-Koreas leder Kim Jong-un har på kort tid blitt en internasjonal superstjerne, men det trenger ikke å bety varig nedrustning i Øst-Asia, sier professor Stein Tønnesson.
Norsk forsker: Ny Alzheimers-studie kan være gjennombrudd
Metoden kan bli prøvd på mennesker om fem år. Forskere ved Washington University har klart å redusere nivåene av såkalt amyloide plakk, eller Alzheimers-plakk, med en ny metode, skriver den engelske tabloidavisen Dayli Mail.
EU fant ingen løsninger med Erdogan
Ingen gjennombrudd ble oppnådd på toppmøtet mellom EUs ledere og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.
Håper å kurere Parkinson og nakkebrudd med ny stamcelle-teknologi
Norske investorer venter gjennombrudd i utnyttelse av stamceller.
Les mer om Parkinson.
AI-gjennombrudd i Agder
CAIR – Centre for Artificial Intelligence Research – ved Universitetet i Agder feiret ettårsdagen sin med å lansere oppsiktsvekkende forskningsresultater.
Fossum: - Føler jeg har noe å bidra med
Iver Fossum har lenge vært et av Norges største fotballtalenter. Nå er han etablert i 1. Bundesliga og klar for sitt gjennombrudd på landslaget. - Jeg trives veldig godt i Hannover.
Les mer om Hannover.
Racerhesten snart klar for gjennombrudd
Superhesten Ferrari B.R. årsdebuterer snart med mål om å fighte i verdenseliten. Kusken Per Oleg Midtfjeld er tilbake etter en ulykke og stygt brudd i foten. Hesten på fire år har vunnet 15 av 18 løp og tjent 1,4 millioner. - Ferrari B.R.
Barth Eide garanterer mot private utenlandskabler
- Dette er et viktig gjennombrudd for der jeg ser på som solide sosialdemokratiske prinsipper i energipolitikken, sier Espen Barth Eide om ACER-vedtaket som vekker uro i arbeiderbevegelsen.
Les mer om Espen Barth Eide.