Gjevilvassdalen

- Fantastisk vinterferie på Gjevilvasshytta

I vinter har det igjen vært skiløype til turistforeningshytta i Gjevilvassdalen. Det har ført til flere gjester, tror vertinne Randi Horghagen.

Gjevilvassveien skal ikke brøytes

De som ønsker skiløype inn til Gjevilvassdalen og ikke brøytet vei, kan slippe jubelen løs.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Strid og uenighet i fjellbygd: Skiheis står og langrennsløyper kan bli brøytet bort
Skibygda Oppdal har den beste snøvinteren på mange år. Men strid og uenighet gjør at alpinanleggets hovedattraksjon står stille og løypene i langrennsparadiset Gjevilvassdalen kan bli brøytet bort.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Tvangsvedtak for skiløype i Oppdal
Kommunestyreflertallet i Oppdal går inn for skiløyper i populære Gjevilvassdalen, til tross for nye utredninger om alternative traseer i området.
Les mer om Gjevilvassdalen og Oppdal.

Her kjøres det opp skiløype i Gjevilvassdalen

Konflikten om skiløypa innover Gjevilvassdalen raser videre. Selv om det er en dom på at veien skal brøytes, så ble det likevel kjørt opp to skispor innover dalen i helga.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Blottet seg på Rauøra
En mann, anslagsvis mellom 60 og 70 år, løp naken rundt og blottet seg til sjenanse for kvinner på stranden Rauøra i Gjevilvassdalen i Oppdal onsdag kveld.
Asfaltpåske i Gjevilvassdalen
Ikke på 30 år har det vært så rolig i Gjevilvassdalen i en påske. Besøket på Gjevilvasshytta har stupt.
- Veldig trist situasjon
Trondhjems Turistforening mener brøyting av Gjevilvassdalen er å gamble med en av Oppdals hovedattraksjoner.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Krangel om skiløype i Oppdal: – Her var det et yrende folkeliv i fjor
Striden om skiløype i Gjevilvassdalen i Oppdal hardner til. På den ene sia står fem grunneiere som har rettens medhold i at de kan brøyte veien hvor det i årevis har vært ei populær skiløype.
Les mer om Gjevilvassdalen og Oppdal.
Strid om skiløype i Oppdal: – Her var det et yrende folkeliv i fjor
Striden om skiløype i Gjevilvassdalen i Oppdal hardner til. På den ene sia står fem grunneiere som har rettens medhold i at de kan brøyte veien hvor det i årevis har vært ei populær skiløype.
Les mer om Gjevilvassdalen og Oppdal.
Kl. 20.55: Se Midtnytt direkte
Strid om skiløype i Gjevilvassdalen i Oppdal, Northug-seier og Motorpsycho. Se kveldens Midtnytt kl. 20.55 direkte.
- Gjevilvassdalen er så godt som død
Mens grunneiere og skifolket krangler, lider næringsinteressene ved populære Gjevilvassdalen i Oppdal, som hadde et av de fineste skisporene i Norge.
Les mer om Gjevilvassdalen, Norge og Oppdal.
Slutt på skiløype i Gjevilvassdalen
De fem grunneierne som ønsker å brøyte Gjevilvassveien i Oppdal har vunnet fram med sine krav. Dermed går det mot slutten for den populære skiløypa.
Leder blant barnehyttene
Gjevilvasshytta har nesten 40 prosent av stemmene i nasjonal kåring. FOTO: Espen Eide GJEVILVASSDALEN: Ut.no kårer folkets favoritthytter, i flere kategorier. En av kategoriene er `
Bruker flere millioner på Gjevilvatnet
Store planer om rydding rundt vannet. GJEVILVASSDALEN: Miljøansvarlig i TrønderEnergi Kraft AS, Nils Henrik Johnson, kan fortelle at kraftselskapet for tiden utarbeider en plan for å rydde opp rundt hele det populære Gjevilvatnet.
Les mer om Gjevilvatnet.
Romsdalsmann savnet i Trollheimen
Det pågår fremdeles leting i Gjevilvassdalen i Oppdal, etter en 25-år gammel mann hjemmehørende i Molde. Men helikopteret er nå satt på bakken på grunn av tåke.
Saksøker veistyret
Gjevilvassdalen utmarkslag saksøker veistyret for å få brøyte veien. Samtidig blir det ikke noe av den nedre skiløypa, som ble vedtatt i kommunestyret. Illustrasjonsfoto: Anders Tøsse.
Gressbrann ute av kontroll
Fare for hytte i Gjevilvassdalen. RYKKET UT: Alle nødetater rykket ut til en gressbrann i Gjevilvassdalen ettermiddagen 17. mai.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Stenger Gjevilvassveien neste helg
Fra neste helg blir det fullt fokus på skiløyper i Gjevilvassdalen. Gjevilvassveien blir stengt for kjøring fra neste helg, når grunneiere har gjort seg ferdig med uttak av tømmer.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Fant en omkommet
Skal ha blitt funnet med ski på beina. FUNNET DØD: En person er funnet død i Gjevilvassdalen.
Les mer om Gjevilvassdalen.
Leter etter savnet mann
Kan ha vært borte i flere dager. Det letes nå etter en savnet mann i Gjevilvassdalen. (Arkivfoto: Tor Kåre Jota) GJEVILVASSDALEN: En mann, antakelig tysk i 30-årene, er savnet i området
Les mer om Gjevilvassdalen.
Leter etter savnet mann
Kan ha vært borte i flere dager. GJEVILVASSDALEN: En mann, antakelig tysk i 30-årene, er savnet i området mellom Gjevilvasshytta og Kamtjønna i Gjevilvassdalen.
- Rart at vi skal ha noe å si om bredden
- Jeg synes det er underlig at fylkeskommunen skal ha noe å si om bredden på en skiløype i Gjevilvassdalen, sier fylkesvaraordfører Arne Braut (Sp).
- Får vondt i magen av dette bygget
Strenge byggeregler i Gjevilvassdalen til tross: Trondhjems turistforening satte i fjor sommer opp et bygg som langt fra passer inn i terrenget. Driftssjef Odd Harald Eriksen legger
Les mer om Gjevilvassdalen.
- Jeg har aldri sett en slik jerv før
Den spesielle jerven ble mandag kveld skutt i Gjevilvassdalen i Oppdal kommune. BIRGER RINGSETH Jegeren skjøt 14,5 kilo tunge jerven under åtejakt i Gjevilvassdalen i Trollheimen, skriver