Gjevilvasshytta

- Fantastisk vinterferie på Gjevilvasshytta

I vinter har det igjen vært skiløype til turistforeningshytta i Gjevilvassdalen. Det har ført til flere gjester, tror vertinne Randi Horghagen.

Gler seg til vinter med skiløype

– No er eg glad, eg gler meg til ein vinter med skiløype igjen inn til Gjevilvasshytta. Det seier vertinna på hytta, Randi Horghagen, etter at dei som heller vil brøyte vegen har tapt i retten.
Asfaltpåske i Gjevilvassdalen
Ikke på 30 år har det vært så rolig i Gjevilvassdalen i en påske. Besøket på Gjevilvasshytta har stupt.
- Stort tap av daggjester
Vertskapet ved Gjevilvasshytta i Oppdal melder om langt færre daggjester etter den første vinterferien på 40 år uten skispor til hytta.
Les mer om Gjevilvasshytta og Oppdal.

Nå kan du ta buss helt fram til Gjevilvasshytta

Fram til 16. august kan du reise kollektivt til Gjevilvasshytta i Trollheimen.
Turisthytter rammet av bitende veggedyr
- Vi gjør det vi kan for å bekjempe problemet, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems Turistforening. Det er Gjevilvasshytta og Jøldalshytta som er rammet.
Leteaksjon i Trollheimen
To personer fra Polen skal ha kommet bort fra oppmerket løype på turen mellom Gjevilvasshytta i Oppdal og Trollheimshytta i Surnadal på Nordmøre.
Leder blant barnehyttene
Gjevilvasshytta har nesten 40 prosent av stemmene i nasjonal kåring. FOTO: Espen Eide GJEVILVASSDALEN: Ut.no kårer folkets favoritthytter, i flere kategorier. En av kategoriene er `
Hvilken hytte er best for barna?
Gjevilvasshytta er finalekandidat i den nasjonale kåringen av folkets favoritthytte i kategorien «Norges artigste barnehytte.
Fjellfest i helga
I helga starter sesongen for fjellturistene, og det blir fjellfest på tre hytter. SESONG: Nå starter sesongen for fullt på Gjevilvasshytta, som tilbyr både mat og drikke samt tur til
Les mer om Gjevilvasshytta.
Her skulle det vært 40 centimeter tykk is
Vannet ved Gjevilvasshytta i Oppdal ligger fremdeles helt åpent. Et uvanlig syn i januar grunnet mye mildvær. Og det varme været fortsetter. Av på grunn av det kalde været.
Les mer om Gjevilvasshytta og Oppdal.
Gjevilvatnet uten is
Vannet ved Gjevilvasshytta i Oppdal ligger fremdeles helt åpent. Et uvanlig syn i januar grunnet mye mildvær. Og det varme været fortsetter.
Les mer om Gjevilvasshytta og Oppdal.
Bli med 1671 moh
Toppturen til Blåhø passer for ungdom og voksne som ønsker seg en krevende tur i Trollheimen. Se bildegalleri fra Spreks topptur. Vi har gått turistforeningens nymerkede løype fra Gjevilvasshytta
Barnas tur ut i det fri
Mens de voksne forbereder seg til Fjellenern kan barna glede seg til tur med Barnas Turlag både til Svarhaugen og Gjevilvasshytta. Klart for Svar t haugen: Barnas Turlag Oppdal har tur til Svarhaugen i helga.
25-åring fortsatt savnet
25 år gammel moldenser har problemer i Trollheimen. Politiet ledet idag leteaksjonen fra Gjevilvasshytta. Foto: Truls Lereggen. OPPDAL: Det var om lag klokka 10.40 onsdag at mannen meldte at han var på villstrå.
- Godtar ikke at folk tar seg til rette
Styreleder og hytteeiere reagerer på brøyting av Gjevilvassveien. BRØYTET VEIEN: 4. juledag ble Gjevilvassveien brøytet fra her ved Resset til Gjevilvasshytta.
Tre turkamerater meldt savnet
Snudde på grunn av dårlig vær. Turkameratene fra Sunnmøre kom seg i dag til Gjevilvasshytta i Trollheimen, og var i god behold.
Leiteaksjon på Oppdal
Søker etter savnet skiturist. Anita Vingen Politiet har satt igang en redningsaksjon, og både folk på bakken, redningshunder og helikopter leter etter en mann som er savnet ved Gjevilvasshytta,
Les mer om Gjevilvasshytta og Oppdal.
Mann savnet ved Gjevilvasshytta
Politiet i Oppdal har satt i gang leteaksjon etter en ung, utenlandsk mann i området ved Gjevilvasshytta.
Les mer om Gjevilvasshytta og Oppdal.
Leter etter savnet mann
Kan ha vært borte i flere dager. GJEVILVASSDALEN: En mann, antakelig tysk i 30-årene, er savnet i området mellom Gjevilvasshytta og Kamtjønna i Gjevilvassdalen.
Fortellerkunstneren
Oppdalingen Terje Grøsseth har gjennom hele sitt voksne liv hatt en fascinasjon for fortellinger. PÅ GJEVILVASSHYTTA: I kveld er det klart for fortellerkveld på Gjevilvasshytta. Terje
Les mer om Gjevilvasshytta.
Tur til Isgrottene i Trollheimen
Fra Gjevilvassdalen inn til breen ved foten av Blåhø. Turen starter kl. 10 fra parkeringsplassen ved grustaket der stien mot Trollheimshytta begynner ca. 2 km inn for Gjevilvasshytta. Frammøte og registrering et kvarter før turstart. Med guidene Tore Skaslien og Jon Strand i Oppdal Natur. Høsten 2007 kollapset Speilsalen og Blåsalen. Vinteren 2008 ble en skikkelig snøvinter. Senhøstes 2008 kunne guidene registrere at det var akkumulert minst to-tre meter kompakt snø over bekkeløpet. Sist høst var breen økt ytterligere. Hva som er der inne denne høsten får de som blir med på turen svaret på. Strand og Skasliens
Nå starter det
For sjuende året er det fjellfest på Gjevilvasshytta for å innlede sommeren.
Les mer om Gjevilvasshytta.
Sommer i Trollheimen
Sommeråpent besøker Trollheimshytta og Gjevilvasshytta.
God påske på Gjevilvasshytta
Dagsbesøket på Gjevilvasshytta i påska har vært så stort at det ville ha fylt et 17.mai-tog fra Lønset til Oppdal sentrum. Minst! SVIKTER IKKE: Fjellskiløperne svikter ikke i Gjevilvasshytta.