Grenland

Kom rett frå nyttårsfest til dødsulykke på E18

Bussen med 30 feststemte passasjerar var på veg tilbake til Grenland etter nyttårsfeiring i Tønsberg. Sjokket var stort då buss og passasjerar plutseleg stod midt i ei dødsulykke.
Les mer om E18, Grenland og Tønsberg.

Pors misfornøyd med FFK

Fredrikstad Fotballklubb skal ha tatt direkte kontakt med en spiller under kontrakt hos Pors Grenland, uten å få tillatelse fra klubben først. Det skriver PD.no. – Vi forventer at Fredrikstad er mer profesjonelle enn dette. Å gå fram slik er definitivt ikke etter boka, sier Kyrre Jansen i Pors til avisen.
Den omvendte julenissen hjelper stadig flere
SKIEN (NRK): Pågangen fra folk som trenger hjelp til mat i jula øker. I nesten alle matbutikkene i Grenland er det nå plassert ut egne handlevogner hvor folk kan donere mat.
Les mer om Grenland.
EU: -Norge kaster for mye søppel
SKIEN (NRK): Sorterer du avfallet ditt riktig? Nå sjekker Renovasjon i Grenland søppelvanene dine.
Les mer om Grenland og Renovasjon.

Avfall fra plast-gigant tilgriser populære strender

Det er ikke noe hyggelig syn som møter deg på strendene langs Frierfjorden i Grenland. Populære strender er stappfulle av små plastkuler, et resultat av mange år med plastindustri i området.
Les mer om Frierfjorden og Grenland.
Stengte dører for dem under 20
«Park bar og nattklubb i Porsgrunn har i flere år vært det eneste store utestedet i Grenland med 18-årsgrense. Nå har også de stengt dørene for alle under 20 år.
Les mer om Grenland og Porsgrunn.
Sparer penger på å erstatte bilen med elsykkel
PORSGRUNN (NRK): Bommene i Grenland har i ett år motivert flere til sette seg på sykkelsetet. Solveig Kohn regner med at hun og mannen sparer inntil 500 kroner i måneden når de erstatter bilen med elsykler.
Les mer om Grenland.
Ny batteriteknologi gir store miljøgevinster
PORSGRUNN(NRK)Teknologiselskapet Grenland Energy AS har utviklet et nytt batterisystem til frakteskip som de håper vil redusere miljøskadelige utslipp fra skip som ligger til kai.
Ny batteriteknologi gir store miljøgevinster
PORSGRUNN(NRK)Teknologiselskapet Grenland Energy AS har utviklet et nytt batterisystem til frakteskip som de håper vil redusere miljøskadelige utslipp fra skip som ligger til kai.
Toåring døde i ulykke på gård i Grenland
En to år gammel gutt omkom da han kom i klem under en landbruksmaskin på en gård i Grenland lørdag.
Les mer om Grenland.
Gutt (2) døde i gårdsulykke
En gutt (2) er død etter en ulykke på en gård i Grenland i Telemark lørdag. Gutten kom i klem i en landsbruksmaskin, og døde av de alvorlige skadene.
Les mer om Grenland og Telemark.
Vil unngå gamle båtvrak
PORSGRUNN (NRK): Regjeringen vil gjøre det lettere å kvitte seg med gamle fritidsbåter. I Grenland i Telemark er båtvrak som blir liggende et stadig problem.
Les mer om Telemark.
Nytt industrieventyr kan gi 500 arbeidsplasser
Statkraft vil satse på Skien og bygge et 2000 mål stort datasenter på Gromstul. Dette vil gi mange arbeidsplasser og øke attraksjonen til Grenland som arbeidsområde.
Les mer om Grenland, Gromstul og Skien.
Nå må du melde deg for renovasjonsselskapet
SKIEN (NRK): Du som driver med hjemmekompostering i Grenland må melde deg for renovasjonsselskapet dersom du fortsatt vil være med på ordningen med redusert kommunal avgift.
Les mer om Grenland.
Veiarbeider på E 18 i pinsen
I dag og 2. pinsedag må trafikantene regne med kø på E18 i nordre Vestfold og Grenland, melder Statens vegvesen. Årsaken er tunnelarbeider og man må regne med 20–30 minutters ekstra kjøretid. Det anbefales å bruke gammel E18 via Holmestrand.
Les mer om E18, Grenland, Holmestrand og Vestfold.
Kommunen behandlet private aktører ulikt
Selskapet NorStone Grenland kunne aldri ta ut sand i Skien uten reguleringsplaner og driftsplaner på plass. Det ble pålagt av Skien kommune. Men det samme kravet kom ikke til Aaltvedt betong som opererte i samme område.
Les mer om Aaltvedt og Skien.
Presser opp boligprisene
SKIEN (NRK): Salget av dyre eneboliger i Grenland skyter i været og har doblet seg på få år. Statistikk viser at det er folk fra Oslo-området som driver prisene opp.
Les mer om Grenland og Oslo-området.
Ber om tips etter knuste ruter i busskur
Politiet ber folk ta kontakt umiddelbart om de har tips, slik at politiet kan finne ut hvem som har knust vinduer i busskurene i Grenland den siste tiden.
Les mer om Grenland.
Har knust minst 40 busskur
Vegvesenet er frustrerte etter at 60 glassruter i busskur har blitt knust i Grenland den siste tiden.
Les mer om Grenland.
Oliver Solberg best på trening
Petter Solbergs sønn, Oliver Solberg (15), rallycrossdebuterer med farens gamle Citroën med 600 hestekrefter i nordisk mesterskap i Grenland lørdag. Solberg junior har allerede imponert. Han var best på den første treningen, og nest best på den andre treningen. Utslagsrundene starter kl. 11.10.
Les mer om Grenland og Oliver Solberg.
Ny avtale gir 250 millionar til Grenland
Samferdselsdepartementet tilbyr Grenland ei ny belønningsavtale på til saman 250 millionar kroner for dei neste fire åra.
Les mer om Grenland.
Pendler: – Uholdbart å busse til jobb
KRAGERØ/SKIEN (NRK): Det kan bli slutt på gratisparkeringen ved fylkeshuset og de videregående skolene i Grenland. Pendlere fortviler over ordningen som fylkespolitikerne håper skal få flere til å reise kollektivt.
Les mer om Grenland.
Stoler ikke på sykkelmålingene
SKIEN (NRK): Det bør jobbes mer med kvaliteten på sykkeltellepunktene i Norge, mener prosjektlederen i Bypakke Grenland.
Les mer om Bypakke Grenland og Norge.
Bombetrussel mot flere skoler
Flere skoler rundt om i Norge har mottatt samme trussel som Gjerpen barneskolen, skriver Telemark politiet på Twitter. Trusselen etterforskes av Grenland politistasjon.
1,5 milliarder til Grenlandsbanen
Bård Hoksrud (Frp) forteller i dag at det settes av store penger til å planlegge byggingen av direkte jernbane mellom Grenland og Sørlandet.