Grov

Valdres-saken: Ekspert sier bilder ble tatt i Valdres mens mor sa de var i Nederland

Oppland Arbeiderblad) Etter en rettspause torsdag og fredag, fortsetter i dag rettssaken mot moren som er tiltalt for grov mishandling etter at 13 år gamle Angelica ble funnet død av avmagring på ei hytte på Beitostølen.

HR-2018-491-A

Dommer Bergh: Saken gjelder straffutmåling for grov kroppsskade.
Kvinne sier hun ble innelåst og voldtatt. Mennene hevder det var frivillig samleie.
To menn på 19 og 23 år nektet straffskyld for grov voldtekt av en ung kvinne i begynnelsen av 20-årene i Bergen tingrett mandag.
Les mer om Bergen.
Kvinne hevder hun ble innelåst og voldtatt. Mennene hevder det var frivillig samleie.
To menn på 19 og 23 år nekter straffskyld for grov voldtekt av en ung kvinne i begynnelsen av 20-årene.

Da det banket på døren, hoppet to menn ut av soveromsvinduet. De hevder samleiet var frivillig

To menn på 19 og 23 år nekter straffskyld for grov voldtekt av en 20 år gammel kvinne på en fest i mars i fjor.
Prisen på drikkevatnet var 3,7 mrd. for høg
Då politikarane skulle bestemma kor dei skulle hente ei ny drikkevasskjelde for Stavanger-regionen, fekk det eine alternativet ein prislapp som var 3,7 milliardar kroner for høg. – Grov feilinformasjon, rasar lokale bønder.
Les mer om Stavanger-regionen.
Prisen på drikkevatnet var 3,7 mrd. for høg
Då politikarane skulle bestemma kor dei skulle hente ei ny drikkevasskjelde for Stavanger-regionen, fekk det eine alternativet ein prislapp som var 3,7 milliardar kroner for høg. – Grov feilinformasjon, rasar lokale bønder.
Les mer om Stavanger-regionen.
90 dager i fengsel for vold
En 38 år gammel Haldenser er dømt til fengsel i 90 dager for å ha slått samboeren to ganger med flat hånd slik at hun blødde og fikk hevelser i ansiktet. Men aktor fikk ikke medhold fra Halden tingrett i at kroppskrenkelsen var grov. Retten fant også mannen skyldig i to tilfeller av trusler og besittelse av narkotika. Men han ble frifunnet for båttyveri.
Les mer om Halden og Haldenser.
Land-drapet kommer for Høyesterett
Moren og sønnen ble frifunnet for Land-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade. Nå skal anken deres opp for Høyesterett.
Les mer om Høyesterett og Land-drapet.
Land-drapet kommer for Høyesterett
Moren og sønnen ble frifunnet for Land-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade. Nå skal anken deres opp for Høyesterett. Det er klart etter at ankeutvalget i Høyesterett har behandlet anken, melder NRK Hedmark og Oppland.
Dokka-drapet til Høyesterett
Moren og sønnen som ble frifunnet for Dokka-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade, får anken sin opp for Høyesterett. Det er straffeutmålingen som nå blir tema, ikke skyldspørsmålet.
Les mer om Dokka-drapet og Høyesterett.
Ankar Dokka-drapet til Høgsterett
Kvinna og sonen hennar, som blei dømde for kroppskrenking og grov kroppsskade etter drapet på Nils Olav Bakken i 2016, får ankesaka si opp for Høgsterett. Bakken blei funnen død og forbrent i Søndre Land i Oppland. Ein mann er dømd for drapet.
Dokka-drapet kommer for Høyesterett
Moren og sønnen som ble frifunnet for Dokka-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade, får anken sin opp for Høyesterett. Det er klart etter at ankeutvalget i Høyesterett har behandlet anken.
Les mer om Dokka-drapet og Høyesterett.
Dokka-drapet i Høyesterett
Moren og sønnen som ble frifunnet for Dokka-drapet, men dømt for kroppskrenkelse og grov kroppsskade, får anken sin opp for Høyesterett. De har anket over straffeutmålingen. I lagmannsretten ble kvinnen dømt til fengsel i to år og sønnen i fem år.
Les mer om Dokka-drapet og Høyesterett.
Skal ha dytta dottera ut av bilen
Ein mann frå Sunnmøre er tiltalt for grov mishandling og alvorlege truslar mot sine tre døtrer. Dette skal ifølgje tiltalen ha skjedd gjentatte gonger. Mannen skal mellom anna ha dytta to av døtrene ut av bilen under køyring. Mannen er og tiltalt for alvorlege truslar mot to andre personar. Saka skal opp i Sunnmøre tingrett i april.
Les mer om Sunnmøre.
Listhaug drapstruet: Sett en kule i panna på den onde, kristne f****
Sylvi Listhaug blir drapstruet og hetset på det groveste i kommentarfelt i norske aviser og på sosiale medier. Hetsen er så grov at kommentarfelt må stenges.
Må sitte i varetekt i fire uker
To menn er varetektsfengslet i fire uker etter en voldshendelse i Narvik, skriver Fremover. En mann skal ha blitt holdt fanget i en periode i sitt eget hus i Narvik, og der blitt utsatt for grov vold. Hendelsen skal ha skjedd for halvannen uke siden, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til NRK.
Sovevoldtekt opp for Høyesterett
Statsadvokaten mener en mann i 20-årene fikk for kort straff da han ble dømt for grov, uaktsom voldtekt i Agder lagmannsrett, og anker til Høyesterett. Saken skal opp i dag. Voldtekten skal ha skjedd i Tinn i Telemark i 2015.
Les mer om Agder, Høyesterett, Telemark og Tinn.
Dømt for grov vold, trusler og bortføring
Fem personer er dømt for grov vold, trusler og bortføring på Holmlia HOLMLIA: Fire menn og en kvinne er dømt for å ha bortført en mann og utsatt ham for grov vold på Holmlia høsten 2015.
Les mer om Holmlia og Holmlia HOLMLIA.
Moren til Angelica truet med å ta sitt eget liv
Onsdag ble det lest opp nye SMS-er i Angelica-saken i Valdres. Der kom det frem at moren, som er siktet for grov omsorgssvikt, truet med å ta sitt eget liv dersom datteren ikke spiste. 31.
Les mer om Angelica og Angelica-saken.
Moren til Angelica truet med å ta sitt eget liv
Onsdag ble det lest opp nye SMS-er i Angelica-saken i Valdres. Der kom det frem at moren, som er siktet for grov omsorgssvikt, truet med å ta sitt eget liv dersom datteren ikke spiste.
Les mer om Angelica og Angelica-saken.
Mann bortført i BMW på Holmlia: Anker dommer for trusler og vold
Fire menn og en kvinne er dømt for å ha bortført en mann og utsatt ham for grov vold på Holmlia i Oslo høsten 2015. Alle de tiltalte anker dommen.
Les mer om BMW, Holmlia og Oslo.
Fremstilles for varetekt
Tre personer fremstilles i dag for varetektsfengsling i forbindelse med politiaksjonene i Ålesund på mandag. – Den ene som blir framstilt for varetekt er en av dem som var direkte involvert i hendelsen i Skaregata, sier politiadvokat Mathias Häber til Sunnmørsposten. Personen skal være sikta for vold og narkotikakriminalitet. – De to andre blir siktet for grov narkotikaovertredelse, sier Häber.
Tiltalt mor: Ba lege om å ikke veie Angelica (13)
GJØVIK (NRK): Kvinnen som er tiltalt for grov omsorgssvikt etter at datteren døde av avmagring, instruerte helsepersonell til å ikke veie eller måle datteren. – Et mønster, sier psykolog som behandlet unge jenta.
Les mer om Angelica.
Dømt til fengsel etter grov vold
En mann i slutten av 20-årene ble dømt til 90 dagers ubetinget fengsel etter en voldsepisode i Narvik. Det skriver Fremover. Fornærmede måtte tilbringe seks dager på sykehus etter hendelsen. Gjerningsmannen ble dømt til å betale 35.000 kroner i oppreisning.
Les mer om Fremover og Narvik.