Gudbrandsdal

Kajakk-velt i Nord-Gudbrandsdal

I Sjoa veltet en kajakk rundt klokken 18.00. Padleren er i sikkerhet, men kajakken er i drift. Den er gul/oransje; PIRANJA 9R.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal.

Dovre ut av lufthamn

Formannskapet i Dovre har i dag samrøystes vedteke å selje sine aksjar i selskapet Gudbrandsdal lufthamn. Dermed har snart fem av seks kommunar i Nord-Gudbrandsdalen trekt seg ut av selskapet. Selskapet vart stifta i 1985 og har sidan da jobba for å få bygd ein flyplass på Tolstadåsen i Vågå.
Planter igjen ny E6
Ordførerne i Nord-Gudbrandsdal og Sel protesterer mot Nasjonal Transportplan ved å plante nye trær i en allerede avskoget ny E6-trase mellom Sjoa og Otta. Ordførerne mener regjeringa svikter Gudbrandsdalen når den ikke prioriterer videre E6-utbygging.
God avtale for Høgfjellslam
Andelslaget Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal leverte i fjor nesten 20 000 lam til Norgesgruppen. Laget med 223 bønder har klart å opprettholde prisene selv om store deler av markedet har overproduksjon.

Dømt til fengsel

En mann og en dame som ranet en drosjesjåfør på Sjoa i juni i 2015 er dømt til fengsel i henholdvis ett år og ett år og fire måneder, av Nord-Gudbrandsdal tingrett. Personene som var tiltalt erkjente straffskyld under rettssaken.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Sjoa.
Sorenskrivar i to embete
Sorenskrivar Elisabeth Bjørge Løvold er i statsråd utnevnt til sorenskrivar både ved Sør-Gudbrandsdal tingrett og Nord-Gudbrandsdal tingrett. Domstoladministrasjonen bestemmer når Løvold skal tiltre.
16 motorsportgrener på Vinstra
Vinstra kan få landets, og kanskje Nordens, mest komplette motorsportanlegg, skriver GD. NMK i Midt-Gudbrandsdal investerer 32 millioner kroner og det blir et anlegg for 16 ulike motorsportgrener. Det skal stå klart til bruk neste sommer.
Les mer om Midt-Gudbrandsdal og Vinstra.
Fjøsbrann i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
Et fjøs på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
En låve på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr innesperret
Det brenner i en låve på Lesja, melder Innlandet politidistrikt. Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll. Det skal være 40-50 melke- og ammekyr i låven.
Les mer om Gudbrandsdal, Innlandet og Lesja.
40-50 kyr innesperret i låve som står i full fyr: - Vi frykter det verste, sier politiet
En låve i Lesja i Gudbrandsdal er overtent.
Les mer om Gudbrandsdal og Lesja.
Vant Fritt Ord-konkurranse
Fem elever fra Lesja vant torsdag førstepremien i Fritt Ords konkurranse for videregående skoler. De fem elevene går på Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Dombås og deltok i konkurransen med filmen Folkefiende, som handler om barnevernets arbeid.
Vil lage merkevare av spelsau fra Setesdal
Kanskje du har smakt «Lofotlam og «Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal? Nå kan «Spælsau frå Setesdal bli Sørlandets første merkevare med beskyttet geografisk betegnelse.
Politiet advarte mot falske tollbetjenter – var ekte
Politiet i Gudbrandsdal advarte onsdag mot to personer som utga seg for å være tollere som krevde inn «avgifter i Sel kommune. Bekymrede eldre hadde varslet.
Les mer om Gudbrandsdal og Sel.
- Holdt pistol mot sjåførens hode
Politiet i Gudbrandsdal jakter på en utenlandsk bil etter dramatisk vitneobservasjon.
Les mer om Gudbrandsdal.
Bro over nye E6 i Gudbrandsdalen har kollapset
En bro over nye E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal har kollapset, opplyser politiet.
Bru over nye E6 i Gudbrandsdalen har kollapset
Ei bru over nye E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal har kollapset, opplyser politiet.
Trebro kollapset
En ny limtrebro over nye E6 ved Sjoa i Gudbrandsdal kollapset onsdag med en tømmerbil oppå. Føreren er skadd og fraktet til sykehus.
Les mer om Gudbrandsdal og Sjoa.
En person omkommet i trafikkulykke - to kritisk skadd
Politiet i Gudbrandsdal bekrefter at den omkomne i ulykken ved Dombås er i slutten av tenårene. De to andre skadde er også i slutten av tenårene.
Les mer om Gudbrandsdal.
Caprino anker Il Tempo Gigante-dommen
Ivo Caprinos sønn anker Sør-Gudbrandsdal tingretts dom som ga Hunderfossen Familiepark rett til å bruke Reodor Felgens bil Il Tempo Gigante i en berg-og-dalbane.
Caprino anker Il Tempo Gigante-dommen
Caprino Filmcenter anker dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett, der de tapte kravet om rettighetene til Il Tempo Gigante.
Remo Caprino anker
Caprino Filmcenter på Snarnøya anker dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett, der de tapte kravet om rettighetene til Il Tempo Gigante. Det bekrefter Caprinos advokat, overfor NRK.
Omstridt berg-og-dalbane får stå
Berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark er ikke en ulovlig etterligning fra filmen «Flåklypa Grand Prix, ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett.
Caprino-dommen er klar
Ikke ulovlig, ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett.
Les mer om Sør-Gudbrandsdal.