Gudbrandsdal

Utvider syketilbud på Otta

Sykehuset Innlandet anbefaler at det blir opprettet flere nye tilbud ved Nord-Gudbrandsdal lokalmedisinske senter på Otta. – Det blir flere spesialistpoliklinikker, for både hjerte, kols og diabetes, i tillegg til en ny CT-maskin, sier administrerende direktør for prehospitale tjenester i Sykehuset Innlandet, Geir Kristoffersen.

Bedro ektepar for 500.000 euro

En mann i 40-åra fra Midt-Gudbrandsdalen er tiltalt for å ha svindlet er ektepar fra Irland for over 5 millioner kroner. Økokrim mener at pengene delvis ble brukt av mannen og delvis sendt videre til andre. Saken går i Sør-Gudbrandsdal tingrett fram til 15. desember.
Må skaffe nye lokaler og utstyr
Det må skaffes nye lokaler og nytt utstyr til bilverkstedet ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta, etter brannen i går. Skolen har alt fått tilbud om mulige undervisningsrom, sier rektor Kristin Undseth.
Opplegg for ny skoledag
Etter brannen ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta i går, møter ansatte og elever som vanlig. Det blir felles informasjon til alle elever i kultursalen klokka 08.30. Det har vært vakthold på brannstedet i natt. Etterforskning starter i dag.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Otta.

Store skader på verksted

Det er verkstedet på Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta som i dag ble skadet i brann. Brannen startet rett etter avsluttet skoledag, så ingen var inne i bygget da brannen startet. Årsaken til brannen er ikke klar.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Otta.
Brenner på videregående
Det brenner kraftig i verkstedsbygningen på Nord Gudbrandsdal videregående skole avdeling Otta. Nødetater jobber på stedet, men det skal ikke være personer i bygningen.
Les mer om Nord Gudbrandsdal og Otta.
Støtte til storsykehus
Regionrådene i Valdres, Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal reagerer sterkt på utspillet fra ordførerne i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Elverum, der de går ut mot storsykehus ved Mjøsbrua. Regionrådene mener at storsykehus er til pasientenes beste.
Dømt for voldtekt
En mann i 70-årene fra midt-Gudbrandsdal er dømt for voldtekt av sin ektefelle i deres soverom i romjula i 2015. Det skriver avisa Dølen. Mannen er dømt til fengsel i tre år og tre måneder.
Les mer om Dølen.
Urenset kloakk ut i elva
Dovre kommune undersøker nå hvorfor det har rent urenset kloakk fra et rør ut Gudbrandsdalslågen. Gudbrandsdal Sportsfiskeforening har gjort kommunen oppmerksom på at kloakkslam kommer urenset ut i elva, melder Gudbrandsdølen Dagningen.
Fengsel for dårlig sauehold
En sauebonde i Midtdalen er dømt til fengsel i seks måneder for grovt brudd på dyrevelferdsloven, skriver Dølen. Han hadde for mange sauer i fjøset og de fikk ikke nok mat og drikke. Sør-Gudbrandsdal tingrett mener han mangler empati for dyrene.
Les mer om Dølen og Midtdalen.
Kajakk-velt i Nord-Gudbrandsdal
I Sjoa veltet en kajakk rundt klokken 18.00. Padleren er i sikkerhet, men kajakken er i drift. Den er gul/oransje; PIRANJA 9R.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal.
Dovre ut av lufthamn
Formannskapet i Dovre har i dag samrøystes vedteke å selje sine aksjar i selskapet Gudbrandsdal lufthamn. Dermed har snart fem av seks kommunar i Nord-Gudbrandsdalen trekt seg ut av selskapet. Selskapet vart stifta i 1985 og har sidan da jobba for å få bygd ein flyplass på Tolstadåsen i Vågå.
Planter igjen ny E6
Ordførerne i Nord-Gudbrandsdal og Sel protesterer mot Nasjonal Transportplan ved å plante nye trær i en allerede avskoget ny E6-trase mellom Sjoa og Otta. Ordførerne mener regjeringa svikter Gudbrandsdalen når den ikke prioriterer videre E6-utbygging.
God avtale for Høgfjellslam
Andelslaget Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal leverte i fjor nesten 20 000 lam til Norgesgruppen. Laget med 223 bønder har klart å opprettholde prisene selv om store deler av markedet har overproduksjon.
Dømt til fengsel
En mann og en dame som ranet en drosjesjåfør på Sjoa i juni i 2015 er dømt til fengsel i henholdvis ett år og ett år og fire måneder, av Nord-Gudbrandsdal tingrett. Personene som var tiltalt erkjente straffskyld under rettssaken.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Sjoa.
Sorenskrivar i to embete
Sorenskrivar Elisabeth Bjørge Løvold er i statsråd utnevnt til sorenskrivar både ved Sør-Gudbrandsdal tingrett og Nord-Gudbrandsdal tingrett. Domstoladministrasjonen bestemmer når Løvold skal tiltre.
16 motorsportgrener på Vinstra
Vinstra kan få landets, og kanskje Nordens, mest komplette motorsportanlegg, skriver GD. NMK i Midt-Gudbrandsdal investerer 32 millioner kroner og det blir et anlegg for 16 ulike motorsportgrener. Det skal stå klart til bruk neste sommer.
Les mer om Midt-Gudbrandsdal og Vinstra.
Fjøsbrann i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
Et fjøs på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
En låve på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr innesperret
Det brenner i en låve på Lesja, melder Innlandet politidistrikt. Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll. Det skal være 40-50 melke- og ammekyr i låven.
Les mer om Gudbrandsdal, Innlandet og Lesja.
40-50 kyr innesperret i låve som står i full fyr: - Vi frykter det verste, sier politiet
En låve i Lesja i Gudbrandsdal er overtent.
Les mer om Gudbrandsdal og Lesja.
Vant Fritt Ord-konkurranse
Fem elever fra Lesja vant torsdag førstepremien i Fritt Ords konkurranse for videregående skoler. De fem elevene går på Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Dombås og deltok i konkurransen med filmen Folkefiende, som handler om barnevernets arbeid.
Vil lage merkevare av spelsau fra Setesdal
Kanskje du har smakt «Lofotlam og «Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal? Nå kan «Spælsau frå Setesdal bli Sørlandets første merkevare med beskyttet geografisk betegnelse.
Politiet advarte mot falske tollbetjenter – var ekte
Politiet i Gudbrandsdal advarte onsdag mot to personer som utga seg for å være tollere som krevde inn «avgifter i Sel kommune. Bekymrede eldre hadde varslet.
Les mer om Gudbrandsdal og Sel.
1.  Bitcoin fiasko?

2.  Brudd etter 27 år: Selger seg ut av Norges største oppkjøpsfond

3.  Europeiske land advarer mot Trumps skattereform

4.  Så mye vil det koste

5.  Nesten frivillig

6.  Kreativitet mot skatteplanlegging

7.  Neppe smart med usmarte årsrapporter

8.  60 Venstre-medlemmer har meldt seg ut siden lørdag

9.  DN mener: IA-avtalen er en dyr sovepute

10. Nyutdannet fra utlandet? Nei takk!