Gudbrandsdal

Ulovlig brenning av søppel

Ringebu kommune krever at byggeaktører i Kvitfjell stanser brenning av søppel fra byggeprosjekter og bruker godkjente deponier. Det skriver GD. Midt-Gudbrandsdal brannvesen varslet kommunen om saken i desember.
Les mer om Kvitfjell.

Utvider syketilbud på Otta

Sykehuset Innlandet anbefaler at det blir opprettet flere nye tilbud ved Nord-Gudbrandsdal lokalmedisinske senter på Otta. – Det blir flere spesialistpoliklinikker, for både hjerte, kols og diabetes, i tillegg til en ny CT-maskin, sier administrerende direktør for prehospitale tjenester i Sykehuset Innlandet, Geir Kristoffersen.
Bedro ektepar for 500.000 euro
En mann i 40-åra fra Midt-Gudbrandsdalen er tiltalt for å ha svindlet er ektepar fra Irland for over 5 millioner kroner. Økokrim mener at pengene delvis ble brukt av mannen og delvis sendt videre til andre. Saken går i Sør-Gudbrandsdal tingrett fram til 15. desember.
Må skaffe nye lokaler og utstyr
Det må skaffes nye lokaler og nytt utstyr til bilverkstedet ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta, etter brannen i går. Skolen har alt fått tilbud om mulige undervisningsrom, sier rektor Kristin Undseth.

Opplegg for ny skoledag

Etter brannen ved Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta i går, møter ansatte og elever som vanlig. Det blir felles informasjon til alle elever i kultursalen klokka 08.30. Det har vært vakthold på brannstedet i natt. Etterforskning starter i dag.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Otta.
Store skader på verksted
Det er verkstedet på Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta som i dag ble skadet i brann. Brannen startet rett etter avsluttet skoledag, så ingen var inne i bygget da brannen startet. Årsaken til brannen er ikke klar.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Otta.
Brenner på videregående
Det brenner kraftig i verkstedsbygningen på Nord Gudbrandsdal videregående skole avdeling Otta. Nødetater jobber på stedet, men det skal ikke være personer i bygningen.
Les mer om Nord Gudbrandsdal og Otta.
Støtte til storsykehus
Regionrådene i Valdres, Nord-Gudbrandsdal og Nord-Østerdal reagerer sterkt på utspillet fra ordførerne i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Elverum, der de går ut mot storsykehus ved Mjøsbrua. Regionrådene mener at storsykehus er til pasientenes beste.
Dømt for voldtekt
En mann i 70-årene fra midt-Gudbrandsdal er dømt for voldtekt av sin ektefelle i deres soverom i romjula i 2015. Det skriver avisa Dølen. Mannen er dømt til fengsel i tre år og tre måneder.
Les mer om Dølen.
Urenset kloakk ut i elva
Dovre kommune undersøker nå hvorfor det har rent urenset kloakk fra et rør ut Gudbrandsdalslågen. Gudbrandsdal Sportsfiskeforening har gjort kommunen oppmerksom på at kloakkslam kommer urenset ut i elva, melder Gudbrandsdølen Dagningen.
Fengsel for dårlig sauehold
En sauebonde i Midtdalen er dømt til fengsel i seks måneder for grovt brudd på dyrevelferdsloven, skriver Dølen. Han hadde for mange sauer i fjøset og de fikk ikke nok mat og drikke. Sør-Gudbrandsdal tingrett mener han mangler empati for dyrene.
Les mer om Dølen og Midtdalen.
Kajakk-velt i Nord-Gudbrandsdal
I Sjoa veltet en kajakk rundt klokken 18.00. Padleren er i sikkerhet, men kajakken er i drift. Den er gul/oransje; PIRANJA 9R.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal.
Dovre ut av lufthamn
Formannskapet i Dovre har i dag samrøystes vedteke å selje sine aksjar i selskapet Gudbrandsdal lufthamn. Dermed har snart fem av seks kommunar i Nord-Gudbrandsdalen trekt seg ut av selskapet. Selskapet vart stifta i 1985 og har sidan da jobba for å få bygd ein flyplass på Tolstadåsen i Vågå.
Planter igjen ny E6
Ordførerne i Nord-Gudbrandsdal og Sel protesterer mot Nasjonal Transportplan ved å plante nye trær i en allerede avskoget ny E6-trase mellom Sjoa og Otta. Ordførerne mener regjeringa svikter Gudbrandsdalen når den ikke prioriterer videre E6-utbygging.
God avtale for Høgfjellslam
Andelslaget Høgfjellslam i Nord-Gudbrandsdal leverte i fjor nesten 20 000 lam til Norgesgruppen. Laget med 223 bønder har klart å opprettholde prisene selv om store deler av markedet har overproduksjon.
Dømt til fengsel
En mann og en dame som ranet en drosjesjåfør på Sjoa i juni i 2015 er dømt til fengsel i henholdvis ett år og ett år og fire måneder, av Nord-Gudbrandsdal tingrett. Personene som var tiltalt erkjente straffskyld under rettssaken.
Les mer om Nord-Gudbrandsdal og Sjoa.
Sorenskrivar i to embete
Sorenskrivar Elisabeth Bjørge Løvold er i statsråd utnevnt til sorenskrivar både ved Sør-Gudbrandsdal tingrett og Nord-Gudbrandsdal tingrett. Domstoladministrasjonen bestemmer når Løvold skal tiltre.
16 motorsportgrener på Vinstra
Vinstra kan få landets, og kanskje Nordens, mest komplette motorsportanlegg, skriver GD. NMK i Midt-Gudbrandsdal investerer 32 millioner kroner og det blir et anlegg for 16 ulike motorsportgrener. Det skal stå klart til bruk neste sommer.
Les mer om Midt-Gudbrandsdal og Vinstra.
Fjøsbrann i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
Et fjøs på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr døde
En låve på Lesja i Gudbradsdal har brent til grunnen. Politiet bekrefter at det var 40-50 melke- og ammekyr i bygget.
Brann på låve i Gudbrandsdal – 40-50 kyr innesperret
Det brenner i en låve på Lesja, melder Innlandet politidistrikt. Brannvesenet er på stedet og forsøker å få kontroll. Det skal være 40-50 melke- og ammekyr i låven.
Les mer om Gudbrandsdal, Innlandet og Lesja.
40-50 kyr innesperret i låve som står i full fyr: - Vi frykter det verste, sier politiet
En låve i Lesja i Gudbrandsdal er overtent.
Les mer om Gudbrandsdal og Lesja.
Vant Fritt Ord-konkurranse
Fem elever fra Lesja vant torsdag førstepremien i Fritt Ords konkurranse for videregående skoler. De fem elevene går på Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Dombås og deltok i konkurransen med filmen Folkefiende, som handler om barnevernets arbeid.
Vil lage merkevare av spelsau fra Setesdal
Kanskje du har smakt «Lofotlam og «Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal? Nå kan «Spælsau frå Setesdal bli Sørlandets første merkevare med beskyttet geografisk betegnelse.
Politiet advarte mot falske tollbetjenter – var ekte
Politiet i Gudbrandsdal advarte onsdag mot to personer som utga seg for å være tollere som krevde inn «avgifter i Sel kommune. Bekymrede eldre hadde varslet.
Les mer om Gudbrandsdal og Sel.