Hæren

Kims hær inntar Sør-Korea

Kim Jong-un sender sin hær til OL i Pyeongchang. «Hæren av skjønnheter skal ikke sprenge bomber, men utøve myk makt.
Les mer om Pyeongchang og Sør-Korea.

Israel gjenåpner Gaza-grenseovergang

Den israelske hæren har gjenåpnet en viktig grenseovergang til Gazastripen etter å ha ødelagt en ulovlig tunnel som gikk under grensen og inn i Egypt.
Janne-saken: Drapssiktet ektemann skal ha bakgrunn fra Fremmedlegionen
BRUMUNDDAL (VG) Den nå drapssiktede ektemannen til forsvunne Janne Jemtland (36) skal ha bakgrunn som soldat i den franske hæren.
Janne-saken: Drapssiktet ektemann har bakgrunn fra Fremmedlegionen
BRUMUNDDAL (VG) Den nå drapssiktede ektemannen til forsvunne Janne Jemtland (36) har bakgrunn som soldat i den franske hæren.

Hæren sparket «uverdig major – dømt i Høyesterett

Hæren sparket majoren som ble dømt for legemsfornærmelse mot sine egne barn. Men oppsigelsen er ugyldig, har Høyesterett bestemt.
Les mer om Høyesterett.
Hæren sparket «uverdig major – avvist i Høyesterett
Hæren sparket majoren som ble dømt for legemsfornærmelse mot sine egne barn. Men oppsigelsen er ugyldig, har Høyesterett bestemt.
Les mer om Høyesterett.
Åpnet ild etter rakettangrep
Den israelske hæren åpnet torsdag kveld ild mot to mål på Gazastripen etter at det ble avfyrt raketter derfra. Det ble åpnet ild fra både stridsvogner og fly.
Les mer om Gazastripen.
Hærens helikopterløsning i det blå
Forsvarsministeren kan ikke si hva slags helikoptre Hæren får i nord, om de skal leies inn eller kjøpes og hva løsningen vil koste.
Les mer om Hæren.
Forsvaret har ombestemt seg: Værnes får ikke befalsskole
De tre befalsskolene for luftforsvaret, hæren og sjøforsvaret legges ned og samles fra 1. august i n ny skole på Sessvollmoen.
Les mer om Sessvollmoen.
Befalsskolene samles på Østlandet
De tre befalsskolene for Luftforsvaret, Hæren og Sjøforsvaret legges ned og samles i n ny skole på Sessvollmoen i Ullensaker kommune i Akershus.
Befalsskolene samles på Østlandet - legger ned på Madla
De tre befalsskolene for Luftforsvaret, Hæren og Sjøforsvaret legges ned og samles i n ny skole på Sessvollmoen i Ullensaker kommune i Akershus.
Befalskolene til Sessvollmoen
De tre befalsskolene for luftforsvaret, hæren og sjøforsvaret skal legges ned og samles til n skole på Sessvollmoen i Akershus. Fra tidligere er det kjent at luftforsvarets befalskole skal flyttes til Værnes, men blir altså nå flyttet til Sessvollmoen. Det skriver FVN.
Les mer om FVN og Sessvollmoen.
Befalsskolen på Madla forsvinner: Samler befalskolene på Østlandet
De tre befalsskolene for luftforsvaret, hæren og sjøforsvaret legges ned og samles fra 1. august i n ny skole på Sessvollmoen. – Den så jeg ikke komme, sier major Ivar Bergundhaugen på Kjevik.
Må kanskje leie stridsvogner
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen risikerer å måtte leie stridsvogner og helikoptre til hæren, skriver VG. Forsvarsforliket mellom regjeringspartiene, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet kan føre til at vedtatte anskaffelser til Forsvaret kan bli skjøvet ut i tid, sier Bakke-Jensen til avisa.
Ap advarer mot ny pengemangel i Forsvaret
Vedtatte anskaffelser til Forsvaret kan bli skjøvet ut i tid etter forsvarsforliket i Stortinget, varsler forsvarminister Frank Bakke-Jensen (H). Nå må han ut på leiemarkedet for å finne helikoptre og stridsvogner til Hæren.
Forsvaret kan ende opp med å leie stridsvogner og helikoptre
Forsvarsforliket i Stortinget fører til at helikoptre og stridsvogner må leies inn til Hæren. Forliket innebærer imidlertid ingen økte midler til dette.
Les mer om Hæren og Stortinget.
Navarsete hevdet hun ble utestengt fra forhandlinger: - Helt feil, svarer Anniken Huitfeldt
Senterpartiet varsler omkamp etter forlik om Hæren og Heimevernet.
Sjå video: Her ryker Navarsete og Huitfeldt i tottane på kvarandre
Anniken Huitfeldt (Ap) og Liv Signe Navarsete (Sp) krangler om den nye avtalen for Hæren og Heimevernet. Høyres Hårek Elvenes mener «bikkjeslagsmålet viser at det er bra at andre har ansvaret for forsvarspolitikken.
Bred enighet om Forsvaret – men Sp advarer
Regjeringen enige med Ap, Venstre og KrF om å styrke hæren, heimevernet og helikopterberedskap.
Les mer om Forsvaret, KrF og Venstre.
Forsvarsforlik lover helikopterstøtte til Hæren i nord
Ap, Venstre og KrF sikrer regjeringen flertall for en ny plan for landmakten. Heimevernet får flere soldater og Hæren skal sikres helikopterstøtte i nord.
Les mer om Hæren, KrF og Venstre.
Bred enighet om forsvaret – men Sp advarer
Ap, Venstre og KrF har sammen med regjeringa blitt enige om å styrke hæren, heimevernet og helikopterberedskap.
Les mer om KrF og Venstre.
Ap, Venstre og KrF sikrer regjeringen flertall for en ny plan for landmakten. Heimevernet får flere soldater og Hæren skal sikres helikopterstøtte i nord.
Les mer om Hæren, KrF og Venstre.
Går mot avtaler om helikoptre
Etter det NTB erfarer er det flertall på Stortinget for å sikre helikopterkapasiteten til Hæren på Bardufoss. Regjeringen ønsket i utgangspunktet å flytte helikoptrene til Rygge, hvor de skulle være dedikert til spesialstyrker og terrorberedskap. Hvor mange helikoptre som blir igjen på Bardufoss og om det åpnes for innleie av private helikoptre avgjøres i Stortinget nå – en avtale blir presentert i ettermiddag.
Les mer om Hæren, NTB, Rygge og Stortinget.
Flertall på Stortinget for å sikre Hæren helikopterstøtte i Nord-Norge
Utenriks- og forsvarskomiteen møtes klokken 12 til det som kan bli det siste møtet før en enighet om den såkalte landmaktproposisjonen blir presentert.
Les mer om Hæren, Nord-Norge og Stortinget.
Amnesty krever etterforskning av Shell for medvirkning til mord og terror
Amnesty hevder Shell er delansvarlig for overgrep begått av den nigerianske hæren mot befolkningen i Nigeria på 1990-tallet.
Les mer om Nigeria og Shell.