Høgsfjorden

Wirak: – De har veldig god tro på seg selv om de mener regelverket kan endres

En fersk rapport slår fast det er penger å tjene på fortsatt ferjedrift over Høgsfjorden. Samtidig vil ferja tappe Ryfast for 120 millioner kroner årlig. Wirak og Borgli er overbevist om at ferja kommer.
Les mer om Borgli, Høgsfjorden og Ryfast.

Åpning for å nekte privat ferjedrift etter Ryfast-møte i Oslo

Staten, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune skal i en juridisk dugnad avklare om privat ferjedrift kan nektes over Høgsfjorden.
Trolig flertall mot «Petrojarl Varg
FORSAND: Det ligger an til at flertallet i Driftsutvalget i Forsand går mot å tillate skipsopplag ved Mælsosen industriområde i Høgsfjorden, slik Bjørn Rygg-selskapet Safe Yards AS har søkt om.
Stavanger står på sitt i Høgsfjord-saken
Et klart flertall i Stavanger formannskap vedtok torsdag å gå mot konsesjon til privat ferje over Høgsfjorden.

Sandnes-politikerne skyver EØS-avtalen foran Høgsfjordferja

Å nekte ferje på Høgsfjorden på grunn av finansieringen av Ryfast vil være et brudd på EØS-avtalen, slår formannskapet i Sandnes fast.
Strand seier ja til Høgsfjordsambandet
STRAND: Fleirtalet i kommunestyret seier ja til ferjedrift over Høgsfjorden, i strid med rådmannens forslag. Snart er det klart for fylket sin endelege dom.
Stavanger-rådmann vender tommelen ned for fortsatt ferjedrift over Høgsfjorden
Ny kommersiell ferjedrift over Høgsfjorden er brudd på forutsetningene for finansieringsmodellen for Ryfast, mener Stavanger-rådmannen.
Heilhjarta støtte til Høgsfjordsambandet
FORSAND: Kommunestyret står samla i synet om at privat ferjedrift over Høgsfjorden er eit gode.
Forsinkelse mellom Lauvvik og Oanes
Norled melder om 15 minutters forsinkelse på ferjeruta over Høgsfjorden.
Les mer om Høgsfjorden og Lauvvik.
Solvik-Olsen vil ikke stoppe privat ferjedrift
Uroen rundt Ryfast-regningen og ferje over Høgsfjorden fortsetter. Samferdselsministeren har liten sympati med fylkespolitikerne i Rogaland som frykter gigantregning.
Stavanger bekymret for Høgsfjord-ferje
Flertallspartiene i Stavanger uttrykker bekymring over ferjeplanene over Høgsfjorden. De frykter at Stavangers garantier for Ryfast kan bli i dyreste laget.
Slik skal de redde både Høgsfjord-ferja og Nye Sandnes
Bak en lukket dør på Forsand kommunehus, jobber ordfører Bjarte Sveinsvoll Dagestad knallhardt for få avklaringer om privatferje på Høgsfjorden, nøkkelen til suksess for Nye Sandnes.
Fylket frykter Ryfast-regning -ber om møte med regjeringen
Rogaland fylkeskommune ber om omgående møte med statsrådene Ketil Solvik-Olsen og Jan Tore Sanner for å få avklart om det er mulig å nekte privat ferjedrift på Høgsfjorden.
Fylket frykter Ryfast-regning, ber om møte med regjeringen
Rogaland fylkeskommune ber om omgående møte med statsrådene Ketil Solvik-Olsen og Jan Tore Sanner for å få avklart om det er mulig å nekte privat ferjedrift på Høgsfjorden.
– Har en bombe om Nye Sandnes
– Fylket skaper så stor usikkerhet om privatferja på Høgsfjorden kommer til å gå, at jeg er villig til å se på kommunereformen på nytt, sier Paul Løland, som sørget for flertall for Nye Sandnes i Forsand kommunestyre.
Nye Sandnes leter etter de riktige ferjetallene
Nye Sandnes jakter en ny trafikkanalysen som skal bevise at det er behov for privat ferjedrift over Høgsfjorden.
Les mer om Høgsfjorden.
Full forvirring om Høgsfjord-ferja
Leiar av Fylkessamferdsleutvalet, Arne Bergsvåg (Sp), undrar seg over dei motstridande signala som kjem frå Samferdsledepartementet og Kommunaldepartementet om privatferje på Høgsfjorden.
Sanner: Opp til fylket å bestemme skjebnen til Høgsfjord-ferja
Nye Sandnes har gått ut fra at Rogaland fylkeskommune ikke kan nekte privat ferjedrift på Høgsfjorden, men ifølge kommunalministeren er det opp til fylket å avgjøre.
– Fylket trenger ikke bekymre seg for privatferje
Parissa Hamedan-Nejad i Sandnes Venstre mener det er flere argumenter som taler for privatferje på Høgsfjorden.
Les mer om Fylket og Høgsfjorden.
Venstre: Privatferje på Høgsfjorden vil være gambling med skattebetalernes penger
Venstre-politiker Kjartan Alexander Lunde er skeptisk til å tillate privatferje på Høgsfjorden når det offentlige har garantert 6 milliarder kroner for Ryfast.
Les mer om Høgsfjorden og Ryfast.
Dette gir håp for privat-ferje over Høgsfjorden
13 år med privat ferjedrift mellom Osterøy og Bergen gir håp for dei som kjempar for privatferje mellom Lauvvik og Oanes etter Ryfast-opninga i 2019.
Mange ubesvarte spørsmål om privat ferjedrift
Det er mange ubesvarte spørsmål i arbeidet med privat ferjedrift over Høgsfjorden etter Ryfast-opninga i 2019. Nå blir jobben med å kartlegga trafikkgrunnlaget lyst ut på anbod.