Høytorp fort

Restaurant-innbrudd på Høytorp

Kontanter og alkohol ble stjålet fra Restaurant Fortet på Høytorp fort på Mysen i natt. Tyvene har kommet seg inn gjennom en sidedør, opplyser politiet i Follo som har sikret spor på stedet.

Stjal kontanter og alkohol

Det ble stjålet kontanter og alkohol fra Restaurant Fortet på Høytorp fort på Mysen i natt. Tyvene har kommet seg inn gjennom en sidedør, opplyser politiet i Follo som har sikret spor på stedet.
Vitne til fyllefest blant mindreårige: - De var veldig unge
Flere ungdommer måtte sendes til sykehus, og politiet måtte be foreldre hente barna sine, etter at en fest kom ut av kontroll på Høytorp fort i Mysen. – Da var veldig kaotisk, forteller øyevitne.
Les mer om Høytorp og Mysen.
Vitne til fyllefest blant mindreårige: De var veldig unge
Flere ungdommer måtte sendes til sykehus, og politiet måtte be foreldre hente barna sine, etter at en fest kom ut av kontroll å Høytorp fort i Mysen. – Da var veldig kaotisk, forteller øyevitne.
Les mer om Høytorp og Mysen.

Stoppet fest på Høytorp fort

Politiet i Follo måtte i går kveld stanse en fest med ungdommer på Høytorp fort i Mysen. Flere av festdeltagerne var overstadig beruset og måtte hentes av ambulanse. Rune Persen som er operasjonsleder i Follo-politiet forteller at det var mye alkohol på festen. Deltakerne var stort sett mindreårige, noen helt ned i 15-års alderen.
Nazi-uniform og kanondeler stjålet fra Høytorp fort
–De har sikkert vært på utskikk etter lett omsettelige militære antikviteter, sier lederen for Foreningen for Høytorp Fort.
Innbrudd på Høytorp fort
I løpet av natten har noen brutt seg inn i flere bygg på Høytorp fort. Ting fra krigen skal være stjålet. Politiet har undersøkt åstedet. Det skriver politiet i Øst politidistrikt, avdeling Follo, på Twitter.
Les mer om Follo, Høytorp, Twitter og Øst.
Krigshistorien kan samles på Høytorp
– Krigshistoriske samlinger i Indre Østfold bør samles på Høytorp fort ved Mysen i stedet for at de skal pakkes ned og ikke lenger bli tilgjengelige for publikum, sier leder i Indre Østfold regionråd Kjersti Nilsen.
Vil lyssette Høytorp fort
Riksantikvar Jørn Holme mener det er spennende at Høytorp fort har blitt mer synlig, etter at skogen rundt ble hugget. - Jeg syns det er spennende om man kan få lyssatt fortet, sier Holme. Nå er det viktig å markere fortet for de som passerer det på europaveien, mener riksantikvaren.
Les mer om Holme og Høytorp.
- Dette var et dramatisk sted i 1940
Her var det heftig beskytning i aprildagene 1940, men i helga er det fest og feiring av 100-årsjubileet på Høytorp fort i Eidsberg.
Les mer om Eidsberg og Høytorp.
SV-politiker anklager kommunen for vandalisme
SV-politiker Svein Syversen i Eidsberg er kritisk til hogsten kommunen gjennomfører på Høytorp fort. Ordfører Erik Unaas mener hogsten gjennomføres på forsvarlig vis.
Les mer om Eidsberg og Høytorp.
Høytorp for får saluttere 17.mai
For første gang på nesten 60 år blir det salutt fra Høytorp fort i Eidsberg på 17.mai. Kl 13 skal det skytes salutt i mange norske byer og i år blir det også 21 skudd ut over Mysen by.
Les mer om Eidsberg, Høytorp og Mysen.
Nå kan du «skyte med disse kanonene dit du vil
Etter mer enn 70 år er to av de gamle kanonene på plass på Høytorp fort. – Det er en stor dag, sier Jostein Flåøien.
Flere må ta selvkritikk
«Et ski-NM på Høytorp fort og Kjølen Sportcenter ville gitt positive ringvirkninger. Ikke bare sportslig, men også økonomisk.
Nå har denne gjengen gitt opp NM-planene
Planene om ski-NM på Høytorp fort er skrinlagt. Hovedkomiteen gir opp etter drøyt fire års kamp mot Eidsberg kommune.
Les mer om Eidsberg, Høytorp og NM-planene.
Nå skal fortet enda mer frem i lyset
Eidsberg kommune følger rådet fra riksantikvar Jørn Holme og planlegger ny hogst på Høytorp fort.
Les mer om Høytorp og Jørn Holme.
Rull inn på fortets egen drive-in kino
Neste helg er det sommerfest på Høytorp fort. Ella Banaszak, Lukas Pawlowicz og Gry Hagen tilbyr pulikum drive-in kino.
Les mer om Gry Hagen og Høytorp.
Brann ved Høytorp
Det er meldt skogbrann ved Høytorp fort i Mysen.
Les mer om Høytorp og Mysen.
Nå er de skutt
Noen vil trolig juble, mens andre vil savne de tre by-elgene på Høytorp fort.
Les mer om Høytorp.
Ekstern vurdering av ski-NM
Henter inn ekstern konsulent til å vurdere kostnader og risko forbundet med løypeutbygging på Høytorp fort og et fremtidig ski-NM.
Les mer om Høytorp.
Fortvenner fikk en halv millioner kroner
Takket være en halv million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB, kan Venneforeningen for Høytorp fort hente hjem den tredje tårnkanonen - som ble fraktet vekk av tyskerne under andre verdenskrig.
Skapte førjulsstemning på fortet
I strålende solskinn strømmet små og store til det populære førjulsmarkdet på Høytorp fort i helgen. Dyrelandsbyen var svært populær blant de minste.
Les mer om Høytorp.
Vil samle krigshistorien på Høytorp fort
Et stort krigsmuseum for Indre Østfold samlet på Høytorp fort i Mysen kan bli et stort og populært turistmål i Indre Østfold.
Les mer om Høytorp, Indre Østfold og Mysen.
Frykter mangelfull skilting på E18
Eidsbergordføreren frykter at det blir mangelfull skilting fra den nye E 18 til steder i kommunene Eidsberg og Trøgstad. For ett år siden ba ordfører ne i de to kommunen om at det blant annet blir skiltet til Momarken travbane, Høytorp fort og tettstedene. Så langt har ingenting skjedd:
Robbie til fortet?
Robbie Williams sørget for trafikkaos i Mysen. En konsert på Høytorp fort hadde kanskje vært på sin plass - som plaster på såret?
Les mer om Høytorp og Mysen.