Ha halden

Svindlet Nav

En 46 år gammel mann er dømt til fengsel i 60 dager for å ha svindlet til seg vel 200.000 kroner i arbeidsledighetstrygd. Halden tingrett har gjort halvparten av straffen betinget. I løpet av en periode på over ett år leverte mannen meldekort der han ikke førte om arbeid han hadde fått lønn for.

22.000 kroner i bot for skadeverk

En 18 år gammel mann må betale en bot på 22.000 kroner for grovt skadeverk. Mannen brøt seg inn i en bygning i Halden i august i fjor, sammen med en kamerat. Der tømte de et brannslokkingsapparat, de tømte en såpedispenser og tagget på veggene. 18-åringen er også dømt for å ha forulempet to politibetjenter i forbindelse med at han ble innbrakt. Mannen er dømt til å betale 2000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet der bygget var forsikret.
Les mer om Halden.
Dømt for Rivotril-smugling
En 35 år gammel mann, hjemmehørende i Romania, er dømt for å ha forsøkt å smugle vel 6.000 rivotriltabletter til Norge. Tablettene inneholder Klonazepam, som er klassifisert som narkotika. Mannen ble stanset av tollerne på Svinesund i midten av mars. Dommen fra Halden tingrett lyder på fengsel i elleve måneder. Mannen får ikke kjøre bil i Norge i tre år framover.
Spyttet på politifolk
En 21 år gammel kvinne er dømt for å ha spyttet mot politifolk og for drapstrusler mot en politibetjent. Episodene fant sted i fjor høst i forbindelse med at kvinnen ble brakt til legevakten i Halden og videre til arresten i Sarpsborg fordi hun var ruset. Halden tingrett har dømt kvinnen til å utføre 54 timer samfunnsstraff.
Les mer om Halden og Sarpsborg.

Hindret tollere med blålys

En 21 år gammel mann fra Halden er dømt for å ha sperret veien for en tollpatrulje under utrykning med blålys i desember 2014. Tollerne skulle stanse en svenskregistrert bil, men ble hindret fordi 21-åringen stanset så tollerne ikke kom fram. Mannen er også dømt for kjøring uten førerkort og for å ha oppgitt falske personalia til politiet. Halden tingrett har gitt mannen en betinget dom på fengsel i 21 dager og en bot på 5.000 kroner.
Les mer om Halden.
Ingen alvorlige hendelser
Politiet opplyser på telefon at det i løpet av natten ikke har vært de store hendelsene i Østfold. Fem menn sitter dog i arresten i påvente av edruelighet og bot. En skal ha truet politiet i Fredrikstad, en skal ha slåss med to andre i Sarpsborg og to stykker bestemte seg for å slå til en dørvakt i samme by. Alle fire ble brakt inn. I tillegg ble en mann i Halden pålagt å fjerne seg fra sentrum. Det ville han ikke, dermed ble han fjernet fra sentrum og flyttet til arresten i Grålum.
Ulovlige bonuser i Halden
NAV Østfold mener den kommunalt eide Halden-bedriften utbetalte ulovlige bonuser. Det skriver Halden Arbeiderblad. Arbeidsmarkedsbedriften Halden Arbeid og Vekst skal ha utbetalt over hundre tusen i bonuser, men NAV mener bedriften ikke oppfyller kravet til arbeidsrettede bedrifter om at overskudd skal forbli i virksomheten og komme attføringsarbeid og deltakere til gode.
Dømt for vold mot kjæresten
En 19 år gammel mann er dømt til fengsel i et år og ni måneder for voldsbruk mot kjæresten over en periode på halvannet år. Ifølge dommen fra Halden tingrett skal mannen blant annet ha brukket en finger på kvinnen og han skal ha slått henne slik at hun fikk hjernerystelse. Halden tingrett fant også 19-åringen skyldig i trusler og kjøring i påvirket tilstand.
Les mer om Halden.
Skutt med elektrosjokkvåpen
Fem personer er pågrepet av politiet, etter at en mann i 20-årene ble skutt med elektrosjokkvåpen i sitt hjem i Halden sentrum ved midnatt. De fem skal ha brutt seg inn i leiligheten til mannen og angrepet ham. Mannen kom uskadd fra hendelsen. Elektrosjokkvåpenet som ble benyttet er funnet, melder politiets operasjonssentral.
Les mer om Halden.
Smuglet over Holtet
En polsk mann ble stanset med alkohol og sigaretter, etter å ha krysset grensen ved Holtet i Halden i går formiddag. Tollerne fant 360 liter øl, 30 liter brennevin og 4000 sigaretter i bilen, varer det skulle vært betalt 45.500 kroner i avgifter for. Bilen mannen kjørte var utstyrt med falske, norske skilt. Mannen forklarte at han skulle møte mottageren av varene på en bensinstasjon i Drammen.
Les mer om Drammen, Halden og Holtet.
Går fra Grense-Jakobselv til Halden
Etter å ha voktet Schengens yttergrense i et år, er det ingen hast for Mikkel Orre Svennungsen og Kornelius Allum å komme seg hjem. De har valgt en litt spesiell dimmetur, og skal følge hele Norges riksgrense i åtte måneder.
- Skadet under saluttering
To personer skal ha blitt skadet under gjenskapingen av slaget ved Dynekilen før helgen. Det skriver Halden Arbeiderblad. En anonym tipser forteller til avisen at to personer ble brakt til sykehus med forbrenningsskader etter en eksplosjon ved saluttering fra en båt. Den svenske kystvakta bekrefter til avisen at de tok hånd om to personer med lettere skader.
Skadet av vådeskudd
Ifølge Halden Arbeiderblad skal to personer ha blitt skadet under gjenskapelsen av slaget ved Dynekilen på fredag. En anonym kilde sier til avisen at to personer ombord en båt ble brakt til Sykehuset Østfold med alvorlige forbrenningsskader etter en eksplosjon forårsaket av grove brudd på sikkerhetsreglementet for oppbevaring av svartkrutt ved saluttering. Politiet sier til ha-halden.no at de ikke har fått noen meldinger om denne hendelsen.
Tente på hus - slipper fengsel
En 17-åring som har tent på en bil, en plastsnekke og et hus under oppføring i Halden slipper fengsel. Det skriver ha-halden.no. Alle forholdene han er dømt for skjedde i perioden desember 2015 og april 2016. Halden tingrett velger på grunn av hans unge alder å gjøre straffen betinget på vilkår om ungdomsoppfølging fra Konfliktrådet. Prøvetiden er på to år.
Les mer om Halden og Konfliktrådet.
Vil ha skole på Saugbrugs
Norske Skog Saugbrugs i Halden vil ha både en videregående skole og en ny brannstasjon i byen inn i sine gamle fabrikklokaler. Det skriver Halden Arbeiderblad. Bedriften har 34.000 kvadratmeter bygningsmasse som ikke lenger bruker, og er nå i dialog med flere potensielle interessenter - blant andre Østfold fylkeskommune.
Manglet førerkort i Halden
Politiet anmeldte i 15:20-tiden en mann i 50-årene for å ha kjørt uten førerkort. Forholdet skjedde i Gimleveien i Halden.
Les mer om Gimleveien og Halden.
Tagger hoppet i elva i Halden
En mann i starten av 20-årene ble lørdag kveld sendt hjem til sin far etter å ha hoppet i elva ved Grønland i Halden. Mannen endte i vannet i et forsøk på å stikke av fra politiet, etter å ha blitt tatt for å tagge på en bygning. – Mannen ble fisket opp og avhørt om sitt skadeverk. Erkjente sin brøde og ble sendt hjem til sin far. Han er anmeldt, opplyser politiet.
Les mer om Grønland og Halden.
Edquist sier ja til Stortinget
Halden-ordfører Thor Edquist har sagt ja til å stille som kandidat til Stortinget neste høst. Det skriver Halden Arbeiderblad. Også Bjørg Lund og Fredrik Holm er nominert fra Halden Høyre. Til avisa sier Edquist at det ikke vil ha innvirkning på ordførerjobben, siden en eventuell stortingsplass ligger mer enn et år frem i tid.
Helikopter-søk etter rømlinger
Politiet måtte bruke helikopter, for å finne to menn som stakk til skogs etter et fluktforsøk i Halden i natt. Det var to cubanere som kom over grensa i en svenskregistrert, stjålet bil. De skal ha stukket av fra Tollvesenet før politiet stoppet bilen ved Båtholm i Halden. Derfra stakk de til skogs, før de ble pågrepet etter å ha blitt oppdaget av politihelikopteret. De blir nå avhørt utover dagen, og de skal også være mistenkt for en rekke innbrudd i Sverige.
To menn pågrepet etter politijakt i Halden
Mennene gjemte seg i en skog ved Halden fengsel etter å ha stjålet en bil i Sverige, men ble oppdaget av et politihelikopter.
Les mer om Halden og Sverige.
Tatt med 1300 liter øl
En bilfører fra Sørlandet ble stanset av tollere i Halden i går kveld med 1300 liter øl i varebilen. Tollerne rykket ut etter å ha observert en meget tungt lastet varebil på sine overvåkningskameraer ved grensen til Sverige. Bilføreren i slutten av 20-årene sier han eide halvparten av ølet og hadde kjøpt resten for en kamerat.
Les mer om Halden, Sverige og Sørlandet.
Smuglerbil avslørt på kamera
En mann fra Agder ble stanset etter å ha krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden ved halv åttetiden i går kveld. Tollerne rykket ut, etter å ha observert en meget tungt lastet varebil på overvåkningskameraene. I bilen ble det funnet 1.300 liter øl. Føreren, som er i slutten av 20-årene, hevdet at han eide halvparten av ølet. Resten hadde han kjøpt for en kamerat.
Les mer om Agder, Halden og Holtet.
Bil kolliderte med ATV
n person kjøres til legevakt for sjekk etter et trafikkuhell i Marcus Thranes gate, Halden. En bil skal ha kollidert med en ATV. Det skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om ATV, Halden, Twitter og Øst.
Vil ha tog over Iddefjorden
Ordfører Thor Edquist i Halden vil ha en delt løsning for jernbanen i byen. Han mener at trafikken til utlandet bør gå over Svinesund, samtidig som dagens Inter-citylinje til Halden by blir beholdt. En arbeidsgruppe fra Jernbaneverket og deres svenske kolleger anbefaler at nytt dobbeltspor til Sverige skal gå gjennom byen. Edquist ønsker heller en delt løsning, for å unngå store inngrep i byen.
En person omkom i småflystyrt ved Halden
En person er funnet omkommet etter at et småfly styrtet ved Kjølset nord for Halden. Flyet skal ikke ha sendt ut nødmelding før styrten.
Les mer om Halden og Kjølset.