Ha halden

Etterlyser vitner etter påkjørsel

Politiet søker vitner etter at en person skal ha blitt overkjørt av en personbil i Halden natt til søndag. Ulykken skal ha skjedd i krysset Georg Feyds gate og Bjerkelundsveien i Tistedalen. Politiet er kjent med at det var flere mindreårige personer i nærheten, og tror at noen kan ha observert hendelsen eller har annen informasjon.

Eldre mann alvorlig skadd

En eldre mann er alvorlig skadd etter å ha fått varm parafin over seg i Halden. Mannen er fløyet til Ullevål sykehus. Politiet melder på Twitter at det var et rent uhell under arbeid med parafinovn.
Les mer om Halden, Twitter og Ullevål.
Skal ha underslått 12 millioner
Politiet i Østfold er ferdige med etterforskningen av saken der en mann er siktet for grovt underslag fra Sykehuset Østfold. Ifølge Halden Arbeiderblad er han nå siktet for underslag på totalt 12 millioner kroner. Mannen ble avhørt av politiet på nytt i januar.
Stjal gullring
En kvinne i 40-årene ble pågrepet i Halden sentrum etter å ha stjålet en ring fra en av byens gullsmeder. Kvinnen var i besittelse av ringen ved pågripelsen og er tatt med til Halden politistajson for avhør.
Les mer om Halden.

Jerv vil ha Kvik Halden-spiller

Martin Hoel Andersen blir trolig klar for Jerv i løpet av uka.
Les mer om Jerv og Kvik Halden-spiller.
Må i fengsel etter tur til Sverige
En mann i 30-årene er i Halden tingrett dømt for å ha brutt innreiseforbudet han var ilagt. Det ble oppdaget da han var en tur over grensa til Sverige for å handle.
Les mer om Halden og Sverige.
Ordfører risikerer tvangsmulkt
Ordfører i Aremark Geir Aarbu har vært så treg med å koble bolighuset på gården til det kommunale avløpsnett at han er truet med tvangsmulkt, skriver ha-halden.no. Nå sier ordføreren til avisa at han skal ordne opp i saken.
Les mer om Aremark Geir Aarbu.
Vil utrede Y-jernbane
Høyre og Fremskrittspartiet i Sarpsborg ber kommunen sende brev til samferdselsministeren og spørre om det er mulig å få utredet et nytt alternativ for dobbeltsporet i Østfold, skriver sa.no. Partiene vil ha utredet et Y-alternativ hvor Fredrikstad blir endestasjon for et spor, mens et annet går fra Råde til Sarpsborg og videre til Halden.
Brøyt innreiseforbud, fengslet
En rumener og en pakistaner er i Halden tingrett dømt til henholdsvis sju og ti måneder i fengsel for å ha brutt innreiseforbudet de hadde til Norge. Rumeneren hadde innreiseforbud i to år etter å ha blitt tatt for tyveri i Rygge.
Les mer om Halden, Norge og Rygge.
Tatt med elektrosjokkvåpen
En polakk, bosatt i Østfold, er anmeldt for å ha tatt med seg et elektrosjokkvåpen inn i landet. Mannen ble stanset på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden i går kveld. Våpnet ble beslaglagt av tollerne som stanset ham.
Les mer om Halden, Holtet og Østfold.
Samboere dømt for eldreran
Et samboerpar fra Halden er dømt for å ha ranet en 84 år gammel kvinne i hennes egen leilighet i Oslo sommeren 2016. Ranskvinnen ble dømt til ett og et halvt års fengsel, mens samboeren fikk ytterligere to måneders fengsel. Ranet skjedde på morgenen lørdag 4. juni. Paret ringte på i callinganlegget og utga seg for å være fra politiet. Inne i leiligheten dyttet de kvinnen ned på sengen og holdt henne fast, mens de tok bankkortet hennes og en lapp med pinkoden. De fikk også med seg 1.500 kroner fra kvinnens veske. Kvinnen varslet politiet like etter at ranerne hadde dratt, men før bankkortet ble sperret, var kortet tappet fo
Les mer om Halden og Oslo.
Påstander om voldstrusler i Halden Arbeiderparti
Halden Arbeiderpartis «grå eminense de 40 siste årene, Svein Olaussen (73), beskyldes for å ha kommet med trusler om å «peise til sin egen etterfølger, Arve Sigmundstad (43).
Vil fengsle Hussain i ti år
Hussain står tiltalt for rektuttering til terrorhandlinger og for deltakelse i en terrororganisasjon. Hussain skal ha vervet blant annet en 24-åring fra Halden.
Les mer om Halden og Hussain.
Anser trusselsaken som oppklart
Politiet anser trusselsaken mot Halden videregående skole, avdeling Porsnes, som oppklart. Det forteller politistasjonssjef Roger Johannessen ved Halden politistasjon. - Vi har avhørt to gutter på 16 år for forholdet. Begge har erkjent å ha fremsatt trusler på Jodel. Guttene er veldig fortvilet og lei seg. Du kan godt si de er angrende syndere som forstår at spøken gikk altfor langt, sier Johannessen.
Skole stengt etter trusler
En mindreårig gutt har innrømmet å ha fremsatt svært alvorlige trusler mot Halden videregående skole. Skolen holder derfor stengt tirsdag.
Les mer om Halden.
Kjørte vinglete i stjålet bil
Politiet i Halden har anmeldt en mann i 30-årene, etter at han ble stanset av en patrulje i Tistedal. Politiet fikk i ettermiddag flere meldinger om en bil som kjørte vinglete. Mannen bak rattet hadde ikke førerkort, erkjente å ha stjålet bilen og mistenkes for å ha vært ruspåvirket, ifølge politiet.
Les mer om Halden og Tistedal.
Stoppet bil fullastet med øl
En svenskregistrert personbil med tilhenger fullastet med øl ble stanset av tollerne ved Berby i Halden fredag etter å ha krysset grensen på fylkesvei 102. Den svenske føreren forklarte at han var på vei til Oslo for å besøke en kamerat. Det viste seg at han hadde med seg over 1500 liter øl, varer det skulle vært betalt over 100.000 kroner i avgifter for.
Les mer om Berby, Halden og Oslo.
Råkjørte med promille
En haldenser i begynnelsen av 40-årene er dømt for råkjøring med motorsykkel og promillekjøring. Etter å ha drukket et par bokser cider, prøvde mannen en motorsykkel på fylkesvei 22 i Halden i slutten av august. Han kjørte i 98 km/t i en 60-sone. Halden tingrett har gitt mannen en betinget dom på fengsel i 18 dager, en bot på 45.000 kroner og har bestemt at mannen mister førerkortet i et år.
Les mer om Halden.
Ranet butikk for spenningens skyld
17-åringen som er tiltalt for å ha ranet en butikk i Halden i september, gjennomførte ranet for spenningens skyld. Det forklarte han i retten i dag, ifølge Halden Arbeideblad. Unggutten fortalte videre at han ble inspirert av spill og filmer, og at han egentlig ikke trengte pengene. Aktor har lagt ned påstand om 300 timer samfunnsstraff.
Les mer om Halden og Halden Arbeideblad.
HK Halden rettsmøte utsatt
Rettsmøtet mellom HK Halden og tidligere trener Morten Holmen er utsatt to uker, det skriver Halden Arbeiderblad. Den tidligere treneren valgte i forrige uke å konkursbegjære klubben etter at han ikke skal ha fått fått pengene etter sluttoppgjøret i sommer.
HK Halden retsmøte utsatt
Retsmøtet mellom HK Halden og tidligere trener Morten Holmen er utsatt to uker, det skriver Halden Arbeiderblad. Den tidligere treneren valgte i forrige uke å konkursbegjære klubben etter at han ikke skal ha fått fått pengene etter sluttoppgjøret i sommer.
Trener møter klubben i retten
Håndballtrener Morten Holmen møter i dag sin tidligere arbeidsgiver Halden Håndballklubb i retten. Holmen har begjært håndballklubben konkurs, mens HKH på sin side mener Holmen har skadet klubben etter angivelig å ha slettet en stor mengde informasjon fra datasystemene deres. Halden Arbeiderblad har fått bekreftet fra begge parter at de ikke er kommet noe nærmere en løsning som kan hindre at konkursbegjæringen blir tatt opp i dag.
Kan ha funnet årsaken til saltvann
Fylling av vann på et skip kan ha forårsaket at saltvann havnet inn i vannledningen i Halden fredag. Halden kommune skriver på sin Facebook-side at det er registrert en trykkøkning i ledningsnettet i forbindelse med vannfyllingen. Siden fredag har kommunen frarådet beboere på sydsiden i Halden ikke å drikke det forurensede vannet.
Les mer om Facebook-side og Halden.
17-åring skadet i mopedulykke
En 17-åring ble lørdag kveld fraktet til sykehus etter å ha kjørt mopeden inn i en parkert bil i Halden. Et redningshelikopter fraktet ham til Ullevaal Universitetssykehus. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, opplyser operasjonsleder Martin Schie i politiet.
Les mer om Halden og Martin Schie.
Mopedfører skadet
En mopedfører ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus etter å ha kjørt inn i en parkert bil i Halden sentrum lørdag kveld. Det melder politiet på Twitter. Årsaken til sammenstøtet er ikke kjent, men mopedføreren skal etter ulykken ha blitt kjørt i ambulanse til Svinesundsparken og derfra i ambulansehelikopter til Ullevål.