Ha halden

Smuglet over Holtet

En polsk mann ble stanset med alkohol og sigaretter, etter å ha krysset grensen ved Holtet i Halden i går formiddag. Tollerne fant 360 liter øl, 30 liter brennevin og 4000 sigaretter i bilen, varer det skulle vært betalt 45.500 kroner i avgifter for. Bilen mannen kjørte var utstyrt med falske, norske skilt. Mannen forklarte at han skulle møte mottageren av varene på en bensinstasjon i Drammen.
Les mer om Drammen, Halden og Holtet.

Går fra Grense-Jakobselv til Halden

Etter å ha voktet Schengens yttergrense i et år, er det ingen hast for Mikkel Orre Svennungsen og Kornelius Allum å komme seg hjem. De har valgt en litt spesiell dimmetur, og skal følge hele Norges riksgrense i åtte måneder.
- Skadet under saluttering
To personer skal ha blitt skadet under gjenskapingen av slaget ved Dynekilen før helgen. Det skriver Halden Arbeiderblad. En anonym tipser forteller til avisen at to personer ble brakt til sykehus med forbrenningsskader etter en eksplosjon ved saluttering fra en båt. Den svenske kystvakta bekrefter til avisen at de tok hånd om to personer med lettere skader.
Skadet av vådeskudd
Ifølge Halden Arbeiderblad skal to personer ha blitt skadet under gjenskapelsen av slaget ved Dynekilen på fredag. En anonym kilde sier til avisen at to personer ombord en båt ble brakt til Sykehuset Østfold med alvorlige forbrenningsskader etter en eksplosjon forårsaket av grove brudd på sikkerhetsreglementet for oppbevaring av svartkrutt ved saluttering. Politiet sier til ha-halden.no at de ikke har fått noen meldinger om denne hendelsen.

Tente på hus - slipper fengsel

En 17-åring som har tent på en bil, en plastsnekke og et hus under oppføring i Halden slipper fengsel. Det skriver ha-halden.no. Alle forholdene han er dømt for skjedde i perioden desember 2015 og april 2016. Halden tingrett velger på grunn av hans unge alder å gjøre straffen betinget på vilkår om ungdomsoppfølging fra Konfliktrådet. Prøvetiden er på to år.
Les mer om Halden og Konfliktrådet.
Vil ha skole på Saugbrugs
Norske Skog Saugbrugs i Halden vil ha både en videregående skole og en ny brannstasjon i byen inn i sine gamle fabrikklokaler. Det skriver Halden Arbeiderblad. Bedriften har 34.000 kvadratmeter bygningsmasse som ikke lenger bruker, og er nå i dialog med flere potensielle interessenter - blant andre Østfold fylkeskommune.
Manglet førerkort i Halden
Politiet anmeldte i 15:20-tiden en mann i 50-årene for å ha kjørt uten førerkort. Forholdet skjedde i Gimleveien i Halden.
Les mer om Gimleveien og Halden.
Tagger hoppet i elva i Halden
En mann i starten av 20-årene ble lørdag kveld sendt hjem til sin far etter å ha hoppet i elva ved Grønland i Halden. Mannen endte i vannet i et forsøk på å stikke av fra politiet, etter å ha blitt tatt for å tagge på en bygning. – Mannen ble fisket opp og avhørt om sitt skadeverk. Erkjente sin brøde og ble sendt hjem til sin far. Han er anmeldt, opplyser politiet.
Les mer om Grønland og Halden.
Edquist sier ja til Stortinget
Halden-ordfører Thor Edquist har sagt ja til å stille som kandidat til Stortinget neste høst. Det skriver Halden Arbeiderblad. Også Bjørg Lund og Fredrik Holm er nominert fra Halden Høyre. Til avisa sier Edquist at det ikke vil ha innvirkning på ordførerjobben, siden en eventuell stortingsplass ligger mer enn et år frem i tid.
Helikopter-søk etter rømlinger
Politiet måtte bruke helikopter, for å finne to menn som stakk til skogs etter et fluktforsøk i Halden i natt. Det var to cubanere som kom over grensa i en svenskregistrert, stjålet bil. De skal ha stukket av fra Tollvesenet før politiet stoppet bilen ved Båtholm i Halden. Derfra stakk de til skogs, før de ble pågrepet etter å ha blitt oppdaget av politihelikopteret. De blir nå avhørt utover dagen, og de skal også være mistenkt for en rekke innbrudd i Sverige.
To menn pågrepet etter politijakt i Halden
Mennene gjemte seg i en skog ved Halden fengsel etter å ha stjålet en bil i Sverige, men ble oppdaget av et politihelikopter.
Les mer om Halden og Sverige.
Tatt med 1300 liter øl
En bilfører fra Sørlandet ble stanset av tollere i Halden i går kveld med 1300 liter øl i varebilen. Tollerne rykket ut etter å ha observert en meget tungt lastet varebil på sine overvåkningskameraer ved grensen til Sverige. Bilføreren i slutten av 20-årene sier han eide halvparten av ølet og hadde kjøpt resten for en kamerat.
Les mer om Halden, Sverige og Sørlandet.
Smuglerbil avslørt på kamera
En mann fra Agder ble stanset etter å ha krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden ved halv åttetiden i går kveld. Tollerne rykket ut, etter å ha observert en meget tungt lastet varebil på overvåkningskameraene. I bilen ble det funnet 1.300 liter øl. Føreren, som er i slutten av 20-årene, hevdet at han eide halvparten av ølet. Resten hadde han kjøpt for en kamerat.
Les mer om Agder, Halden og Holtet.
Bil kolliderte med ATV
n person kjøres til legevakt for sjekk etter et trafikkuhell i Marcus Thranes gate, Halden. En bil skal ha kollidert med en ATV. Det skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om ATV, Halden, Twitter og Øst.
Vil ha tog over Iddefjorden
Ordfører Thor Edquist i Halden vil ha en delt løsning for jernbanen i byen. Han mener at trafikken til utlandet bør gå over Svinesund, samtidig som dagens Inter-citylinje til Halden by blir beholdt. En arbeidsgruppe fra Jernbaneverket og deres svenske kolleger anbefaler at nytt dobbeltspor til Sverige skal gå gjennom byen. Edquist ønsker heller en delt løsning, for å unngå store inngrep i byen.
En person omkom i småflystyrt ved Halden
En person er funnet omkommet etter at et småfly styrtet ved Kjølset nord for Halden. Flyet skal ikke ha sendt ut nødmelding før styrten.
Les mer om Halden og Kjølset.
Helte øl over en politimann
En 19-åring ble innbrakt av politiet i Halden kl 04.30 etter å ha helt øl over en politimann. En time tidligere ble en en beruset mann i 20-årene innbrakt av politiet i Sarpsborg for å ha knust en rute på en bil. Rundt klokka 01.00 ble en mann i 20-årene pågrepet av politiet i Fredrikstad etter at han skal ha slått en dørvakt.
Les mer om Fredrikstad, Halden og Sarpsborg.
Ordføreropprør mot Intercity-satsing
Flere reisende vil ha nytte av at lokaltogstrekninger rundt Oslo blir rustet opp enn stor-investeringene på intercitytog til Skien, Lillehammer og Halden, slår en ny rapport fast.
Vil ruste opp «gamle toglinjer
Å ruste opp gamle togbaner rundt Oslo vil komme flere reisende til gode, enn stor-investeringen på Intercity-utbyggingen til Skien, Halden og Lillehammer, viser en ny rapport fra rådgivningsselskapet Citivas. Rapporten er bestilt at 21 kommuner på Østlandet. Ordfører i Sørum Marianne Grimstad Hansen (H) og flere av de andre orførerne møtte opp på Jessheim stasjon i dag for å spørre pendlerne hva de vil ha.
17-åring kjørte familiens bil
En 17 år gammel gutt ble stanset av politiet i Halden ved halv totiden i natt. Han er anmeldt for å ha kjørt familiens bil uten førerkortet.
Les mer om Halden.
Flytter produksjon hjem
Halden-bedriften Teknotherm går mot strømmen. Bedriften flytter nå produksjonen av el-tavler hjem igjen etter å ha flyttet produksjonen til Kina i 2008. Det viser seg nemlig at produksjonen i Halden er best både på pris og kvalitet, skriver Halden Arbeiderblad.
Russebil begynte å brenne
Bilen som tok fyr ved Quality i Sarpsborg i kveld, var en russebil. Det opplyser Alarmsentral Brann Øst. Det skal ha begynt å brenne i det elektriske i motorrommet. Brannvesenet fikk enkelt slukket brannen, men russejentene står midlertidig uten russebil. Det arrangeres et stort russetreff på Fredriksten i Halden i helgen.
Smuglet 2,1 kg kokain
Et tysk par ble stanset med 2,1 kilo kokain i bilen, etter å ha krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden på formiddagen den 21. februar. Bilen ble fanget opp av overvåkningskameraene ved grensen. Narkotikaen ble funnet i et konstruert rom ved bakluka på bilen ved bruk av hund. Beslaget er holdt hemmelig inntil nå, av hensyn til politiets etterforskning av saken.
Les mer om Halden og Holtet.
Vil ha sentrumsnær brannstasjon
Rådmannen i Halden skal arbeide videre med planer for en ny, sentrumsnær brannstasjon. Det vedtok politikerne i hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø i går, skriver Halden Arbeiderblad. Brannstasjonen i Halden er fra 1911, og har store bygningstekniske feil og mangler.
Promillekjører stanset i tollen
Etter å ha drukket vin og tatt en sovetablett kvelden i forveien, dro en Fredrikstad-mann på handletur til Strömstad morgenen etter, en augustdag i fjor. På hjemveien ble mannen stanset i tollen, og tollerne fattet mistanke om at han ikke burde kjøre. Prøver som ble tatt, viste en promille på 0,8. Halden tingrett har gitt 56-åringen en betinget dom på fengsel i 18 dager, en bot på 20.000 kroner og bestemt at mannen ikke får kjøre bil i halvannet år.