Ha halden

Kritisk til pinkoder i posten

Norsk senter for informasjonssikring er kritiske til at enkelte banker sender ut både kort og pinkode i posten. Rådgiver Ole Anders Ulsrud i NorSIS mener et alternativ er å sende passord som digitalpost. Denne uken ble en postmann dømt til seks måneders fengsel for å ha stjålet bankkort og brev med pinkoder på vei til folks postkasser i Halden. .
Les mer om Halden.

Dyrt med bedre sikkerhet

Det ville blitt både kostbart og upraktisk med et system der bankkort ikke ble levert rett i postkassen til folk. Det sier informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge. En postmann i Halden ble i går dømt til seks måneders fengsel for å ha stjålet bankkort og brev med pinkoder.
Les mer om Halden og Tom Staavi.
Postmann dømt for tyveri
En tidligere postmann fra Halden er dømt til seks måneders fengsel for å ha stjålet kredittkort og koder fra personer på postrunden. Han svindlet til seg kr 160.000,-
Les mer om Halden.
Postmann må møte i retten
En mann må i dag møte i Halden tingrett tiltalt for å ha stjålet 20 kredittkort og pinkoder fra haldensere. Han var ansatt i Posten da tyveriene skjedde. I følge tiltalen skal han ha tatt ut 152 000 kroner urettmessig og i tillegg gjort mislykkede forsøk på uttak av til sammen 127 000 kroner.
Les mer om Halden og Posten.

Vil ha naturreservat ved Svinesund

Strömstad kommune ønsker å etablere et naturreservat på nesten 1000 mål ved det gamle fergeleie på Svinesund. Kommunen mener området er av nasjonal betydning med hensyn til både naturvern, friluftsliv og historie, skriver HA. Restene av Sundsborg festning som var i bruk under Karl XIIs krig i Halden ligger i området. Fra før inngår Iddefjorden i det EUs miljønettverk Natura 2000 betegner som verneverdige natur.
Evakuering på grunn av mulig granat
Et område rundt Shell og Rema 1000 på Brødløs i Halden er evakuert og avsperret etter funn av en granat- eller bombelignende gjenstand. Det opplyser politiet i Østfold. Forsvaret er innkalt, og området blir sperret av i minst to timer. Ifølge Halden Arbeiderblad dreier det seg trolig om etterlatenskaper fra krigens dager. Gjenstanden skal ha bli funnet i en innlevert leiebil.
Les mer om Halden, Rema, Shell og Østfold.
Evakuering på grunn av granat
Et område rundt Shell og Rema 1000 på Brødløs i Halden blir evakuert og avsperret etter funn av en granat eller bombelignende gjenstand. Det opplyser politiet på Twitter. Forsvaret er på vei, og området blir sperret av i minst to timer. Ifølge Halden Arbeiderblad dreier det seg trolig om etterlatenskaper fra krigens dager. Gjenstanden skal ha bli funnet i en innlevert leiebil.
Les mer om Halden, Rema, Shell og Twitter.
Pågrepet for vold
Tre 19-åringer og en 17-åring ble i natt pågrepet i Halden etter at de tidligere skal ha utøvd vold mot en 20-åring. Det skriver politiet på Twitter. Ifølge VG skjedde voldsepisoden på kirkegården på Os, og 20-åringen skal blant annet ha knekt nesen.
Les mer om Halden og Twitter.
Fire biler i ulykke på E6
Nødetatene har rykket ut til E6 ved avkjøringen til Halden, der det skal ha skjedd en trafikkulykke med fire biler involvert. Ulykken har skjedd i sørgående løp. Ingen personer skal være skadet, men ulykken har ført til trafikale problemer.
Les mer om Halden.
Lenge å vente på nye eiere
Budprosessen i Norske Skog og dermed Saugbrugs i Halden, er fortsatt i startfasen. Det jobbes for å få avklaring innen utgangen av februar, skriver Finansavisen. Innen den tid skal budrunden på Norske Skog AS være unnagjort og fabrikkene ha nye eiere, hvis alt går etter planen.
Husstander uten vann i Halden
Flere husstander på sydsiden i Halden er uten vann grunnet lekkasje, melder HA. Utbedringsarbeidet kommer til å vare utover dagen og Kirkegata blir stengt.
Les mer om Halden og Kirkegata.
Lagde kvalme på utested
En mann ble bortvist fra Halden sentrum i natt, melder politiet på Twitter. Mannen var beruset og skal ha oppført seg plagsomt på et utested i byen.
Les mer om Halden og Twitter.
Svenske tiltalt for råkjøring
En mann bosatt i Gøteborg må møte i Fredrikstad tingrett i dag, tiltalt for ha å kjørt i 200 kilometer i timen på E6 mellom Halden og Fredrikstad. Mannen i 30-åra risikerer ubetinget fengsel i Norge for kjøringen som skjedde i juni 2016. Selv hevder han at han bare hadde kjørt i 160 km/t.
Vil ha togstopp på Kornsjø stasjon
Østfolds stortingsrepresentant fra Sp, Ole Andr Myhrvold, vil fortsatt ha det slik at toget stopper på Kornsjø stasjon ved behov. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har svart Myhrvold at persontrafikken mellom Halden og Göteborg kjøres uten statlig støtte, derfor kan ikke staten pålegge NSB å stoppe på Kornsjø. Det er å fraskrive seg ansvaret, sier Myhrvold til Halden Arbeiderblad.
Vil ha flere fengselsplasser
Justiskomiteen på Stortinget anbefaler regjeringen å utvide Halden fengsel med 96 plasser. I budsjettinnstillingen fra justiskomiteen har Frp og Høyre fått med SV og Ap i et flertall for en bestilling til regjeringen. – Dette er viktig for både Halden og Norge, sier stortingsrepresentant Ingjerd Schou fra Høyre.
Kvinne overfalt i Halden
En kvinne i 20-årene skal ha blitt overfalt av to menn på Rødsberget i Halden. Politiet er i området med flere patruljer og søker etter gjerningsmennene. Kvinnen sitter i avhør. En av gjerningspersonene beskrives som cirka 180 cm høy, sort lue, mørk ytterjakke og olabukse. Han skal ha snakket gebrokkent norsk. Mulig opprinnelse er Midtøsten eller Øst-Europa. Den andre gjerningsmannen beskrives som ca 185 cm høy, kort mørkt glatt hår, grå joggebukse og mørk ytterjakke. Det skriver Politiet på Twitter.
Ny etat for atomavfall plasseres i Halden
Den nye statlige etaten som skal ha ansvar for opprydning av atomavfall vil bli lagt til Halden i Østfold. Halden har en av landets to atomreaktorer.
Les mer om Halden og Østfold.
Nytt atomsenter i Halden skal sikre farlig avfall
HALDEN (NRK): Den nye etaten skal ha ansvaret for opprydding av 17 tonn nasjonalt atomavfall. – På høy tid at dette kommer på plass, mener Bellona.
Les mer om Bellona og Halden.
Bortvist etter dårlig oppførsel
En god del kranglevorne personer var ute på byen i Moss, Fredrikstad og Halden lørdag kveld og natt til søndag. Til sammen melder Østfold-politiet om 13 berusede personer som ble bortvist fra sentrum i de tre byene etter å ha vært kranglete og oppført seg dårlig.
Arrestert for vold
En mann i Halden ble i natt pågrepet for vold mot samboeren sin. Han er fengslet, og skal avhøres utover dagen, skriver Østfold-politiet på Twitter. Samboeren skal ha sluppet fra det med mindre fysiske skader.
Vogntog kjørte av veien
Et vogntog har kjørt av Sponvikveien i Halden. Føreren skal ha forsøkt å snu da uhellet skjedde. Berging av vogntoget vil ta noe tid, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden, Sponvikveien og Twitter.
Må betale eks-ansatte en million
En mann er i Halden tingrett dømt for å ha sagt opp fire ansatte usakelig. Mannen drev flere serveringssteder, og de ansatte som gikk til sak måtte ifølge Halden Arbeiderblad slutte på dagen. Totalt må mannen betale 1,3 millioner kroner.
Frikjent for toll-trusler
En mann i 50-årene, bosatt i Oslo, er frifunnet for anklager om å ha truet tollere på Svinesund. Mannen møtte for tingretten i Halden forrige uke, tiltalt for å ha kommet med drapstrusler mot to tollinspektører under en kontroll i april i fjor. Tingretten konkluderer med at det på grunn av språkproblemer kan ha oppstått misforståelser begge veier, og finner det ikke bevist at mannen truet tollerne slik han var tiltalt for.
Les mer om Halden, Oslo og Svinesund.
Vil ha mer allsang på grensen
Halden kommune bør bidra med penger for å videreføre TV-programmet Allsang på grensen fra Fredriksten festning, mener rådmannen i Halden. Dette kan koste kommunen tre millioner kroner i året de kommende tre år, skriver Halden Arbeiderblad.
Frifunnet for trusler mot tollere
En Oslo-mann i 50-årene er frifunnet for anklager om å ha truet tolltjenestemenn på Svinesund i april i fjor. Tingretten i Halden konkluderer med at det på grunn av språkproblemer kan ha oppstått misforståelser begge veier.
Les mer om Halden og Svinesund.