Ha halden

Kan bli årets kommuneprofil

Stokkeordfører Erlend Larsen er en av Kommunal rapports fem kandidater til prisen og er nominert for å ha vært en drivkraft i kommunereformens første sammenslåing. Gudrun H. Grindaker, rådmann i Halden og påtroppende rådmann i nye Sandefjord er også en av de fem kandidatene. Det er leserne som avgjør hvem som får prisen.
Les mer om Halden, Kommunal og Sandefjord.

Rykker ut til arbeidsulykke

Politiet melder at et person skal ha fått hodeskader etter en fallulykke på en arbeidsplass i Halden. Nødetatene er på vei.
Les mer om Halden.
Tatt i 190 km/t på Iddeveien
En 48 år gammel mann, bosatt i Dalsland i Sverige, ble tatt etter å ha kjørt i 190 kilometer i timen på Iddeveien i Halden i begynnelsen av oktober. Fartsgrensen på strekningen er 80. Halden tingrett har dømt mannen til fengsel i 36 dager. Retten tok ikke hensyn til at mannen er avhengig av førerkortet i arbeidet, og ga ham kjøreforbud i Norge i tre år framover.
Pågrepet for skadeverk
En mann midt i 20-årene ble pågrepet i dag tidlig, mistenkt for ordensforstyrrelser og skadeverk. Blant annet skal mannen ha knust vindusruter på et privat hjem i Halden sentrum. Mannen ble tatt med mindre mengder narkotika. Han blir avhørt i dag.
Les mer om Halden.

Tre menn dømt for ulovlig retur

I løpet av en uke ble tre menn dømt i Halden tingrett for ulovlig retur til Norge etter utvisning. En 21 år gammel mann kom tilbake til landet 24. september etter å ha blitt utvist ni dager tidligere. Han ble dømt til fengsel i 10 måneder. En annen 21-åring er dømt til fengsel i ett år. Han ble utvist høsten 2013. Også en 46 år gammel mann fra Jordan er dømt til fengsel i ti måneder. Han ble sendt ut av landet i mars og kom tilbake i september.
Les mer om Halden, Jordan og Norge.
Hun varslet PST om sin egen sønn: Dager senere dro han til Syria
Thom Alexander fra Halden sluttet seg til IS og døde i februar. Tilbake i Norge sitter en fortvilt mor med mange ubesvarte spørsmål. Kunne PST ha hindret sønnen i å reise ut av landet?
Les mer om Halden, Norge, PST og Syria.
Ekspert: – 100.000 villsvin i Norge innen 25 år
Den norske villsvinbestanden lever i et avgrenset område i Østfold, rundt Halden og Aremark. Enn så lenge. Innen 25 år kan vi ha 100.000 villsvin i Norge, mener svensk forsker.
Les mer om Aremark, Halden, Norge og Østfold.
Smuglet 137 kilo marihuana
En 62 år gammel mann, bosatt i Italia, er dømt til fengsel i tre og et halvt år for å ha smuglet 137 kilo marihuana. Mannen ble stanset på Svinesund i desember i fjor. Tollerne fant narkotikaen skjult i et hulrom under en madrass i varebilen han kjørte. Da saken kom opp for Halden tingrett forrige uke, erkjente mannen seg skyldig etter tiltalen.
Les mer om Halden, Italia og Svinesund.
To mistet førerkortet i Halden
To menn mistet førerkortet med få minutters mellomrom i Halden torsdag kveld. En mann i slutten av tenårene ble stoppet etter å ha kjørt i 84 km/t i 50-sonen på Svinesundsveien ved halv sju-tiden. Få minutter senere måtte en mann i 30-årene gi fra seg førerkortet. Han hadde kjørt for fort, og samlet med det for mange prikker i førerkortet.
Les mer om Halden og Svinesundsveien.
Dømt for smugling
En 41 år gammel mann, bosatt i Sarpsborg, er i Halden tingrett dømt til 60 dagers fengsel for smugling. Mannen ble stanset etter å ha krysset den gamle Svinesundsbrua i juli i fjor. Da hadde han 154 liter brennevin, 10.000 sigaretter og 25 kilo tobakk i bilen. Det skulle vært betalt 165.000 kroner i avgifter for varene.
Pågrepet for voldsbruk
En mann i 20-årene skal uprovosert ha slått til en annen mann flere ganger i Halden sentrum i natt, melder operasjonssentralen ved Østfold politidistrikt. Mannen ble pågrepet av politiet og er anmeldt for forholdet.
Les mer om Halden og Østfold.
Turid (54) ble valgt inn i kommunestyret ved en feil – blir tvunget til å møte
En navnfeil skal ha ført til at privatpersonen Turid Lillian Thoresen ble valgt inn i kommunestyret i Halden.
Dømt for trusler mot barnevernet
En Halden-mann i 40-årene er dømt til fengsel i åtte måneder etter at han truet fostermoren til sin datter og ansatte i barnevernstjenesten i Halden. Meldinger mannen hadde lest inn på mobilsvar ble avspilt i Halden tingrett. Mannen er tidligere domfelt for å ha tent på barnevernstjenestens kontorer i Halden.
Les mer om Halden.
Dømt for truser mot barnevernet
En Halden-mann i 40-årene er dømt til fengsel i åtte måneder etter at han truet fostermoren til sin datter og ansatte i barnevernstjenesten i Halden. Meldinger mannen hadde lest inn på mobilsvar ble avspilt i Halden tingrett. Mannen er tidligere domfelt for å ha tent på barnevernstjenestens kontorer i Halden.
Les mer om Halden.
Kvinne klemt mellom bil og vegg
En eldre kvinne skal ha bli klemt mellom en bil og en murvegg i Aremark, melder Halden Arbeiderblad. Uhellet skal ha skjedd i 10.20-tiden fredag. Både skadeomfanget og årsaken til uhellet er foreløpig ukjent.
Mye laks i Enningdalselva
– Prøvefiske i sommer viste at det er rekordmye ung laks i Enningdalselva i Halden. Undersøkelser viste at det var mer lakseyngel og ungfisk enn det har vært siden 1997. Flere faktorer kan ha betydning, blant annet kan det dårlige fisket i fjor sommer ha økt bestanden, sier Leif-Roger Karlsen fiskeforvalter hos fylkesmannen i Østfold.
Vil fengsle falsk politimann
En av de to mennene som før helgen ble pågrepet etter å ha utgitt seg for å være politi, skal fremstilles for varetektsfengsling i dag. Det melder politiet i Halden. Mannen som ønskes fengslet har flere uoppgjorte saker knyttet til seg. Det var natt til fredag at de to haldenserne ble stanset med blålys, luftvåpen og falske politiuniformer på seg.
Les mer om Halden.
Slo ned tenåring i Halden
En 17 åring er mistenkt for å ha slått ned en tenåring i Halden sentrum i natt. 17-åringen ble utpekt som gjerningsmann etter at en tenåring slo hodet i bakken etter å ha blitt slått ned. Tenåringen ble hentet av ambulanse for en sjekk på sykehus.
Les mer om Halden.
Politiet vil ha tips etter grovt tyveri
Fotoutstyr til en verdi av flere hundre tusen kroner ble stjålet under et grovt tyveri fra en fotobutikk i Halden natt til søndag.
Les mer om Halden.
Vil ha tips etter grovt tyveri
Politiet er interessert i tips etter et grovt tyrveri fra en fotobutikk i Storgaten i Halden. Ifølge politiet er det stjålet fotoutstyr for mange hundre tusen kroner. Innbruddet har skjedd i tidsrommet fra lørdag kveld til i går formiddag. Kriminalteknikkere skal undersøke fotobutikken i dag.
Les mer om Halden og Storgaten.
Halden rehab
Amerikanske Luke Elliot dro til Halden for å debutere i dress. Verre ting kunne ha skjedd.
Les mer om Halden.
Norges første fengselsdom for ulovlig bygging i strandsonen
En mann fra Oslo-området er dømt til ubetinga fengsel for å ha bygd ulovlig i strandsonen i Halden kommune.
Les mer om Halden og Oslo-området.
Har ikke kommet i mål ennå
Det er fortsatt ikke tatt noen avgjørelse om hvem som blir ny ordfører i Moss. Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Hanne Tollerud, sier de i morgen ettermiddag skal ha et nytt møte med tre partier de ønsker å samarbeide med. Ordfører Tage Pettersen fra Høyre skriver i en sms at de også fører gode samtaler, som vil pågå i noen få dager til. Heller ikke i Halden er det kommet noen avklaring.
Les mer om Halden, Hanne Tollerud og Høyre.
Smuglet 16 kilo hasj
En 39 år gammel mann fra Litauen er i Halden tingrett dømt til fengsel i to år og tre måneder for å ha smuglet hasj. Han ble stanset på Svinesund i september i fjor med 16 kilo hasj skjult i bilen. I retten tilstod mannen at han visste at han hadde narkotika med seg. Tingretten har bestemt at bilen mannen benyttet, skal inndras.
Les mer om Halden, Litauen og Svinesund.
HTH videre i cupen
Halden Topphåndball gikk videre til fjerde runde i håndball-NM, etter å ha slått Kolbotn 33–19 på bortebane lørdag ettermiddag.
Les mer om Kolbotn.