Ha halden

Brøt seg inn i omsorgsboliger

En mann i 40-årene brøt seg i inn omsorgsboliger i Halden i natt, det melder politiet. Han skal ha vært beruset da det skjedde, og mannen har blitt satt i arrest over natten.
Les mer om Halden.

Til sykehus etter MC-velt

En kvinnelig MC-fører klaget på smerter i beinet etter å ha veltet på riksvei 22 i nærheten av Prestebakke sør i Halden. Hun fraktes til sykehus for en sjekk, opplyser politiet på Twitter.
Toppkeeper vender tilbake til HTH
Rasmus Bech er klar for et comeback mellom stengene i Halden Topphåndball, skriver HA. Den danske 24-åringen var en viktig spiller da haldenserne rykket opp og etablerte seg i eliteserien, men det siste året spilt i tysk og dansk håndball.
Les mer om HTH og Halden Topphåndball.
Syklist mot bil i Halden
En syklist har fått moderate skader etter å ha kollidert med en bil i BRA veien i Halden. Føreren av bilen har fått førerkortet beslaglagt.
Les mer om BRA og Halden.

Gir ikke penger til Rygge Airport

Halden kommune gir ikke penger til selskapet Rygge Airport som jobber for å få ny drift ved den sivile flyplassen på Rygge. Kommunen var bedt om å gi hundre tusen kroner, men formannskapet sa enstemmig nei til søknaden, skriver ha-halden.no
Les mer om Rygge Airport og Rygge.
Brukte syv timer hjem
Familien til en 96-åring er kritiske til at det tok syv timer for kvinnen å komme seg fra sykehuset på Kalnes og hjem til Halden. Ifølge HA var kvinnen så lei av å vente at hun til slutt betalte taxituren av egen lomme. Sykehuset beklager og vil rette opp.
Les mer om Halden.
Tatt med kniv på byen
En mann i 30-årene er pågrepet etter at han skal ha truet en annen person med kniv utenfor et utested i sentrum av Halden ved 1.30-tiden natt til lørdag. Mannen med kniv hadde kuttet seg selv i hånden, men ellers ble ingen skadd, ifølge politiet.
Les mer om Halden.
Samfunnsstraff for vold
En kvinne i midten av 20-årene er dømt til å utføre 135 timer samfunnsstraff. Halden tingrett fant henne blant annet skyldig i å ha sparket en politibetjent, slått en annen kvinne og for oppbevaring av narkotika.
Halden kan få ny klubb
Ildsjeler jobber for å starte opp ny håndballklubb etter at Halden HK meldte seg konkurs denne uken. Det skriver Halden Arbeiderblad. Initiativgruppen må ha 400.000 kroner i startkaptial innen søndag kveld for at ny klubb skal bli en realitet. Halden Idrettsråd har allerede bevilget 50.000 kroner, skriver avisen.
Bygger ut Intercity
Det blir bygging av dobbeltspor på det ytre Intercity-triangelet helt til Lillehammer, Halden og Skien, opplyser de borgerlige partiene. – Helheten er viktig. Vi kan ikke ha flere prosjekter som i Vestfold, at en jernbanestrekning blir tatt i bruk, men passer ikke med resten av systemet, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.
Etterlyser vitner etter påkjørsel
Politiet søker vitner etter at en person skal ha blitt overkjørt av en personbil i Halden natt til søndag. Ulykken skal ha skjedd i krysset Georg Feyds gate og Bjerkelundsveien i Tistedalen. Politiet er kjent med at det var flere mindreårige personer i nærheten, og tror at noen kan ha observert hendelsen eller har annen informasjon.
Eldre mann alvorlig skadd
En eldre mann er alvorlig skadd etter å ha fått varm parafin over seg i Halden. Mannen er fløyet til Ullevål sykehus. Politiet melder på Twitter at det var et rent uhell under arbeid med parafinovn.
Les mer om Halden, Twitter og Ullevål.
Skal ha underslått 12 millioner
Politiet i Østfold er ferdige med etterforskningen av saken der en mann er siktet for grovt underslag fra Sykehuset Østfold. Ifølge Halden Arbeiderblad er han nå siktet for underslag på totalt 12 millioner kroner. Mannen ble avhørt av politiet på nytt i januar.
Stjal gullring
En kvinne i 40-årene ble pågrepet i Halden sentrum etter å ha stjålet en ring fra en av byens gullsmeder. Kvinnen var i besittelse av ringen ved pågripelsen og er tatt med til Halden politistajson for avhør.
Les mer om Halden.
Jerv vil ha Kvik Halden-spiller
Martin Hoel Andersen blir trolig klar for Jerv i løpet av uka.
Les mer om Jerv og Kvik Halden-spiller.
Må i fengsel etter tur til Sverige
En mann i 30-årene er i Halden tingrett dømt for å ha brutt innreiseforbudet han var ilagt. Det ble oppdaget da han var en tur over grensa til Sverige for å handle.
Les mer om Halden og Sverige.
Ordfører risikerer tvangsmulkt
Ordfører i Aremark Geir Aarbu har vært så treg med å koble bolighuset på gården til det kommunale avløpsnett at han er truet med tvangsmulkt, skriver ha-halden.no. Nå sier ordføreren til avisa at han skal ordne opp i saken.
Les mer om Aremark Geir Aarbu.
Vil utrede Y-jernbane
Høyre og Fremskrittspartiet i Sarpsborg ber kommunen sende brev til samferdselsministeren og spørre om det er mulig å få utredet et nytt alternativ for dobbeltsporet i Østfold, skriver sa.no. Partiene vil ha utredet et Y-alternativ hvor Fredrikstad blir endestasjon for et spor, mens et annet går fra Råde til Sarpsborg og videre til Halden.
Brøyt innreiseforbud, fengslet
En rumener og en pakistaner er i Halden tingrett dømt til henholdsvis sju og ti måneder i fengsel for å ha brutt innreiseforbudet de hadde til Norge. Rumeneren hadde innreiseforbud i to år etter å ha blitt tatt for tyveri i Rygge.
Les mer om Halden, Norge og Rygge.
Tatt med elektrosjokkvåpen
En polakk, bosatt i Østfold, er anmeldt for å ha tatt med seg et elektrosjokkvåpen inn i landet. Mannen ble stanset på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden i går kveld. Våpnet ble beslaglagt av tollerne som stanset ham.
Les mer om Halden, Holtet og Østfold.
Samboere dømt for eldreran
Et samboerpar fra Halden er dømt for å ha ranet en 84 år gammel kvinne i hennes egen leilighet i Oslo sommeren 2016. Ranskvinnen ble dømt til ett og et halvt års fengsel, mens samboeren fikk ytterligere to måneders fengsel. Ranet skjedde på morgenen lørdag 4. juni. Paret ringte på i callinganlegget og utga seg for å være fra politiet. Inne i leiligheten dyttet de kvinnen ned på sengen og holdt henne fast, mens de tok bankkortet hennes og en lapp med pinkoden. De fikk også med seg 1.500 kroner fra kvinnens veske. Kvinnen varslet politiet like etter at ranerne hadde dratt, men før bankkortet ble sperret, var kortet tappet fo
Les mer om Halden og Oslo.
Påstander om voldstrusler i Halden Arbeiderparti
Halden Arbeiderpartis «grå eminense de 40 siste årene, Svein Olaussen (73), beskyldes for å ha kommet med trusler om å «peise til sin egen etterfølger, Arve Sigmundstad (43).
Vil fengsle Hussain i ti år
Hussain står tiltalt for rektuttering til terrorhandlinger og for deltakelse i en terrororganisasjon. Hussain skal ha vervet blant annet en 24-åring fra Halden.
Les mer om Halden og Hussain.
Anser trusselsaken som oppklart
Politiet anser trusselsaken mot Halden videregående skole, avdeling Porsnes, som oppklart. Det forteller politistasjonssjef Roger Johannessen ved Halden politistasjon. - Vi har avhørt to gutter på 16 år for forholdet. Begge har erkjent å ha fremsatt trusler på Jodel. Guttene er veldig fortvilet og lei seg. Du kan godt si de er angrende syndere som forstår at spøken gikk altfor langt, sier Johannessen.
Skole stengt etter trusler
En mindreårig gutt har innrømmet å ha fremsatt svært alvorlige trusler mot Halden videregående skole. Skolen holder derfor stengt tirsdag.
Les mer om Halden.