Ha halden

Trafikkulykke i Halden

En mann i 60-årene fikk beslaglagt førerkortet etter et trafikkuhell ved Rødsveien i Halden. Tre biler var involvert. I følge politiet overholdt mannen ikke vikeplikten. Ingen skal ha blitt alvorlig skadet i ulykken.
Les mer om Halden og Rødsveien.

Brann i Halden

En brannstifter er trolig tatt i Halden. En 17-åring sitter i avhør mistenkt for å ha satt fyr på et nybygg på Næridsrød. Bygget som er under oppføring fikk mindre skader. Politiet undersøker om han står bak en annen brann, i et bilvrak for noen uker siden. 17-åringen meldte seg selv, etter at politiet hadde gjort undersøkelser i nærmiljøet.
Les mer om Halden og Næridsrød.
HK Halden vant mot Skrim Kongsberg
HK Halden vant sin tredje kamp på rad etter å ha slått Skrim i Remmenhallen søndag. Det skriver Halden Arbeiderblad. Kampen endte 28 -22 til HK Halden.
Smuglet 3,9 kilo amfetamin
En 42 år gammel mann, bosatt i Polen, er i Halden tingrett dømt til fengsel i fire år og sju måneder for å ha smuglet narkotika. Han ble tatt på Svinesund med 3,9 kilo amfetamin i bilen i juni i fjor. Mannen er tidligere utvist fra Norge, og han brukte falsk legitimasjon da han ble stanset på Svinesund. Han erklærte seg skyldig på alle punkter under rettssaken. Tingretten har bestemt at mannens bil skal inndras.
Les mer om Halden, Norge, Polen og Svinesund.

Tiltalt for å hindre tollerne

En 21-årig mann, bosatt i Strömstad, er stevnet for Halden tingrett, tiltalt for å ha hindret tollerne i sitt arbeid. Mannen skal ha latt være å slippe fram Tollvesenets patrulje, da de kom bak ham med blålys på bilen på riksvei 21 i Halden for et drøyt år siden. 21-åringen er også tiltalt for to tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort og for å ha oppgitt falskt navn til politiet.
Les mer om Halden og Strömstad.
Fratatt førerkortet
En bilfører ble fratatt førerkortet etter å ha blitt stanset av en en politipatrulje på Svinesundparken i Halden. Ifølge politiet fremstod føreren som beruset. Prøver ble tatt.
Les mer om Halden og Svinesundparken.
Sommel ga betingede dommer
Usedvanlig lang saksbehandlingstid hos påtalemyndigheten og uforbeholdne tilståelser førte til at fire menn slipper å sone i fengsel etter å ha blitt tatt for kjøp og salg av betydelige mengder cannabis. Narkotikasalget fant sted i 2012 og 2013. Tre av de fire er dømt til fengsel i et halvt år, den fjerde fikk en dom på fengsel i 75 dager, men samtlige dommer er gjort betinget. Halden tingrett betrakter dette som et alvorlig brudd på menneskerettighetskonvensjonen.
Tog mot bil i Onsøy
En bil er påkjørt av toget fra Halden mot Oslo på en planovergang ved Høyum i Onsøy i Fredrikstad. Ingen personer skal ha kommet til skade i sammenstøtet. Toget står på stedet, og NSB arbeider med alternativ transport. Østfoldbanen er stengt mellom Fredrikstad og Råde.
Pågrep truende og voldelig mann
Politiet i Halden har pågrepet en mann i 30-årene som skal ha vært truende og voldelig mot en kvinne. Hendelsen skjedde i en leilighet i sentrum, opplyser politiet.
Les mer om Halden.
Viking tilbake på tapersporet
Etter å ha brutt den elleve kamper lange tapsrekken mot Stord i forrige hjemmekamp, ble Halden for sterke i lørdagens bortekamp. Viking tapte til slutt 34-28.
Les mer om Halden og Stord.
Påkjøring i rundkjøring
En bilist fra Halden slapp unna uten skader etter å ha kjørt inn i midtrabatten i en rundkjøring på Brødløs.
Les mer om Halden.
Tog mot bil i Ingedal
En bil og et tog har kollidert ved Ingedal i Sarpsborg. Politiet har vært i kontakt med bilføreren, og han skal ha det bra, melder Østfold politidistrikt. Nødetatene er på vei til stedet. Togtrafikken mellom Halden og Sarpsborg har stanset som en følge av ulykken.
Les mer om Halden, Ingedal, Sarpsborg og Østfold.
Kan bli årets kommuneprofil
Stokkeordfører Erlend Larsen er en av Kommunal rapports fem kandidater til prisen og er nominert for å ha vært en drivkraft i kommunereformens første sammenslåing. Gudrun H. Grindaker, rådmann i Halden og påtroppende rådmann i nye Sandefjord er også en av de fem kandidatene. Det er leserne som avgjør hvem som får prisen.
Les mer om Halden, Kommunal og Sandefjord.
Rykker ut til arbeidsulykke
Politiet melder at et person skal ha fått hodeskader etter en fallulykke på en arbeidsplass i Halden. Nødetatene er på vei.
Les mer om Halden.
Tatt i 190 km/t på Iddeveien
En 48 år gammel mann, bosatt i Dalsland i Sverige, ble tatt etter å ha kjørt i 190 kilometer i timen på Iddeveien i Halden i begynnelsen av oktober. Fartsgrensen på strekningen er 80. Halden tingrett har dømt mannen til fengsel i 36 dager. Retten tok ikke hensyn til at mannen er avhengig av førerkortet i arbeidet, og ga ham kjøreforbud i Norge i tre år framover.
Pågrepet for skadeverk
En mann midt i 20-årene ble pågrepet i dag tidlig, mistenkt for ordensforstyrrelser og skadeverk. Blant annet skal mannen ha knust vindusruter på et privat hjem i Halden sentrum. Mannen ble tatt med mindre mengder narkotika. Han blir avhørt i dag.
Les mer om Halden.
Tre menn dømt for ulovlig retur
I løpet av en uke ble tre menn dømt i Halden tingrett for ulovlig retur til Norge etter utvisning. En 21 år gammel mann kom tilbake til landet 24. september etter å ha blitt utvist ni dager tidligere. Han ble dømt til fengsel i 10 måneder. En annen 21-åring er dømt til fengsel i ett år. Han ble utvist høsten 2013. Også en 46 år gammel mann fra Jordan er dømt til fengsel i ti måneder. Han ble sendt ut av landet i mars og kom tilbake i september.
Les mer om Halden, Jordan og Norge.
Hun varslet PST om sin egen sønn: Dager senere dro han til Syria
Thom Alexander fra Halden sluttet seg til IS og døde i februar. Tilbake i Norge sitter en fortvilt mor med mange ubesvarte spørsmål. Kunne PST ha hindret sønnen i å reise ut av landet?
Les mer om Halden, Norge, PST og Syria.
Ekspert: – 100.000 villsvin i Norge innen 25 år
Den norske villsvinbestanden lever i et avgrenset område i Østfold, rundt Halden og Aremark. Enn så lenge. Innen 25 år kan vi ha 100.000 villsvin i Norge, mener svensk forsker.
Les mer om Aremark, Halden, Norge og Østfold.
Smuglet 137 kilo marihuana
En 62 år gammel mann, bosatt i Italia, er dømt til fengsel i tre og et halvt år for å ha smuglet 137 kilo marihuana. Mannen ble stanset på Svinesund i desember i fjor. Tollerne fant narkotikaen skjult i et hulrom under en madrass i varebilen han kjørte. Da saken kom opp for Halden tingrett forrige uke, erkjente mannen seg skyldig etter tiltalen.
Les mer om Halden, Italia og Svinesund.
To mistet førerkortet i Halden
To menn mistet førerkortet med få minutters mellomrom i Halden torsdag kveld. En mann i slutten av tenårene ble stoppet etter å ha kjørt i 84 km/t i 50-sonen på Svinesundsveien ved halv sju-tiden. Få minutter senere måtte en mann i 30-årene gi fra seg førerkortet. Han hadde kjørt for fort, og samlet med det for mange prikker i førerkortet.
Les mer om Halden og Svinesundsveien.
Dømt for smugling
En 41 år gammel mann, bosatt i Sarpsborg, er i Halden tingrett dømt til 60 dagers fengsel for smugling. Mannen ble stanset etter å ha krysset den gamle Svinesundsbrua i juli i fjor. Da hadde han 154 liter brennevin, 10.000 sigaretter og 25 kilo tobakk i bilen. Det skulle vært betalt 165.000 kroner i avgifter for varene.
Pågrepet for voldsbruk
En mann i 20-årene skal uprovosert ha slått til en annen mann flere ganger i Halden sentrum i natt, melder operasjonssentralen ved Østfold politidistrikt. Mannen ble pågrepet av politiet og er anmeldt for forholdet.
Les mer om Halden og Østfold.
Turid (54) ble valgt inn i kommunestyret ved en feil – blir tvunget til å møte
En navnfeil skal ha ført til at privatpersonen Turid Lillian Thoresen ble valgt inn i kommunestyret i Halden.
Dømt for trusler mot barnevernet
En Halden-mann i 40-årene er dømt til fengsel i åtte måneder etter at han truet fostermoren til sin datter og ansatte i barnevernstjenesten i Halden. Meldinger mannen hadde lest inn på mobilsvar ble avspilt i Halden tingrett. Mannen er tidligere domfelt for å ha tent på barnevernstjenestens kontorer i Halden.
Les mer om Halden.