Ha halden

Manglet førerkort i Halden

Politiet anmeldte i 15:20-tiden en mann i 50-årene for å ha kjørt uten førerkort. Forholdet skjedde i Gimleveien i Halden.
Les mer om Gimleveien og Halden.

Tagger hoppet i elva i Halden

En mann i starten av 20-årene ble lørdag kveld sendt hjem til sin far etter å ha hoppet i elva ved Grønland i Halden. Mannen endte i vannet i et forsøk på å stikke av fra politiet, etter å ha blitt tatt for å tagge på en bygning. – Mannen ble fisket opp og avhørt om sitt skadeverk. Erkjente sin brøde og ble sendt hjem til sin far. Han er anmeldt, opplyser politiet.
Les mer om Grønland og Halden.
Edquist sier ja til Stortinget
Halden-ordfører Thor Edquist har sagt ja til å stille som kandidat til Stortinget neste høst. Det skriver Halden Arbeiderblad. Også Bjørg Lund og Fredrik Holm er nominert fra Halden Høyre. Til avisa sier Edquist at det ikke vil ha innvirkning på ordførerjobben, siden en eventuell stortingsplass ligger mer enn et år frem i tid.
Helikopter-søk etter rømlinger
Politiet måtte bruke helikopter, for å finne to menn som stakk til skogs etter et fluktforsøk i Halden i natt. Det var to cubanere som kom over grensa i en svenskregistrert, stjålet bil. De skal ha stukket av fra Tollvesenet før politiet stoppet bilen ved Båtholm i Halden. Derfra stakk de til skogs, før de ble pågrepet etter å ha blitt oppdaget av politihelikopteret. De blir nå avhørt utover dagen, og de skal også være mistenkt for en rekke innbrudd i Sverige.

To menn pågrepet etter politijakt i Halden

Mennene gjemte seg i en skog ved Halden fengsel etter å ha stjålet en bil i Sverige, men ble oppdaget av et politihelikopter.
Les mer om Halden og Sverige.
Tatt med 1300 liter øl
En bilfører fra Sørlandet ble stanset av tollere i Halden i går kveld med 1300 liter øl i varebilen. Tollerne rykket ut etter å ha observert en meget tungt lastet varebil på sine overvåkningskameraer ved grensen til Sverige. Bilføreren i slutten av 20-årene sier han eide halvparten av ølet og hadde kjøpt resten for en kamerat.
Les mer om Halden, Sverige og Sørlandet.
Smuglerbil avslørt på kamera
En mann fra Agder ble stanset etter å ha krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden ved halv åttetiden i går kveld. Tollerne rykket ut, etter å ha observert en meget tungt lastet varebil på overvåkningskameraene. I bilen ble det funnet 1.300 liter øl. Føreren, som er i slutten av 20-årene, hevdet at han eide halvparten av ølet. Resten hadde han kjøpt for en kamerat.
Les mer om Agder, Halden og Holtet.
Bil kolliderte med ATV
n person kjøres til legevakt for sjekk etter et trafikkuhell i Marcus Thranes gate, Halden. En bil skal ha kollidert med en ATV. Det skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Les mer om ATV, Halden, Twitter og Øst.
Vil ha tog over Iddefjorden
Ordfører Thor Edquist i Halden vil ha en delt løsning for jernbanen i byen. Han mener at trafikken til utlandet bør gå over Svinesund, samtidig som dagens Inter-citylinje til Halden by blir beholdt. En arbeidsgruppe fra Jernbaneverket og deres svenske kolleger anbefaler at nytt dobbeltspor til Sverige skal gå gjennom byen. Edquist ønsker heller en delt løsning, for å unngå store inngrep i byen.
En person omkom i småflystyrt ved Halden
En person er funnet omkommet etter at et småfly styrtet ved Kjølset nord for Halden. Flyet skal ikke ha sendt ut nødmelding før styrten.
Les mer om Halden og Kjølset.
Helte øl over en politimann
En 19-åring ble innbrakt av politiet i Halden kl 04.30 etter å ha helt øl over en politimann. En time tidligere ble en en beruset mann i 20-årene innbrakt av politiet i Sarpsborg for å ha knust en rute på en bil. Rundt klokka 01.00 ble en mann i 20-årene pågrepet av politiet i Fredrikstad etter at han skal ha slått en dørvakt.
Les mer om Fredrikstad, Halden og Sarpsborg.
Ordføreropprør mot Intercity-satsing
Flere reisende vil ha nytte av at lokaltogstrekninger rundt Oslo blir rustet opp enn stor-investeringene på intercitytog til Skien, Lillehammer og Halden, slår en ny rapport fast.
Vil ruste opp «gamle toglinjer
Å ruste opp gamle togbaner rundt Oslo vil komme flere reisende til gode, enn stor-investeringen på Intercity-utbyggingen til Skien, Halden og Lillehammer, viser en ny rapport fra rådgivningsselskapet Citivas. Rapporten er bestilt at 21 kommuner på Østlandet. Ordfører i Sørum Marianne Grimstad Hansen (H) og flere av de andre orførerne møtte opp på Jessheim stasjon i dag for å spørre pendlerne hva de vil ha.
17-åring kjørte familiens bil
En 17 år gammel gutt ble stanset av politiet i Halden ved halv totiden i natt. Han er anmeldt for å ha kjørt familiens bil uten førerkortet.
Les mer om Halden.
Flytter produksjon hjem
Halden-bedriften Teknotherm går mot strømmen. Bedriften flytter nå produksjonen av el-tavler hjem igjen etter å ha flyttet produksjonen til Kina i 2008. Det viser seg nemlig at produksjonen i Halden er best både på pris og kvalitet, skriver Halden Arbeiderblad.
Russebil begynte å brenne
Bilen som tok fyr ved Quality i Sarpsborg i kveld, var en russebil. Det opplyser Alarmsentral Brann Øst. Det skal ha begynt å brenne i det elektriske i motorrommet. Brannvesenet fikk enkelt slukket brannen, men russejentene står midlertidig uten russebil. Det arrangeres et stort russetreff på Fredriksten i Halden i helgen.
Smuglet 2,1 kg kokain
Et tysk par ble stanset med 2,1 kilo kokain i bilen, etter å ha krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden på formiddagen den 21. februar. Bilen ble fanget opp av overvåkningskameraene ved grensen. Narkotikaen ble funnet i et konstruert rom ved bakluka på bilen ved bruk av hund. Beslaget er holdt hemmelig inntil nå, av hensyn til politiets etterforskning av saken.
Les mer om Halden og Holtet.
Vil ha sentrumsnær brannstasjon
Rådmannen i Halden skal arbeide videre med planer for en ny, sentrumsnær brannstasjon. Det vedtok politikerne i hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø i går, skriver Halden Arbeiderblad. Brannstasjonen i Halden er fra 1911, og har store bygningstekniske feil og mangler.
Promillekjører stanset i tollen
Etter å ha drukket vin og tatt en sovetablett kvelden i forveien, dro en Fredrikstad-mann på handletur til Strömstad morgenen etter, en augustdag i fjor. På hjemveien ble mannen stanset i tollen, og tollerne fattet mistanke om at han ikke burde kjøre. Prøver som ble tatt, viste en promille på 0,8. Halden tingrett har gitt 56-åringen en betinget dom på fengsel i 18 dager, en bot på 20.000 kroner og bestemt at mannen ikke får kjøre bil i halvannet år.
Halden-løper best i Lørdagskjappen
Magne Dæhli fra Halden SK vant eliteklassen i orienteringsløpet Lørdagskjappen i dag, skriver Halden Arbeiderblad. 1500 løpere deltok under løpet som ble arrangert i Våler. Dameklassen ble vunnet av Heidi Bagstevold fra Fredrikstad, mens Halden-løperen Olav Lundanes ble diskvalifisert etter å ha vært innom feil post.
Vil ha busser på biodiesel
Fylkesrådmannen foreslår at bussene i Askim, Halden og Moss bør gå over til biodiesel. Det går fylkesordfører Ole Haabeth imot. Han mener det er bedre å satse på at busser i fremtiden skal gå på bioetanol, som Borregaard produserer, eller biogass. Biogass produseres i Fredrikstad, og Saugbrugs planlegger et stort anlegg i Halden. Biodiesel ville være billigere, men fylkesordfører Ole Haabeth mener det ikke er så miljøvennlig.
Satt i drukkenskapsarrest
En beruset mann skal ha vært til sjenanse i Halden sentrum. Han ble tatt hånd om av politiet. Mannen er fremstilt for lege og satt i drukkenskapsarresten, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
Smuglet ti kilo metamfetamin
En 36 år gammel mann, hjemmehørende i Litauen, er dømt til fengsel i sju og et halvt år for å ha smuglet narkotika. Mannen ble tatt på Svinesund i midten av april i fjor med nær ti kilo metamfetamin i bilen. Stoffet var gjemt i åtte flasker som var skjult i hulrom under setene i bilen. Under rettssaken i Halden tingrett innrømmet mannen at han visste at han fraktet narkotika, men han hevdet at han ikke visste hva det var.
Les mer om Halden, Litauen og Svinesund.
Mistet førerkortet på E6
En bilfører ble stanset av Utrykningspolitiet på E6 i Halden, etter å ha blitt målt til 152 km/t i 110-tonen. Førerkortet ble beslaglagt.
Les mer om Halden og Utrykningspolitiet.
Kjørte gjennom porten på vaskehall
En eldre kvinne er fraktet til legevakt, etter at hun kjørte en bil gjennom porten på en vaskehall på Brødløs i Halden. Ifølge politiet skal bilen ha vært inne i vaskehallen, kjørt gjennom porten og truffet en betongkant på utsiden. En mannlig passasjer ble behandlet for sårskader på stedet.
Les mer om Halden.