Ha halden

Arrestert for vold

En mann i Halden ble i natt pågrepet for vold mot samboeren sin. Han er fengslet, og skal avhøres utover dagen, skriver Østfold-politiet på Twitter. Samboeren skal ha sluppet fra det med mindre fysiske skader.

Vogntog kjørte av veien

Et vogntog har kjørt av Sponvikveien i Halden. Føreren skal ha forsøkt å snu da uhellet skjedde. Berging av vogntoget vil ta noe tid, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden, Sponvikveien og Twitter.
Må betale eks-ansatte en million
En mann er i Halden tingrett dømt for å ha sagt opp fire ansatte usakelig. Mannen drev flere serveringssteder, og de ansatte som gikk til sak måtte ifølge Halden Arbeiderblad slutte på dagen. Totalt må mannen betale 1,3 millioner kroner.
Frikjent for toll-trusler
En mann i 50-årene, bosatt i Oslo, er frifunnet for anklager om å ha truet tollere på Svinesund. Mannen møtte for tingretten i Halden forrige uke, tiltalt for å ha kommet med drapstrusler mot to tollinspektører under en kontroll i april i fjor. Tingretten konkluderer med at det på grunn av språkproblemer kan ha oppstått misforståelser begge veier, og finner det ikke bevist at mannen truet tollerne slik han var tiltalt for.
Les mer om Halden, Oslo og Svinesund.

Vil ha mer allsang på grensen

Halden kommune bør bidra med penger for å videreføre TV-programmet Allsang på grensen fra Fredriksten festning, mener rådmannen i Halden. Dette kan koste kommunen tre millioner kroner i året de kommende tre år, skriver Halden Arbeiderblad.
Frifunnet for trusler mot tollere
En Oslo-mann i 50-årene er frifunnet for anklager om å ha truet tolltjenestemenn på Svinesund i april i fjor. Tingretten i Halden konkluderer med at det på grunn av språkproblemer kan ha oppstått misforståelser begge veier.
Les mer om Halden og Svinesund.
Frifunnet for trusler mot tollerne
En Oslo-mann i 50-årene er frifunnet for anklager om å ha truet tolltjenestemenn på Svinesund i april i fjor. Tingretten i Halden konkluderer med at det på grunn av språkproblemer kan ha oppstått misforståelser begge veier.
Les mer om Halden og Svinesund.
Berusede menn fikk marsjordre
Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens n ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. I tillegg ble en mann i Moss satt i drukkenskapsarresten etter å ha utført skadeverk på en eiendom. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.
Les mer om Rakkestad og Østfoldbyene.
Hørte seg lei på hanegaling
En hønseoppdretter i Halden får ikke lenger lov til å ha haner. Det er resultatet av en støyklage på hanegaling fra oppdretterens nabo, skriver Halden Arbeiderblad. Oppdretteren må fjerne hanene innen den 10. november, har kommunelegen bestemt.
Egget på seg naboen
En hønseoppdretter i Halden får ikke lov til å ha haner. Det er resultatet av en støyklage på grunn av hanegaling fra en nabo, skriver Halden Arbeiderblad. Naboen må fjerne hanene innen den 10. november, har kommunelegen nå avgjort.
Vil ha direktorat til Halden
Østfold Arbeiderparti ønsker at et nytt direktorat for atomavfall legges til Halden. I statsbudsjettet varslet regjeringen at det skal opprettes et slikt forvaltningsorgan. Stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås (Ap) mener kompetansen ved Institutt for energiteknikk taler for Halden.
Les mer om Halden og Institutt.
Ap vil ha direktorat til Halden
Østfold Arbeiderparti krever at et direktorat for atomavfall legges til Halden. I statsbudsjettet varslet regjeringen at de neste år skal opprette et nytt organ for å håndtere nasjonalt atomavfall.
Les mer om Halden.
Kjørte i 200km/t - må møte i retten
En mann i begynnelsen av 30-årene fra Göteborg, er tiltalt for å ha kjørt i 200 kilometer i timen på E6 mellom Svingenskogen i Halden og Årum i Fredrikstad. Kjøringen fant sted i slutten av juni i fjor. Fartsgrensen på den aktuelle strekningen er 110. Rettssaken mot mannen er berammet i tingretten i Fredrikstad i midten av desember.
Kjørte i tre - stakk av
Politiet måtte sent lørdag kveld ut på leting etter føreren av en bil som hadde kjørt inn i et tre på Gimle i Halden. Politiet skriver på Twitter at de etter hvert fant en mann i 40-årene som antas å ha vært sjåføren. Han var ruset og manglet gyldig førerkort.
Les mer om Gimle, Halden og Twitter.
To til legevakt etter kollisjon
En kvinne og en mann, begge i tretti-åra, er sendt til legevakt etter en front-mot-front kollisjon på fylkesvei 22 ved Østerbo i Halden i morges. Den ene bilen skal ha kommet over i feil kjørefelt. Politiet sier de skal vurdere om de skal gå videre med saken.
Les mer om Halden og Østerbo.
Travel natt for politiet
Hele 18 personer har blitt bortvist fra sentrum, og to personer har blitt tatt med til arrest for å ha oppført seg dårlig eller sloss. Hendelsene skal ha skjedd i Halden, Fredrikstad og Sarpsborg skriver politiets operasjonssentral på Twitter.
Fire mistenkt for skolebrann
Fire gutter er mistenkt for å ha tent på Rødsberg ungdomsskole natt til mandag, skriver Halden Arbeiderblad. Krimsjef i Halden, Mona Bergseth, sier at de mistenkte er i alderen 16 til 20 år. Deler av skoletaket ble skadet under brannen.
Fire mistenkt etter skolebrann
Fire gutter er mistenkt for å ha tent på Rødsberg ungdomsskole. Det skriver Halden Arbeiderblad. Brannen startet natt til mandag. Krimsjef i Halden, Mona Bergseth forteller at de mistenkte guttene er i alderen 16 til 20 år. Underbygget til overtaket ble skadet under brannen.
Flere avhør om skolebrann i Halden
Politiet i Halden har avhørt flere personer etter brannen på Rødsberg skole natt til mandag. De mistenker flere personer for å ha tent på, sier krimsjef Mona Bergseth. Men hun ønsker så langt ikke å komme med flere detaljer.
Stakk av etter ulykke
En bilfører har stukket av fra en ulykke i Halden. Politiet skriver på Twitter at ulykken skjedde ved Vaterland bru i sentrum av byen. En bil skal ha blitt påkjørt bakfra, og en person som satt i bilen har meldt om smerter i nakken.
Les mer om Halden, Twitter og Vaterland.
Travel natt for politiet i Østfold
Politiet har hatt en travel natt i Halden, Moss og Fredrikstad. Hele tolv personer ble bortvist eller arrestert for ordensforstyrrelser, ufin oppførsel eller for å ha forulempet politiet. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter. En mann i 30-årene ble også siktet for promillekjøring, mens en mann i 20-årene ble anmeldt for besittelse av dopingmidler.
Marianne Vos vant Ladies Tour
Nedrelandske Marianne Vos vant Ladies Tour, etter å ha spurtet inn til tredjeplass på dagens etappe i Halden.
Les mer om Halden.
Pågrep mann med bajonett i Halden
Politiet i Halden pågrep en mann som gikk rundt med en bajonett han hadde stjålet fra en butikk. Halden Arbeiderblad skriver at ingen skal ha blitt truet. – Mannen er i 30-årene og er avhørt for forholdet. Han er ikke pågrepet, sier operasjonsleder Paul Horne til avisen.
Les mer om Halden og Paul Horne.
Nytt nattlig smell i Halden
– Noen synes det er veldig moro å lage smell midt på natten, sier operasjonsleder Paul Horne i politiet til HA. Det var klokken 03.55 at et smell vekket flere personer i Halden. I mai smalt det fra en hjemmelaget utskytingsrampe midt på natten i Halden.
Les mer om Halden og Paul Horne.
Mathisen med sterk seier
Syklist Silje Mathisen vant den tredje etappen av Jeugdtour Assen i Nederland. Ifølge HA sykler Halden-syklisten i klassen for 15- og 16-åringer.