Ha halden

Døde trolig etter sykdom

Personen som ble funnet død i Halden sist fredag kan ha dødd som følge av sykdom. Det opplyser Østfoldpolitiet. Rapporten fra den foreløpige obduksjonen er ikke klar enda, men Espen Fronth-Andersen på Vold- og sedelighetsavdelingen sier informasjonen så langt antyder et sykdomsrelatert dødsfall. Saken etterforskes fremdeles.

Stjal Systembolag-varer for 90 000

En 51 år gammel mann er tiltalt for å ha stjålet varer for rundt 90.000 kroner fra Systembolag fra Strömstad ned til Helsingborg. I Strömstad skal han også ha slått ned en ansatt. Det skriver Halden Arbeiderblad. Mannen fylte rett og slett kundevognene og forsvant ut gjennom ubemannede kasser. Uten å betale.
Pågrepet etter knivtrusler
En person er pågrepet av væpnet politi i Halden etter det som skal ha vært trusler med kniv i en leilighet i Tistedalen, melder HA. Pågripelsen skal ha skjedd udramatisk. Politet leter etter en annen mistenkt.
Les mer om Halden og Tistedalen.
Anmeldt for voldtekt på festival
To menn fra Sørlandet i 30-årene ble anmeldt av politiet for å ha antastet to unge jenter under helgas festival Tons of Rock i Halden. Den ene mannen er anmeldt for det som juridisk sett karakteriseres som voldtekt, ifølge Halden Arbeiderblad.

Polsk smugler prøvde å stikke av

Halden-politiet pågrep en polakk som stakk av fra en smuglerbil tidlig i går kveld. Han stakk til fots fra bilen på en bensinstasjon, etter å ha kjørt over gamle Svinesundsbrua. Bilen hadde falske danske skilter, og var lastet med 1500 liter øl og 343 liter brennevin. Polakken ble også tatt for smugling i mai.
Les mer om Svinesundsbrua.
Bråk i Halden
En person ble pågrepet og fire personer ble bort vist fra Halden sentrum for beruselse og dårlig oppførsel i løpet av natten. Det melder operasjonssentralen på Twitter. En mann er også anmeldt i Halden for å ikke ha oppgitt personalia til politiet.
Les mer om Halden og Twitter.
Kom ikke til soning
En mann i 30-årene er pågrepet i Halden for å ha unnlatt å møte til soning.
Les mer om Halden.
Må sone i fengsel etter underslag
Tidligere Kalnes-ansatt må i fengsel for underslag. Det skriver Halden Arbeiderblad. Mannen tilsto å ha underslått nesten 13 millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver Sykehuset Østfold og må nå sone 2 år og åtte måneder i fengsel.
Et års fengsel for promillekjøring
En mossing i slutten av 50-årene er dømt for promillekjøring for 19. gang og for kjøring uten førerkort for 20. gang. Moss tingrett fant mannen skyldig i å ha kjørt bil med 2,75 promille i Halden i april i fjor. Han er også tatt for å kjøre moped i Rygge. Mannen er også dømt for trusler og sjikane mot politibetjenter. Dommen fra Moss tingrett lyder på fengsel i et år og en bot på 10.000 kroner.
Les mer om Halden og Rygge.
Anbudsseier til Halden brannvesen
Halden brannvesen skal lære opp alle ansatte ved Sykehuset Østfold i brannsikkerhet. Nylig tok de seieren i en anbudskonkurranse hos sykehuset, skriver Halden Arbeiderblad. Halden brannvesen skal ha slukkeøvelser med 5200 ansatte ved sykehuset.
Etterlyser bileiere i Halden
Politiet i Halden ønsker å komme i kontakt med bileiere som har oppdaget skader på bilen etter i går kveld. Ifølge vitner skal en mann ha gått over flere biltak på strekningen fra torvet mot Storgata.
Les mer om Halden og Storgata.
Kranglet med kjæresten
En mann i 30-årene ble puttet i arresten etter å ha vært kranglete med sin kjæreste i Halden og nektet å forlate stedet. hendelsen skjedde like etter klokken halv ett i natt, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
Tredje runde klar
Sarpsborg møter Kongsvinger i tredjerunde i NM i fotball. Vålerenga, som måtte ha straffer for gå videre mot Kråkerøy, møter Sandefjords overmenn Ørn-Horten. Mjøndalen som slo ut Kvik Halden, møter naborivalen Strømsgodset. Kampene spilles onsdag 31. mai og torsdag 1. juni.
Mjøndalen videre
Mjøndalen er videre til tredje runde i cupen etter å ha slått Kvik Halden 3–1. Amahl Pellegrino, Jonathan Lindseth og Ousseynou Boye scoret målene for MIF.
Mann til legesjekk etter MC-ulykke
En mann i 60 årene er kjørt til legesjekk etter å ha kjørt av veien med MC i Iddefjordsveien i Halden. Det melder politiet på Twitter. Til Halden Arbeiderblad opplyser politiet at føreren endte i en stolpe, men at han ikke skal være alvorlig skadet.
Ny Ap-topp ut av partiet i Halden
Annette Farmann melder seg ut av Arbeiderpartiet i Halden. Hun fortsetter i kommunestyret som uavhengig representant, skriver HA. Farmann er den tredje sentrale Ap-politikeren som den siste tiden har forlatt partiet i Halden. Nylig meldte Per Kristian Dahl og Svein Olaussen seg ut. Farmann oppgir uenigheter med partiledelsen som forklaring.
Vil mellomlagre batterier på Øra
Batteriretur as og firmaet Rebatt søker om å mellomlagre inntil 18 000 tonn blybatterier på Øra i Fredrikstad. I dag tas slike batterier imot og mellomlagres i Horten og Halden. Alle lagrene for batterier skal ha fast dekke uten mulighet for avrenning til overvann, og forurensningsfaren er liten, står det i søknaden.
Les mer om Fredrikstad, Halden, Horten, Rebatt og Øra.
To i drukkenarrest
En mann i 30-årene er anmeldt og havnet i natt i drukkenarresten etter det politiet på Twitter kaller utilbørlig opptreden i Halden. Mannen skal blant annet ha knust en rute. Omtrent på samme tid ble en mann i tenårene også plassert i drukkenarresten. Mannen skal ha oppført seg voldelig på en privatadresse, og han er derfor også anmeldt.
Les mer om Halden og Twitter.
Etterlyser mann i grønn jakke
Politiet i Halden ønsker å komme i kontakt med en mann som ble sett bærende på en tung gjenstand i området rundt sykehuset i byen 13. mai. Det skriver Halden Arbeiderblad. Mannen hadde på seg gråsvart bukse, en tynn grønn jakke og hadde mørkt, blondt hår. Politiet mistenker at han kan ha vært involvert i smellet som kunne høres over hele byen natt til mandag.
Politiet ber om tips
Politiet ber nok en gang vitner til det brutale overfallet på Risum i Halden 23. april om å melde seg. Det skriver Halden Arbeiderblad. To personer ble pågrepet etter å ha slått ned en mann i 20-årene, slik at han måtte sendes til sykehus. De to mennene har i avhør erkjent de faktiske forholdene. Politiet å komme i kontakt med personer som befant seg på åstedet på det aktuelle tidspunktet.
Tiltalt etter elektrosjokk-angrep
Mot slutten av juni må to menn fra Fredrikstad møte i retten etter at de skal ha brukt et elektrosjokkvåpen på en haldenser i 2016.Det skriver f-b.no. Offeret kom fra det uten skader da Fredrikstad-mennene brøt seg inn i en bolig i Marcus Thranes gate i Halden, natt til 4. august i fjor. I alt ble fem personer pågrepet i tilknytning hendelsen.
Roman om fremmedkrigere solgt
Boka «Dette livet eller det neste av Demian Vitanza fra Halden er solgt til USA, Belgia, Nederland og Tsjekkia. Det skriver forfatteren selv på Facebook. Boka er en roman om Tariq fra Halden som reiste til Syria for å bli fremmedkriger. Den er basert på den ekte historien til Ishaq som ble dømt til åtte års fengsel for å ha deltatt i terrorhandlinger i Syria
To pågrepne etter vold i Halden
To personer er nå pågrepet etter at en mann i 20-årene ble slått ned i Halden lørdag kveld. Den skadde mannen ble fraktet til sykehuset Østfold med luftambulanse etter voldsepisoden, men skal ikke ha livstruende eller alvorlige skader. De to som er pågrepet sitter i politiets varetekt og skal avhøres mandag.
Les mer om Halden og Østfold.
Flere voldsepisoder mot politiet
Østfold-politiet har hatt flere episoder der de er utsatt for vold og trusler i løpet av natten. Litt over klokken 1 ble en mann i 20-årene anmeldt for trusler og forulemping av en polititjenestemann i Moss. Litt over klokken halv tre ble en mann i 30-årene pågrepet og anmeldt for vold og trusler mot en politimann, og en halvtime senere ble en mann i 20årene bortvist fra Halden sentrum etter å ha forulempet en polititjenestemann, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
Alvorlig skadet etter voldsepsisode
En mann i 20-årene ble slått ned og alvorlig skadet i Iddeveien i Halden litt over klokken 23 fredag kveld. Han ble fraktet til sykehuset i luftambulanse, skriver politiet på Twiter. Vitner skal ha forklart at det var flere gjerningspersoner. Episoden skjedde like utenfor det avsperrede området for russetreffet på Fredriksten.