Ha halden

Tredje plass til hjemmehåp

Syklisten Emilie Moberg fra Halden tok tredjeplassen i søndagens etappe av Ladies Tour i hjembyen, skriver ha-halden
Les mer om Halden.

Vedtok forelegg etter sexkjøp

Mannen som mandag ble anmeldt for å ha kjøpt sex i Halden har vedtatt et forelegg i saken.
Les mer om Halden.
Mann anmeldt for sexkjøp i Halden
Politiet har anmeldt en mann i 60-årene som skal ha kjøpt sex av en kvinne i Halden.
Les mer om Halden.
Fyll, bråk og offentlig urinering
Politiet i Østfold har hatt nok å gjøre i natt. De melder om høy partyfaktor og mye fyll og bråk både i Fredrikstad og Halden. I sistnevnte by skal en kvinne ha kjørt i ruspåvirket tilstand og rygget inn i politibilen. Flere personer er også anmeldt for offentlig urinering i natt.
Les mer om Fredrikstad, Halden og Østfold.

Bilist stakk etter sykkelulykke

En bilist stakk av etter å ha truffet en 15-åring på sykkel i Halden sent torsdag ettermiddag. Politiet ber bilisten melde seg.
Les mer om Halden.
Kranglet med gjester
Beruset gutt i tenårene ble bortvist fra et utendørs, privat arrangement på Idd i Halden etter å ha vært i klammeri med andre gjester.
Les mer om Halden og Idd.
Jente (2) påkjørt i Halden
En to år gammel jente er sendt i luftambulanse til Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt påkjørt i Halden.
Les mer om Halden og Ullevål.
Toåring påkjørt i Halden
En jente på to år er fløyet til sykehus etter å ha blitt påkjørt i Halden sentrum. Hun var våken etter ulykken.
Les mer om Halden.
Mistenkt fyllekjører
En sjåfør har fått førerkortet beslaglagt etter å ha blitt stoppet av en politipatruljen i Halden sentrum. Vedkommende mistenkes for å ha kjørt med promille og blir fremstilt for nødvendige prøver.
Les mer om Halden.
Evakuerer boligblokk i Halden
Alle nødetater er på vei til en boligblokk i Halden for å undersøke en innkommet melding om røyklukt i oppgangen. Det er besluttet å evakuere blokka fordi den ha mange beboere, opplyser politiet.
Les mer om Halden.
Kom seg i land etter forlis
En våt og kald båtfører ble kjørt til legevakt i fire-tiden i morges. Han hadde tatt seg i land på Sauøya ved Halden, etter å ha forlist med en RIB, melder politiet.
Les mer om Halden, RIB og Sauøya.
Kuer i veien
Fem kuer skal ha forvillet seg ut i veibanen ved Høgskolen i Østfold i Halden. Politiet ber bilister i området være oppmerksomme.
Les mer om Halden, Høgskolen og Østfold.
Tatt i Halden etter ulykke i Indre
En 43 år gammel kjenning er arrestert, etter at bilen han kjørte ble etterlyst fordi den skal ha stukket av fra en ulykke i spydeberg. Bilen ble stanset i Osbekkgt. i Halden i 10-tiden. Mannen hadde ikke førerkort og mistenkes for å være ruspåvirket. bilen hadde også falske og stjålne kjennemerker.
Les mer om Halden, Indre og Osbekkgt.
Fire i arresten etter bråk
Fire personer ble pågrepet av politiet i Østfoldbyene i løpet av natten for slåssing og ordensforstyrrelser. En mann ble pågrepet etter en slåsskamp under en fest i en bolig i Halden. Offeret ble kjørt til sykehus for sjekk. To menn ble pågrepet i Fredrikstad for ordensforstyrrelser og i tillegg for å ha forulempet politiet.
Østfoldbanen åpnet
Østfoldbanen er åpnet etter å ha vært stengt mellom Sarpsborg og Halden på grunn av arbeider, melder NSB.
Les mer om Halden, NSB og Sarpsborg.
– Vold mot kona
En mann i 30-årene ble pågrepet hjemme hos seg selv i Halden etter at han skal ha vært voldelig mot kona. Ifølge politiet har han lugget og slått, men kona skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Mannen skal avhøres i løpet av dagen.
Les mer om Halden og Vold.
Montessoriskole åpner
Halden Montessoriskole starter driften i august. Skolen skal ha opp til 68 elever fra 5. til 10. trinn, men i første omgang starter den opp med omkring 15 elever. Skolen har også søkt om å få drive 1. til 4. klasse i framtiden. Dette er private skoler som underviser etter pedagogiske prinsipper etablert av den italienske legen Maria Montessori.
Les mer om Maria Montessori.
Kan ha identifisert død kvinne
En mann tok kontakt med politiet i Halden i forbindelse med at en død kvinne ble funnet i Femsjøen mandag. Mannen har ut fra bilde identifisert kvinnen som et familiemedlem.
Les mer om Femsjøen og Halden.
Utsatte allsang-vedtak
Formannskapet i Halden ville i går ikke ta stilling til videre støtte av «Allsang på grensen. Det forteller ordfører Thor Edquist (H). Saken blir nå i stedet oversendt til kommunestyret uten å ha blitt behandlet. Formannskapet i Halden ønsket mer tallmateriale for å kunne ta en beslutning om å støtte TV-programmet som sendes fra Festningen.
Traktor krasjet med bil på E6
En personbil skal ha kjørt inn i en traktor bakfra på E6 i sørgående retning, like nord for avkjøringen til Halden. Politiet opplyser at føreren av personbilen har pådratt seg moderate skader. Ett felt er sperret, og trafikken dirigeres forbi.
Les mer om Halden.
Far betalte ikke bidrag
En far i Halden lot være å betale bidrag for to barn over en periode på tretten år. Mannen skulle ha betalt vel 300.000 kroner i perioden. I Halden tingrett tilstod mannen forholdet, og han fikk en betinget dom på fengsel i 45 dager.
Les mer om Halden.
Foreldrepar tiltalt for grov mishandling av barna sine
I fleire månader skal foreldreparet ha mishandla dei to sønene sine på det grovaste. Den eine sonen skal ha mellom anna blitt halden fast for å vere vitne til at broren blei slegen med belte.
Mann til sykehus etter å ha hoppet ut av overtent hus i Halden
Måtte hoppe fra andre etasje for å redde seg selv.
Les mer om Halden.
Politimann voldstiltalt
En politibetjent fra Halden møter i retten denne uka, tiltalt for å ha slått samboeren sin jevnlig. Saken føres for Halden tingrett selv om samboeren har trukket sin opprinnelige forklaring, skriver Halden Arbeiderblad. Mannen erklærte seg ikke skyldig da rettssaken startet mandag.
– Skammelig av ordfører!
Fremskrittspartiet i Halden mener erstatning skulle ha vært gitt til byggeleder, som fikk sparken fra ishall-utbyggingen.
Les mer om Halden og Skammelig.