Ha halden

Tredje runde klar

Sarpsborg møter Kongsvinger i tredjerunde i NM i fotball. Vålerenga, som måtte ha straffer for gå videre mot Kråkerøy, møter Sandefjords overmenn Ørn-Horten. Mjøndalen som slo ut Kvik Halden, møter naborivalen Strømsgodset. Kampene spilles onsdag 31. mai og torsdag 1. juni.

Mjøndalen videre

Mjøndalen er videre til tredje runde i cupen etter å ha slått Kvik Halden 3–1. Amahl Pellegrino, Jonathan Lindseth og Ousseynou Boye scoret målene for MIF.
Mann til legesjekk etter MC-ulykke
En mann i 60 årene er kjørt til legesjekk etter å ha kjørt av veien med MC i Iddefjordsveien i Halden. Det melder politiet på Twitter. Til Halden Arbeiderblad opplyser politiet at føreren endte i en stolpe, men at han ikke skal være alvorlig skadet.
Ny Ap-topp ut av partiet i Halden
Annette Farmann melder seg ut av Arbeiderpartiet i Halden. Hun fortsetter i kommunestyret som uavhengig representant, skriver HA. Farmann er den tredje sentrale Ap-politikeren som den siste tiden har forlatt partiet i Halden. Nylig meldte Per Kristian Dahl og Svein Olaussen seg ut. Farmann oppgir uenigheter med partiledelsen som forklaring.

Vil mellomlagre batterier på Øra

Batteriretur as og firmaet Rebatt søker om å mellomlagre inntil 18 000 tonn blybatterier på Øra i Fredrikstad. I dag tas slike batterier imot og mellomlagres i Horten og Halden. Alle lagrene for batterier skal ha fast dekke uten mulighet for avrenning til overvann, og forurensningsfaren er liten, står det i søknaden.
Les mer om Fredrikstad, Halden, Horten, Rebatt og Øra.
To i drukkenarrest
En mann i 30-årene er anmeldt og havnet i natt i drukkenarresten etter det politiet på Twitter kaller utilbørlig opptreden i Halden. Mannen skal blant annet ha knust en rute. Omtrent på samme tid ble en mann i tenårene også plassert i drukkenarresten. Mannen skal ha oppført seg voldelig på en privatadresse, og han er derfor også anmeldt.
Les mer om Halden og Twitter.
Etterlyser mann i grønn jakke
Politiet i Halden ønsker å komme i kontakt med en mann som ble sett bærende på en tung gjenstand i området rundt sykehuset i byen 13. mai. Det skriver Halden Arbeiderblad. Mannen hadde på seg gråsvart bukse, en tynn grønn jakke og hadde mørkt, blondt hår. Politiet mistenker at han kan ha vært involvert i smellet som kunne høres over hele byen natt til mandag.
Politiet ber om tips
Politiet ber nok en gang vitner til det brutale overfallet på Risum i Halden 23. april om å melde seg. Det skriver Halden Arbeiderblad. To personer ble pågrepet etter å ha slått ned en mann i 20-årene, slik at han måtte sendes til sykehus. De to mennene har i avhør erkjent de faktiske forholdene. Politiet å komme i kontakt med personer som befant seg på åstedet på det aktuelle tidspunktet.
Tiltalt etter elektrosjokk-angrep
Mot slutten av juni må to menn fra Fredrikstad møte i retten etter at de skal ha brukt et elektrosjokkvåpen på en haldenser i 2016.Det skriver f-b.no. Offeret kom fra det uten skader da Fredrikstad-mennene brøt seg inn i en bolig i Marcus Thranes gate i Halden, natt til 4. august i fjor. I alt ble fem personer pågrepet i tilknytning hendelsen.
Roman om fremmedkrigere solgt
Boka «Dette livet eller det neste av Demian Vitanza fra Halden er solgt til USA, Belgia, Nederland og Tsjekkia. Det skriver forfatteren selv på Facebook. Boka er en roman om Tariq fra Halden som reiste til Syria for å bli fremmedkriger. Den er basert på den ekte historien til Ishaq som ble dømt til åtte års fengsel for å ha deltatt i terrorhandlinger i Syria
To pågrepne etter vold i Halden
To personer er nå pågrepet etter at en mann i 20-årene ble slått ned i Halden lørdag kveld. Den skadde mannen ble fraktet til sykehuset Østfold med luftambulanse etter voldsepisoden, men skal ikke ha livstruende eller alvorlige skader. De to som er pågrepet sitter i politiets varetekt og skal avhøres mandag.
Les mer om Halden og Østfold.
Flere voldsepisoder mot politiet
Østfold-politiet har hatt flere episoder der de er utsatt for vold og trusler i løpet av natten. Litt over klokken 1 ble en mann i 20-årene anmeldt for trusler og forulemping av en polititjenestemann i Moss. Litt over klokken halv tre ble en mann i 30-årene pågrepet og anmeldt for vold og trusler mot en politimann, og en halvtime senere ble en mann i 20årene bortvist fra Halden sentrum etter å ha forulempet en polititjenestemann, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
Alvorlig skadet etter voldsepsisode
En mann i 20-årene ble slått ned og alvorlig skadet i Iddeveien i Halden litt over klokken 23 fredag kveld. Han ble fraktet til sykehuset i luftambulanse, skriver politiet på Twiter. Vitner skal ha forklart at det var flere gjerningspersoner. Episoden skjedde like utenfor det avsperrede området for russetreffet på Fredriksten.
– Flott at vi har fått like regler over hele landet
Ordføreren i Halden er godt fornøyd med å ha fått gjennomslag for kravet om forbud mot å drikke medbrakt alkohol på russetreff i Norge.
Les mer om Flott, Halden og Norge.
To biler stjålet
To biler er stjålet fra et firma i Iddeveien i Halden. Politiet opplyste tidligere i kveld at en hvit Renault var stjålet fra bedriften, men Terje Marstad hos operasjonssentralen forteller at det nå er snakk om enda en bil. Den andre bilen skal være en grå Nissan Vivaro. Begge bilene er varebiler, og var lastet med verktøy. Politiet ber om tips dersom noen kan ha sett bilene i går kveld eller i dag tidlig.
Flere kan ha blitt kortsvindlet
Politiet får stadig flere tips fra personer som tror de kan ha blitt frastjålet bankkortet sitt av den siktede postmannen i kortsvindelsaken. Det skriver Halden Arbeiderblad. – Vi får stadig informasjon fra folk som tror de har blitt frastjålet kort fra postkassa, men som ikke er frastjålet penger, forteller politiførstebetjent Vidar Andersen til avisa.
20 prosent rabatt på fengselsstraff
En polakk tilstod i Halden tingrett å ha smuglet amfetamin, narkotiske tabletter og litt hasj. Retten belønnet ham for å ha vært ærlig.
Les mer om Halden.
Brøt seg inn i omsorgsboliger
En mann i 40-årene brøt seg i inn omsorgsboliger i Halden i natt, det melder politiet. Han skal ha vært beruset da det skjedde, og mannen har blitt satt i arrest over natten.
Les mer om Halden.
Til sykehus etter MC-velt
En kvinnelig MC-fører klaget på smerter i beinet etter å ha veltet på riksvei 22 i nærheten av Prestebakke sør i Halden. Hun fraktes til sykehus for en sjekk, opplyser politiet på Twitter.
Toppkeeper vender tilbake til HTH
Rasmus Bech er klar for et comeback mellom stengene i Halden Topphåndball, skriver HA. Den danske 24-åringen var en viktig spiller da haldenserne rykket opp og etablerte seg i eliteserien, men det siste året spilt i tysk og dansk håndball.
Les mer om HTH og Halden Topphåndball.
Syklist mot bil i Halden
En syklist har fått moderate skader etter å ha kollidert med en bil i BRA veien i Halden. Føreren av bilen har fått førerkortet beslaglagt.
Les mer om BRA og Halden.
Gir ikke penger til Rygge Airport
Halden kommune gir ikke penger til selskapet Rygge Airport som jobber for å få ny drift ved den sivile flyplassen på Rygge. Kommunen var bedt om å gi hundre tusen kroner, men formannskapet sa enstemmig nei til søknaden, skriver ha-halden.no
Les mer om Rygge Airport og Rygge.
Brukte syv timer hjem
Familien til en 96-åring er kritiske til at det tok syv timer for kvinnen å komme seg fra sykehuset på Kalnes og hjem til Halden. Ifølge HA var kvinnen så lei av å vente at hun til slutt betalte taxituren av egen lomme. Sykehuset beklager og vil rette opp.
Les mer om Halden.
Tatt med kniv på byen
En mann i 30-årene er pågrepet etter at han skal ha truet en annen person med kniv utenfor et utested i sentrum av Halden ved 1.30-tiden natt til lørdag. Mannen med kniv hadde kuttet seg selv i hånden, men ellers ble ingen skadd, ifølge politiet.
Les mer om Halden.
Samfunnsstraff for vold
En kvinne i midten av 20-årene er dømt til å utføre 135 timer samfunnsstraff. Halden tingrett fant henne blant annet skyldig i å ha sparket en politibetjent, slått en annen kvinne og for oppbevaring av narkotika.