Ha halden

Østfoldbanen åpnet

Østfoldbanen er åpnet etter å ha vært stengt mellom Sarpsborg og Halden på grunn av arbeider, melder NSB.
Les mer om Halden, NSB og Sarpsborg.

– Vold mot kona

En mann i 30-årene ble pågrepet hjemme hos seg selv i Halden etter at han skal ha vært voldelig mot kona. Ifølge politiet har han lugget og slått, men kona skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Mannen skal avhøres i løpet av dagen.
Les mer om Halden og Vold.
Montessoriskole åpner
Halden Montessoriskole starter driften i august. Skolen skal ha opp til 68 elever fra 5. til 10. trinn, men i første omgang starter den opp med omkring 15 elever. Skolen har også søkt om å få drive 1. til 4. klasse i framtiden. Dette er private skoler som underviser etter pedagogiske prinsipper etablert av den italienske legen Maria Montessori.
Les mer om Maria Montessori.
Kan ha identifisert død kvinne
En mann tok kontakt med politiet i Halden i forbindelse med at en død kvinne ble funnet i Femsjøen mandag. Mannen har ut fra bilde identifisert kvinnen som et familiemedlem.
Les mer om Femsjøen og Halden.

Utsatte allsang-vedtak

Formannskapet i Halden ville i går ikke ta stilling til videre støtte av «Allsang på grensen. Det forteller ordfører Thor Edquist (H). Saken blir nå i stedet oversendt til kommunestyret uten å ha blitt behandlet. Formannskapet i Halden ønsket mer tallmateriale for å kunne ta en beslutning om å støtte TV-programmet som sendes fra Festningen.
Traktor krasjet med bil på E6
En personbil skal ha kjørt inn i en traktor bakfra på E6 i sørgående retning, like nord for avkjøringen til Halden. Politiet opplyser at føreren av personbilen har pådratt seg moderate skader. Ett felt er sperret, og trafikken dirigeres forbi.
Les mer om Halden.
Far betalte ikke bidrag
En far i Halden lot være å betale bidrag for to barn over en periode på tretten år. Mannen skulle ha betalt vel 300.000 kroner i perioden. I Halden tingrett tilstod mannen forholdet, og han fikk en betinget dom på fengsel i 45 dager.
Les mer om Halden.
Foreldrepar tiltalt for grov mishandling av barna sine
I fleire månader skal foreldreparet ha mishandla dei to sønene sine på det grovaste. Den eine sonen skal ha mellom anna blitt halden fast for å vere vitne til at broren blei slegen med belte.
Mann til sykehus etter å ha hoppet ut av overtent hus i Halden
Måtte hoppe fra andre etasje for å redde seg selv.
Les mer om Halden.
Politimann voldstiltalt
En politibetjent fra Halden møter i retten denne uka, tiltalt for å ha slått samboeren sin jevnlig. Saken føres for Halden tingrett selv om samboeren har trukket sin opprinnelige forklaring, skriver Halden Arbeiderblad. Mannen erklærte seg ikke skyldig da rettssaken startet mandag.
– Skammelig av ordfører!
Fremskrittspartiet i Halden mener erstatning skulle ha vært gitt til byggeleder, som fikk sparken fra ishall-utbyggingen.
Les mer om Halden og Skammelig.
En mann omkommet etter å ha falt i vannet utenfor Halden
Tilstanden til kameraten er foreløpig ukjent.
Les mer om Halden.
Jakter på flere gjerningsmenn etter voldtekt på russetreff i Halden
Sent lørdag kveld skal en kvinnelig russ ha blitt voldtatt under landstreffet på Fredriksten festning.
Les mer om Fredriksten og Halden.
Kjedekollisjon i Halden
Tre biler skal ha vært involvert i en kjedekollisjon i Halden sentrum. Politiet melder at de er på stedet sammen med ambulanse. Den ene av de involverte føler seg svimmel, ifølge politiet. Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader.
Les mer om Halden.
– 132 km/t på E6
En danske er anmeldt for å ha kjørt i 132 kilometer i timen i 100-sonen på E6 Halden. Han hadde også kjøreforbud i Norge på grunn av høy fart tidligere, melder politiet i Østfold.
Les mer om Norge og Østfold.
Vil ha tilbake 16 millioner i eiendomsskatt
Norske Skog Saugbrugs til rettsak mot Halden kommune om tilbakebtaling av eiendomsskatt på fabrikkanlegget.
Les mer om Halden.
Russejente voldtatt i Halden
Halden: En 19 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en eller flere personer under et russetreff i Halden.
Les mer om Halden.
– 19 år gammel kvinne voldtatt i Halden
En 19 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt av en eller flere personer i Halden. Ingen personer er pågrepet.
Les mer om Halden.
Russejente voldtatt i Halden
En 19 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en eller flere personer under et russetreff i Halden.
Les mer om Halden.
– Russejente voldtatt i Halden
En 19 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en eller flere personer i Halden. Ingen personer er pågrepet.
Les mer om Halden og Russejente.
Anmeldte voldsepisode
Politiet i Halden har nå tatt imot anmeldelse fra mannen som ble bedt om å komme tilbake til uka da han ønsket å anmelde en voldsepisode i helgen. Mannen skal ha blitt utsatt for blind vold av to gjerningsmenn, og politiet er nå på utkikk etter disse. De har fått beskrivelser av mennene, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med disse.
Les mer om Halden.
Savnede seilere søkte tilflukt
De to mennene som ble meldt savnet under en seiltur fra Larvik til Halden, søkte ly på Hvaler da de fikk problemer med motoren. Mennene er i god behold. De to mennene, som er 28 og 30 år gamle, ble meldt savnet etter å ha lagt fra kai i Larvik lørdag. Søndag formiddag ankom de Halden.
Les mer om Halden, Hvaler og Larvik.
Vil ha innsigelse mot Halden
Den nye sentrumsplanen i Halden kan føre til at utbygginger vedtas over hodet på folk, mener rådmannen i Østfold fylkeskommune.
Les mer om Halden og Østfold.
Båtbrann i Halden
En person sjekkes av ambulansepersonell etter en båtbrann ved Tista i Halden. Brannvesenet har slukket brannen i tresnekka som ligger fortøyd på båtplassen sin. Båteieren har fått brannsår, men ingen andre skal ha vært i båten, foreller politiet i Østfold. Det har blitt noe sotskader på to båter som lå ved siden av.
Les mer om Halden, Tista og Østfold.
Familie i Halden har fått dødsbudskap om Syria-farer (24)
Familien er i sorg etter at de fikk en telefon med budskapet om at den etniske norske konvertitten skal ha blitt drept i Syria.
Les mer om Halden, Syria-farer og Syria.