Ha halden

Kjørte i tre - stakk av

Politiet måtte sent lørdag kveld ut på leting etter føreren av en bil som hadde kjørt inn i et tre på Gimle i Halden. Politiet skriver på Twitter at de etter hvert fant en mann i 40-årene som antas å ha vært sjåføren. Han var ruset og manglet gyldig førerkort.
Les mer om Gimle, Halden og Twitter.

To til legevakt etter kollisjon

En kvinne og en mann, begge i tretti-åra, er sendt til legevakt etter en front-mot-front kollisjon på fylkesvei 22 ved Østerbo i Halden i morges. Den ene bilen skal ha kommet over i feil kjørefelt. Politiet sier de skal vurdere om de skal gå videre med saken.
Les mer om Halden og Østerbo.
Travel natt for politiet
Hele 18 personer har blitt bortvist fra sentrum, og to personer har blitt tatt med til arrest for å ha oppført seg dårlig eller sloss. Hendelsene skal ha skjedd i Halden, Fredrikstad og Sarpsborg skriver politiets operasjonssentral på Twitter.
Fire mistenkt for skolebrann
Fire gutter er mistenkt for å ha tent på Rødsberg ungdomsskole natt til mandag, skriver Halden Arbeiderblad. Krimsjef i Halden, Mona Bergseth, sier at de mistenkte er i alderen 16 til 20 år. Deler av skoletaket ble skadet under brannen.

Fire mistenkt etter skolebrann

Fire gutter er mistenkt for å ha tent på Rødsberg ungdomsskole. Det skriver Halden Arbeiderblad. Brannen startet natt til mandag. Krimsjef i Halden, Mona Bergseth forteller at de mistenkte guttene er i alderen 16 til 20 år. Underbygget til overtaket ble skadet under brannen.
Flere avhør om skolebrann i Halden
Politiet i Halden har avhørt flere personer etter brannen på Rødsberg skole natt til mandag. De mistenker flere personer for å ha tent på, sier krimsjef Mona Bergseth. Men hun ønsker så langt ikke å komme med flere detaljer.
Stakk av etter ulykke
En bilfører har stukket av fra en ulykke i Halden. Politiet skriver på Twitter at ulykken skjedde ved Vaterland bru i sentrum av byen. En bil skal ha blitt påkjørt bakfra, og en person som satt i bilen har meldt om smerter i nakken.
Les mer om Halden, Twitter og Vaterland.
Travel natt for politiet i Østfold
Politiet har hatt en travel natt i Halden, Moss og Fredrikstad. Hele tolv personer ble bortvist eller arrestert for ordensforstyrrelser, ufin oppførsel eller for å ha forulempet politiet. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter. En mann i 30-årene ble også siktet for promillekjøring, mens en mann i 20-årene ble anmeldt for besittelse av dopingmidler.
Marianne Vos vant Ladies Tour
Nedrelandske Marianne Vos vant Ladies Tour, etter å ha spurtet inn til tredjeplass på dagens etappe i Halden.
Les mer om Halden.
Pågrep mann med bajonett i Halden
Politiet i Halden pågrep en mann som gikk rundt med en bajonett han hadde stjålet fra en butikk. Halden Arbeiderblad skriver at ingen skal ha blitt truet. – Mannen er i 30-årene og er avhørt for forholdet. Han er ikke pågrepet, sier operasjonsleder Paul Horne til avisen.
Les mer om Halden og Paul Horne.
Nytt nattlig smell i Halden
– Noen synes det er veldig moro å lage smell midt på natten, sier operasjonsleder Paul Horne i politiet til HA. Det var klokken 03.55 at et smell vekket flere personer i Halden. I mai smalt det fra en hjemmelaget utskytingsrampe midt på natten i Halden.
Les mer om Halden og Paul Horne.
Mathisen med sterk seier
Syklist Silje Mathisen vant den tredje etappen av Jeugdtour Assen i Nederland. Ifølge HA sykler Halden-syklisten i klassen for 15- og 16-åringer.
Ruset mann nektet å stoppe
En person er pågrepet i Tistedalen i Halden i natt, mistenkt for å ha kjørt i rusa tilstand uten førerkort. Politiet prøvde å stanse en bil, men sjåføren nekta å stoppe og politiet mista kontakt med bilen ved Grimshøgda. En mann i 30-åra, som ligna på bilføreren, ble funnet like i området kort til etter og fremstod rusa.
Les mer om Grimshøgda, Halden og Tistedalen.
Siktet for flere lovbrudd
Halden-politiet vil ha en kriminell gjenganger fengslet i formiddag. Mannen er i 30-årene, og knyttet til narkotikamiljøet i byen. Han er siktet for flere voldsepisoder, tyverier og narkotikabruk. Politiet mener gjentakelsesfaren er stor.
Døde trolig etter sykdom
Personen som ble funnet død i Halden sist fredag kan ha dødd som følge av sykdom. Det opplyser Østfoldpolitiet. Rapporten fra den foreløpige obduksjonen er ikke klar enda, men Espen Fronth-Andersen på Vold- og sedelighetsavdelingen sier informasjonen så langt antyder et sykdomsrelatert dødsfall. Saken etterforskes fremdeles.
Stjal Systembolag-varer for 90 000
En 51 år gammel mann er tiltalt for å ha stjålet varer for rundt 90.000 kroner fra Systembolag fra Strömstad ned til Helsingborg. I Strömstad skal han også ha slått ned en ansatt. Det skriver Halden Arbeiderblad. Mannen fylte rett og slett kundevognene og forsvant ut gjennom ubemannede kasser. Uten å betale.
Pågrepet etter knivtrusler
En person er pågrepet av væpnet politi i Halden etter det som skal ha vært trusler med kniv i en leilighet i Tistedalen, melder HA. Pågripelsen skal ha skjedd udramatisk. Politet leter etter en annen mistenkt.
Les mer om Halden og Tistedalen.
Anmeldt for voldtekt på festival
To menn fra Sørlandet i 30-årene ble anmeldt av politiet for å ha antastet to unge jenter under helgas festival Tons of Rock i Halden. Den ene mannen er anmeldt for det som juridisk sett karakteriseres som voldtekt, ifølge Halden Arbeiderblad.
Polsk smugler prøvde å stikke av
Halden-politiet pågrep en polakk som stakk av fra en smuglerbil tidlig i går kveld. Han stakk til fots fra bilen på en bensinstasjon, etter å ha kjørt over gamle Svinesundsbrua. Bilen hadde falske danske skilter, og var lastet med 1500 liter øl og 343 liter brennevin. Polakken ble også tatt for smugling i mai.
Les mer om Svinesundsbrua.
Bråk i Halden
En person ble pågrepet og fire personer ble bort vist fra Halden sentrum for beruselse og dårlig oppførsel i løpet av natten. Det melder operasjonssentralen på Twitter. En mann er også anmeldt i Halden for å ikke ha oppgitt personalia til politiet.
Les mer om Halden og Twitter.
Kom ikke til soning
En mann i 30-årene er pågrepet i Halden for å ha unnlatt å møte til soning.
Les mer om Halden.
Må sone i fengsel etter underslag
Tidligere Kalnes-ansatt må i fengsel for underslag. Det skriver Halden Arbeiderblad. Mannen tilsto å ha underslått nesten 13 millioner kroner fra sin tidligere arbeidsgiver Sykehuset Østfold og må nå sone 2 år og åtte måneder i fengsel.
Et års fengsel for promillekjøring
En mossing i slutten av 50-årene er dømt for promillekjøring for 19. gang og for kjøring uten førerkort for 20. gang. Moss tingrett fant mannen skyldig i å ha kjørt bil med 2,75 promille i Halden i april i fjor. Han er også tatt for å kjøre moped i Rygge. Mannen er også dømt for trusler og sjikane mot politibetjenter. Dommen fra Moss tingrett lyder på fengsel i et år og en bot på 10.000 kroner.
Les mer om Halden og Rygge.
Anbudsseier til Halden brannvesen
Halden brannvesen skal lære opp alle ansatte ved Sykehuset Østfold i brannsikkerhet. Nylig tok de seieren i en anbudskonkurranse hos sykehuset, skriver Halden Arbeiderblad. Halden brannvesen skal ha slukkeøvelser med 5200 ansatte ved sykehuset.
Etterlyser bileiere i Halden
Politiet i Halden ønsker å komme i kontakt med bileiere som har oppdaget skader på bilen etter i går kveld. Ifølge vitner skal en mann ha gått over flere biltak på strekningen fra torvet mot Storgata.
Les mer om Halden og Storgata.