Ha halden

17-åring kjørte familiens bil

En 17 år gammel gutt ble stanset av politiet i Halden ved halv totiden i natt. Han er anmeldt for å ha kjørt familiens bil uten førerkortet.
Les mer om Halden.

Flytter produksjon hjem

Halden-bedriften Teknotherm går mot strømmen. Bedriften flytter nå produksjonen av el-tavler hjem igjen etter å ha flyttet produksjonen til Kina i 2008. Det viser seg nemlig at produksjonen i Halden er best både på pris og kvalitet, skriver Halden Arbeiderblad.
Russebil begynte å brenne
Bilen som tok fyr ved Quality i Sarpsborg i kveld, var en russebil. Det opplyser Alarmsentral Brann Øst. Det skal ha begynt å brenne i det elektriske i motorrommet. Brannvesenet fikk enkelt slukket brannen, men russejentene står midlertidig uten russebil. Det arrangeres et stort russetreff på Fredriksten i Halden i helgen.
Smuglet 2,1 kg kokain
Et tysk par ble stanset med 2,1 kilo kokain i bilen, etter å ha krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden på formiddagen den 21. februar. Bilen ble fanget opp av overvåkningskameraene ved grensen. Narkotikaen ble funnet i et konstruert rom ved bakluka på bilen ved bruk av hund. Beslaget er holdt hemmelig inntil nå, av hensyn til politiets etterforskning av saken.
Les mer om Halden og Holtet.

Vil ha sentrumsnær brannstasjon

Rådmannen i Halden skal arbeide videre med planer for en ny, sentrumsnær brannstasjon. Det vedtok politikerne i hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø i går, skriver Halden Arbeiderblad. Brannstasjonen i Halden er fra 1911, og har store bygningstekniske feil og mangler.
Promillekjører stanset i tollen
Etter å ha drukket vin og tatt en sovetablett kvelden i forveien, dro en Fredrikstad-mann på handletur til Strömstad morgenen etter, en augustdag i fjor. På hjemveien ble mannen stanset i tollen, og tollerne fattet mistanke om at han ikke burde kjøre. Prøver som ble tatt, viste en promille på 0,8. Halden tingrett har gitt 56-åringen en betinget dom på fengsel i 18 dager, en bot på 20.000 kroner og bestemt at mannen ikke får kjøre bil i halvannet år.
Halden-løper best i Lørdagskjappen
Magne Dæhli fra Halden SK vant eliteklassen i orienteringsløpet Lørdagskjappen i dag, skriver Halden Arbeiderblad. 1500 løpere deltok under løpet som ble arrangert i Våler. Dameklassen ble vunnet av Heidi Bagstevold fra Fredrikstad, mens Halden-løperen Olav Lundanes ble diskvalifisert etter å ha vært innom feil post.
Vil ha busser på biodiesel
Fylkesrådmannen foreslår at bussene i Askim, Halden og Moss bør gå over til biodiesel. Det går fylkesordfører Ole Haabeth imot. Han mener det er bedre å satse på at busser i fremtiden skal gå på bioetanol, som Borregaard produserer, eller biogass. Biogass produseres i Fredrikstad, og Saugbrugs planlegger et stort anlegg i Halden. Biodiesel ville være billigere, men fylkesordfører Ole Haabeth mener det ikke er så miljøvennlig.
Satt i drukkenskapsarrest
En beruset mann skal ha vært til sjenanse i Halden sentrum. Han ble tatt hånd om av politiet. Mannen er fremstilt for lege og satt i drukkenskapsarresten, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
Smuglet ti kilo metamfetamin
En 36 år gammel mann, hjemmehørende i Litauen, er dømt til fengsel i sju og et halvt år for å ha smuglet narkotika. Mannen ble tatt på Svinesund i midten av april i fjor med nær ti kilo metamfetamin i bilen. Stoffet var gjemt i åtte flasker som var skjult i hulrom under setene i bilen. Under rettssaken i Halden tingrett innrømmet mannen at han visste at han fraktet narkotika, men han hevdet at han ikke visste hva det var.
Les mer om Halden, Litauen og Svinesund.
Mistet førerkortet på E6
En bilfører ble stanset av Utrykningspolitiet på E6 i Halden, etter å ha blitt målt til 152 km/t i 110-tonen. Førerkortet ble beslaglagt.
Les mer om Halden og Utrykningspolitiet.
Kjørte gjennom porten på vaskehall
En eldre kvinne er fraktet til legevakt, etter at hun kjørte en bil gjennom porten på en vaskehall på Brødløs i Halden. Ifølge politiet skal bilen ha vært inne i vaskehallen, kjørt gjennom porten og truffet en betongkant på utsiden. En mannlig passasjer ble behandlet for sårskader på stedet.
Les mer om Halden.
Brennende bil meldt stjålet
Politiet er også på vei til den brennende bilen i Rakkestad. Etter det politiet har fått vite ble bilen meldt stjålet fra en rørleggerbedrift i Halden mandag morgen. Det opplyser operasjonssentralen i Østfold. Politiet er derfor interessert i å høre fra folk som kan ha sett bilen eller personer ved bilen, som står ved klubbhuset til Østbygda idrettslag i Rakkestad.
Anket og fikk strengere straff
Politimannen som ble dømt for vold mot sin samboer i mai i fjor, fikk strengere straff etter å ha anket til Borgarting lagmannsrett. Det skriver Halden Arbeiderblad. Han ble i utgangspunktet dømt til 14 måneder fengsel, men dommen ble skjerpet til 17 måneder. Tre måneder er gjort betinget med en prøvetid på tre år.
– Lite å tjene i oljebransjen
To rogalendinger, som ble tatt med 1175 liter øl i Halden i går ettermiddag, forklarte for tollerne at de hadde tatt handleturen til Tyskland fordi det er lite penger å tjene i oljebransjen om dagen. De to mennene, som begge er i 40-års alderen, ble stanset etter å ha krysset grensen på FV102 ved Berby i Halden. Drikkevarene ble beslaglagt, og de to må forberede seg på en betydelig bot fra politiet.
Les mer om Berby, Halden, Lite og Tyskland.
Innbrudd i Halden
En Renault varebil og to nye ATVer er stjålet fra et firma i BRA-veien i Halden i løpet av natten, melder politiets operasjonssentral. Flere biler skal ha blitt brutt opp på stedet, og verktøy som ble oppbevart i bilene er savnet. Politiet gjennomfører åstedsundersøkelse nå.
Les mer om ATVer og Halden.
Full 19-åring kjørte traktoren inn i hytteveggen
En 19 år gammel mann blir anmeldt for å ha kjørt en traktor inn i en hyttevegg i Halden kommune i Østfold ved midnatt natt til mandag.
Les mer om Halden og Østfold.
Traktor i hyttevegg i Halden
En traktor kjørte inn i en hyttevegg i Sponvika i Halden i natt. Politiet fikk melding om forholdet ved midnatt, og pågrep en 19 år gammel mann. Han er mistenkt for å ha kjørt den uregistrerte traktoren i beruset til stand, og han har ikke førerkort for traktor. Det er begrensede skader på hytta, melder politiets operasjonssentral.
Les mer om Halden og Sponvika.
Mann med gevær pågrepet
En såkalt «kjenning av politiet i Halden har pågrepet en mann som skal ha siktet på et hus med et gevær. Politiet etterforsker saken.
Les mer om Halden.
Tatt med øl og sprit ved Kornsjø
En mann, bosatt i Montenegro, ble stanset av tollerne, etter å ha krysset grensen på fylkesvei 101 ved Kornsjø i Halden i går ettermiddag. I den svenskregistrerte bilen mannen kjørte ble det funnet 400 liter øl og 15 liter brennevin. Mannen ble overlatt til politiet og drikkevarene ble beslaglagt.
Les mer om Halden, Kornsjø og Montenegro.
Verktøy stjålet i Tistedal
Innbruddstyver har vært på ferde på en byggeplass ved Ertemoen i Tistedal i Halden i natt. En brakkerigg, nybygget og en container er brutt opp, og det er stjålet mye verktøy. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse, og er interessert i tips fra vitner som kan ha opplysninger.
Les mer om Ertemoen, Halden og Tistedal.
Henla sak mot IFE
Statsadvokaten har henlagt saken mot Institutt for Energiteknikk i Halden. Det melder VG. Instituttet ble anmeldt av Utenriksdepartementet og Bellona for å ha levert materiale til selskaper i Russland, USA, Argentina og Frankrike. Påtalemyndigheten mener det ikke er bevist at at instituttet bevisst har spekulert i å bryte loven om eksportkontroll, og at det ikke er mulig å holde noen enkeltpersoner ansvarlig.
Skal DNA-teste alle mannlige russ
Politiet skal DNA-teste samtlige mannlige russ etter en voldtekt på et russetreff på Fredriksten Festning i Halden i fjor, melder TV2. Over tre hundre russ er sjekket allerede, men fordi det kan ha vært over to tusen menn fra hele landet på festen, så er det en tidkrevende prosess, sier avsnittsleder for vold og sedelighet i Øst politidistrikt, Atle Hauge, til TV2. Politiet skal ha full DNA-profil på den ene gjerningsmannen.
Varsler nei til sammenslåing
Aremark kommune skal om to dager ha sin tredje samtale med Halden kommune om sammenslåing. Men Aremark-ordfører Geir Aarbu forteller til Halden Arbeiderblad at han ikke vet hva som skal få ham til å stemme ja. Aarbu sier han prinsipielt er stor motstander av kommunesammenslåing, ikke minst fordi det er så mange usikkerhetsmomenter. Det skal være folkemøte i Aremark om sammenslåing 16. mars.
Brannmann skadd under slokkingsarbeid i Halden
Halden (NTB): En brannmann i 40-årene er fløyet med luftambulanse til sykehus etter å ha blitt skadd under slokkingsarbeid i Halden natt til søndag.
Les mer om Halden.