Ha halden

Anser trusselsaken som oppklart

Politiet anser trusselsaken mot Halden videregående skole, avdeling Porsnes, som oppklart. Det forteller politistasjonssjef Roger Johannessen ved Halden politistasjon. - Vi har avhørt to gutter på 16 år for forholdet. Begge har erkjent å ha fremsatt trusler på Jodel. Guttene er veldig fortvilet og lei seg. Du kan godt si de er angrende syndere som forstår at spøken gikk altfor langt, sier Johannessen.

Skole stengt etter trusler

En mindreårig gutt har innrømmet å ha fremsatt svært alvorlige trusler mot Halden videregående skole. Skolen holder derfor stengt tirsdag.
Les mer om Halden.
Kjørte vinglete i stjålet bil
Politiet i Halden har anmeldt en mann i 30-årene, etter at han ble stanset av en patrulje i Tistedal. Politiet fikk i ettermiddag flere meldinger om en bil som kjørte vinglete. Mannen bak rattet hadde ikke førerkort, erkjente å ha stjålet bilen og mistenkes for å ha vært ruspåvirket, ifølge politiet.
Les mer om Halden og Tistedal.
Stoppet bil fullastet med øl
En svenskregistrert personbil med tilhenger fullastet med øl ble stanset av tollerne ved Berby i Halden fredag etter å ha krysset grensen på fylkesvei 102. Den svenske føreren forklarte at han var på vei til Oslo for å besøke en kamerat. Det viste seg at han hadde med seg over 1500 liter øl, varer det skulle vært betalt over 100.000 kroner i avgifter for.
Les mer om Berby, Halden og Oslo.

Råkjørte med promille

En haldenser i begynnelsen av 40-årene er dømt for råkjøring med motorsykkel og promillekjøring. Etter å ha drukket et par bokser cider, prøvde mannen en motorsykkel på fylkesvei 22 i Halden i slutten av august. Han kjørte i 98 km/t i en 60-sone. Halden tingrett har gitt mannen en betinget dom på fengsel i 18 dager, en bot på 45.000 kroner og har bestemt at mannen mister førerkortet i et år.
Les mer om Halden.
Ranet butikk for spenningens skyld
17-åringen som er tiltalt for å ha ranet en butikk i Halden i september, gjennomførte ranet for spenningens skyld. Det forklarte han i retten i dag, ifølge Halden Arbeideblad. Unggutten fortalte videre at han ble inspirert av spill og filmer, og at han egentlig ikke trengte pengene. Aktor har lagt ned påstand om 300 timer samfunnsstraff.
Les mer om Halden og Halden Arbeideblad.
HK Halden rettsmøte utsatt
Rettsmøtet mellom HK Halden og tidligere trener Morten Holmen er utsatt to uker, det skriver Halden Arbeiderblad. Den tidligere treneren valgte i forrige uke å konkursbegjære klubben etter at han ikke skal ha fått fått pengene etter sluttoppgjøret i sommer.
HK Halden retsmøte utsatt
Retsmøtet mellom HK Halden og tidligere trener Morten Holmen er utsatt to uker, det skriver Halden Arbeiderblad. Den tidligere treneren valgte i forrige uke å konkursbegjære klubben etter at han ikke skal ha fått fått pengene etter sluttoppgjøret i sommer.
Trener møter klubben i retten
Håndballtrener Morten Holmen møter i dag sin tidligere arbeidsgiver Halden Håndballklubb i retten. Holmen har begjært håndballklubben konkurs, mens HKH på sin side mener Holmen har skadet klubben etter angivelig å ha slettet en stor mengde informasjon fra datasystemene deres. Halden Arbeiderblad har fått bekreftet fra begge parter at de ikke er kommet noe nærmere en løsning som kan hindre at konkursbegjæringen blir tatt opp i dag.
Kan ha funnet årsaken til saltvann
Fylling av vann på et skip kan ha forårsaket at saltvann havnet inn i vannledningen i Halden fredag. Halden kommune skriver på sin Facebook-side at det er registrert en trykkøkning i ledningsnettet i forbindelse med vannfyllingen. Siden fredag har kommunen frarådet beboere på sydsiden i Halden ikke å drikke det forurensede vannet.
Les mer om Facebook-side og Halden.
17-åring skadet i mopedulykke
En 17-åring ble lørdag kveld fraktet til sykehus etter å ha kjørt mopeden inn i en parkert bil i Halden. Et redningshelikopter fraktet ham til Ullevaal Universitetssykehus. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, opplyser operasjonsleder Martin Schie i politiet.
Les mer om Halden og Martin Schie.
Mopedfører skadet
En mopedfører ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus etter å ha kjørt inn i en parkert bil i Halden sentrum lørdag kveld. Det melder politiet på Twitter. Årsaken til sammenstøtet er ikke kjent, men mopedføreren skal etter ulykken ha blitt kjørt i ambulanse til Svinesundsparken og derfra i ambulansehelikopter til Ullevål.
Mopedfører hardt skadet
En mopedfører ble fraktet til Ullevål Universitetssykehus etter å ha kjørt inn i en parkert bil i Halden sentrum lørdag kveld. Årsaken til sammenstøtet er ikke kjent, men mopedføreren skal etter ulykken ha blitt kjørt i ambulanse til Svinesundsparken og derfra i ambulansehelikopter til Ullevål.
Klovn stjal godteri fra barn
En ungdom med klovnemaske sparket til en 11-årig gutt med halloween-kostymer og stjal godteriet hans på Låby i Halden i går kveld. Det forteller guttens mor til Halden Arbeiderblad. Også på Kokkehaugen skal barn ha blitt skremt.
HA ber Edquist klage til PFU
Halden Arbeiderblad oppfordrer på lederplass i dag ordfører Thor Edquist om å klage avisen inn for Pressens Faglige Utvalg. Edquist har sagt opp sitt abonnement på avisen fordi han mener seg dårlig behandlet i avisens spalter, men han har ikke presisert i hvilken sak eller på hvilken måte avisen har gått over streken. HA oppfordrer ham nå til å gjøre det - ved å klage til Pressens Faglige Utvalg.
Les mer om Edquist, PFU og Thor Edquist.
– Det virker som han siktet på andre biler
En kjenning av politiet er pågrepet etter å ha råkjørte med campingbil fra Strømstad til Halden. Han skal ha kjørt på flere biler, blant annet en politibil.
Les mer om Det, Halden og Strømstad.
Haslum neste hinder for HTH
Haslum HK venter for Halden Topphåndball i kvartfinalen i cupen. Hreidar Gudmundsson og co får hjemmebanefordel, og kampen spilles trolig 26. oktober, melder klubben. Halden gikk videre etter å ha slått ut Lillestrøm i går.
18-åring dømt for sex med 12-åring
En 18 år gammel mann er dømt til fengsel etter å ha hatt seksuell omgang med en 12 år gammel jente i Halden sentrum, skriver Halden Arbeiderblad. Mannen er fra en annen kommune i fylket og ble dømt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, melder avisen.
Ubesatte studieplasser i Halden
Ved opptakets slutt var det ubesatte studieplasser ved lærerutdanningen på Høgskolen i Østfold. Det omstridte karakterkravet på 4 i matematikk antas å ha gjort at langt færre søkere har kvalifisert seg til lærerstudiet, og det meldes om plasser som står tomme på lærerstudier rundt i landet. På Høgskolen i Østfold ble grunnskolelærerutdanningen for 5–10 tinn fylt opp, mens det var ubesatte studieplasser for 1 til 7 trinn. Høgskolen i Østfold har nådd målkravet om antall studenter som skal tas opp til lærerutdanningene samlet sett.
Les mer om Halden, Høgskolen og Østfold.
Vil ha politi ved grensen
Varaordfører Alf Ulven i Aremark mener politiet må være til stede i grensetraktene. Det skriver Halden Arbeiderblad. Høyrepolitikeren tar til orde for at både Aremark og Marker må få beholde sine lensmannskontorer. Ulven peker på at det er betydelig grensetrafikk gjennom kommunene, og at et tilstedeværende politi vil ha god effekt på kriminalitet knyttet til denne trafikken.
Ledige studieplasser i Halden
Det er fortsatt noen få ledige studieplasser på Høgskolen i Østfold for dem som ønsker å bli grunnskolelærer. Det omstridte karakterkravet på 4 i matematikk antas å ha gjort at langt færre søkere har kvalifisert seg til lærerstudiet, og det meldes om plasser som står tomme på lærerstudier rundt i landet. På Høgskolen i Østfold er grunnskolelærerutdanningen for 5–10 tinn fylt opp, mens det fremdeles er plasser igjen for dem som vil bli lærere for 1 til 7 trinn.
Les mer om Halden, Høgskolen og Østfold.
Sarping pågrepet for væpnet ran, men nekter
Den ranssiktede mannen ble pågrepet i ettermiddag, men nekter for å ha ha ranet Coop Prix-butikken i Tryms vei i Halden.
Les mer om Coop Prix-butikken og Halden.
Får felle ulv ved grensen
Länsstyrelsen i Västra Götaland har gitt klarsignal for felling av en ulv i Bullaren, i grensetraktene sør for Halden. Det melder Sveriges Radio Väst. Ulven skal ha drept minst 13 sauer i området i senere tid. Den ulven som skal felles skal ha en skade i kjeven.
21-åring kjørte hjem fra fest
En 21-årig haldenser valgte å kjøre hjem, etter å ha drukket en del øl på en fest i juli. På veien fant han ut at dette var dumt. Da han kjørte til side og stanset, kom politiet. Prøver som ble tatt viste at han hadde 1,2 promille. Halden tingrett har dømt mannen til 18 dager i fengsel og en bot på 11.000 kroner. Mannens førerkort er inndratt for en periode på to år.
Svindlet Nav
En 46 år gammel mann er dømt til fengsel i 60 dager for å ha svindlet til seg vel 200.000 kroner i arbeidsledighetstrygd. Halden tingrett har gjort halvparten av straffen betinget. I løpet av en periode på over ett år leverte mannen meldekort der han ikke førte om arbeid han hadde fått lønn for.