Hadeland

Stjal teleskoper for 100 000 kroner

Det er stjålet teleskoper ved Solobservatoriet i Lunner for 100 000 kroner, melder avisa Hadeland. Innbruddet skjedde natt til onsdag. Politiet ber folk om å være oppmerksomme på eventuelle forsøk på salg av slikt utstyr på Facebook eller finn.no.

Skipresidenten skryter uhemmet av freeski-sjef fra Hadeland

Da freeski ble innlemmet i Norges Skiforbund i 2012, ble Christopher Frankum fra Grua på Hadeland ansatt for å bygge opp et landslag og en slagkraftig organisasjon. Den ansettelsen har skipresident Erik Røste aldri angret på.
Ulv stoppet veksten i beitebruk
Etter flere år med økning i antall sauer og lam på utmarksbeite i Oppland, ble det brått motsatt utvikling i fjor. En fersk oversikt fra Organisert beitebruk (OBB) viser at tilbakegangen kom i Gjøvikregionen og på Hadeland.
Rådyr avlivet etter hundeangrep
Et rådyr i Gran måtte avlives i ettermiddag etter at det trolig var angrepet av en hund, melder avisa Hadeland. Leder i fallviltgruppa, Kjell Bakken, sier at hundeeiere må respektere båndtvangen som nå gjelder i alle Hadelandskommunene.

Klager til samferdselsministeren

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen i Oppland og ordførerne i Lunner og Gran mener Vegvesenets prioriteringer fører til forsinkelser for neste utbygging av riksveg 4 på Hadeland. Det går fram i et brev til samferdselsministeren, skriver Hadeland.
Les mer om Gran, Hadeland, Lunner og Oppland.
Vil beholde Lunner
Et flertall i fylkestinget i Oppland vil at Lunner skal være en del av storfylket Innlandet i framtida. Fylkestinget har derimot forståelse for at Jevnaker vil gå til naboregionen Viken, melder avisa Hadeland. Kommunestyrene både i Lunner og Jevnaker har vedtatt at de vil være en del av Viken.
Kulturskolen inviterer til filmkonsert!
I helga kan du få høre filmmusikk på Granvang. Nå jobbes det på spreng i Hadeland kulturskole for å bli ferdig til filmkonserten «To the movies» på Granvang i helgen.
Les mer om Granvang og Hadeland.
Krever mer penger etter ny riksveg
Entreprenøren som bygget nye riksveg 4 i Gran og Lunner krever 800 millioner ekstra, ifølge Hadeland. Opprinnelig var beløpet 1,1 milliard. Partene sier de fortsatt forhandler og håper å unngå rettssak.
Les mer om Gran, Hadeland og Lunner.
Brann i garasjeanlegg i Lunner
Brannvesenet har kontroll etter at det begynte å brenne i et garasjeanlegg og to biler ved Lunner omsorgssenter, i ettermiddag, melder avisa Hadeland. Ifølge politiet er det ennå ukjent hvorfor det begynte å brenne på stedet.
Les mer om Hadeland og Lunner.
NCC krever 800 millioner ekstra for byggingen av nye riksveg 4 på Hadeland
Kontrakten NCC hadde med Statens vegvesen for å bygge den nye riksvegen mellom Gran grense og Jaren var på 1,116 milliarder kroner - i dag en verdi på ca 1,3 milliarder kroner. Nå har NCC kommet med et tilleggskrav på over 60 prosent mer.
Les mer om Gran, Hadeland, Jaren og NCC.
NCC krever 800 millioner ekstra for byggingen av nye riksveg 4 på Hadeland
Kontrakten NCC hadde med Statens vegvesen for å bygge den nye riksvegen mellom Gran grense og Jaren var på 1,116 milliarder kroner - i dag en verdi på ca 1,3 milliarder kroner. Nå har NCC kommet med et tilleggskrav på over 60 prosent mer.
Les mer om Gran, Hadeland, Jaren og NCC.
En person sendt til legevakt
En person er sendt til legevakt for sjekk i forbindelse med trafikkulykka på Grua på Hadeland.
Les mer om Grua og Hadeland.
Trafikkulykke på Grua
Politiet melder om ei trafikkulykke mellom to personer på riksveg 4 ved Grua på Hadeland. Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Nødetatene er på vei.
Les mer om Grua og Hadeland.
Bilder fra Rockens historie på 90 minutter
Fra Rockens historie på 90 minutter av tredje klasse musikk ved Hadeland videregående skole. Fra Rockens historie på 90 minutter av tredje klasse musikk ved Hadeland videregående skole.
Les mer om Hadeland.
Laveste sauetap etter rovdyr
Tap av sau etter rovvilt er redusert med 50 % de siste 10 åra. I fjor fikk Fylkesmennene landet rundt nær 1300 søknader om erstatning etter rovdyrtap. 1.100 av dem er fra Oppland og Akershus. Ei ulvetispe holdt til på Hadeland, Toten og Hurdal.
Terrortrusselen - hva gjør den med oss?
Det er tema når Hadeland kirkeakademi inviterer til møte på Glasslåven førstkommende mandag. Krisepsykiater, psykoanalytiker og professor Lars Weisæth gjester Glasslåven kunstsenter.
Les mer om Glasslåven og Hadeland.
Bekymra for farlig kryss
Beboerne på Kalvsjø på Lunner er bekymra or det ulykkesbelastede krysset mellom fylkesveg 5 og E16. Nå ønsker de tiltak for å gjøre det tryggere, skriver avisa Hadeland.
Les mer om E16, Hadeland, Kalvsjø og Lunner.
Foreslås gjenvalgt til styret i Oppland Ap
Randi Eek Thorsen foreslås gjenvalgt som medlem til styret i Oppland Ap, fra Hadeland. Dette går fram av en pressemelding fra fylkespartiet, etter at valgkomiteens innstilling er klar. Årsmøtet finner sted 10.- 11. mars.
Les mer om Hadeland og Oppland Ap.
Dømt for familievold i 31 år
En mann i 50-årene fra Hadeland er dømt til fengsel i fire år og sju måneder for blant annet mishandling av en samboer. Gjøvik tingrett finner det bevist at volden mot kvinnen pågikk helt fra 1986 til 2017, skriver Oppland Arbeiderblad.
Funnet skyldig i familievold gjennom 31 år
En mann på Hadeland er dømt til fengsel i fire år og sju måneder for blant annet mishandling av en samboer.
Les mer om Hadeland.
Musikkelever presenterer 40 år med rock på 90 minutter
Fredag kan publikum få komprimert rockehistorie i Hadeland kultursal, når musikklinja slår seg løs. Et band bestående av avgangselever ved musikklinja på Hadeland videregående skal by på musikk fra 1950-tallet og fram til 90-tallet.
Les mer om Hadeland.
Mange unngår nye riksveg 4
To lokalveger på Hadeland har hatt sju- og firedobling av trafikken etter at nye riksveg 4 ble åpnet. Ordfører i Lunner, Harald Tyrdal, sier at det blir lavere bompengetakst 1. mars., og at de vil avvente siutasjonen for å se om dette hjelper.
Les mer om Hadeland, Harald Tyrdal og Lunner.
Oda tok NM-sølv i skiskyting
Oda Støen Kolkinn fra Søndre Ål gikk inn til sølvmedalje på sprinten under junior-NM på Simostranda. Hadeland-jenta slo til med feilfri skyting i 18-årsklassen tidlig lørdag formiddag.
Hertugparet fikk gave fra Hadeland Glassverk
Det britiske hertugparet Kate og William har hatt opplevelsesrike dager i Norge. Fredag fikk de gave fra Hadeland Glassverk, som har stått på et journalistkontor i mange år.