Hadeland

Dyr ulvesommer

Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau i Hurdal, Hadeland og Toten er beregnet til nær 3,5 millioner kroner. Rundt 300 sau er så langt tatt i sommer. Det viser oversikten som fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet.
Les mer om Hadeland, Hurdal, Klimaog, Oppland og Toten.

Dømt for å ha tent på hus

To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.
Les mer om Hadeland og Jevnaker.
Dyr ulvesommer
Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.
Les mer om Hadeland, Hurdal, Klimaog, Oppland og Toten.
Ingen lovnader om ulve-erstatning
Beitebrukerne på Hadeland og Toten må vente før de eventuelt kan få erstatning etter ulvens herjinger i sommer. I kveld var det møte mellom sauebønder og fylkesmannen. – Der kom det ingen konkrete lovnader, skriver Ketil Ulset i en SMS til NRK.
Les mer om Hadeland, Ketil Ulset, NRK og Toten.

Bekjempet nazi-budskap med glitrende rosa ponnier

En privatperson i Hadeland tok saken i egne hender da en nazi-gruppe festet klistremerker i sentrum.
Les mer om Hadeland.
Selvkjørende ferje på Randsfjorden?
Gran kommunestyre vil ha utredet både bru over Randsfjorden og muligheten for en selvkjørende el-ferje på fjorden. Et flertall i kommunestyret vil at Statens Vegvesen og Oppland fylkeskommune skal arbeide med saken, melder avisa Hadeland
Les mer om Hadeland, Oppland og Randsfjorden.
Vil ha bru over Randsfjorden
Øyvind Kvernvold Myhre som representerer Gran bygdeliste i kommunestyret ønsker at man skal se nærmere på forslaget om bru over Randsfjorden. Ifølge avisa Hadeland kommer fylkeskommunen med sin anbefaling 10. oktober.
Les mer om Gran, Hadeland og Randsfjorden.
Millioner til bedre bredbånd
Over 15 millioner kroner skal brukes for å få bedre bredbånd på Hadeland. Gran, Lunner og Jevnaker har fått tildelt en stor del av potten som Nasjonal kommunikasjonsmyndighet bruker til bredbåndsutbygging, skriver avisa Hadeland.
Les mer om Hadeland, Jevnaker, Lunner og Nasjonal.
Taper penger på små lam
Beitebrukere på Toten kan tape penger på lettveide lam. Lammene som har blitt veid er mellom seks til åtte kilo under snittvekten de siste tre årene. – Dette er et resultat av forsinket beiteslipp på grunn av Hadeland-ulven, sier Østre Toten beitelag.
Øl fra Hadeland på polet
Hadeland Håndverksbryggeri har fått godkjent to av ølsortene de produserer til salg på Vinmonopolet, skriver avisa Hadeland. Bryggeriet har vunnet en anbudskonkurranse, og kan dermed selge disse to ølsortene ved 80 polutsalg.
Les mer om Hadeland og Vinmonopolet.
Hytte totalskadd i brann
Ei hytte i området Husergutua i Lunner skal være totalskadd etter en brann i morges. Det skriver Hadeland. Det var ingen personer i hytta da brannen ble oppdaget rundt klokka 08.00 i morges.
Les mer om Hadeland, Husergutua og Lunner.
BH-aksjon for kreftsaken
Venke Fredrikson har funnet sin egen vri for å støtte kreftsaken. Et langt nettinggjerde på Harestua er dekorert med fargerike BH-er. Du kan se mer i mandagens Østnytt, eller lese i Avisa Hadeland, som først hadde saken.
Forlik mellom Alfa og Norrøna
Alfa skofabrikk på Jaren har inngått forlik med Norrøna Sport, de skal ikke lengre lage sko under varemerket Norrøna, melder avisa Hadeland. Konflikten startet med at Norrøna hevdet at Alfa etterliknet deres design, og konflikten havnet i retten. Partene har nå blitt enige om en kommersiell løsning hvor Norrøna kjøper Alfas rettigheter til navnet.
Politimann siktet for familievold
En politimann fra innlandet er siktet for fysisk og psykisk mishandling av sin tidligere samboer. Mishandlingen skal ha foregått over lengre tid, og endte opp med pågripelse i slutten av mai, melder avisa Hadeland.
Les mer om Hadeland.
Pris til Jevnaker-hotell
Ysteriet ved Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker har fått en pris for kvaliteten på sin egen cheddar-ost. Ysteriet har vært i drift i tre år, men ble offisielt åpnet i går, melder avisa Hadeland. Den lokale osten på Jevnaker er Norges første cheddar.
Ulven på Hadeland har kostet minst 9 millioner
Oppland fylke har brukt minst ni millioner kroner på ulvens herjinger.
Les mer om Hadeland.
Råkjørte med barn i baksetet
En mann i 30-åra fra Lunner må sone 14 dager i fengsel etter å ha kjørt 140 km/t med et barn under ett år i baksetet, melder avisa Hadeland. Kjøringen skjedde en lørdag kveld og han skyldte på at barnet gråt og at det derfor hastet med å komme hjem.
Les mer om Hadeland og Lunner.
Varetektsfengslet i fire uker
Mannen i slutten av 50-årene som søndag oppsøkte en kvinnelig bekjent med ladd pistol på Hadeland, ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Det skriver avisen Hadeland. Mannen skal ha hatt en promille på tre under hendelsen.
Les mer om Hadeland.
Mangler skole-PC
Flere av førsteklassingene som i går startet på videregående i går står uten skole-PC. Oppland fylkeskommune forteller til avisen Hadeland at halvparten av 1400 bestilte PC-er var utlevert i forrige uke.
Les mer om Hadeland og PC-er.
Fremstilles for varetekt
Mannen som søndag oppsøkte en bolig på Hadeland med en ladd pistol, fremstilles tirsdag for varetektsfengsling ifølge Hadeland. Mannen er i dag avhørt skriver avisen.
Les mer om Hadeland.
Mann omkom i Lunner
En mann i 30 åra fra Hadeland er omkommet etter at en bil kjørte utfor veien ved 22 tiden i går kveld, fem kilometer øst for Grua i Lunner. Ulykken skjedde på en grusvei som går parallelt med Lunnertunnellen. En kvinne som satt i bilen ble lettere skadd og ble kjørt til legevakt for behandling. Politiet kan ikke si noe om årsaken til ulykken.
Fellingstillatelse gjelder fortsatt
Fellingstillatelsen på en ulv i Oppland og Akershus gjelder fortsatt. Tillatelsen gjelder til tross for at DNA-analyser viser at ulven som ble felt mandag var den som hadde drept eller skadd 300 sauer i Hurdal, på Hadeland og på Toten i sommer.
Les mer om Hadeland, Hurdal, Oppland og Toten.
DNA-analyse klar: Riktig ulv ble felt
Ulvetispa som ble felt mandag morgen er den samme som det så langt er registrert har drept eller skadd nærmere 300 sauer på Hadeland, Toten og Hurdal i sommer.
Les mer om Hadeland, Hurdal og Toten.
«Riktig ulv felt
Ulvetispa som ble felt mandag morgen er den samme som det så langt er registrert har drept eller skadd nærmere 300 sauer på Hadeland, Toten og Hurdal i sommer.
Les mer om Hadeland, Hurdal og Toten.
Ulveherjing kostet flere millioner
Ulven som har herjet i saueflokkene på Toten og Hadeland i sommer har kostet mellom ni og ti millioner kroner, skriver gd.no. Blant annet er det brukt penger til fellingsforsøk og flytting av sau. Ulven ble skutt i går.
Les mer om Hadeland og Toten.