Hadeland

Artistene på årets idrettsgalla

Årets idrettsgalla arrangeres i Hamar den 6. januar. I dag ble det klart hvilke artister som skal stå for underholdningen. Adam Douglas fra Hadeland er en av dem.
Les mer om Hadeland og Hamar.

Styrker politiet

Innlandet politidistrikt styrker beredskapen i Trysil med to stillinger. Bakgrunnen er turismen i Trysilfjellet. Også RIngsaker, Hamar, Elverum, Kongsvinger, Gjøvik og Hadeland får styrket vakt og beredskap.
Tappet kundekonto for 800.000
En kvinnelig regnskapsfører fra Hadeland er tiltalt for grovt undeslag etter å ha tappet en kunde for over 800.000 kroner, skriver OA. Regnskapsføreren disponerte en firmakonto for blant annet å kunne betale fakturaer på kundens vegne.
Les mer om Hadeland.
Kostnadssprekk på sykehjem
Det nye sykehjemsanlegget på Sagatangen i Gran kommer til å koste 704 millioner kroner, ikke 508 millioner slik det opprinnelig var budsjettert. Det kom fram i formannsskapsmøtet i dag, melder avisa Hadeland.
Les mer om Gran, Hadeland og Sagatangen.

Tiltalt for å ha bestilt overgrep

I dag startet rettssaken mot en mann fra Hadeland som er tiltalt for å ha bestilt live-overføringer av seksuelle overgrep av mindreårige fra Filippinene. Han skal ha betalt for å få barn til å utføre seksuelle handlinger på seg selv foran kamera.
Les mer om Filippinene og Hadeland.
5.240 sauer tatt av rovdyr
Bønder i Oppland har søkt erstatning for 5.240 sauer og lam som er tatt av rovdyr i år. Over 2.300 av dem er tatt av jerv, men ulven utgjorde en større andel enn vanlig etter angrepene på Hadeland og Toten i sommer. Tallene for Hedmark er ikke klare.
Les mer om Hadeland, Hedmark, Oppland og Toten.
Langt færre bompasseringer
Det har passert stadig færre biler gjennom bommen på nye Riksveg 4 mellom Lunner og Gran, siden åpningen i juli.Antall månedelige passeringer gjennom bommen har siden september gått ned med nesten 10.000 passeringer, skriver Hadeland.
Les mer om Gran, Hadeland, Lunner og Riksveg.
Dømt til forvaring i 9 år
En 39 år gammel mann fra Vestoppland er i Gjøvik tingrett dømt til forvaring i 9 år for flere tilfeller av overgrep mot barn, og for produksjon av overgrepsmateriale. Det er avisa Hadeland som opplyser dette
Les mer om Gjøvik, Hadeland og Vestoppland.
Permitteringer Hadeland Glassverk
Hadeland Glassverk permitterer 32 ansatte i produksjonen, med virkning fra 15.desember. Det skriver avisa Hadeland.I følge daglig leder Kari Sørum Roll- Matthiesen vil permitteringene gjelde i 30 uker.
Glatte veier i Akershus
Politiet og Vegtrafikksentralen melder om meget glatte veier i Nannestad og opp mot Hadeland. De oppfordrer bilister om å kjøre forsiktig.
På vei til MLS
Jo Inge Berget kan være på vei til Orlando City i MLS, det skriver den svenske avisen Expressen. Mannen fra Hadeland har nå vært tre år i den svenske fotballklubben Malmö.
Sauebønder lettet over nye regler
Sauebønder er lettet over nye retningslinjer for oppgjør etter rovdyrskader. Det sier talsmann for sauebøndene på Hadeland, Kjetil Ulset (bildet). Blant annet skal også tap ved å ha sau på innmarksbeite og utgifter til inngjerding dekkes.
Les mer om Hadeland og Kjetil Ulset.
Berget på tur vekk fra Malmö
Malmö- og landslagsspiller, Jo Inge Berget fra Gran på Hadeland, er på vei til den amerikanske MLS-klubben Orlando City, skriver Expressen. Berget, som har spilt i Sverige de tre siste årene, skal ha fått et kontraktsforslag og er i forhandlinger.
Sauebønder får erstatning
Flere saueeiere får omfattende skadeerstatning etter at en ulv drepte og skadet over 300 sauer i Hadeland, Toten og Hurdal i sommer, melder VG. Ifølge Statens Naturoppsyn og Klima- og miljødepartementet var det en svensk ulvetispe som sto bak angrepet
Les mer om Hadeland, Hurdal, Klimaog og Toten.
Gir kompensasjon etter ulveskader
Klima- og miljødepartementet har laget retningslinjer for hvordan det økonomiske oppgjøret etter ulveskadene på Toten, Hadeland og omegn i sommer skal håndteres. Beitebrukerne skal få kompensert relevante og rimelige utgifter. Du kan lese mer her.
Les mer om Hadeland og Toten.
Leter etter jeger
Det er satt i gang en leteaksjon etter en jeger på Hadeland. Siste kontakt med savnede var tirsdag ettermiddag. Bilen hans, en svart Toyota Auris, ble funnet mellom Ognilla og Vassbra, cirka en mil øst for Jaren i går kveld.
Les mer om Hadeland, Jaren, Ognilla og Vassbra.
Innrømmer overgrep mot småjenter
En 39-åring fra Hadeland erkjente straffskyld for å ha forgrepet seg mot sin egen niese fra hun var tre til ti år gammel. Han innrømmer også å stå bak overgrep på flere andre.
Les mer om Hadeland.
Vil at ulv kan skytes umiddelbart
Ordførerne i ti kommuner i Oppland og Akershus har sendt en felles henvendelse til Landbruksdepartementet der de ber om stående fellingstillatelse for ulv. Over 700 sau og lam ble tatt av ulv på Hadeland, Toten og i Hurdal i sommer.
Dyr ulvesommer
Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau i Hurdal, Hadeland og Toten er beregnet til nær 3,5 millioner kroner. Rundt 300 sau er så langt tatt i sommer. Det viser oversikten som fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet.
Les mer om Hadeland, Hurdal, Klimaog, Oppland og Toten.
Dømt for å ha tent på hus
To menn i 20-åra er dømt for å ha tent på en bolig på Jevnaker i mai 2014. Det skriver Hadeland. Huset var tomt og ble brukt som en avlastningsbolig for barn. Ifølge avisa slipper de to å sone i fengsel på grunn av tungtveiende personlige forhold.
Les mer om Hadeland og Jevnaker.
Dyr ulvesommer
Kostnadene etter sommerens ulveangrep på sau på Hadeland , Toten og Hurdal er på nær 3,5 millioner kroner. Fylkesmannen i Oppland har sendt Klima- og miljøverndepartementet oversikt. Rundt 300 sauer er påvist tatt av ulv i disse områdene i sommer.
Les mer om Hadeland, Hurdal, Klimaog, Oppland og Toten.
Ingen lovnader om ulve-erstatning
Beitebrukerne på Hadeland og Toten må vente før de eventuelt kan få erstatning etter ulvens herjinger i sommer. I kveld var det møte mellom sauebønder og fylkesmannen. – Der kom det ingen konkrete lovnader, skriver Ketil Ulset i en SMS til NRK.
Les mer om Hadeland, Ketil Ulset, NRK og Toten.
Bekjempet nazi-budskap med glitrende rosa ponnier
En privatperson i Hadeland tok saken i egne hender da en nazi-gruppe festet klistremerker i sentrum.
Les mer om Hadeland.
Selvkjørende ferje på Randsfjorden?
Gran kommunestyre vil ha utredet både bru over Randsfjorden og muligheten for en selvkjørende el-ferje på fjorden. Et flertall i kommunestyret vil at Statens Vegvesen og Oppland fylkeskommune skal arbeide med saken, melder avisa Hadeland
Les mer om Hadeland, Oppland og Randsfjorden.
Vil ha bru over Randsfjorden
Øyvind Kvernvold Myhre som representerer Gran bygdeliste i kommunestyret ønsker at man skal se nærmere på forslaget om bru over Randsfjorden. Ifølge avisa Hadeland kommer fylkeskommunen med sin anbefaling 10. oktober.
Les mer om Gran, Hadeland og Randsfjorden.