Hafjell

X Games tilbake til Oslo-området

X Games-festen i Norge flyttes fra Hafjell til Bærum og Oslo. 2018-utgaven arrangeres midt i 17. maifeiringen. Arrangøren bekrefter i en pressemelding torsdag at X Games i år skal arrangeres på Fornebu i Bærum og Skur 13 i Oslo.

X-Games flyttes - og arrangeres midt i 17. mai-feiringen

X Games-festen i Norge flyttes fra Hafjell til Bærum og Oslo. 2018-utgaven arrangeres 16-20. mai.
Les mer om Bærum, Hafjell, Norge og Oslo.
X-Games flyttes fra Hafjell
X Games-festen i Norge flyttes fra Hafjell til Bærum og Oslo. 2018-utgaven arrangeres midt i 17. maifeiringen. Arrangøren bekrefter i en pressemelding torsdag at X Games i år skal arrangeres på Fornebu i Bærum og Skur 13 i Oslo.
Les mer om Bærum, Fornebu, Hafjell, Norge, Oslo og Skur.
Skadet i skiulykke i Hafjell
En mann i 30-årene fra Indre Østfold ligger alvorlig skadet på Ullevål universitetssykehus etter en skiulykke i Hafjell. Ulykken skjedde onsdag kveld da mannen sammen med tre andre ulovlig sto ned bakken etter at anlegget var stengt og flomlyset slått av. Mannen kjørte ut av løypa og pådro seg lammelser som følge av alvorlige bruddskader da han falt.

Mann alvorlig skadd i skiulykke

En mann i 30-årene ble onsdag kveld alvorlig skadd i en skiulykke etter stengetid på Hafjell alpinanlegg. Det melder avisen Gudbrandsdølen Dagningen.
Norges rikeste kvinne slapp unna med begrenset bot etter promillekjøring
Norges rikeste kvinne Katharina G. Andresen (22) måtte betale 250.000 kroner etter å ha blitt tatt med promille på Hafjell, skriver Finansavisen.
3. Hafjell
Prisene stiger i fjellet – merker lite til «litt crazy boligmarked
Uroen i boligmarkedet preller av på hyttemarkedet. Geilo, Hafjell og Trysil opplever raske salg og stigende priser.
Les mer om Hafjell og Trysil.
Hafjell utsetter alpinstart
Hafjell alpinsenter i Øyer utsetter sin planlagte åpning med n uke. Mangel på kulde gjør det vanskelig å produsere snø. Beitostølen og Valdres har allerede åpnet. Kvitfjell og Skeikampen åpner i helga. Trysil og Bjorli har ikke fastsatt åpningsdato.
Les mer om Bjorli, Skeikampen og Øyer.
X Games på vei til Fornebu
Det blir trolig ingen reprise av sist vinters X Games-fest i Hafjell. Arrangøren jobber med å flytte arrangementet til Bærum i mai, skriver VG. Planen er å kun arrangere en Big Air-konkurranse, samme helg som de arrangerer skateboard-X Games i Oslo.
Hafjell kan miste X-Games
X-Games er i forhandlinger med Bærum kommune om arrangementet i 2018, melder VG. Det betyr at det flyttes fra Hafjell, som hadde det i vinter. Daglig leder i Hafjell, Odd Stensrud, sier til NRK at det blir krevende å arrangere X-Games like bra som sist, blant annet på grunn av NM i alpint, men at de håper å få arrangemenetet tilbake senere.
Les mer om Bærum, Hafjell, NRK og Odd Stensrud.
X Games kan vrake Hafjell – vil ha Big Air på Fornebu
X Games planla å gjenta Hafjell-arrangementet vinteren 2018, men nå forhandler de om å arrangere X Games i Bærum – i mai.
Sportssjefen slår alarm: Bekymret for rekrutteringen til norsk damelangrenn
HAFJELL (VG) Den yngste løperen på damelandslaget fyller 26 år neste måned.
Kjemper om å få alpin-VM
Tidligere skiskytterpresident Tore Bøygard melder seg på i kampen om å få alpin-VM til Hemsedal i 2025. Bøygard sier til Hallingdølen at det er avgjørende å få hele Hallingdal til å stille seg bak et slikt arrangement for å stille sterkere i konkurransen mot Hafjell, Kvitfjell og Narvik.
Valgte å droppe samling etter «monsterøkt med Johaug
HAFJELL (VG) Ingvild Flugstad Østberg (26) fikk kjørt seg på sitt livs høydesamling med Therese Johaug (29).
Les mer om Johaug og Therese Johaug.
Støtte til X games
Oppland fylkeskommune har bevilget en halv million kroner til X Games i Hafjell 2018, skriver avisa GD. Kulturdepartementet har tidligere i år gitt lovnader om 18 millioner til arrangementet.
Les mer om Hafjell.
Troms-støtte til Narvik
Troms fylkeskommune støtter Narviks søknad om å få arrangere alpint VM med 500.000 kroner. Fra før er det kjent at også Hafjell og Kvitfjell, samt Hemsedal, ønsker seg arrangementet i 2025.
Les mer om Hafjell, Hemsedal, Kvitfjell og Narvik.
Vil fjerne ulovlige gjerder
Flere kommuner vil intensivere arbeidet mot ulovlige gjerder rundt hytter i fjellet. Det skriver GD. Blant annet på Hafjell og Sjusjøen skal det nå ryddes opp. Det er spesielt fokus på ulovlige strømgjerder.
Les mer om Hafjell og Sjusjøen.
Har brukt to år på klagesak
I 2015 fekk Rune Karlsen rammeløyve til å byggje hotell i Hafjell. Naboar klaga og det vart teke til fylgje av Fylkesmannen. Dette vedtaket viste seg å vere ugyldig. Nå, to år etter at byggjeløyva vart gitt, lover Fylkesmannen å prioritere saka, skriv GD.
God sesong for alpinbransjen
Alpinbransjen hadde en ny rekordsesong denne vinteren. Til tross for lite natursnø, økte heiskortsalget med 50 millioner kroner. Hafjell, Kvitfjell og Trysil økte alle omsetningen med mellom 9 og 14 prosent fra året før. Det melder Dagens Næringsliv.
Les mer om Kvitfjell og Trysil.
Politiet stoppet vinglete lastebil
En sjåfør fra Litauen er tatt inn til blodprøve etter at lastebilens hans ble observert med vinglete kjøring på E6 på Mjøsbrua. Politiet stoppet ham på E6 mellom Lillehammer og Hafjell.
Tjener godt på fulle hoteller
Hotellene til far og sønn Buchardt fylles med stadig flere gjester som gir klingende mynt i deres felleseide selskap AB Invest. Salget av 40 leiligheter på Hafjell ga også et pent bidrag til fjorårsresultatet.
Les mer om Buchardt og Hafjell.
Kaster seg i kampen om å arrangere alpint-VM
Det er ikke gitt at alpint-VM arrangeres på Kvitfjell og Hafjell i 2025. Hemsedal kaster seg i kampen hvor også Narvik kan være en mulighet.
Les mer om Hafjell, Kvitfjell og Narvik.
Rekord for Hafjell og Kvitfjell
Heiskortsalget i Hafjell og Kvitfjell økte i vinter med 11 prosent til rekordhøye 120 millioner kroner.
Les mer om Hafjell og Kvitfjell.