Hallingdal

Trebarnsmor drept med 14 knivstikk

Kvinnen døde etter at hun ble truffet av mange kraftige knivstikk i sitt hjem i Hallingdal. Nå er ektemannen tiltalt for drapet.
Les mer om Hallingdal.

Kvalifisering til NM

Norges Fotballforbund har i dag sendt ut kampoppsettet i 1. kvalifiseringsrunde i NM menn. Dette er lokale lag: Modum – Åssiden, Vestfossen – Hallingdal, Kongsberg – Tønsberg FK, Solberg – Flint, Eik Tønsberg – Drammens BK.
Skredfare på nest høyeste nivå
NVE varsler faregrad 3 for snøskred i Hallingdal fra mandag på grunn av uværet som nærmer seg Sør-Norge. Det innebærer at det er betydelig fare for skred i området, særlig i vest. Du kan lese hele varselet på NVEs skredvarslingssider varsom.no.
Les mer om Hallingdal og Sør-Norge.
Skal se på krisesenterets fremtid
Fremtiden til Hallingdal krisesenter avgjøres snart. Det skal enten drives kommunalt, eller det kan bli aktuelt å kjøpe tjenester utenfra, skriver Hallingdølen. I mars skal saken behandles av kommunestyret i Gol, så skal de andre kommunene også behandle den.
Les mer om Gol, Hallingdal og Hallingdølen.

Betydelig snøskredfare i fjellet

Det er betydelig snøskredfare i Hallingdal nå. Det er uvær i fjellet og krevende forhold. Et nedsnødd svakt lag kan føre til middels store skred, ifølge varsom.no, og fjernutløsning av skred er mulig. Det er meldt om betydelig skredfare også mandag.
Les mer om Hallingdal.
Auka skredfare i Hallingdal
Snøskredvarslinga varsom.no melder om auka skredfare i Hallingdal i morgon. Nå er det betydeleg skredfare og faregrad 3. Det er krevjande forhold og eit nedsnødd svakt lag kan føre til middels store skred. Fjernutløysing er mogleg, skriv dei i snøskredvarslinga.
Les mer om Hallingdal.
Dømt til fengsel etter bankran
To menn er dømt til ett og et halvt år i fengsel etter et grovt ran av Sparebank 1 på Gol i Hallingdal i oktober i fjor. De to ble pågrepet etter en dramatisk politijakt.
Les mer om Gol, Hallingdal og Sparebank.
Tett trafikk på E 16
Bilistar må rekne med ein halv time til tre kvarters ekstra reisetid, opplyser Vegtrafikksentralen til Ringerikes blad. Mange skal heim frå fjellet og i Veien-krysset utanfor Hønefoss der E 16 og riksveg 7 frå Hallingdal møtast er det spesielt mykje kø. Ein må rekne med ein halvtime til 45 minutts ekstra reisetid. Det er også mykje trafikk mellom Gol og Nesbyen.
Tilsyn også med hytter
De nye reglene for branntilsyn gjør at Hallingdal brann- og redningstjeneste får en god del mer å gjøre. Ifølge de nye reglene som kom i fjor, skal brannvesenet også ha tilsyn av hytter og fritidsboliger. I området til Hallingdal brann- og redningstjeneste finnes det cirka 15.000 hytter.
Les mer om Hallingdal.
Betydelig snøskredfare flere steder
NVE varsler om økt snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss, Hallingdal, Hardanger og Vest-Telemark. Varselet gjelder for tirsdag og onsdag.
Erkjenner skyld for bankinnbrudd
Tyvene som brøt seg inn i Sparebank 1 i Gol 5. oktober, fikk med seg 559.000 kroner, melder Hallingdølen. De to mennene som ble pågrepet, erkjente straffskyld under rettssaken i Hallingdal tingrett denne uka. En av de tiltalte sier motivet for innbruddet var at han hadde høy gjeld, skriver avisa.
Golberg er syk
Langrennsløper Pål Golberg fra Hallingdal har fått vannkopper, det skriver Hallingdølen. Golberg fikk kraftig hodepine etter prologen i Davos sist helg og nå fikk han bekreftelsen på hva som var galt. Han må ta det med ro inntil han er kvitt symptomene.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.
Populært som aldri før
Bondeantikviteter fra Numedal og Hallingdal selges på auksjon til rekordsummer. Ifølge Christiania Auksjoner er interessen for gjenstandene stor etter mange år med laber interesse. Særlig er det etterspørsel etter antikke hengeskap.
Les mer om Hallingdal og Numedal.
Trenger flere pasienter
Den nye somatiske døgn- og dagavdelingen ved Hallingdal sjukestugu har for få pasienter. Nå er legene som jobber der, bekymret for økonomien, skriver Hallingdølen. Hadde det vært n pasient til der om dagen, hadde økonomien gått rundt, er konklusjonen i en evalueringsrapport.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.
Snøskredfaren øker
Snøskredfaren i Hallingdal, men fra i morgen er det ventet betydelig snøskredfare på grunn av væromslag. Under 1200 meter vil regn øke faren for våte flakskred, melder NVE.
Les mer om Hallingdal og NVE.
Hallingbussen sikret drift ut 2018
Hallingbussen er sikret drift ut 2018, skriver Hallingdølen. Det er flertallspartiene Sp, Ap, V, MDG og SV som sikrer at Hallingdal ikke mister kollektivtilbudet til Oslo om morgenen. Passasjertallet har vært synkende de siste årene.
Les mer om Hallingdal, Hallingdølen, MDG og Oslo.
Feirer 25-årsjubileum
Ål Kulturhus feirer denne helgen sitt 25-årsjubileum. Det feires med en stor jubileumsforestilling der artister fra hele Hallingdal bidrar. Der kan du få høre Darling West duo, Ål musikkorps, Lene Storhaug trio og Black Horses.
Har brukt åtte år på krangel og rettssaker etter hyttekjøp
Da Bjørn Waatvik kjøpte hytte av varaordføreren i Flå i Hallingdal, resulterte det i fire rettssaker, tre politianmeldelser og et besøksforbud.
Les mer om Flå og Hallingdal.
Krisesenter kan bli avvikla
Stiftinga Hallingdal krisesenter kan bli avvikla. Kommunane vil finne andre løysingar som kostar mindre, skriv Hallingdølen. Medan krisesenteret hadde brukarar på overnatting i 1250 døgn i 2013, fall bruken kraftig til 322 overnattingsdøgn i 2016. Kommunane har over lengre tid vore uroa over kostnadsauken ved senteret, skriv avisa.
Les mer om Hallingdølen.
Kjemper om å få alpin-VM
Tidligere skiskytterpresident Tore Bøygard melder seg på i kampen om å få alpin-VM til Hemsedal i 2025. Bøygard sier til Hallingdølen at det er avgjørende å få hele Hallingdal til å stille seg bak et slikt arrangement for å stille sterkere i konkurransen mot Hafjell, Kvitfjell og Narvik.
Ni års fengsel for familievold
En mann er dømt til ni år i fengsel for vold mot to kvinner, den ene fra Hallingdal. Ifølge dommen ble kvinnen i slutten av 20-årene sparket, slått og voldtatt av den tidligere samboeren, skriver Hallingdølen. Mannen er tingretten også dømt til å betale over en halv million kroner i oppreising og erstatning.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.
Dømt for familievold
En mann er dømt til ni år i fengsel for vold mot to kvinner, den ene fra Hallingdal. Ifølge dommen ble kvinnen i slutten av 20-årene sparket, slått og voldtatt av den tidligere samboeren, skriver Hallingdølen. Mannen er også dømt til å betale over en halv million kroner i oppreising og erstatning.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.
Nekter straffskyld for voldtekt
De to guttene som er anmeldt for voldtekt av ei jente i Hallingdal i helgen, nekter straffskyld. Både jenta og guttene er avhørt, men politiet ønsker ikke å kommentere hva ungdommene har forklart. Alle er under 18 år.
Les mer om Hallingdal.
Hoggeren gikk ikke videre
Filmen «Hoggeren – med handling fra Hallingdal og regissør Jorunn Myklebust Syversen fra Gol, blir ikke Norges Oscars-kandidat. Det var filmen «Thelma som ble valgt ut av den norske Oscar komiteen i kategorien beste ikke-engelskspråklige film.
Spennende dag for norsk film
I dag offentliggjør den norske Oscar-komiteen hvilken norsk film som innstilles til Oscar-akademiet. Blant de tre filmene det står mellom, er filmen Hoggeren med handling fra Hallingdal.