Hallingdal

Krisesenter kan bli avvikla

Stiftinga Hallingdal krisesenter kan bli avvikla. Kommunane vil finne andre løysingar som kostar mindre, skriv Hallingdølen. Medan krisesenteret hadde brukarar på overnatting i 1250 døgn i 2013, fall bruken kraftig til 322 overnattingsdøgn i 2016. Kommunane har over lengre tid vore uroa over kostnadsauken ved senteret, skriv avisa.
Les mer om Hallingdølen.

Kjemper om å få alpin-VM

Tidligere skiskytterpresident Tore Bøygard melder seg på i kampen om å få alpin-VM til Hemsedal i 2025. Bøygard sier til Hallingdølen at det er avgjørende å få hele Hallingdal til å stille seg bak et slikt arrangement for å stille sterkere i konkurransen mot Hafjell, Kvitfjell og Narvik.
Ni års fengsel for familievold
En mann er dømt til ni år i fengsel for vold mot to kvinner, den ene fra Hallingdal. Ifølge dommen ble kvinnen i slutten av 20-årene sparket, slått og voldtatt av den tidligere samboeren, skriver Hallingdølen. Mannen er tingretten også dømt til å betale over en halv million kroner i oppreising og erstatning.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.
Dømt for familievold
En mann er dømt til ni år i fengsel for vold mot to kvinner, den ene fra Hallingdal. Ifølge dommen ble kvinnen i slutten av 20-årene sparket, slått og voldtatt av den tidligere samboeren, skriver Hallingdølen. Mannen er også dømt til å betale over en halv million kroner i oppreising og erstatning.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.

Nekter straffskyld for voldtekt

De to guttene som er anmeldt for voldtekt av ei jente i Hallingdal i helgen, nekter straffskyld. Både jenta og guttene er avhørt, men politiet ønsker ikke å kommentere hva ungdommene har forklart. Alle er under 18 år.
Les mer om Hallingdal.
Hoggeren gikk ikke videre
Filmen «Hoggeren – med handling fra Hallingdal og regissør Jorunn Myklebust Syversen fra Gol, blir ikke Norges Oscars-kandidat. Det var filmen «Thelma som ble valgt ut av den norske Oscar komiteen i kategorien beste ikke-engelskspråklige film.
Spennende dag for norsk film
I dag offentliggjør den norske Oscar-komiteen hvilken norsk film som innstilles til Oscar-akademiet. Blant de tre filmene det står mellom, er filmen Hoggeren med handling fra Hallingdal.
ID-kontroll på Geilo og i Hemsedal
Skatteetaten skal ha ID-kontroll ved turistkontora på Geilo og i Hemsedal ein dag i månaden ut året. Frustrasjonen har vore stor i Hallingdal etter at skattekontoret på Gol vart nedlagt i juni, skriv Hallingdølen.
Konkurrerer om nominasjon
Filmen Hoggeren som er spilt inn i Hallingdal, konkurrerer med to andre filmer om å bli årets norske kandidat til Oscar. Blant 28 filmer er Hoggeren en av tre som nå står igjen i kategorien ikke-engelskspråklig film.
Les mer om Hallingdal, Hoggeren og Oscar.
Kan bli Norges Oscar-bidrag
Langfilmen «Hoggeren som er spilt inn i Hallingdal slåss med to andre filmer om å bli årets norske Oscar-kandidat.
Les mer om Hallingdal og Oscar-kandidat.
Vil avvikle taxiordning
Fra januar blir det trolig slutt på drosjetilbudet trygt hjem for en 50-lapp. Tilbudet ble opprettet som en prøve i Kongsberg og Hallingdal, men ungdom bruker det ikke, skriver Drammens Tidende. Fylkesrådmannen anbefaler derfor politikerne å avvikle ordningen.
Les mer om Hallingdal og Kongsberg.
Merker nedleggelsen
Nedleggelsen av asylmottakene i Hallingdal vil virke inn på både folketall og rammetilskudd fra staten, skriver Hallingdølen. Tidlegere i år forsvant 40-60 årsverk og de neste månedene forsvinner de to siste med 22 årsverk. Beboere på mottak, som har fått opphold, blir regnet som innbyggere.
Les mer om Hallingdal og Hallingdølen.
Nytt samarbeid på håndballbanen
Får å gi håndballspillere i Hallingdal et bedre tilbud samarbeider tre klubber om et 16-årslag og to lag på seniornivå. Den nye hallen på Gol skal sikre gode treningsforhold, skriver Hallingdølen. Det er klubber fra Nesbyen, Ål og Gol som samarbeider.
Ønsker fleire distriktspolitikarar
Distriktskandidatane glimtar med sitt fråvær på listene til stortingsvalet i Buskerud. – Det er no tolv år sidan det har sitte ein representant frå Numedal eller Hallingdal på Buskerudbenken, seier tidlegare ordførar i Hol, Erik Kaupang. Dette er uheldig for demokratiet, meiner han.
Vil ha svar om utvikling
Arbeidsplasser i Hallingdal er tema under et møte der politikere fra åtte forskjellige partier deltar på Gol i dag. Det er HallingExpo og NHO Buskerud som arrangerer møtet for å få fram hvordan partiene vil skape utvikling og arbeidsplasser, skriver Hallingdølen.
– Dette må være landets største samling av Vespaer
GOL (NRK): Det var krom, eksos og nostalgi da nesten 50 Vespaer samlet seg til kappkjøring i Hallingdal.
Les mer om Dette, Hallingdal og Vespaer.
Kan ta utdanning lokalt
No kan helsefagarbeidarar ta fagskuleutdanning innan demensomsorg og alderspsykiatri i Hallingdal. 20 helsefagarbeidarar har alt meldt si interesse for fagskuleutdanninga som frå og med i haust vil foregå på Torpomoen, skriv Hallingdølen.
Bobil havnet i elva
To biler med til sammen ni personer havnet på taket etter en ulykke ved Hivjufoss i Hallingdal torsdag kveld. En bobil havnet delvis ute i elva. Ingen ble kritisk skadd.
Les mer om Hallingdal.
Tungbilsjåfører anmeldte
Flere tungbilsjåfører er anmeldt til politiet av Statens vegvesen etter en kontroll i Hallingdal. Anmeldelsene kommer blant annet etter at noen ikke fulgte pålagte instrukser etter kontrollen.
Les mer om Hallingdal.
Alt klart for Holsdagen
Holsdagen som viser hvordan et gjestebud og bryllup i Hallingdal ble gjennomført i eldre tider, arrangeres i morgen, søndag. Vielsen foregår i Hol gamle kirke fra 1200-tallet og brudeferden går langs Holsfjorden. Holsdagen har vært arrangert siden 1957, og brudefølget med bunadskledde gjester og spellemenn ender på Hol bygdemuseum.
Drapssiktet overføres til fengsel
25-åringen som er siktet for å ha drept sin kjæreste på en hytte i Flå i Hallingdal, blir overført fra psykiatrisk avdeling til varetektsfengsling i dag.
Les mer om Flå og Hallingdal.
Minnestund i Rygge kirke
Rygge kirke holder i dag åpent for dem som ønsker å tenne lys for ofrene etter 22. juli og for Alexandra Nilssen som ble drept på en hytte i Flå i Hallingdal denne uken. Sokneprest i Rygge, Tor B. Andersen Osberg, sier det har vært en god del innom. – Folk har kommet både i anledning 22. juli og fordi de har mistet Alexandra. Det var også viktig å åpne nettopp denne kirken fordi det er her seremonien til Alexandra skal finne sted om en uke, sier han.
Åpner kirken for å minnes Alexandra (21)
Rygge kirke åpnes fra klokken 12.00 i dag for alle som ønsker å tenne et lys for Alexandra Therese Nilssen som ble drept på en hytte i Flå i Hallingdal tidligere i uken.
Åpner kirken for å minnes Alexandra Therese (21)
Rygge kirke åpnes fra klokken 12.00 i morgen for alle som ønsker å tenne et lys for Alexandra Therese Nilssen som ble drept på en hytte i Flå i Hallingdal tidligere i uken.
Sier han ikke hadde motiv
25-åringen som er siktet for drapet på sin kjæreste i Flå i Hallingdal, sier han ikke hadde noe motiv bak drapet. Mannen er varetektsfengslet i fire uker, to av dem i isolasjon.
Les mer om Flå og Hallingdal.