Hamar

«Energien abonnentenes eiendom»

Da jeg i sin tid begynte på HrE, i dag en del av Eidsiva Energi, husker jeg at e-verkets direktør omtalte e-forsyningen som abonnentenes eiendom. Hans ideelle og uttalte oppgave var å gi innbyggerne i Hamar-regionen stabil og rimelig kraft.

Skal til motorsag-VM

Tre hedmarkinger skal representere Norge i VM i motorsag på Lillehammer i august. Ole Harald Løvenskiold Kveseth fra Grue, Kristoffer Lund fra Folldal og Sivert Lindstad (bildet) fra Vang i Hamar får tre av de fem plassene på det norske laget.
Hvorfor et todelt Hamar sentrum?
Bane Nor har hovedsakelig to argumenter for å si at jernbanen og stasjonen bør være plassert omtrent som i dag også i fremtiden. Jeg har tidligere vist (HA 15.
Les mer om Hamar.
Brannøvelse ved E6 i Hamar
Hedemarken brannvesen gjennomfører nå en brannøvelse ved E6, avkjøring Hamar-nord. Øvelsen er en kontrollert nedbrenning av et hus.
Les mer om Hamar-nord og Hamar.

Ikke brann, men øvelse ved E6

Brannvesenet starter 12.30 en brannøvelse ved E6 i Hamar.
Les mer om Hamar.
Arnfinn Nergård overtar fylkesordførerleiligheten
Tidligere fylkesordfører Dag Rønning (Sp) må gi fra seg fylkesordførerleiligheten på Børstad i Hamar. Den nye fylkesordføreren Arnfinn Nergård (Sp) tar over.
Storhamar n seier unna NM-finalen
(Frisk Asker - Storhamar 1–4, 1–3 i kamper) Jacob Berglunds scoring for Storhamar 49.26 ut i kampen punkterte den fjerde semifinalen, og nå blir det NM-finale med seier hjemme i Hamar fredag kveld.
Nå blir Post-Knut pensjonist
Hamar kommunes postbud gjennom snart 32 år, Knut Øien, går av med pensjon. Han har trivdes med oppgavene og arbeidskollegene i alle år. NØKKEL: Knut Øien viser fram "postnøkkelen". T.h. arkivmedarbeider Asbjørn Nordsveen.
Nå blir Post-Knut pensjonist
Hamar kommunes postbud gjennom snart 32 år, Knut Øien, går av med pensjon. Han har trivdes med oppgavene og arbeidskollegene i alle år. Knut Øien har Downs syndrom, og startet som postbud i kommunen tilbake i 1986. Da var han 21 år.
Les mer om Knut Øien og Post-Knut.
NRK-ansatte grep inn i jakt på lokaler
NRKs hovedkontor i Hedmark flyttes fra Elverum til Hamar. For to - tre uker siden ba de ansatte om at jakten på lokaler ble utlyst. Det er et år siden Hamar Arbeiderblad fortalte at NRK ville flytte staben fra Elverum til Hamar.
To Hamar-selskap blant landets beste arbeidsplasser
EiendomsMegler 1 Hedmark Eiendom AS og Bolig Partner AS er begge kåret til en av Norges beste arbeidsplasser av Great Place to Work i årets kåring.
Les mer om Great Place og Work.
ECM Management
Forsyningsforskriften Alminnelig kunngjøring av konkurranse Frivillig kunngjøring på Doffin Del I: Oppdragsgiver I.1) Navn og adresser Bane NOR SF 917 082 308 Postboks 4350 Hamar 2308 NO Kontaktperson: Ole Marius Bjerke
Handler helst i Hamar
Når arbeidet med riksveg 3/25 er ferdig i 2020, vil mange fra Løten lettere kunne ferdes mellom Hamar, Elverum og hjemkommunen på fine veger. Vil dette ha noe å si for handlevanene til Løten-folket?
Arnfinn Nergård overtar fylkesordførerleiligheten
Tidligere fylkesordfører Dag Rønning (Sp) må gi fra seg fylkesordførerleiligheten på Børstad i Hamar. Den nye fylkesordføreren Arnfinn Nergård (Sp) tar over. Hedmark fylkeskommune kjøpte leiligheten på Børstad i 2007.
Roman blir teater
Olaug Nilssen fikk Brageprisen for romanen «Tung tids tale» i fjor høst. Nå blir romanen teater. 30. oktober spiller Riksteatret forestillingen i Hamar kulturhus. «Vi skjønner mer enn ordene.
Stakk seg selv med kniv i arresten
En mann som ble satt i politiarresten i Hamar i natt fikk med seg en kniv inn på cella og kuttet seg selv.
Les mer om Hamar.
Stakk seg selv med kniv i arresten
En mann som ble satt i politiarresten i Hamar i natt fikk med seg en kniv inn på cella og kuttet seg selv. - Mannen kuttet seg selv og måtte kjøres til legevakten for å sy kuttene, sier Pål Erik Teigen, stabssjef i Innlandet politidistrikt.
Mann skadet seg selv med kniv på glattcella
En mann som ble innbragt til sentralarresten på Hamar i natt skadet seg selv med en medbragt kniv. Mannen pådro seg kuttskader og fikk umiddelbart behandling i arresten og ved legevakten, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Han var tilbake i arresten etter behandlingen ved legevakten. Mannen var ruspåvirket. Politiet har fulgt vanlige prosedyrer ved innbringelse, men personen klarte likevel å få med seg en mindre kniv inn på cella. – Vi gjennomgår nå våre rutiner og spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om hendelsen, opplysers det om i pressemeldingen.
Les mer om Hamar.
Lær feikeslåssing som Hollywood-stjernene
Lær feikefekting som filmstjernene. Muligheten er på Hamar Teater fra kommende lørdag. Norsk Scenekampforbund inviterer til fem dagers kurs.
Dobbeltsporet bygges til Hamar i 2030-åra
Dobbeltsporet legges til Hamar en gang i 2030-åra. Byen vår rammes mye hardere av utsettelse av ny bane enn Tønsberg på Vestfoldbanen og Fredrikstad på Østfoldbanen gjør.
Vil bygge flere høyhus - protesterer på platting
Arthur Buchardt vil bygge omdiskuterte høyhus på Sjusjøen i Ringsaker og Tjuvholmen i Hamar. Selv protesterer han mot en treplatting i Nevlunghavn - der han selv bor.
Stabil oppslutning om kirken etter atskillelsen fra staten
Oppslutningen om kirken i Hamar bispedømme er fortsatt stor, etter at den ble skilt fra staten fra 1. januar 2017.
Les mer om Hamar.
Ajer feirer sine 50 år med ny musikal
Denne uka feirer Ajer ungdomsskole sitt 50 årsjubileum. Og ikke uventet varter de opp med en nyskrevet musikal! Da Krøniken var på besøk i Hamar teater mandag, var øvingene i full sving.
Les mer om Ajer og Hamar.
Busterud tar gjenvalg, går «all in»
For Inga Borud var ikke timingen riktig, og Einar Busterud er klar for nok en periode i Hamar-politikken. 64-åringen lover å gå «all in».
Einar Busterud vil ha fire nye år
Hamarordfører Einar Busterud ønsker fire nye år som ordfører i Hamar. På årsmøtet i By- og bygdelista i kveld gjorde han det klart at han stiller seg til disposisjon for en ny periode.
Les mer om Byog og Hamar.