Harstad tidende

Søker etter savnet fisker

Alt av tilgjengelig mannskap sendes nå til Lødingen for søk etter en savnet fisker, skriver Harstad Tidende. Til avisen sier politiet at de søker på land og til vanns.
Les mer om Harstad Tidende og Lødingen.

Advarsel til hurtigruteansatte

12 ansatte i Hurtigruten har fått en skriftlig advarsel fra ledelsen. Bakgrunnen er at de ble tatt i en promillekontroll mens skipet lå i tørrdokk i Harstad, skriver Harstad Tidende. – Samtlige av dem som var beruset har fått en alvorlig skriftlig advarsel, informasjonssjef Stein Lillebo.
Advarsel til hurtiruteansatte
12 ansatte i Hurtigruten har fått en skriftlig advarsel fra ledelsen. Bakgrunnen er at de ble tatt i en promillekontroll mens skipet lå i tørrdokk i Harstad, skriver Harstad Tidende. – Samtlige av dem som var beruset har fått en alvorlig skriftlig advarsel, informasjonssjef Stein Lillebo.
Dødsfall i Harstad etterforskes
Dødsfallet til en mann i Kanebogen i Harstad natt til søndag etterforskes nå av politiet. Mannen i slutten av 50-årene døde etter et fall i ei trapp, og skal nå obduseres. Ifølge Harstad Tidende har politiet avsperret huset. Det er likevel ikke mistanke om noe kriminelt, sier Robin Moe i politiet til avisa. Politiet vil ha fastslått dødsårsaken og skal i tillegg avhøre vitner
Les mer om Harstad, Kanebogen og Robin Moe.

Oso har ikke nok reservedeler

OSO har ikke nok reservedeler til å hjelpe alle som må sikre sine potensielt brannfarlige varmtvannsberedere. Daglig leder Sigurd Braathen sier til Harstad Tidende at leveringstiden på bestilte deler er åtte til ti uker.
Ingen ny granskning
Det blir ingen ny gransking av snøskredulykken i Vassdal i 1986 som krevde 16 soldaters liv, skriver Harstad Tidende. Forsvarsdepartementet begrunner avgjørelsen med at det ikke har kommet fram ny informasjon om ulykken.
Les mer om Harstad Tidende og Vassdal.
Mjølner slo Harstad
Narviklaget Mjølner slo Harstad 1-0 i kveldens cupkamp. Harstad spiller i en divisjon over Mjølner. HIL var veldig svak i første omgang, og sluttspurten uteble, skriver Harstad Tidende.
Politiansatte kan miste jobben
Rundt 30 politiansatte i Harstad kan miste jobben i forbindelse med politireformen. Politimester Hugo Henstein sier til Harstad tidende at alle fellesoperative tjenester går en usikker framtid i møte, men at de vil gi så mange som mulig tilbud om andre stillinger.
Les mer om Harstad.
Reagerer på utspill fra Andøya
Andøyordfører Jonni Solsviks utspill om å satse på flybasen på Andøya fremfor Evenes har provosert Harstadordfører, Marianne Bremnes. Hun mener utspillet om å skrinlegge Evenes som militær flybase er utidig, og ber Solsvik om å akseptere stortingsvedtaket om at Evenes skal være fremtidig QRA-base for jagerflyene. Det skriver Harstad Tidende.
Ut med Evenes
Evenes bør ikke gjenopprettes som base for luftforsvaret. Det mener Andøy-ordfører, Jonni Solsvik. Høyreordføreren vil fortsatt jobbe for å styrke Andøya flystasjon, skriver Harstad Tidende. Solsvik mener det ikke er bærekraftig med tre militære flybaser fordelt på Andøy, Evenes og Bardufoss.
Vil ha storkommune
Kommunene Harstad, Narvik og de øvrige kommunene som ligger i regionen bør slås sammen. Det mener Evenes-ordfører, Svein Erik Kristiansen. Han sier til Harstad Tidende at Evenes alene ikke er i stand til å drive utvikling.
Steinalderfunn inga hindring
– Funn frå steinalderen forhindrar ikkje utbygginga av Hålogalandsvegen. Det seier prosjektleiar i Statens vegvesen, Reidar Johansen. Harstad Tidende melde i førre veke at store arkeologiske funn frå steinalderen kan setje heile prosjektet E10 Hålogalandsvegen i fare. Johansen seier at vegvesenet kan justere veglinja om funna er betydelege, skriv Harstad Tidende.
Tidligere Elkjøp-ansatt innrømmer å ha filmet kvinner på do
Rettsak pågår i Trondenes tingrett i dag. En mann er tiltalt for en rekke forhold, blant annet for å ha filmet sine kvinnelige medansatte i skjul på toalettet, ifølge Harstad tidende.
Les mer om Harstad.
Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Oslo
Oslo (NTB): En mann er funnet død på Holmlia i Oslo. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig, skriver VG. innenriks Skrevet av NTB Sist oppdatert: Mer å lese på Harstad Tidende:
Ble overrasket av samboer på jobben
OVERRASKET: Gro Dagsvik overrasket sin samboer Erwin Nijland på jobb da hun ga han rosebuketten fra Harstad Tidende og Nathanielsen Blomster.
Fly måtte lande i Bardufoss
nyheter Åse Hjelvik Sist oppdatert: Norwegian rute DY360 som skulle lande i 11-tiden på Evenes og gå videre til Oslo må lande på Bardufoss. Det jobbes med å sette opp buss til Bardufoss, skriver en tipser til Harstad Tidende.
Henter Mjølner-spiller?
Aleksander Torvanger. Foto: Harstad Tidende Henter Mjølner-spiller? Henter Mjølner-spiller? Alta kan bli neste stoppested for Aleksander Torvanger.
Vil skilte med Hársttak
Foto: Harstad Tidende Vil skilte med Hársttak Vil skilte med Hársttak Stedsnavnutvalget ved Vardobaiki samisk senter mener at Harstad bør skiltes også på samisk. nyheter Ivar L.
- Velkommen hjem
HARSTAD: Arctic Race of Norway i Harstad i 2013. Foto: Odd Leif Andreassen Harstad Tidende Velkommen hjem Velkommen hjem Vi liker å ha et eierskap til Arctic Race of Norway. Derfor er det med glede vi ønsker sykkelfesten velkommen hjem.
Vibe har signert for TUIL
Tobias Vibe fra Lødingen signerte onsdag kontrakt med TUIL. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø, Harstad Tidende Det skriver TUIL på sine hjemmesider onsdag. Vibe spilte i klubben i fjorårssesongen, da var han utlånt fra Hødd.
Nissen ekspederte fly
Den rødkledte var svært behjelpelig med å ekspedere flyet som kom til Evenes. Nissen gjorde nytte for seg på flyplassen. Foto: Sisilja S. Viksund Søndag dukket nissen opp på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, melder Harstad Tidende.
Les mer om Harstad Tidende.
- Stas å bli sett
GLEDE: Treningsvenner i IK Hind var glade på vegne av ungdomsmester Jørgen Mejland Hansen, som fikk flest stemmer og dermed er vinner av idrettsprisen for 2014 i regi av Harstad Sparebank i samarbeid med Harstad Tidende.
- Fantastisk prestasjon
HYGGELIG: - Det var kjempehyggelig at jeg fikk julestjerna fra Harstad Tidende, sier Tobias Myrvang (13). Her i sofaen hjemme sammen med familiehunden Dexter.
Les mer om Dexter og Harstad Tidende.
Dropper trolig Helgeland
Det er ikke offisielt ennå, men Harstad Tidende får opplyst fra flere kilder som har kontakter knyttet til Arctic Race of Norway, at sykkelmiljøene og næringslivet i Harstad og nordre Nordland får rittet neste år.
Tobias nådde ikke helt opp Idol junior
kultur Jonny Karlsen Mobil: 476 09 936 Sist oppdatert: Tobias Myrvang (13) fra Medkila i Harstad ble nummer to i tidende første utgave av Idol junior på TV2.