Haua

Spilte bronselur på gammelt, hellig sted

På Katthammer i Sokndal er det et guddommelig fotavtrykk i fjellet. For første gang på 3000 år ble det spilt bronselur blant helleristninger og skålgroper midt i Haua sentrum.
Les mer om Haua og Sokndal.

Redde for å miste sokndalidentiteten

Kystkommunene Sokndal og Eigersund har funnet godtonen mens Bjerkreim og Lund har plassert seg på sidelinja i Dalane, men folkemøtet mandag viste at det ennå er et stykke igjen før alle på Haua vil lage en ny kommune sammen med eigersunderne.
Les mer om Bjerkreim, Dalane, Eigersund, Haua og Lund.
Kongen på Haua
Tønes' nye plate Vindbrest tegner til å bli en like stor suksess som Sån av Salve.
Les mer om Haua, Salve, Sån og Vindbrest.
Denne skal ha passert bomstasjonen tre ganger
For fire år siden skrev Aftenbladet om monstertrucken som fikk regning på 50 kroner for å ha passert bomstasjonen på Grannes. Nå viser det seg at en av verdens største biler skal ha hatt flere turer fra Haua til Nord Jæren. Hvordan er det mulig når bilen mange steder er større enn veien?
Les mer om Aftenbladet, Haua og Nord Jæren.

Verdenspremiere i havgapet

Aldri tidligere har en norsk spillefilm hatt en mer spektakulær premiere enn Skumringslandet. Ikke rart at Kim Bodnia erklærte sin kjærlighet til Haua og sokndølene.
Sogndalstrand har fått sin Himmelblå
Den tyske statskanalen ARD måtte til Sogndalstrand for å finne det romantiske miljøet vi ser i filmen Liebe am Fjord. Nå vises filmen i Tyskland, Sveit og Frankrike mens turistnæringen på Haua gnir seg i hendene.
Fant gammel flaskepost på Haua
Engelske aviser forteller historien om Lucy Elliot som skrev flaskepost for 19 år siden. Først nå ble den funnet i fjærsteinene av Kurt Johnny Haaland i Sokndal.
Unge liv, vanskelige valg
Mange unge velger å flytte fra Sokndal, for å studere eller for å jobbe. De som blir igjen mener likevel at Haua er mye bedre enn Egersund.
Les mer om Egersund, Haua og Sokndal.
- Sakki så bra!
Tønes frå Haua fekk pris både for beste vise og for beste tekstforfattar. Nøkkelord Tønes Spellemannsprisen Ein stor kveld for Tønes under Spellemannprisen i Stavanger konserthus laurdag
Fotballcup 2012
Lørdagens resultater 1/8 Selbak TIF Lisleby FK 4-2 1/8 Rakkestad IF Kråkerøy IL 4-2 1/8 Fredrikstad FK FK Sparta Sarpsborg 11-9 1/8 Østsiden IL Haua BK 7-2 1/8 Lervik IF Sarpsborg FK
Gravrøvere på Haua
I januar forsvant Janteloven fra grava si på Haua. Eller handler dette om noe helt annet?
Les mer om Haua og Janteloven.
Bil på taket i Sokndal
Det er mistanke om promillekjøring etter at en bil kjørte utfor veien og havnet på taket i Haua i Sokndal natt til søndag.
Les mer om Haua og Sokndal.
Janteloven er begravd - igjen
Natt til lørdag ble den originale sigaresken med Janteloven gravd opp på Haua. Mandag formiddag ble en kopi lagt i den gamle graven og forseglet.
Les mer om Haua og Janteloven.
Tønes for hele storfamilien
Tønes trollbandt både store og små med sine finurlige låter på Nordberg Fort søndag ettermiddag. Tønes for hele storfamilien Både små og store elsker Haua-artisten Tønes.
Les mer om Både og Nordberg Fort.
Scoret alle fire for Gresvik
Superveteran Svein Olsen var på utlån fra Haua, men scoret alle Gresviks fire mål. Dag Ole Johansen 5. divisjon avd.
Les mer om Gresvik og Haua.
Haua tapte siste kampen i år
6. divisjon Menn avd 01 Sarpsborg FK 2 - Haua BK: 7-2 I en kamp som ikke hadde annet å si enn æren for begge lag, gikk Haua på et braktap mot andrelaget til Sarpsborg FK.
Les mer om Haua, Haua BK, Menn og Sarpsborg FK.
Stortap for skadeskutt Ise-lag
(Haua BK-Ise 8-0)
Les mer om Ise-lag.
Takket av med to scoringer
Sarpsborg Sparta slo Haua BK 10-6 i Romjulscupen i kveld.
Les mer om Haua BK og Romjulscupen.
Bylaget mot Yven i romjulscupen
Sarpsborg Sparta FK skal møte Yven, Strömstad og Haua BK i gruppespillet i den tradisjonsrike romjulscupen i fotball.
Les mer om Haua BK, Strömstad og Yven.
7.divisjon fotball menn uke 39
Haua/Gresvik 2 går på en kjempesmell hjemme mot Kråkerøy 2, nå ser mulighetene for opprykk svært små ut. Les resultat og tabell her!
Les mer om Kråkerøy.
7.divisjon fotball menn uke 35
Ingen av topplagene i 7.divisjon avdeling.2 svikter denne uken. Selbak 2, Haua/Gresvik 2 og Berg 3 vinner alle sine kamper. Men fortsatt er det Selbak som har en komfortabel ledelse. Les resultat og tabell her!
Les mer om Berg og Selbak.
7.divisjon fotball menn uke 20
Hvaler tok imot et godt forbredt Haua Fredrikstad på Asmaløy stadion. Det endte med en solid borteseier. Les resultat og tabell her!
Les mer om Asmaløy og Haua Fredrikstad.
Slik reiser våre miljøvernere på en globalt oppvarmet ferie?
Hvorfor tar ikke Marcela Molina buss til Haua? Vet ikke Erik Thoring at det går tog til Italia? Les om våre lokale miljøverneres ferieplaner (og få god samvittighet).
Hau, nå er det mart'n!
Særmelding til alle foreldre og andre voksne i Elverum: Hvis dere påtreffer barn som slenger med leppa om at «Haua, nå ere...
Les mer om Elverum og Haua.
Haua har finest dialekt!
Hauge i Dalane ble fredag ettermiddag kåret til vinner i dialektiske leker i NRK Rogaland. Haua vant en knepen seier foran Suldal i finalen.
Les mer om Dalane og Suldal.