Hedmark

Nå blir det lettare å felle jerv i nasjonalpark

Rovviltnemnda i Midt-Noreg har tatt ut Forollhogna nasjonalpark i Trøndelag og Hedmark frå verneområdet for jerv. Det trass i at Miljødirektoratet har uttala at eit slik vedtak er i strid med oppdraget regionen har fått frå Klima- og miljødepartementet.

Karoline (18) fra Elverum er første finalist i Hele Hedmark synger

Hun hevder sjøl at hun er litt lat når det gjelder fysiske utfordringer. Men gi Karoline Klæva et instrument eller en mikrofon, så spruter energien. Elverumsjenta er første finalist i Hele Hedmark synger.
Martinsen vil bli styreleder i Hedmark Idrettskrets
Tor Inge Martinsen har sagt ja til å stille som kandidat til styrevervet.
Tre snøras i innlandet
Det har gått tre snøskred nord i Hedmark og Oppland i kveld. Det er ikke meldt om at noen er tatt av noen av skredene, som gikk ved Bøverdalen, Tronfjell og Dombås.

Mjøsa er foreløpig mest populært som nytt fylkesvåpen

Mjøsa og Skibladner får stor oppslutning som felles symbol for Hedmark og Oppland. Ulv blir også foreslått av flere, og visste du at Innlandet allerede har sin egen bunad?
Frykter at KrFs identitet blir svekket hvis man fjerner andakter
Leder av Bergen KrFU er uenig med fylkesleder i Hedmark om at andakter er ekskluderende. Image-text: KrFU-leder: Joel Ystebø er leder av Bergen KrFU.
Les mer om Bergen KrFU og Hedmark.
Mjøsbyen i Innlandet
Hedmark og Oppland skal slås sammen til ett fylke - det er ikke en ny ordning.
Les mer om Innlandet og Oppland.
Låner ut ski og skøyter gratis
I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utstyrssentralen BUA på Skarnes i Hedmark. Her kan barn, unge og familier låne et stort utvalg av sportsutstyr. Helt gratis.
Les mer om BUA og Hedmark.
15 millioner for å styrke kvaliteten
Høgskolen i Innlandet får 15 millioner kroner til arbeidet for å styrke kvaliteten etter sammenslåingen. Høgskolene i Lillehammer og Hedmark ble i 2017 slått sammen til Høgskolen i Innlandet.
Høgskolen i Innlandet får 15 millioner kroner av Regjeringen
Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark ble slått sammen og ble Høgskolen i Innlandet i 2017.Nå bidrar Regjeringen med 15 millioner kroner til arbeidet for å styrke kvaliteten etter sammenslåingen.
Slik tror vegvesenet at trafikken blir i påska
Her kan du lese hvordan Statens vegvesen ser for seg at påsketrafikken vil gå i Hedmark. Noen gode råd får du med på vegen - bokstavelig talt. Statens vegvesen regner med stor trafikk både fredag og lørdag i palmehelgen.
Les mer om Hedmark.
Medlemsøkning i Hedmark Frp
Hedmark Frp har fått 47 nye medlemmer siden bråket rundt Sylvi Listhaug startet. Det opplyser nestleder Truls Gihlemoen (bildet). Det er sympatisører som nå mobiliserer for partiet.
Ny vekst og næring i Innlandet
Hedmark og Oppland er blitt Innlandet. Sammenslåingen av fylkene må ikke bare bli en forvaltningsreform, men gi økt fokus på Innlandets muligheter i en ny, bærekraftig nasjonaløkonomi. Norge er blitt en utpreget petroleumsøkonomi.
Les mer om Innlandet og Oppland.
To siktet - kvinne funnet død
En kvinne i 30-åra er funnet død i en leilighet i Kongsvinger i Hedmark, bekrefter politiadvokat Vigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Kongsvinger.
To siktet – kvinne funnet død
En kvinne i 30-åra er funnet død i en leilighet i Kongsvinger i Hedmark, bekrefter politiadvokat Vigdis Hjalmarsen i Innlandet politidistrikt. To personer er siktet i saken. Politiet har etterforsket saken i hele dag, og skal avhøre de to personene.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Kongsvinger.
Mistenkelig dødsfall i Kongsvinger
Politiet etterforsker nå et mistenkelig dødsfall i Kongsvinger i Hedmark. Det melder avisen Glomdalen. To personer skal være pågrepet.
Les mer om Glomdalen, Hedmark og Kongsvinger.
Mistenkelig dødsfall på Kongsvinger
Politiet i Kongsvinger i Hedmark etterforsker et mistenkelig dødsfall i byen, skriver Glåmdalen . Operasjonslederen ved Politiet Innlandet, Haagen Løvseth, bekrefter at det pågår en etterforskning på Kongsvinger.
Mistenkelig dødsfall på Kongsvinger
Politiet i Kongsvinger i Hedmark etterforsker et mistenkelig dødsfall i byen, skriver Glåmdalen. Operasjonslederen ved Politiet Innlandet, Haagen Løvseth, bekrefter at det pågår en etterforskning på Kongsvinger.
NRK-ansatte grep inn i jakt på lokaler
NRKs hovedkontor i Hedmark flyttes fra Elverum til Hamar. For to - tre uker siden ba de ansatte om at jakten på lokaler ble utlyst. Det er et år siden Hamar Arbeiderblad fortalte at NRK ville flytte staben fra Elverum til Hamar.
To Hamar-selskap blant landets beste arbeidsplasser
EiendomsMegler 1 Hedmark Eiendom AS og Bolig Partner AS er begge kåret til en av Norges beste arbeidsplasser av Great Place to Work i årets kåring.
Les mer om Great Place og Work.
Hedmark Frp har fått 50 nye medlemmer
Styremedlemmene i Hedmark Frp tilskriver Sylvi Listhaug at fylkeslaget har fått 50 nye medlemmer de siste dagene.
KrFU-leder står frem som ateist
Slik vil han gjøre KrF mindre kristelig. Image-text: KrFU-leder: Daniel Bjølseth Nordby (19) er leder i Hedmark KrFU. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Les mer om Hedmark KrFU og KrF.
60 sauer falt ned da fjøsgulv kollapset
60 sauer har falt ned i en møkkakjeller etter at et fjøsgulv har kollapset i Ringsaker kommune i Hedmark. Brannvesenet er nå på stedet og redder ut dyr. Politiet melder at ingen personer er skadet.
Les mer om Hedmark og Ringsaker.
Gulv i sauefjøs har kollapset
Et gulv i et sauefjøs i Ringsaker i Hedmark har kollapset. Rundt 60 sauer har falt ned i møkkjelleren. Brannvesenet jobber med å redde ut dyra. Ingen personer har kommet til skade.
Les mer om Hedmark og Ringsaker.
Arnfinn Nergård overtar fylkesordførerleiligheten
Tidligere fylkesordfører Dag Rønning (Sp) må gi fra seg fylkesordførerleiligheten på Børstad i Hamar. Den nye fylkesordføreren Arnfinn Nergård (Sp) tar over. Hedmark fylkeskommune kjøpte leiligheten på Børstad i 2007.