Hedmarken

Kjører i NM

Ole Christian Veiby fra Kongsvinger kommer rett fra Japan når han er med på avslutningen i rally-NM som arrangeres på Hedmarken i helga. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum ligger han på andreplass sammenlagt.

Steinerskolen nominert til pris

Steinerskolen på Hedmarken er en av 15 skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen går til en skole som har utmerka seg ved å praktisere likeverd og inkludering i skolemiljøet. Ingen andre skoler i Innlandet er nominert.
Les mer om Hedmarken og Innlandet.
Renovasjonsselskap er konkurs
Konkurs hos Sirkulas renovatør RenoNorden kan føre til forsinket avfallshenting fra over 150 000 innbyggere på Hedmarken og i Gjøvik, Toten og Land.Det jobbes for å løse situasjonen, sier Grethe Olsbye, administrerende direktør i Sirkula til HA.
To funnet døde i Nord-Aurdal
Et par i 70-åra fra Hedmarken ble mandag ettermiddag funnet døde i campingvogn ved fylkesveg 51 ved Vadsetdansen i Nord-Aurdal. Paret var på campingtur. Dødsfallene etterforskes som en ulykke, melder politiet.

Ektepar funnet døde i Nord-Aurdal

Et par i 70-åra fra Hedmarken ble mandag ettermiddag funnet døde i campingvogn ved fylkesveg 51 ved Vadsetdansen i Nord-Aurdal. Paret var på campingtur. Dødsfallene etterforskes som en ulykke, melder politiet.
Bonde idømt fengselsstraff
En bonde fra Hedmarken er dømt til fengsel i et år for brudd på dyrevelferdsloven. Bonden ble dømt for ikke å ha gitt nok fr og vann til 18 sauer, tre hester og 12 storfe. Han fradømmes også retten til å ha husdyr for en periode på ti år.
Les mer om Hedmarken.
Tiltalt for drapsforsøk
En mann i 20-åra, bosatt på Dombås, er tiltalt for drapsforsøk etter at han knivstakk en kvinne i Moelv i fjor. I følge tiltalen stakk han henne flere ganger i magen og ansiktet. Rettssaken går i Hedmarken tingrett i slutten av september.
Les mer om Hedmarken og Moelv.
Innrømmet dårlig dyrestell
En gardbruker fra Hedmarken innrømmet grove brudd på dyrevernsloven, da han møtte i Hedemarken tingrett i dag. Det skriver HA. Seks storfe, seks sauer og 15 høner var døde eller nylig avlivet da Mattilsynet kom til bruket.
Utvidet fellingstillatelse på bjørn
Fylkesmannen i Hedmark har utvidet skadefellingstillatelsen på en bjørn på Hedmarken, det skriver Østlendingen. Hittil i beitesesongen er det dokumentert 43 skader på sau og lam forårsaket av bjørn på Hedmarksvidda. Fellingstillatelsen er utvidet til 2. august.
Mann anker ni års fengsel for overgrep mot 39 jenter
20-åringen som er dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot 39 jenter, anker deler av dommen fra Hedmarken tingrett.
Les mer om Hedmarken.
Mann anker ni års fengsel for overgrep mot 39 jenter
20-åringen som er dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot 39 jenter, anker deler av dommen fra Hedmarken tingrett.
Les mer om Hedmarken.
20-åring anker ni års fengsel for overgrep mot 39 jenter
Anker deler av dommen fra Hedmarken tingrett.
Les mer om Hedmarken.
Anker deler av dom
Hamar-mannen som ble dømt til ni års fengsel for overgrep mot 40 jenter anker deler av dommen, skriver Hamar Arbeiderblad. 26. juni dømte Hedmarken tingrett den unge Hamar-mannen til fengsel i ni år for en hel rekke seksuelle overgrep.
Sirkula med reserveløsning
Renovasjonsselskapet Sirkula jobber med alternativer for søppeltømmingen på Hedmarken dersom Reno Norden går over ende, skriver HA. Reno Norden har anbudet på søppeltømmingen, men er anmeldt for brudd på arbeidsmiljøloven, og sliter med økonomien.
Les mer om Hedmarken og Reno Norden.
Dømt for overfallet på Semou
Et dansk Hells Angels-medlem og en annen dansk mann er dømt til fengsel i henholdsvis tre og et halvt og tre år for det brutale overfallet på HamKams Franck Semou i fjor høst. Hedmarken tingrett fant begge mennene skyldig i overfallet på HamKam-spilleren, skriver Hamar Arbeiderblad.
Tre tatt for kjøring i rus
Tre sjåfører er tatt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand på Hedmarken mandag kveld. En av dem ble tatt i Hamar, en på Rudshøgda og en på E6 på Kolomoen i Stange. Hos sjåføren som ble tatt i Hamar ble det også funnet narkotika i bilen.
Anker frifinnelse bjørne-jaging
Statsadvokaten anker frifinnelsen av mannen fra Hedmarken som var tiltalt for å ha brukt hunder til å jage bjørner, øst i Elverum i fjor. Politiadvokat Henning Klauseie sier hundenes GPS-halsbånd viser at hundene må ha vært uten bånd.
Les mer om Elverum og Hedmarken.
FrP-bråk i retten.
Fylkesleder Johan Aas i Hedmark Frp møter i dag i retten, etter beskyldninger om ærekrenkelser. Han skal ha hevdet at tidligere partikollega Hans Kristian Arnkværn brukte vold på et styremøte i Ringsaker Frp.Saken går i Hedmarken tingrett.
Millionlønn for rådmennene
Seks kommunale ledere på Hedmarken tjener over en million kroner. Det er rådmennene i Stange, Hamar, Ringsaker og Løten, kultursjefen i Ringsaker og kommuneoverlegen i Hamar. Det skriver HA. I snitt er det Stange som betaler lederne sine mest.
Mann dømt til syv års fengsel for to voldtekter
En mann er dømt til syv års fengsel for å ha voldtatt en tenåringsjente fra Hedmarken og en ung kvinne fra Bergen.
Les mer om Bergen og Hedmarken.
Mann dømt til sju års fengsel for to voldtekter
En mann er dømt til sju års fengsel for å ha voldtatt en tenåringsjente fra Hedmarken og en ung kvinne fra Bergen.
Les mer om Bergen og Hedmarken.
7 års fengsel for to voldtekter
En mann fra Vestfold er dømt til fengsel i sju år for voldtekt av ei tenåringsjente fra Hedemarken og ei kvinne fra Bergen. Voldtekten av jenta fra Hedmarken fant sted i mannens bil på bensinstasjonen på Espa sommeren 2014. Det melder Hamar Arbeiderblad.
Dømt for spredning av nakenbilde
To gutter ble i Hedmarken tingrett tidligere denne måneden dømt til betinget fengsel etter spredning av nakenbilde på Snapchat og YouTube.
Les mer om Hedmarken, Snapchat og YouTube.
Betinget fengsel for sexbilde
En 17 år gammel gutt er i Hedmarken tingrett dømt til 60 dager betinget fengsel for å ha tatt bilde av to jevngamle ungdommer som hadde seksuell omgang. Bildet av de to ble spredd til en snapchat-gruppe, som rundt 15 personer var med i.
Les mer om Hedmarken.
Mener det ikke var hans hunder
Mannen fra Hedmarken som er tiltalt for å ha brukt hunder til å jage ei binne med unger, nektet straffskyld da rettssaken startet i dag. Han mener at det ikke var hans hunder som jaget bjørnene.
Les mer om Hedmarken.