Hedmarken

Erkjenner å ha brukt kniv

Den 15-årige jenta som knivstakk en ansatt fra en barnevernsinstitusjon på Hedmarken i november, har erkjent de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Det skjedde i Hamar sentrum (bildet). Jenta etterforskes også for en voldshendelse i Tønsberg.
Les mer om Hamar, Hedmarken og Tønsberg.

Dømt for millionunderslag

En bilselger på Hedmarken er dømt til ett år og to års fengsel. Han solgte biler på vegne av selgere, som ikke fikk betaling, og tok betaling for en bil han aldri leverte. Til sammen underslo han 1,2 millioner kroner, som han er dømt til å betale tilbake.
Les mer om Hedmarken.
Dømt for smugling
Hedmarken tingrett har dømt to litauiske menn til fengsel i fem og seks måneder etter avsløringen av et stort smuglerlager i brumunddalsområdet i september, skriver HA. Det kommer frem at en polsk mann kan ha sluppet unna.
Innbrudd på leirsted
I løpet av de siste 14 dagene er det gjort innbrudd i ei hytte og en bod på Åkresætra leirsted i Ringsakerfjellet. Det er knust ruter for å komme seg inn. Politiet melder om at det trolig ikke er stjålet noe. Leirstedet drives av Hamar og Hedmarken turistforening.

Tiltalt for underslag

En bilforhandler fra Hedmarken er tiltalt for underslag for til sammen 1,7 millioner kroner. Han skal ha solgt to biler for kunder, men tok pengene fra salget sjøl. Forsvarer Tore Famestad sier tiltalte hadde tenkt å betale tilbake pengene.
Les mer om Hedmarken.
Polske menn dømt for vold i Hedmark
To polske menn er i Hedmarken tingrett dømt til fengsel for flere voldsepisoder i Hamar-området tidligere i år. Hedmarken tingrett dømte en 22-åring til ni måneder i fengsel og en 33-åring til fire måneders fengsel, melder Hamar Arbeiderblad.
Avviser sykehus-søksmål
Hedmarken tingrett har avvist Sykehuset Innlandets søksmål mot røntgenleverandøren Unilab fordi saken er foreldet. Sykehuset mente Unilab burde betale boten sykehuset fikk etter at en pasient døde, skriver HA.
Les mer om Unilab.
Slo barna med belter
To foreldre på Hedmarken er tiltalt for vold og fysisk avstraffelse med belter mot flere egne barn, skriver HA. Etter tiltalen skal barna gjentatte ganger ha blitt slått med alt fra flat hånd til belter, både i ansiktet og andre steder på kroppen.
Les mer om Hedmarken.
– Bør dømmes til ni års fengsel
Mannen som er tiltalt for drapsforsøk etter at en kvinne ble knivstukket i Moelv i desember i fjor, bør dømmes til ni års fengsel, mener aktor Iris Storås. Rettssaken mot mannen har gått i Hedmarken tingrett denne uka. Han nekter straffskyld.
Les mer om Bør, Hedmarken og Moelv.
Vil ha interkommunalt samarbeid
Stange-ordfører Nils A. Røhne er positiv til å skrote anbudsordningen på søppeltømming og heller gå for et interkommunalt samarbeid. På Hedmarken har Nortransport nå tatt over søppeltømmingen etter RenoNorden-konkursen.
Mot et dårlig kornår
Det går mot et dårlig kornår i Innlandet. 62 000 tonn korn på Hedmarken og i Sør-Østerdal, eller halvparten av alt kornarealet, er fortsatt ikke tresket. Dette representerer en verdi av rundt 150 millioner kroner, melder Hamar Arbeiderblad
Nortransport tar over
Fra og med i dag tar Nortransport over avfallsinnhentingen på Hedmarken etter at RenoNorden gikk konkurs i forrige uke. Nortransport tar over RenoNordens biler og personell fra konkursboet. Dette betyr at avfallsinnhentingen vil gå som normalt med de samme hentedagene.
Kjører i NM
Ole Christian Veiby fra Kongsvinger kommer rett fra Japan når han er med på avslutningen i rally-NM som arrangeres på Hedmarken i helga. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen fra Elverum ligger han på andreplass sammenlagt.
Steinerskolen nominert til pris
Steinerskolen på Hedmarken er en av 15 skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen går til en skole som har utmerka seg ved å praktisere likeverd og inkludering i skolemiljøet. Ingen andre skoler i Innlandet er nominert.
Les mer om Hedmarken og Innlandet.
Renovasjonsselskap er konkurs
Konkurs hos Sirkulas renovatør RenoNorden kan føre til forsinket avfallshenting fra over 150 000 innbyggere på Hedmarken og i Gjøvik, Toten og Land.Det jobbes for å løse situasjonen, sier Grethe Olsbye, administrerende direktør i Sirkula til HA.
To funnet døde i Nord-Aurdal
Et par i 70-åra fra Hedmarken ble mandag ettermiddag funnet døde i campingvogn ved fylkesveg 51 ved Vadsetdansen i Nord-Aurdal. Paret var på campingtur. Dødsfallene etterforskes som en ulykke, melder politiet.
Ektepar funnet døde i Nord-Aurdal
Et par i 70-åra fra Hedmarken ble mandag ettermiddag funnet døde i campingvogn ved fylkesveg 51 ved Vadsetdansen i Nord-Aurdal. Paret var på campingtur. Dødsfallene etterforskes som en ulykke, melder politiet.
Bonde idømt fengselsstraff
En bonde fra Hedmarken er dømt til fengsel i et år for brudd på dyrevelferdsloven. Bonden ble dømt for ikke å ha gitt nok fr og vann til 18 sauer, tre hester og 12 storfe. Han fradømmes også retten til å ha husdyr for en periode på ti år.
Les mer om Hedmarken.
Tiltalt for drapsforsøk
En mann i 20-åra, bosatt på Dombås, er tiltalt for drapsforsøk etter at han knivstakk en kvinne i Moelv i fjor. I følge tiltalen stakk han henne flere ganger i magen og ansiktet. Rettssaken går i Hedmarken tingrett i slutten av september.
Les mer om Hedmarken og Moelv.
Innrømmet dårlig dyrestell
En gardbruker fra Hedmarken innrømmet grove brudd på dyrevernsloven, da han møtte i Hedemarken tingrett i dag. Det skriver HA. Seks storfe, seks sauer og 15 høner var døde eller nylig avlivet da Mattilsynet kom til bruket.
Utvidet fellingstillatelse på bjørn
Fylkesmannen i Hedmark har utvidet skadefellingstillatelsen på en bjørn på Hedmarken, det skriver Østlendingen. Hittil i beitesesongen er det dokumentert 43 skader på sau og lam forårsaket av bjørn på Hedmarksvidda. Fellingstillatelsen er utvidet til 2. august.
Mann anker ni års fengsel for overgrep mot 39 jenter
20-åringen som er dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot 39 jenter, anker deler av dommen fra Hedmarken tingrett.
Les mer om Hedmarken.
Mann anker ni års fengsel for overgrep mot 39 jenter
20-åringen som er dømt til ni års fengsel for nettovergrep mot 39 jenter, anker deler av dommen fra Hedmarken tingrett.
Les mer om Hedmarken.
20-åring anker ni års fengsel for overgrep mot 39 jenter
Anker deler av dommen fra Hedmarken tingrett.
Les mer om Hedmarken.
Anker deler av dom
Hamar-mannen som ble dømt til ni års fengsel for overgrep mot 40 jenter anker deler av dommen, skriver Hamar Arbeiderblad. 26. juni dømte Hedmarken tingrett den unge Hamar-mannen til fengsel i ni år for en hel rekke seksuelle overgrep.