Hedmarken


Fedrene kjemper om barna

Nyskilte fedre kjemper i domstolen for samvær med barna. Aldri før har flere kranglet om omsorgen enn i fjor. I 2014 gikk det i gjennomsnitt en sak i uka om barnefordeling i Hedmarken tingrett. Nøyaktig tall er 53 saker.

Les mer om Hedmarken.

Slossing og vold mot politi

En mann i 30 årene anmeldes for vold mot politiet i Hamar. I Moelv sloss to menn i 40-årene. Bortsett fra disse to hendelsene var det en rolig natt til lørdag på Hedmarken. Den mest alvorlige episoden skjedde i Hamar klokken 01.30.

Les mer om Hamar og Hedmarken.
Nå er vi nærmere næringstoppen

Nå rangerer NHO Hamar-regionen som sjuendebeste blant Norges 80 regioner. - Fortjent, mener tre fornøyde Hedmarken-ordførerne. For første gang i historien er Hamar-regionen kommet inn på en topp 10-liste i NHOs måling av næringsutvikling.

Nærmere næringstoppen

Nå rangerer NHO Hamar-regionen som sjuendebeste blant Norges 80 regioner. - Fortjent, mener tre fornøyde Hedmarken-ordførerne. For første gang i historien er Hamar-regionen kommet inn på en topp 10-liste i NHOs måling av næringsutvikling.

- Ble slått med baby på armen

Tirsdag ble en kvinne brutalt slått ned i en bolig på Hedmarken mens hun holdt en baby på armen. Nå er mannen hennes fengslet. Det er i alle fall slik politiet beskriver hendelsen som førte til at mannen ble pågrepet av politiet.

Les mer om Hedmarken.
Stor økning i antallet besøksforbud i 2014

Annenhver uke fikk personer på Hedmarken et rettslig besøksforbud i fjor. Økningen er stor. 23 besøksforbud ble gitt av Hedmarken tingrett i fjor. Det er sju flere enn året før.

Les mer om Hedmarken.
I retten etter regnskapsrot

En Ringsaker-mann i 50-årene må i dag møte i Hedmarken tingrett siktet for brudd på bokføringsloven og skattebetalingsloven. Mannen må også svare for et tilfelle av fyllekjøring på E6 i Øyer i oktober i fjor.

Les mer om Hedmarken og Øyer.
// Damenes arbeidsplass som forsvinner

Historisk sett har det vært en overvekt av kvinner i produksjonen hos Nora Brumunddal. I mars bestemmer styret i Orkla Foods om de 35 arbeidsplassene ved fabrikken forsvinner fra Hedmarken.

Les mer om Hedmarken og Nora Brumunddal.
Dømt for å ha oppbevart våpen og kastet påtent fyrverkeri på folk

En ung mann fra Stange er dømt til 45 dagers betinget fengsel og 8.000 kroner i bot etter å ha oppbevart ladde pistoler i bilen og kastet fyrverkeri mot personer. Saken har ligget i lang tid, men ble denne uken behandlet i Hedmarken tingrett.

Les mer om Hedmarken og Stange.
Politiet advarer mot falsk brann-kontrollør

Politiet advarer folk på Hedmarken mot en mann som gir seg ut for å være brannkontrollør. Ved 20-tiden mandag kveld fikk politiet melding om at en mann i 30-årene utga seg for å være brannkontrollør på Tangen og andre steder i Stange.

Les mer om Hedmarken, Stange og Tangen.
Aspeli vil slå sammen Hamar og Stange

Ordfører i Hamar, Morten Aspeli, vil slå sammen Hamar og Stange. Han mener det er første skritt mot en ny storkommune på Hedmarken. Det skriver Hamar Arbeiderblad mandag.

Aspeli er utålmodig

Hamar-ordfører Morten Aspeli mener en sammenslått storkommune på Hedmarken er vegen å gå. Å slå sammen Hamar og Stange, kan være trinn én, mener han.

Les mer om Hamar, Hedmarken og Stange.
Drømmeforhold i fjellet

Det er stor utfart i skiløypene på Hedmarken i dag. Det store snøfallet i forrige uke har ført til drømmeforhold i skiløypene på Hedmarken.

Les mer om Hedmarken.
Se Lie Hansen og co live på dt.no

I helgen kan du se Espen Lie Hansen og tre andre lokale håndballspillere live på dt.no. Østlendingens nett-TV vil sørge for livestreaming når Norge møter Elverum, Serbia og Ungarn i en turnering på Hedmarken.

Tett vinterprogram

Konserter og teaterforestillinger, utstillinger og litterære sammenkomster. Kulturtilbudene er mange og varierte i Hamar og på Hedmarken utover vinteren. HAs kulturkalender rommer en rekke av de større kommende arrangementene.

Les mer om Hamar og Hedmarken.
Fem måneders fengsel for kjøp av stjålet bil

En hamarmann i 20-årene er dømt for en rekke lovbrudd, deriblant kjøp av en bil han visste var stjålet. I mars 2014 kjøpte eller byttet mannen til seg en BMW som Hedmarken tingrett mener han må ha visst var stjålet fra sin rettmessige eier.

Les mer om BMW og Hedmarken.
Sparket lege tapte sak mot sykehuset

Sykehuset Innlandet sparket en lege de mente var uegnet i jobben sin. Legen saksøkte sykehuset - og tapte. Hedmarken tingrett har frifunnet Sykehuset Innlandet for søksmålet fra legen.

Politiet gikk inn i fjernutløst syrefelle

Mannen er nå siktet for forsøk på legemsbeskadigelse og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han blir fremstilt for ny varetektsfengsling i Hedmarken tingrett fredag, skriver VG.

Les mer om Hedmarken.
Hedmarken kan bli til Hamar kommune

428 kommuner bør bli til 100. Det mener NHO. NHO foreslår at hele Hedmarken skal bli en storkommune under navnet Hamar. Om det skulle bli en realitet vil altså Ringsaker, Stange og Løten bli innlemmet i Hamar kommune.

Ingen mjøsis i 2014

Siden 2009 har det vært mjøsis, men i 2014 lot mjøsisen vente på seg. For den som er interessert i været på Hedmarken, er mjøsisen eller mangel på mjøsis et viktig element.

Les mer om Hedmarken.
2014 ble tidenes varmeste

2014 ble det varmeste som er målt på Hedmarken siden målingene startet i 1883. Året inneholder flere ekstreme værhendelser og værrekorder både i Norge og Innlandet. Her sto uvær og ekstremvær i kø.

Les mer om Hedmarken, Innlandet og Norge.
Boliger kan redde sentrum

HA MENER Boligprisene øker kraftig i Hamar. Baard Schumann, som er administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA, utroper i et intervju her i avisen Hamar til vinneren på Hedmarken. 8,5 prosent prisvekst i fjor, noe som faktisk er mer enn i Oslo.

Slik var nyttårsnatta på Hedmarken

Det ble en travel natt for politiet. Fram til klokken sju torsdag morgen har politiet rykket ut på 34 oppdrag.

Les mer om Hedmarken.
Mildvær i høyden

Pass opp! Vegene er såpeglatte på grunn av underkjølt regn. Varm luft er på veg vestfra mot Østlandet. Varmlufta preger fjelltraktene på Hedmarken mer enn i lavlandet. Det er for tiden varmegrader på Ljøsheim og Sjusjøen i Ringsakfjellet.

Ti personer omkom på Hedmarks veger i år

Fire trafikkulykker i Østerdalen, tre på Hedmarken og tre i Glåmdalen førte til at til sammen ti mennesker døde i Hedmark-trafikken i 2014. Det viser foreløpige ulykkestall fra Statens vegvesen, Region øst.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21