Helikopter

Helikopter fraktar ut reinsdyr

500 dyr er felt under reinsjakta i Nordfjella så langt. To av desse har fått påvist skrantesjuke, som ein forsøker å få kontroll på ved jakta. Jegerar som feller dyr i område langt frå veg får tilbod om helikoptertransport for å frakte kjøt ut av fjellet. Villreinutvalet trur tilbod om helikoptertransport er ein viktig suksessfaktor, skriv Hallingdølen.
Les mer om Hallingdølen og Nordfjella.

Leteaksjon etter savnet kvinne

Røde Kors, helikopter og redningshunder søker etter en 71 år gammel kvinne som er savnet i Vaksdal i Hordaland. Kvinnen ble meldt savnet mandag kveld.
Les mer om Hordaland og Vaksdal.
Sender Sea King til skadd kvinne
En kvinne er skadd i fjellet ved Malangen sør for Tromsø. – Det er ei dame som har falt i fjellet som trenger bistand fra helikopter med heis. Det er like langt fra Banak, derfor sender vi et Sea King fra Bodø, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen i Hovedredningssentralen Nord-Norge.
Franske Vincent (47) gir verden Norges-reklame fra luften
Når TV-bildene kretser rundt Fløyen og viser et folkehav som følger sykkel-VM, er det en franskmann i helikopter som styrer kamera.
Les mer om Fløyen og Norges-reklame.

Hovudredningssentralen: – Det er ikkje berre å ringje etter helikopter

Det har vore mange redningsaksjonar som krev helikopter på Vestlandet det siste døgnet. I ein slik situasjon kan det bli lenge å vente før hjelpa kjem til folk som er i naud.
Les mer om Vestlandet.
Klatrere måtte berges med helikopter
To skadde klatrere måtte berges ned av et redningshelikopter fra Ørland etter en ulykke i Rauma
Les mer om Rauma og Ørland.
Helikopter krasjlandet i vannet
Politiet har satt igang livreddende arbeid etter at et helikopter med to passasjerer styrtet i Sverige.
Les mer om Sverige.
Helikopter kræsjlandet i vannet
Politiet har satt igang livreddende arbeid etter at et helikopter med to passasjerer styrtet i Österaker.
Les mer om Österaker.
Nytt helikopter vil komme raskere fram til pasientene
Luftambulansetjenesten i Arendal, som er den nærmeste helikopterbasen til Telemark, vil neste år få et nytt helikopter. Det vil være både raskere, større og ha mer avansert utstyr.
Les mer om Arendal og Telemark.
Ny luftambulanse i Arendal
Luftambulansen i Arendal får nytt helikopter 1. juni neste år. – Det nye helikopteret får økt rekkevidde, bedre løftekapasitet og dermed økt pasientsikkerhet, sier medisinsk leder for luftambulansen i Arendal, Lars Jacobsen.
Les mer om Arendal.
Mann skadet i skyteulykke
En mann er skadd i ei skytelulykke i Storlidalen i Oppdal. Mannen er fraktet til sykehus med helikopter.
Les mer om Oppdal og Storlidalen.
Innspurt på Sørlandet
AP-leder Jonas Gahr Støre tar i bruk helikopter når han i dag er på valgkampinnspurt for partiet. Turen går blant annet til Kristiansand og Arendal.
– Kryssene har forbedringspotensial
Lange køer i Hillevåg irriterer flere bilister, og det siste året har Statens vegvesen jobbet med utvikling av nye kryss som vil gi bedre trafikkflyt. Samferdselsministeren fløy helikopter for å se hvordan bussveien fungerer.
Les mer om Hillevåg og Kryssene.
Isbjørner jaget bort på Svalbard med helikopter
En isbjørnbinne og hennes to barn ble observert så tett på befolkede områder på Svalbard at de måtte jages bort fra området med helikopter.
Les mer om Svalbard.
– Vi er samlet om tryggheten til det norske folk
Tirsdag formiddag er demonstranter fra «Bevar Andøya flystasjon, «Styrk Heimevernet og «Bevar 339-skvadronen og hovedbasen for helikopter på Bardufoss samlet til protest mot langtidsplanen for Forsvaret.
– Erna, Siv og Jonas, styrk Heimevernet!
Tirsdag formiddag er demonstranter fra «Bevar Andøya Flystasjon, «Styrk Heimevernet og «Bevar 339-skvadronen og hovedbasen for helikopter på Bardufoss samlet til protest mot langtidsplanen for Forsvaret.
Ap toppet laget i Stavanger
De ankom i helikopter, snakket politikk i en rød sofa på Spor 5 og drakk øl med arbeidsledige på Cardinal. Ap-ledelsen, listetopper og tidligere legender satte preg på Stavanger mandag.
Les mer om Cardinal, Spor og Stavanger.
«Lothepus ble nektet helikopterlanding ved Trolltunga
Leif Einar Lothe (47) fikk ikke lov av kommunen til å ta med seg sine amerikanske venner på fjellformasjonen med helikopter.
Les mer om Trolltunga.
«Lothepus nektet helikopterlanding ved Trolltunga
Leif Einar Lothe (47) fikk ikke lov av kommunen til å ta med seg sine amerikanske venner på fjellformasjonen med helikopter.
Les mer om Trolltunga.
Leteaksjon etter savnet kvinne i Rana
Helikopter, redningshunder og frivillige mannskaper er satt inn i søket etter en savnet kvinne i 70-årene i Rana.
Les mer om Rana.
Leteaksjon i Rana
Nødetatene og frivillige søker med helikopter i Grønnfjelldalen i Rana i Nordland etter en savnet kvinne i 70-årene. Også mannskaper fra Røde Kors deltar i søket, ifølge politiet.
To barn er sakna
Politiet setter inn helikopter for å leite etter to jenter på 7 og 8 år som er sakna i Spikkestad i Røyken. Dei skal ha blitt sett sist om lag klokka 15 søndag, i skogsområdet ved Kunnskapsveien. Dei hadde med seg ein liten brun hund. Den eine jenta har lys grøn jakke og lyst hår, medan den andre har kvit jakke på. Politiet ber om tips på 02800 dersom nokon har sett dei.
Sea King-helikopteret har blitt erstatta av Super Puma
FLORØ (NRK): Frå i dag overtek CHC Helikopter Service redningstenesta med helikopter i Florø. Men legane som skal jobba om bord har vore skeptiske, etter Turøy-ulukka i fjor.
Forsvaret har øvelse i Horten
Forsvaret opplyser at de skal ha øvelse i Horten mellom klokka 22.00 og 23.30 i kveld og at et helikopter skal fly over Borre.
Les mer om Borre og Horten.
Stor leteaksjon ved Koppang
Det letes fortsatt etter 59-åringen som er savnet i området sørøst for Koppang. I tillegg til politiet er seks frivillige fra Røde Kors og fire som søker med hund, med i søket, ifølge operasjonsleder Marianne Brun. Et helikopter er også på vei.
Les mer om Koppang og Marianne Brun.