Hellas

IMF jobber med Venezuela-plan: Kan koste 240 milliarder i året

Redningsplan for Venezuela kan bli dyrere og mer kompleks enn da Det internasjonale pengefondet (IMF) bidro med krisepakker i Hellas.
Les mer om Det, Venezuela og Venezuela-plan.

Vikersund søker om skiflygings-VM

Vikersund presenterte søknaden for ledelsen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) under høstmøtet i Zürich. Tildeling skjer på FIS-kongressen i Costa Navarino i Hellas 17. mai 2018 skriver Buskerud Fylkeskommune. Dersom Vikersund blir tildelt VM i 2022, vil det også bli arrangert et prøve-VM i 2021.
- De sa vi ville være trygge i Europa, men behandles som dyr
Syriske Mohammad (31) ble torturert og fengslet i Syria, men opplever at livet som flyktning i Hellas nesten er like ille.
Les mer om Europa og Syria.
Danmark blir truleg seeda
Dersom ikkje Frankrike rotar seg bort og taper mot Kviterussland i kveld, vil Danmark bli seeda i trekninga for playoff, melder telegrabyrået Ritzau. I så fall blir Danmarks motstadar enten Nord-Irland, Irland, eller truleg Hellas eller Sverige.

Hellas på billigsalg: Kinesere og tyskere overtar

ATHEN (VG) Lyst på en gresk øy? Noen gamle ruiner, eller kanskje en flyplass? Hellas tvinges til å selge landet sitt til spottpris for å dekke gjelden.
Polen VM-klar
Polen er klar for sitt 8. VM-sluttspel etter 4-2 over Montenegro i kvaliken. Ettersom Skottland berre klarte 2-2 mot Slovenia og måtte overlate andreplassen i gruppa til Slovakia, er det klart at også Danmark, Sverige, Nord-Irland og Hellas skal spele playoff.
Toar-tabellen
Italia og vinnaren av duellen Sveits/Portugal er dei einaste som er heilt sikre på playoff om VM-plass. Stillinga i toar-tabellen før siste runde i gruppespelet: Portugal 18, Italia 14, Sverige 13 (+10 mål), Danmark 13 (+7), Nord-Irland 13 (+5), Hellas 13 (+2), Wales 11 (+2), Kroatia 11 (+2), Skottland 11 (-1). Alle har ein kamp igjen, men Hellas har i praksis spela ferdig, ettersom dei møter Gibraltar i siste kamp. Gibraltar er klar jumbo, og kampane mot siste lag tel ikkje med i samanlikninga av gruppetoarane.
Slik kjøper du feriebolig i Hellas
Når chartersesongen slutter tidlig på høsten, har feriehuseierne strendene nesten for seg selv. – På Kreta kan du bade frem til jul, sier Ellen Hansen som bygger og selger boliger gjennom firmaet Kreta Eiendom.
Europas gjerrigknark takker av
Han er elsket i Tyskland og hatet i Hellas. Tyskerne får trolig en ny gjerrigknark som finansminister etter Wolfgang Schäuble.
Malaria i Hellas og Kypros – ber nordmenn på tur beskytte seg
Flere personer er blitt smittet av malaria på reiser i Hellas og Nord-Kypros. Reisende bør være nøye med myggstikkbeskyttelse, ifølge Folkehelseinstituttet.
Ber reisende beskytte seg
Folkehelseinstituttet ber folk som reiser til Hellas og Nord-Kypros om å være nøye med beskyttelse mot myggstikk, melder NTB. Ifølge det europeiske smittevernssenteret (ECDC) har flere blitt smittet med malaria i sommer.
Les mer om NTB.
Malaria i Hellas og Kypros: Folkehelseinstituttet ber reisende beskytte seg
Flere personer er blitt smittet av malaria under reiser i Hellas og på Kypros. – Reisende bør være nøye med myggstikkbeskyttelse, ifølge Folkehelseinstituttet.
Det er håp for unge grekere. Bare ikke i Hellas
JOBBENE VÅRE: Hundretusener av unge grekere har snudd ryggen til nedbygde offentlige tjenester, et dødt arbeidsmarked og elendige arbeidsforhold. Tyskland kaller.
200 nye flyktninger hver dag: – Det er som overbefolkede fengsler
Ikke siden mars 2016 har det kommet flere flyktninger til Hellas, ifølge Redd Barna.
Les mer om Redd Barna.
Geir dro på ferie til Kreta. Nå har han det greske landslaget boende hos seg under VM.
Hellas hadde egentlig ikke råd til å delta i VM i Bergen.
Les mer om Bergen og Kreta.
Nadia (10) skrev brev til kongen – nå er hun invitert til mottakelse
Nadia fra Syria har opplevd mer enn 10-åringer flest. For akkurat to år siden flyktet hun og moren Fatima i en overfylt gummibåt mellom Tyrkia og Hellas. Torsdag er hun invitert til mottakelse, av kronprinsparet, ombord i kongeskipet.
Les mer om Fatima, Syria og Tyrkia.
Hipsternes utenriksminister
Berlin: Han vil ha store skattekutt, Hellas ut av euroen og flyplass der folk bor – midt i byen. Han kan bli Tysklands neste utenriksminister.
Grekerne vil stanse utenlandske yoghurtprodusenter
Hellas taper milliarder av euro på at produsenter velger å produsere «gresk yoghurt utenfor landet. Nå går myndighetene til kamp, og mener nasjonalproduktet bør få samme beskyttelse som franskmennenes champagne.
Justin Bieber-tilstander for Marcus og Martinus i Hellas
De norske popstjernene har plutselig slått an også sørover i Europa. I Athen spilte de for sitt største publikum noensinne.
Les mer om Europa.
Selv i Hellas lysner det for eurosonen
Men den europeiske sentralbanken er ventet å opprettholde krisetiltakene en stund til. Torsdag kommer rentedommen fra Mario Draghi.
Les mer om Mario Draghi.
Ungarn og Slovakia tapte søksmål om asylkvoter
EU-domstolen mener EU er i sin fulle rett til å pålegge Slovakia og Ungarn å ta imot asylsøkere fra Hellas og Italia.
Les mer om Italia, Slovakia og Ungarn.
Ungarn og Slovakia tapte kampen om asylkvotene
EU-domstolen mener EU er i sin fulle rett til å pålegge Slovakia og Ungarn å ta imot asylsøkere fra Hellas og Italia.
Les mer om Italia, Slovakia og Ungarn.
EU-domstolen avviser søksmål mot asylkvoter
EU-domstolen mener EU er i sin fulle rett til å pålegge Slovakia og Ungarn å ta imot asylsøkere fra Hellas og Italia.
Les mer om Italia, Slovakia og Ungarn.
EU-domstolen: EU kan tvinge medlemsland til å ta imot asylsøkere
EU-domstolen avviser søksmålet fra Slovakia og Ungarn mot ordningen der EU har pålagt dem å ta imot asylsøkere fra Hellas og Italia.
Les mer om Italia, Slovakia og Ungarn.
Belgia klare for fotball-VM
Belgia tok seg til fotball-VM i Russland etter at de sikret førsteplassen i gruppe H med 2–1 seier mot Hellas. Søndagens seier i Aten gjør at Belgia tar følge med Brasil, Iran, Japan, Mexico og vertsnasjonen Russland til neste års VM-sluttspill.