Hellige

Kristin forteller om Tønsbergs rundkirkes rolle i jerusalemkoden

Det er 1000 år siden Olav den hellige besøkte Tønsberg. Det markeres med foredrag om olavkulten, rundkirken og sporene til Jerusalem.
Les mer om Jerusalem, Olav og Tønsberg.

Hva gjør Den Hellige Ånd?

Hva er oppgaven til Den Hellige Ånd? Andreas Evensen, daglig leder for ImF-UNG, deler her noen tanker som kan hjelpe oss til å bli bedre kjent med Den hellige ånd.
Les mer om Den, Den Hellige Ånd og ImF-UNG.
Her avslører biskop i Jerusalem at verdenskjent «mirakel» er en bløff
Det ble ampert mellom en biskop og en munk i Den hellige gravs kirke da biskopen delte villig vekk hvordan de tenner «Den evige flamme».
Les mer om Den og Jerusalem.
Her avslører biskop i Jerusalem at verdenskjent «mirakel er en bløff
Det ble ampert mellom en biskop og en munk i Den hellige gravs kirke da biskopen delte villig vekk hvordan de tenner «Den evige flamme.
Les mer om Den og Jerusalem.

Hva er Åndens verktøy?

Andreas Evensen, daglig leder for ImF-UNG, deler her noen tanker som kan hjelpe oss til å bli bedre kjent med Den hellige ånd. De som skal gjøre noe, bygge noe, utføre noe trenger som oftest noe å gjøre det med - et verktøy.
Les mer om Den og ImF-UNG.
Skal sikre Olavs by en tydelig rolle i nasjonaljubileet
I 2030 holdes Norges nasjonaljubileum og Sarpsborg vil være med på reisen, med et pilotprosjekt allerede i 2019 – satt i sammenheng med at det er 1000 år siden Olav den hellige giftet seg med Astrid Olofsdatter.
Hvem er Den Hellige Ånd?
Den Hellige Ånd kan være litt vanskelig å forstå seg på. Hvem er han egentlig og hva gjør den Hellige Ånd? Er han som den ånden i lampen som vi ser i Aladdin filmene?
Gyllent ujålete
The Golden Chimp på Tøyen oser av kvalitet fra første dim sum. BILDER Vis bildetekst Anbefalte saker - Å du hellige sjimpanse, dette er himmelsk. Byløven sukker av vellyst.
Les mer om Anbefalte og Tøyen.
Stengt gravkirke i Jerusalem skjerper frontene
Konflikten som har ført til stengning av Den hellige gravs kirke i Jerusalem kan bidra til økt utreise av kristne fra Israel og palestinske områder, advarer Trond Bakkevig.
Israel vil forhandle med prestene som stengte kristendommens helligste sted
Israel utsetter planen om å skattlegge kristne kirkers eiendom i Jerusalem. Den hellige gravs kirke har vært stengt i tre dager i protest mot skattekravet.
Les mer om Jerusalem.
Her er invitasjonen fader Johannes mener han aldri fikk
- Jeg har invitert Hellige Nikolai menighet og fader Johannes til å møte med i Oslo, men de har ikke svart på vår invitasjon, sa erkebiskop Jean da Dagen møtte ham i Oslo torsdag.
Les mer om Dagen, Hellige Nikolai, Jean og Oslo.
Kristendommens helligste sted har stengt døren
Den hellige gravs kirke i Jerusalem, som regnes som kristendommens helligste sted, holder stengt i protest mot israelske myndigheter.
Les mer om Jerusalem.
- Muslimske kvinner forteller om seksuell trakassering i Mekka
To millioner muslimer drar årlig på pilegrimsreise til den hellige byen Mekka i Saudi-Arabia. Kommunikasjons- og samfunnssjef i Care Norge Mah-Rukh Ali skriver på vegne av seg selv om «Metoo i Mekka» i en kronikk i Dagens Næringsliv mandag.
Husker du dette godteriet?
Her er godteriet vi savner fra 90-tallet! Vi husker alle de hellige lørdagskveldene på 90-tallet da barne-tv varte ekstra lenge, ingen brydde seg om e-stoffer i godteriet, og iPaden fremdeles ikke hadde gjort sitt inntog.
- Jeg har ikke fått noen invitasjon
- Jeg har ikke registrert noen forespørsel om å møte biskopen i Oslo, sider fader Johannes til Dagen. Image-text: Fader Johannes har ledet Hellige Nikolai menighet i snart 40 år. Foto: Johannes Reindal
Les mer om Dagen, Hellige Nikolai og Oslo.
Erkebiskop kom for å skape fred
Men den ortodokse menigheten Hellige Nikolai i Oslo uteble. Image-text: FORSONING: Erkebiskop Jean fra Paris besøkte snøkledde Oslo denne uken. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Les mer om Hellige Nikolai og Oslo.
#Metoo-kampanje om seksuell trakassering i Mekka
Den egyptisk-amerikanske journalisten Mona Eltahawy har startet en kampanje på Twitter for å avdekke seksuell trakassering i Mekka og andre hellige steder.
Les mer om Mekka, Mona Eltahawy og Twitter.
«Når Norge skal redde verden
Det blåser en misnøyens vind over den vestlige verden for tiden. Her skal det være OL, og så har de lagt arrangementet til et lite jalla-land i Østen, fjernt fra den hellige treenigheten brunost, bunad og binders!
Les mer om Østen.
Suspendert prest stenger kirken
Fader Johannes nekter både prost og biskop å besøke den ortodokse kirken i Oslo. Image-text: Oslo: Den ortodokse kirken Hellige Nikolai kirke ligger på Tveten i Oslo. Foto: Bjørn Olav Hammerstad
Les mer om Hellige Nikolai, Oslo og Tveten.
Prest truer kritikere med politiet
Fader Johannes i Hellige Nikolai-menighet, nektet biskopens representant å holde gudstjeneste i helgen. På Facebook truer han med politianmeldelse.
Alkohol er vår tids hellige ku
«Vi vet det, men vi liker det ikke». Utsagnet blir tilskrevet kristne avholdsfolk, når de ble konfrontert med at Jesus drakk vin. Det blir gjerne gjenfortalt med en liten latter.
Hemmelighold på statsnivå og bortgjemt som den hellige gral. Det gjorde gravide Kylie Jenner lurt i
Jeg er glad Kylie Jenner ikke dukker opp i «Teen Mom.
Les mer om Kylie Jenner og Teen Mom.
Kylie Jenner ble mamma: - Hemmelighold på statsnivå og bortgjemt som den hellige gral. Det gjorde gravide Kylie Jenner lurt i
Jeg er glad Kylie Jenner ikke dukker opp i «Teen Mom». KOMMENTAR: Etter det som har virket som en evighet med spekulasjoner, rykter og diskusjoner, kom katta endelig ut av sekken søndag kveld. 20 år gamle Kylie Jenner er blitt mamma.
Les mer om Kylie Jenner og Teen Mom.