Helsedirektoratet

Dei treige byråkratane i Helsedirektoratet

Sjukehusa blir straffa for å drive meir effektivt. Nokon burde straffe Helsedirektoratet i staden.
Les mer om Helsedirektoratet.

Slår alarm om både sukker og snus, men kun tobakken skal ha nøytrale pakker

Helsedirektoratet slår alarm om dødelig sukker, men mener nøytral innpakning av godteri er for drøyt.
n av tre kommuner sliter med rekruttering av helsesøstre
En undersøkelse fra Helsedirektoratet viser at flere kommuner har store utfordringer med å ha et tilfredsstillende helsesøstertilbud.
Les mer om Helsedirektoratet.
Helsedirektoratet: Fastleger må slutte med ulovlig gebyrinnkreving
Helsedirektoratet slår fast at det ikke er lov å kreve inn gebyr fra pasienter for SMS-bestilling av legetimer eller kortbetaling.

– Vi har ikke kommet så langt

Helsedirektoratet jobber med å få til bedre langtidsoppfølging av barn utsatt for overgrep. – Overraskende mange kan ha langtidseffekter.
Reagerer på Helsedirektoratets bruk av PR-byrå: - De har jo 673 ansatte
Helsedirektoratet leide inn PR-byrå til å utvikle kommunikasjonsstrategi om godkjenning av utdanningen til norske studenter i utlandet.
Les mer om PR-byrå.
Vil frata Helsedirektoratet retten til å autorisere utenlandsstudentene
Trine Skei Grande og Marit Arnstad mener NOKUT er bedre egnet.
Her forklarer hun hvorfor staten sier nei til studentene
- Vi forstår at studentene er frustrerte og jobber med forslag til en løsning, opplyser Anne Farseth i Helsedirektoratet.
Høie vil endre ventelistepraksis
Helseminister Bent Høie (H) ber Helsedirektoratet lage et system som gir en bedre oversikt over sykehusventelistene. Tusenvis av norske pasienter blir strøket fra ventelister uten at de nødvendigvis får behandling. Dette skal nå endres, ifølge NTB.
Les mer om Helsedirektoratet og NTB.
Bent Høie ber Helsedirektoratet endre ventelistepraksis
Tusenvis av norske pasienter blir strøket fra ventelister uten at de nødvendigvis får behandling. Nå ønsker helseministeren en endring av praksisen.
Les mer om Helsedirektoratet.
Bent Høie ber Helsedirektoratet endre ventelistepraksis
Tusenvis av norske pasienter blir strøket fra ventelister uten at de nødvendigvis får behandling. Nå ønsker helseministeren en endring av praksisen.
Les mer om Helsedirektoratet.
Sparer penger på å flytte til Storo
Helsedirektoratet flytter fra Universitetsgata i Oslo sentrum til Vitaminveien på Storo neste høst, etter å ha vurdert 22 alternativer. Leiekostnadene reduseres vesentlig, opplyser direktoratet til Dagens Medisin. Lokalene blir på 11 000 kvadratmeter.
Helsedirektoratet er bekymret: Store kvalitetsforskjeller på norske sykehus
Lik tilgang til helsetjenester uansett hvor i landet du bor, og hvor mye du tjener, har lenge vært et sentralt politisk mål. Likevel viser tall fra Helsedirektoratet at tilsynelatende like pasienter kan få helt ulike tilbud avhengig av hvor i landet de befinner seg.
Les mer om Helsedirektoratet.
Frykter influensasmitte fra helsearbeidere
Kun 12 prosent av helseansatte vaksinerer seg mot influensa, ifølge anslag fra Helsedirektoratet. Det vil kunne gå hardt utover eldre i influensasesongen.
Les mer om Helsedirektoratet.
Helsedirektoratet er bekymret
En av fire kommuner har ikke sendt inn bestilling til Folkehelseinstituttet på influensavaksiner.
Helsedirektoratet bekymret
En av fire kommuner har ikke sendt inn bestilling til Folkehelseinstituttet på influensavaksiner.
Mangler influensavaksine
Over en fjerdedel av kommunene har ikke sendt inn bestilling til Folkehelseinstituttet på influensavaksiner. Hovedfristen for bestilling gikk ut 1. august. Det bekymrer Helsedirektoratet.
Mangler influensavaksine
Over en fjerdedel av landets kommuner har ikke sendt inn bestilling til Folkehelseinstituttet på influensavaksiner. Det bekymrer Helsedirektoratet.
– Det er som om Noreg ikkje vil ha sjukepleiarar
Sjukepleiar Tuva Hansen Wik ville koma heim til Noreg for å jobba, men opplevde det som om ho ikkje var ønska. Helsedirektoratet si autorisasjonsordning er framleis alt for dårleg, meiner studentorganisasjon.
Les mer om Det og Noreg.
Endelig får de noen å snakke med hver dag
Haugesunds største videregående skole får helsesøster på skolen hver dag, for første gang. – Jeg tror det er veldig viktig å ha noen der hele tiden, som du kan snakke med, sier skoleelev Beate Kallevik Dybdal. Helsedirektoratet har gitt tilskudd på 41,3 millioner kroner for å styrke helsesøstertilbudet i norske videregående skoler.
Slanket av 20 kilo
Å kutte ut mel og sukker ble løsningen for Irina Lees vektproblem.Hun har brukt slanke-fenomenet Bright Line Eating. Helsedirektoratet er skeptisk til forbud mot visse typer mat.
Les mer om Bright Line Eating.
Stortingspolitikerne om godkjenningsrotet til Helsedirektoratet: – Uholdbar situasjon
Stortinget har bedt direktoratet rydde opp, og politikerne er ikke nådige i sin kritikk av hvordan saken har blitt håndtert.
Les mer om Helsedirektoratet.
Jørgen er ferdig utdannet psykolog – Helsedirektoratet nekter å godkjenne graden hans
Da Jørgen Bråthen kom tilbake fra masterstudier i Budapest, var ikke utdanningen hans lenger god nok. Nå sitter han arbeidsledig og venter på en avklaring rundt framtiden.
Høie vil forebygge selvmord med veileder til kommunene
Helsedirektoratet gir for første gang ut en veileder til kommuner for å forebygge selvskading og selvmord. Foreningen LEVE savner oppfølging av kommunene.
– Krever forklaring om helsepenger
Helsedirektoratet vil ha forklaring av Grimstad kommune om grunnlaget for utbetaling av et milliontilskudd. Agderposten skriver at kommunen fikk penger for lønnskostnader til en ressurskrevende bruker, men tjenestene kom aldri brukeren til gode.
Les mer om Grimstad og Krever.