Hidra

Har trua på sjøkabel

Ordfører i Flekkefjord, Jan Sigbjørnsen, håper den nye sjøkabelen som er under planlegging kan gjøre Hidra bedre sikret mot strømbrudd. Per dags dato har ikke øya noen reserveforbindelse om strømmen går, og ordføreren mener en ny sjøkabel vil være viktig.

Legger undersjøisk kabel

Agder Energi skal legge en undersjøisk høyspentkabel til øya Hidra i Flekkefjord for å sikre strømforsyningen til øya. I dag går strømmen i et luftspenn over Hidrasund og det er ikke andre overføringsmuligheter ved strømbrudd og vedlikehold av linjenett.
Les mer om Flekkefjord, Hidra og Hidrasund.
Vil utsette fastlands-prosjekt
Samferdselspolitikerne i fylket vil at planene om en fastlandsforbindelse til øya Hidra i Flekkefjord usettes på vent inntil Stortinget gir bedre økonomiske betingelser for ferjeavløsningsmidler. Saken skal behandles i fylkestinget 13. februar.
Les mer om Flekkefjord, Hidra og Stortinget.
Vil ha rapport
Innbyggerne på øya Hidra i Flekkefjord ber kommunen om en uavhengig rapport om kostnadene ved en fastlandsforbindelse. De stoler ikke på vegvesenets eller fylkeskommunens utregninger, ifølge velforeningen.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.

Sokndal og Hidra kniver om å ha størst rugg, men hvor ble det av Kongssteinen i Stavanger?

Turistbrosjyrene i Sokndal har i alle år fortalt at bygda har Nord-Europas største ruggestein. Nå mener folk i nabokommunen at den ruggende Odresteinen på Hidra kan være større.
Hummarfiskarar redda i land
To personar er plukka opp frå sjøen utanfor Hidra i Flekkefjord.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.
Plukka opp frå sjøen
To personar er plukka opp frå sjøen utanfor Hidra i Flekkefjord. Det opplyser politiet til NRK. Det vart sett i gang ein redningsaksjon etter at båten dei var i gjekk rundt. Tilstanden til dei to er førebels ikkje kjent.
Les mer om Flekkefjord, Hidra og NRK.
Hidra-avklaring i februar
Vegvesenet legger i desember fram en ny plan for fastlandsforbindelse til Hidra i Flekkefjord. Fylkesordfører Terje Damman, opplyste i samferdsutvalget at saken skal avgjøres i fylkestinget i februar. Les mer.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.
Ingen avgjørelse før i 2018
Fylkestinget kommer ikke til å behandle en fastlandsforbindelse til øya Hidra i Flekkefjord før neste år, skriver Agder. Velforeninga har kommet med en utredning om ei flytebru, mens vegvesenet skal jobbe med å undersøke en undersjøisk tunnel.
Les mer om Agder, Flekkefjord og Hidra.
Får 1500 meter lang sjøkabel
En 1500 meter lang sjøkabel til Hidra i Flekkefjord skal bygges neste år. Prisen blir bortimot fire millioner kroner. Seksjonsleder Torhild Fjermedal i Agder Energi Nett, sier at tilførselen av strøm til øya dermed blir sikrere:
Nytt broforslag til 600 millioner kroner
Velforeningen på Hidra i Flekkefjord legger nå fram en studie som viser at en flytebro til øya vil være gjennomførtbart økonomisk og lønnsomt i forhold til videre ferjedrift.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.
Har designet ny bro
En ny studie viser at en flytebro til Hidra i Flekkefjord vil koste litt over 600 millioner kroner. Det er Hidra velforening som har fått brospesialisten LMG Marin til å designe en ny bro. Foreninga mener at kostnadene er innen for rammene. Les mer.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.
Haster med ny flytebro-behandling
Fylkespolitikerne i Vest-Agder vil få hastverk når de skal behandle forslaget om en ny fastlandsforbindelse til Hidra.
Les mer om Hidra og Vest-Agder.
Forslår flytebro til 700 millioner
Innbyggerne på Hidra i Flekkefjord legger nå fram et forslag om ny flytebro til øya. Fungerende fylkesordfører Tore Askildsen sier fylkestinget skal vurdere et tunnelalternativ igjen, men han er åpen for velforeningas forslag. Les mer.
Drapsdømt kvinne flytter til Hidra
Kvinnen som ble dømt for drapet på en nabo i en kommunal omsorgsbolig i 2010, vender trolig tilbake til Hidra. For fire år siden sa kvinnen at hun ønsket å sone sin dom under tvunget psykisk helsevern i sitt hjem på Hidra, ifølge Avisen Agder.
Les mer om Avisen Agder og Hidra.
Skal fikses
Det blir reservebåt mellom Launes på Hidra og Kvellandstrand i Flekkefjord neste uke, melder Norled. Grunnen er at hovedferja skal på verksted.
Satser på turisme
Flekkefjord skal øke sin satsing på turisme og reiseliv i årene som kommer. Utgangspunktet for satsingen er kommunens fire turistfyrtårn Flekkefjordbanen, Hollenderbyen, Brufjell og Hidra. Fylkeskommunen støtter prosjektet med penger.
Fortsatt håp om tunnel til Hidra
Fylkestinget i Vest-Agder har vedtatt at planene om en undersjøisk tunnel til Hidra i Flekkefjord hentes fram igjen. Det skal også utredes et rimeligere broalternativ.
Les mer om Flekkefjord, Hidra og Vest-Agder.
Nye sjanse for undersjøisk tunnel
En enklere undersjøisk tunnel til Hidra i Flekkefjord med 8 prosent stigning skal vurderes. Det vedtok Vest-Agder fylkesting etter forslag fra Frp, Sp og KrF. Det sjekkes om løsninger med bru som fastlandsforbindelse kan gjøres enklere og rimeligere.
Les mer om Flekkefjord, Frp, Hidra, KrF og Vest-Agder.
Hidra-thriller
Gisle Meininger Saudland (Frp) sier det ligger an til en meget jevn avstemning i fylkestinget om å ta opp igjen arbeidet med undersjøisk tunnel til Hidra. – Jeg tør ikke spå om utfallet, sier Saudland, som er leder for samferdselspolitikerne.
Les mer om Hidra og Saudland.
Hidra-tunnel aktuell igjen
Flertallet i Vest-Agder fylkesutvalg vil igjen vurdere bygging av undersjøisk tunnel til Hidra. Det skal vurderes en tunnel med åtte prosent stigning og undersøkes om det vil bli tillatt. Hittil har planene vært ti prosent, mens EU-reglene tillater fem prosent.
Les mer om EU-reglene, Hidra og Vest-Agder.
Nei til Hidra-bru
Eit flertall av fylkespolitikarane i samferdsleutvalet i Vest-Agder seier nei til ei bru til Hidra. Grunnen er at dei meiner at ei bru blir for dyr. Ifølgje Statens vegvesen vil ei bru koste over ein milliard kroner.
Les mer om Hidra-bru, Hidra og Vest-Agder.
Nedgang i ferjetrafikken til Hidra
Aldri før har trafikktallene for ferjesambandet til Hidra vært så lave som de var i 2016, skriver Avisen Agder. Det var en nedgang på 23.000 personer og nesten 4000 personbiler fra året før.
Les mer om Avisen Agder og Hidra.
Sier trolig nei til Hidra-bro
Fylkespolitikerne kommer trolig til å si nei til bro til Hidra, fordi prislappen er for høy. Nå letes det etter andre løsninger, slik at de omlag 600 innbyggerne kan få fastlandsforbindelse.
Les mer om Hidra og Hidra-bro.
Arbeidsulykke i Flekkefjord
Politiet har fått en melding om en arbeidsulykke i Hidra i Flekkefjord etter at en fisker skal ha blitt truffet av et fiskeredskap på et oppdrettsanlegg. Pasienten er kjørt i ambulanse til Flekkefjord sykehuset. Tilstanden er ukjent, men var ved bevissthet.
Les mer om Flekkefjord og Hidra.