Holmestrand

Andelen uføre stiger i Holmestrand

Andelen uføre i Holmestrand øker, og er høyere enn i resten av befolkningen, viser nye tall fra Nav. HOLMESTRAND: Nye tall fra Nav viser at 919 innbyggere i Holmestrand kommune mottok uføretrygd ved årsskiftet.
Les mer om Holmestrand og Nav.

Det er i Vestfold vi hører hjemme

Både historiske og dagsaktuelle argumenter taler for at Holmestrand bør unngå overgang til region Viken, mener Kim Hjardar i dette leserinnlegget. Kampen om hvor innbyggerne i Holmestrand og Hof hører hjemme er godt i gang.
Snill mann etterlyses!
Marit og Jon Erik fra Horten etterlyser en snill mann fra Holmestrand Vi prøver å finne en vanvittig snill mann fra Holmestrand. Her kommer etterlysningen til en mann som jobber i Holmestrand kommune.
I år blir rundballene gule
180 barn rammes av kreft hvert år. Slik skal landbruket vise sin støtte. HOLMESTRAND: Felleskjøpet Agri, Trioplast og norske bønder vil i 2018 vise sin støtte til barnekreft ved hjelp av gule rundballer.
Les mer om Trioplast.

Skal fjerne over 50 miner i fjorden

Nå pågår det minerydding i Oslofjorden. i tre uker skal aksjonen pågå. Torsdag var minerydderen KNM Måløy på søk utenfor Mulåsodden. Holmestrand: Målet for operasjon for å få fjernet og uskadeliggjort mer enn 50 miner.
Les mer om Mulåsodden og Oslofjorden.
Uenighet om navn
Ordførerne i Holmestrand og Sande har i dag møtt kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland for å diskutere navn. De to kommunene er uenige i om navnet skal være Holmestrand eller Nord-Jarlsberg, når de slår seg sammen 1. januar 2020. De har bedt departementet om å ta en avgjørelse, og ordførerne har i dag presentert sine syn for statsråden.
Ønsker å være med i Viken
Kommunestyret i Sande vedtok tirsdag at de ønsker en overgang til Viken-regionen. Sande har vedtatt å slå seg sammen med Holmestrand i 2020. Saken skal til behandling i neste kommunestyre i Holmestrand. Kommunaldepartementet avgjør et bytte av fylke.
Sande vil til Viken
Kommunestyret i Sande vedtok i går at de ønsker en overgang til Viken – den nye regionen med Buskerud, Akershus og Østfold. Vedtaket ble gjort med 13 mot 12 stemmer. Sande har vedtatt å slå seg sammen med Holmestrand fra 2020 og saken skal til behandling i neste kommunestyre i Holmestrand. Det er Kommunaldepartementet som tar avgjørelsen om et eventuelt bytte av fylke.
Gode Nordby-drillere
Drillen i Nordby skolekorps fikk med seg ni medaljer og en NM-billett under Skjærgårdsdrill i Holmestrand, årets første store nasjonale konkurranse.
Hest sanket inn
En av de løpske hestene ved Botne kirke i Holmestrand er tatt hånd om av eieren. En annen eier er på vei til å hente den andre. Politiet er på stedet.
Les mer om Botne og Holmestrand.
Løpske hester
Politiet har fått melding om at to løpske hester er sett ved Botne kirke i Holmestrand. Den ene hadde slede. Politiet er på vei til stedet.
Les mer om Botne og Holmestrand.
Kolliderte og begynte å brenne
Det begynte å brenne i en buss på Hvittingfossveien, mellom Islandkrysset og Hillestad, i Holmestrand i dag. – Som følge av at kjøretøyene støtte sammen, oppstod det brann. Bussen er utbrent. Alle var ute av kjøretøyene da vi ankom stedet, sier brannmester Svein Helge Skjerdal. Det ble først meldt at det også brant i bilen.
Totalskadd i brann
Bilen og bussen det begynte å brenne i i dag, er totalskadd. Kjøretøyene var på Hvittingfossveien i Holmestrand. – Ingen personer skal være skadd, opplyser politiet.
Bilbrann i Holmestrand
Det brenner i en buss og en bil på Hvittingfossveien, melder politiet. Nødetatene har rykket ut.
Nå trekker rådyrene nærmere
Vinter, snø, rådyr og løshunder er en dårlig kombinasjon. - Pass på hundene, minner Vita Elise Thorup Eliassen om. HOLMESTRAND: Etter nok et stort snøfall i Holmestrand trekker rådyrene stadig nedover mot boligstrøk.
Vil ha flere arbeidsplasser i Hof
Senterpartipolitiker Anne Nordby Skarstad synes det er viktig at det blir kommunale arbeidsplasser i Herredshuset i Hof. Etter kommunesammenslåingen med Holmestrand har det gamle kommunehuset i Hof stått tomt. Ordfører Alf Johan Svele sier Kirken er tilbudt kontorer der, men at de ikke har bestemt seg ennå.
Snurret rundt på E18
Politiet melder nå at en bil snurret rundt på E18 like før klokken 8 i dag. Uhellet skjedde i nordgående retning ved avkjøringen til Holmestrand. Ingen personer ble skadd.
Les mer om E18 og Holmestrand.
Holmestrand uten vann: Man skulle nesten tro at verden gikk under!
Det er et par saker i det siste, som har fått meg til å bli opprørt og ganske irritert. La meg begynne med det første. På mandag våknet folket i Holmestrand til en melding fra Holmestrand kommune.
Les mer om Holmestrand.
Dyrere pendlerparkering
Det blir dyrere for togpassasjerer å parkere på Holmestrand, Sande, Skoppum og Stokke stasjoner. Bane Nor setter opp betalingsautomater for parkering på togstasjoner. På landsbasis fjernes 2.322 gratis parkeringsplasser fordelt på 17 stasjoner i denne omgang. Kristin Paus i Bane Nor Eiendom sier til nettavisen at de gjør dette for å sørge for at de som trenger å parkere ved stasjonen, faktisk får plass.
Ny melding om gående på E18
Farten ble fredag kveld satt ned i Hillestadtunnelen på E18 i Holmestrand. VESTFOLD: «E18, Hillestadtunnelen: Dame som går inne i tunnelen, sydgående retning. Politiet er på vei.
Busstilbudet i Holmestrand: Dette er for dårlig
Det er virkelig ikke rart at de av oss som har muligheten, bruker bil i stedet for et langt mer miljøvennlig alternativ, kollektivtrafikk. Det burde være mulig å legge bedre til rette her i byen.
Les mer om Holmestrand.
Her må togpendlerne betale mer for parkering
Bane Nor setter nok en gang opp betalingsautomater for parkering på togstasjoner. I denne omgangen fjernes 2.322 gratis parkeringsplasser, blant annet i Stokke og Holmestrand.
Les mer om Holmestrand og Stokke.
«Snikprivatisering» av et kollektivtilbud vi er helt avhengig av
Fra og med 1.mars må innbyggere i Holmestrand og Sande som vil reise med tog, betale avgift for å parkere ved stasjonene våre Det vil koste 100 kr i måneden for pendlere med abonnement, og ellers 40 kr dagen.
Les mer om Det, Holmestrand og Sande.
200 uten strøm
200 strømabonnenter i Holmestrand er uten strøm. Grunnen er vedlikehold på nettet og strømbruddet er planlagt.
Les mer om Holmestrand.
Åpningstidene er ikke akseptable
Prisene stiger som følge av de utvidede åpningstidene, hevder John Ravnaas fra Holmestrand i dette leserinnlegget. Høyresidens drøm om det døgnåpne samfunn er ingen ny idé.
Les mer om Holmestrand.