Hus

Vetle Sjåstad Christiansen vant

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt fire fulle hus og gikk helt til topps på normaldistansen i IBU-cupen i skiskyting i østerrikske Obertilliach torsdag. Nordmannen gikk i mål over minuttet foran Michael Roesch fra Belgia.

Brannalarm utløst og eksamen ble avlyst

Rundt 160 elever på Universitetet i Stavanger skulle torsdag ha eksamen i praktisk pedagogikk i Arkivenes hus. Et kvarter inn i eksamenen gikk brannalarmen og eksamen ble avlyst.
Les mer om Stavanger og Universitetet.
Helte bensin ned pipe: Fire barn ble drept
To personer er siktet for å ha tent på et hus mens en hel familie lå og sov i Manchester. Fire barn mistet livet, mens moren er alvorlig skadet.
Les mer om Manchester.
Helte bensin ned pipe: Drepte fire barn
To personer er siktet for å ha tent på et hus mens en hel familie lå og sov i Manchester. Fire barn mistet livet, mens moren er alvorlig skadet.
Les mer om Manchester.

Ber folk sjekke hus og hytter etter straumbrot

Dei siste 25 kundane til Sunnfjord Energi i Solund får igjen straumen i dag – fire dagar etter at snøen knekte kraftstolpar i ytre Solund.
Les mer om Solund og Sunnfjord Energi.
Avviser gjenåpning av Rygge
Høyre på Stortinget kaller Senterpartiet uansvarlige som vil ha omkamp om den tredje rullebanen. Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik fra Akershus mener Rygge bør tas i bruk fordi en tredje rullebane på Gardermoen kan bety at 500 hus må løses inn på grunn av flystøy. Høyres Tone W. Trøen sier Stortinget har vedtatt en tredje rullebane på Gardermoen.
Populære mikrohytter
10 mikrohytter som Hedalm Aneby hus lanserte på Natrudstilen på Sjusjøen i fjor er alle solgt. Hyttene er i utgangspunktet på 23 kvadratmeter. Nå vurderes et nytt tomtefelt i samme område, melder Ringsaker Blad.
Vil heller ha Moss lufthavn Rygge
De nye opplysningene om støysoner rundt en tredje rullebane på Gardermoen styrker ideen om å ta i bruk Moss lufthavn Rygge i stedet. Det sier Senterpartiets medlem av finanskomiteen på Stortinget, Sigbjørn Gjelsvik fra Akershus. Denne uka ble det kjent at 500 hus kan bli svært støyutsatt med en tredje rullebane på Oslo Lufthavn.
Tillerson korrigert etter Nord-Korea-utspill
USAs utenriksminister fikk ros for å ha strukket ut en hånd til Nord-Korea. Men initiativet blir avvist av Det hvite hus.
Tillerson korrigert etter Nord-Korea-invitasjon
USAs utenriksminister fikk ros for å ha strukket ut en hånd til Nord-Korea. Men initiativet blir avvist av Det hvite hus.
USA: Enighet om ny skattelov
WASHINGTON, D.C. (VG) Donald Trump er enda et steg nærmere å få gjennom sin første store lov etter at Senatet og Representantenes hus onsdag ble enige om et felles forslag til ny skattelov.
Les mer om D.C og Senatet.
AP: Kongressen er enig om skattereform
Representantenes hus og Senatet i den amerikanske Kongressen er i prinsippet enige om skattereform, ifølge AP.
Les mer om Kongressen og Senatet.
Eksperter: Slik kan Demokratene overta makten i Kongressen
WASHINGTON, D.C./OSLO (VG) En overraskende seier i Alabama gir demokratene håp om å vinne tilbake flertallet i Senatet og Representantenes hus neste år, mener eksperter.
SISTE: Mot skattetriumf for Trump
Representantenes hus og Senatet i den amerikanske Kongressen er i prinsippet enige om skattereform, ifølge AP.
Les mer om Kongressen, Senatet og Trump.
Slutter i Det hvite hus
Donald Trumps rådgiver Omarosa Manigault, også kjent fra TV-serien «The Apprentice slutter i jobben i Det hvite hus.
Sp: – Stortinget må behandle rullebaneplassering på nytt
Ullensaker mener over 500 hus må fraflyttes hvis det blir bygget ny rullebane på Oslo lufthavn. Stortinget må se på saken på nytt, mener Senterpartiet.
Les mer om Oslo og Senterpartiet.
Krangel om byggehøyde gir oss kjedelige hus
Rådmannen anbefaler politikerne å si nei til åtte etasjer, men tillate at sju etasjer blir bygget på det nye Trondheim stasjonssenter. Slik bygningene er tegnet, er det en anbefaling vi støtter.
Les mer om Trondheim.
Ulmebrann i veggen
Politiet fikk i natt melding om en brann i et hus på Kvam. Det viste seg å være en ulmebrann mellom vedovnen og pipa. Ingen av personene som bor i huset er skadet, men man har foreløpig ikke oversikt over de materielle skadene.
Les mer om Kvam.
Hellvik-dødsfallet: Våget ikke å ringe politiet
EGERSUND: Helgen nøyaktig 11 år før en 52 år gammel mann ble funnet død utenfor et hus i Hellvik, utøvde den nå drapstiltalte mannen vold mot to polititjenestemenn.
Les mer om Hellvik.
Vil rive verneverdige hus
Et politisk flertall i Kongsberg vil gå imot byantikvarens råd om ikke å rive deler av den historiske trehusbebyggelsen. De ønsker å rive to verneverdige hus. Byantikvar Hilde Roland mener det vil gjøre et stort innhugg i bydelens særpreg. Kommunestyret behandler saken i morgen.
Les mer om Kongsberg.
Skapte furore med Hitler-kommentar. Nå kommer boka om hans korte, men «turbulente tid i Det hvite hus
Boka til Donald Trumps tidligere pressetalsmann, Sean Spicer, heter «The Briefing.
Tok fyr i ei seng
En person fikk lettere brannskader på fingre, etter at det tok fyr i ei seng i et hus i Åsmarka i Ringsaker ved 4-tida i morges. Ifølge politiet er årsaken mest sannsynlig et varmeteppe. Brannen ble slukket av folk i huset.
Les mer om Ringsaker og Åsmarka.
Felte Scaramucci – har fått sparken
MONTGOMERY, ALABAMA (VG) Stjernejournalisten Ryan Lizza (43) sørget for at Anthony Scaramucci fikk fyken fra Det hvite hus. Nå er han selv sparket.
Les mer om Anthony Scaramucci og Det.
– Det blir mer og mer «crazy for hvert år
Stadig flere hus blir pyntet med julelys. Dette kan skyldes en sterk kulturinnflytelse fra USA, men også at man kan kjøpe belysningen billig via internett.
Les mer om Det og USA.