Husbanken

Endringen i sykmeldingsordningen får alle til å juble

Husbanken i Drammen er en av de første bedriftene som har tatt i bruk Navs nye tilbud om digital sykmelding. Både brukere og ledelse er storfornøyde.
Les mer om Drammen.

Endringen i sykmeldingsordningen får alle til å juble

Husbanken i Drammen er en av de første bedriftene som har tatt i bruk Navs nye tilbud om digital sykmelding. Både brukere og ledelse er storfornøyde. Husbanken har hovedkontor i Drammen og regionskontorer over hele landet.
Les mer om Drammen.
To tastetrykk på mobilen - og sykmeldingen var levert
Husbanken i Drammen er en av de første bedriftene som har tatt i bruk Navs nye tilbud om digital sykmelding. Både brukere og ledelse er storfornøyde. DRAMMEN: Husbanken har hovedkontor i Drammen og regionskontorer over hele landet.
Les mer om Drammen.
Husbanken politianmelder utbygger
Husbanken mener de er utsatt for grov bedrageri og har nå anmeldt utbyggeren av Gjerpenkollen Panorama.

Stanser utbetalinger til Boligbygg

Husbanken stanser tilskuddsutbetalinger til Oslos kommunale selskap Boligbygg. Husbanken har gått gjennom egne arkiver etter Dagens Næringsliv artikler om hvordan Boligbygg har handlet leiligheter og bygårder fra konkursgjengangere, skriver avisen.
Les mer om Boligbygg.
Husbanken skrur igjen pengekranen til Boligbygg
Husbanken stanser utbetalinger av tilskudd til Oslos kommunale selskap Boligbygg.
Les mer om Boligbygg.
Boligbygg-skandalen: Husbanken stopper giganttilskudd
Boligbygg ba Husbanken om 78,5 millioner kroner for å kjøpe leiligheter av konkursgjengangere. Nå har den statseide banken stanset alle utbetalinger.
Les mer om Husbanken.
Bygger nytt bosenter i Halden
Halden får i år det største tilskuddet i landet fra Husbanken til å bygge et helt nytt bosenter for demente. Prisen for 96 nye demensplasser i et nybygg er 350 millioner kroner, og Husbanken dekker halvparten, om lag 175 millioner.
Les mer om Halden og Husbanken.
Færre bostedsløse i Oslo
Antallet bostedsløse i Oslo har sunket med 31 prosent fra 2012 til 2016, ifølge en ny rapport fra Husbanken. I 2016 var det 948 registrerte bostedsløse i hovedstaden, det laveste tallet på 20 år.
Les mer om Husbanken og Oslo.
ROP-boliger i 30 år
Husbanken krever at rusboligene på Lomtjønn i Vennesla blir stående i minst 30 år, for å gi kommunen 22 millioner kroner i støtte, skriver Vennesla Tidende. Frps gruppeleder, Alexander E. Jensen, mener kommunen ikke kan binde seg til dette.
Ga 70 millioner til å bygge heis i lavblokk
Husbanken gir 70 millionar kroner i tilskott til bygging av heis i lågblokker. Åse Haga (92) vonar ho kan bli buande lenge i leilegheita sin i tredje etasje, når heisen er på plass.
Støtter ROP-boliger
Husbanken sier ja til bygging av 16 boliger for mennesker med rus- og psykiatri-lidelser på Lomtjønn i Vennesla, skriver Fædrelandsvennen. Husbanken forutsetter at det ikke etableres flere boliger for vanskeligstilte i umiddelbar nærhet.
Fraråder ROP-prosjektet
Fylkeslege Anne Sofie Syvertsen fraråder Husbanken å si ja til 16 ROP-boliger i Vennesla, ifølge Vennesla Tidene. Boligene skal være tilrettelagt for dem som sliter med ruslidelse og psykisk sykdom, men Syvertsen frykter institusjonalisering av beboerne.
Uføre kan miste bostøtte
Mange uføre i Oslo risikerer å miste bostøtten og måtte betale hele husleia selv etter at Husbanken innførte nye inntektsgrenser, skriver Dagsavisen. Med de nye grensene kan en enslig 100 prosent ufør person tjene 19 046 kroner i måneden før bostøtten faller bort.
Les mer om Dagsavisen, Husbanken og Oslo.
Flere uføre mister bostøtte
Mange uføre i Oslo mister bostøtten og må betale hele husleia selv etter at Husbanken innførte nye inntektsgrenser, skriver Dagsavisen. Med de nye grensene kan en enslig 100 prosent ufør person tjene 19 046 kroner i måneden før bostøtten faller bort.
Les mer om Dagsavisen, Husbanken og Oslo.
Mener Kaldheim må revurderes som sjef i Husbanken
Per Olaf Lundteigen mener statsråd Jan Tore Sanner må revurdere Osmund Kaldheim som sjef for Husbanken.
Kvinnelige sjefskandidater ble aldri innkalt
To velutdannede kvinnelige søkere ble aldri innkalt til samtale eller intervju før Osmund Kaldheim ble ansatt som ny Husbanken-toppsjef.
Høyre endret to utlysninger: Høyre-mann fikk begge toppjobbene
Osmund Kaldheim ble Husbanken-sjef etter at kommunalminister Jan Tore Sanner (H) endret utlysningsteksten. Det er andre gang han får en toppjobb etter en slik endring.
Endret utlysningen – ansatte tidligere Høyre-topp
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) endret på stillingsutlysningen og ansatte tidligere Høyre-topp Osmund Kaldheim til ny sjef i Husbanken.
Rådmannen forlater Drammen
Rådmann Osmund Kaldheim i Drammen blir ny administrerende direktør i Husbanken. 52-åringen er i dag tilsatt i stillingen av Kongen i statsråd. Han har fått et åremål på seks år.
Les mer om Drammen, Husbanken og Kongen.
Dømt for NAV-svindel
En mann (37) fra Aust-Agder er dømt til ni måneders fengsel for å ha forledet NAV til å utbetale nær 700.000 kroner. Også samboeren er dømt til 180 timers samfunnsstraff. De to må tilbakebetale omkring 350.000 kroner til NAV og Husbanken.
Les mer om Aust-Agder, Husbanken og NAV.
Rådmannen vil ha ny jobb
Rådmannen i Drammen, Osmund Kaldheim, har søkt ny jobb. Han ønsker seg nå til Husbanken. Det bekrefter 52-åringen selv, men vil ikke kommentere noe ytterligere før det er avklart om han vil bli tilbudt en stilling.
Nå får Audun (7) endelig penger fra Husbanken
Men langt fra så mye som familien har ønsket. Dermed må alle byggeplaner gjøres om.
Les mer om Audun og Husbanken.
Audun fikk nei, nå varsler regjeringen endring av tilskuddsordning
Utviklingshemmede Audun fikk avslag fra Husbanken fordi pengene allerede var delt ut til andre kommuner. Nå varsler regjeringen endring av tilskuddsordningen.
Les mer om Husbanken.
– Vi hadde jo ikke forestilt oss at vi skulle få avslag
Hvorfor fikk ikke Audun (7) penger fra Husbanken når ordningen om tilskudd til tilpassing av bolig er spesielt rettet mot barn som han?
Les mer om Audun og Husbanken.